• 9.372.151 stemmen

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Russell Crowe, Jennifer Connelly en Emma Watson

Releasedatum: 10 april 2014

Plot Noah

"The end of the world is just the beginning."

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige dat hij wil, is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

De film is flink verbasterd, ten opzichte van het bijbel verhaal dat maakt de film totaal niet meer geloofwaardig. Jammer had er toch iets anders van verwacht

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Waar en wanneer is er door de producenten gezegd of geschreven dat ze een bijbels getrouwe film zouden maken..... cut the crap please.....ik moet hem nog kijken maar alleen al dat geneuzel over of de film wel of niet de verhalen in de bijbel volgt......... boeie... ik ben erg benieuwd of ik geamuseerd wordt door die film en niet of ie de bijbel volgt...!!..

avatar van Actarus

Actarus

Mijn uitgangspunt bij het bekijken van deze film was allereerst de naam Aronofsky. Met uitzondering van Black Swan heb ik tot nu toe alle films van deze regisseur gezien en ben ik tot nu toe nog geen enkele maal teleurgesteld over de naargeestige sfeer die hij in praktisch al zijn films oproept

Black Swan vind ik trouwens zijn beste werk, dus je zal nog wel meer genieten van Aronofsky

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuk hoe ze van een saai sprookje een spannende avonturen film kunnen maken,mooie beelden en goed acteerwerk...Crowe heeft dit soort rollen vaker gespeeld en dat gaat het altijd goed af.

Leuke wegkijker die ik verder niet zo serieus neem....de spanning in de film vond ik overigens wat tegenvallen vandaar ook 3,5 ster ipv 4,0

avatar van skipy05

skipy05

Volledig andere film dan ik had verwacht. Het verhaal is anders dan je zou verwachten.

Acteurs doen het goed. Voor de lange tijdsduur heb ik me zeker niet verveeld.

Ik had de film toch anders en nog beter verwacht. Nu was het toch wel een kleine teleurstelling.

avatar van _Casper_

_Casper_

Vind deze film echt de tegenvaller van het jaar, had de trailer gezien en dacht echt wow... maar hoe d efilm echt is....
Het verhaal klopt ook voor geen meter/lijkt totaal niet op het bijbelse verhaal.

Het gaat inderdaad over de ark van noah.. maar de dingen eromheen kloppen gewoon niet en zijn gewoon vaag en rommelig.
en in de film is noah gewoon een grote lul en de man die bijna je kind vermoord vergeef je ja right..

het enige wat de film goed doet is dat het er mooi uit ziet.. voorderest.....
2.5* voor de looks

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

_Casper_ schreef:

het enige wat de film goed doet is dat het er mooi uit ziet.. voorderest.....

2.5* voor de looks

Het water en de ark mss, want de cgi van de meeste dieren was vrij slecht. En die Watchers deden mij voortdurend denken aan Transformers.

Het acteren van Crowe, Connelly en Watson was goed, de kerel die Shem speelde is een houten plank en Logan Lerman die ik best wel graag zie spelen krijgt hier amper iets te doen.

Dit type film zou ik ook nooit associëren met Aronofsky, heel vreemd. Mss had hij toch beter The Wolverine geregisseerd.

avatar van patrickman

patrickman

zonder al dat zgn sofisticated geouwehoer ik heb voor het eerst genoten van een noah film

avatar van blurp194

blurp194

Tsja wat zal ik eens zeggen.

Ik vond het wat een tegenvaller eigenlijk. Het begin is sterk, erg sterk visueel zelfs. Mooie cgi, een episch verhaal. Maar vanaf dat de massascene met de watchers langskomt ben ik los, het verhaal raakt me niet meer en de tot dat moment zo mooie beelden beginnen me vooral te herinneren aan LotR. Het geheel zwalkt vervolgens van episch bijbelverhaal naar cgi-actieblockbuster naar familiedrama. Had dan een van die drie gekozen.

Visueel nog steeds wel erg sterk, en de hoofdrollen worden mooi gespeeld. Maar misschien had het gewoon na de tewaterlating van de ark afgelopen moeten zijn. En dan zonder die watchers. Of misschien zoals ze in het boek beschreven staan - niet dat ik nou zo bijbelvast ben, maar deze vorm lijkt vooral gekozen te zijn om maar wat spectaculaire actiescenes aan op te hangen. En als die nou niet zo LotR-achtig waren geweest...

Jammer. Had van Aronofsky wat meer verwacht, dit lijkt er vooral op alsof hij zich in het project verslikt heeft.

avatar van Waku

Waku

Fijne avonturen film, vooral prachtig in beeld gebracht dankzij spectaculaire special effects.

Omdat het meer spektakel en actie is wat je als kijker voorgeschoteld krijgt verzuipt de film niet in

overdreven religieus geneuzel. De boodschap is er wel uiteraard maar je hebt het idee dat je naar een fantasy film zit te kijken. Ik heb genoten.Prima film.

avatar van Mondragon

Mondragon

Dit sloeg echt helemaal nergens op. Wat een onzin.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Wat had ik gisterenavond ook alweer gedaan? Oh ja! Na diep graven weet ik het weer: naar de film Noah gekeken. Dit is zonder overdrijven. De film - en dan vooral het verhaal - scoort ver onder de middelmaat en zal ik anderen ook niet aanraden om te kijken. Ik geloof dat ik Evan Almighty nog een hogere score heb gegeven..

Eén van meest storende elementen is de draai die de makers hebben gegeven aan het verhaal, met name de drama-aspecten. Het laatste 1/3e van de film was nog het slechtste deel; het getrut op de boot met de slechte koning die 9 maanden mee dobbert en de depressieve Crowe die zich als een ware Jack Torrance genoodzaakt voelt om kinderen te doden. Waarmee het hoofdpersonage een ware 'asshole' wordt en dat ook tot het einde van film blijft.
Of het scheppingsverhaal (dag 1, dag 2 ...) dat wordt ondersteund door beelden van de Darwin-theorie.. Wat?! Tegenstrijdigheid alom.

Nee, het viel me héél erg tegen. De trailer zag er nog redelijk belovend uit, maar nu blijkt dat die beelden werkelijk een mager tijdsbestek van 10% beslaat in de eerste helft van de film. De nadruk werd te nadrukkelijk en te klef gelegd op 'de goedheid en slechtheid' van de mens. Het is een film waar zowel de gemiddelde christen als de atheïst (zoals ikzelf) van kan gruwen. Het is duidelijk dat onze vrienden in Hollywood al snel denken met goede acteurs en wat SE's een knaller van een film te kunnen maken. Hopelijk leren ze nu eens waar het bij een film werkelijk begint: het verhaal.

avatar van John Milton

John Milton

Aronofsky's minste film wat mij betreft. Nu was ik gelukkig door de eerste reviews en geluiden over de film vanuit het publiek al wat voorbereid en waren de verwachtingen reeds wat getemperd. Maar zelfs daarmee kom ik niet hoger uit dan een karige voldoende, iets wat ik uit de handen van Aronofsky niet snel had verwacht.

Het acteerwerk van de meeste spelers is prima (mag ook wel met acteurs als Crowe en Connelly), zelfs (?) Emma Watson is vrij aardig. Er zitten een aantal mooie shots in de film, maar de visuele stijl die men met Aronofsky zou kunnen associëren is hier grotendeels afwezig, al kwam deze op een paar momenten toch naar voren, bijvoorbeeld in de snel gemonteerde scène van het waterstroompje dat zijn weg door het landschap vindt.

Het meest storende echter blijft voor mij het verhaal. Als bovengemiddeld in religie geïnteresseerde atheïst bekijk ik dit in de eerste plaats van film, losstaand van het verhaal waar het op gebaseerd is. Op die manier was het voor mij onbevredigend. Wat de tweede manier van kijken betreft; discussies over religie zijn op MM niet toegestaan, maar laat ik volstaan met de gedachte dat het verhaal van de zondvloed en Noah als inspiratie (waarschuwing?) en moreel kompas bij mij in de eerste plaats verontwaardiging en afschuw opwekt. Wat ethiek betreft een zeer vruchtbare bodem voor discussie dus, maar als film laat het voor mij te wensen over. Zelfs Clint Mansells score maakte op mij (in ieder geval tijdens deze eerste keer) niet de indruk die zijn werk normaliter maakt. Maar wie weet, ik zal hem nog een paar keer beluisteren. Hopelijk keert Aronofsky bij zijn volgende project weer naar zijn oude vorm terug.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Een prachtig bijbel verhaal met iets teveel Hollywood bombarie.

Had van mij iets meer bij het origineel en standaard verhaal mogen blijven.

Verder een prima avonturen film met een hele fijne cast.

'Gewoon' goed. Niet meer, niet minder!

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

wat een langdradig saai verhaal,,,,enige lichtpuntje vond ik Emma watson....Maar onze Russel CROWE (fight around the world, hello tugger!) wat kan die man overacteren......

avatar van preciious

preciious

Wat een slechte film. Ook voor niet-gelovigen lijkt mij dit een enorm slechte film. Noah had zo'n mooie film kunnen worden. Ze hadden het bijbelverhaal in waarde moeten laten. Ze hebben evolutie met bijbel vermengd. Het is duidelijk dat het bijbelverhaal en god bespot worden met zo'n film. Straks denken mensen dat het noah verhaal echt zo gegaan is.

De mensen waren erg slecht en god had spijt dat hij de mens gemaakt had! Er waren een aantal mensen die nog wel goed waren, waaronder Noach. God besloot om Noach en zijn familie te besparen, door Noach een ark te laten bouwen waar Noach 600 jaar mee bezig was. Toen begon de zondvloed waarbij god de hele aarde onder water liet lopen om van alle dieren en en mensen een einde te maken. Zelfs de dieren waren slecht. Toen Noach en zijn familie bespaard werden en weer toetraden tot aarde, besloot god om de mens nooit meer doden op deze manier. Het bewijs hiervan is de regenboog. God besloot om in de toekomst zijn zoon Jezus te sturen, die er voor gezorgd heeft dat ieder die Jezus aanneemt als zijn verlosser gered is. Zo heeft de mens een eigen keuze.

Het was te verwachten dat het Bijbelverhaal niet compleet nagedaan zou worden, Maar hoe mooi zou het zijn om een prachtige film van Noach te maken ,waarbij de dieren in de film te voorschijn komen en in de ark plaatsnemen. Dat de bevolking Noach bespotten omdat ze hem niet geloven. Het had zo'n spectaculaire film kunnen worden. Jammer. Gelukkig ken ik het echte verhaal.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een slechte film zeg. Saai vooral en langdradig.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

preciious schreef:

Straks denken mensen dat het noah verhaal echt zo gegaan is.

Nee klopt, enkel de Bijbel vertelt het juiste verhaal.

avatar van tattoobob

tattoobob

MarcusViridis schreef:

Wat is het verschil?

avatar van Brabants

Brabants

Deze interpretatie uit het boek 'Genesis' wat het verhaal vertelt over de zondvloed, is voor zo'n machtig verhaal toch enigszins een teleurstellende productie geworden. Het verhaal kenmerkt het onrecht en ongeloof van de mens wat als zonde met een vloed weggevaagd dient te worden. 'Darren Aronofsky' doet hier met zijn interpretatie nog een schepje bovenop met Noach's innerlijke strijd en de nabijheid van God. De stranding op de Ararat en het regenboogverhaal komen amper tot niet in beeld en dit maakt het dat de film in narratief opzicht beter had moeten scoren in combinatie met het visuele aspect.

avatar van ME669

ME669

Neem het Bijbelse verhaal als basis, giet er een fantasie sausje overheen, neem een goede cast en het had wat kunnen worden. Maar helaas, wat een langdradig, saai, onsamenhangend geheel. Het miste gewoon alles. Het enige waarop ik mij kon verheugen was het einde van de film.

In deze film is getracht iets ongeloofwaardigs, geloofwaardig te maken en dat is grandioos mislukt. Bij een goede fantasie neem je alles met een korreltje zout, maar hier is geprobeerd dit met drama te combineren. Helaas, niet aan mij besteed. Mocht je deze film bekijken en na een half uur denken “waar ben ik nu naar aan het kijken”, beter wordt het niet.

avatar van WB

WB

Bij deze film kwamen enkele steekwoorden op in mijn hoofd. Lord of the Rings, Transformers, Psychopaat, Fantasie... en dat terwijl ik een mooi Bijbelverhaal had verwacht. Het is gewaagd om een Bijbelverhaal "om te bouwen" tot een half fantasieverhaal, maar waarschijnlijk ging ik er met een andere verwachting voor zitten. De rode draad is er (Noach en familie op een groot schip, de rest van de aarde overspoeld door zondvloed) en, okee, de "tewaterlating" is mooi in beeld gebracht, maar daar is het ook mee gezegd. Jammer, er had zoveel meer in gezeten.

PS: Watson en Connely spelen erg overtuigend...

baspls

"A great flood is coming! We build a vessel to survive the fall! We build an Ark."

Russell Crowe is Noach in deze nieuwe "Bijbelse" film. Bijbelse tussen aanhalingstekens want ik vond de film een ander, origineler en eigenlijk wel beter karakter hebben dan veel andere bijbelse films (nauw ja... Ben Hur uitgezonderd). Crowe is niet alleen en word door onderanderen Anthony Hopkins, Jennifer Connelly, Ray Winstone en de knappe Emma Watson vergezeld.

Voordat ik verder ga met mijn recensie wil ik even mededelen dat ik gelovig ben. Ik ben Katholiek, echter geloof ik - in tegenstelling tot wat sommige denken - gewoon in wetenschap en evolutie. Ik zie de bijbel als een sage. Maar daar wil ik het nu niet uitgebreid over hebben.

Als eerste maar de acteerprestaties. Die waren erg goed, de rollen worden met overtuiging en emotie vertolkt. Russell Crowe - die eerder in Gladiator Maximus al geweldig vertolkt heeft - zet ook een erg sterke Noach neer. Jennifer Connelly was ook goed, vooral in de drama scenes, niet zo'n neppe actrice maar gewoon echt een zorgzame vrouw. Anthony Hopkins was geniaal als die overgrootvader, het is niet de intentie geweest maar hij brengt voor mij er toch wat humor in. En natuurlijk is Emma Watson ook geen straf om naar te moeten kijken, al had ze haar make-up van mij af mogen doen.

Noah is een fantasy-film gebaseerd op een sage uit het oude testament van de Bijbel (voor joden de Thora). Noah gaat over hoe de mensheid is verziekt door haat en nijd en gezuiverd moet worden door een vloedgolf. Noach krijgt van 'de schepper' de opdracht krijgt een ark te bouwen om alle 'onschuldigen' te redden, namelijk de dieren. Dat is echter niet zo makkelijk gezien de ongelovigen het Noach aardig moeilijk proberen te maken. Dit is een film vol van spanning, actie en drama. Ik vond het verhaal erg mooi, het is niet beledigend naar de bijbel, maar toch een mooi (geloofwaardiger) fantasie verhaal geworden. Ik vind dat erg knap van de schrijvers en geef hen daarvoor een enorm compliment.

Een moment in de film dat ik ook noemenswaardig vind is de scene dat Noah dreigt de kinderen van Ilia te vermoorden. Ik zat echt zo van "Doe het niet! Doe het niet!" en goddank hij doet het niet. Zo als hij later zegt "Toen ik naar je dochters keek voelde ik niets anders dan liefde in mijn hard". Noah had namelijk de opdracht dat hij de dieren moest redden en de mens... die moest ophouden met bestaan. Maar omdat Noah genade schonk aan Ilia's kinderen wist 'de schepper' dat er toch nog wat goeds bestond in de mens en beschouwde hij Noach's taak als voorvuld. Dat vond ik erg mooi. Emotioneel gehalte in films werkt bij mij altijd goed bij beoordelingen en dat is hier ook weer het geval.

Visueel is Noah ook een lust voor het oog. Heel erg mooi gefilmd, het ziet er nog veel beter uit dan een natuurdocumentaire van de BBC. De CGI-effecten vond ik hier niet hinderlijk (wat vrijwel altijd wél het geval is) en goed, met name de 'wachters'. De cinematografie is erg goed gedaan. De hele film zit vol van erg mooie beelden. Op dat punt vind ik Noah ook geslaagder dan de Lord of the Rings-trilogie.

De muziek is erg goed en atmosferisch. Clint Mansell (Moon, Requiem for a Dream) heeft de Bijbelse sfeer en fantasie er goed in weten te verwerken.

En dan nu mijn eind beoordeling. Noah is een schitterende en heel erg goede film. Een cinematografisch hoogstandje zoals ze tegenwoordig niet veel meer worden gemaakt. Ik heb echt genoten van de film en deze was zeer vermakelijk. Mocht je hem nog niet gezien hebben dan moet je hem ook gaan kijken, het is het waard.
-Acteerwerk: 8/10
-Cinematografie: 9/10
-Muziek: 6/10
-Verhaal: 9/10
-Opnamelocaties: 9/10
-Beoordeling: 10/10
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, wat geweld (veldslagen, gevechten) en mogelijk licht schokkende beelden (bloed, ingewanden (kort)).

baspls

Waarom worden goede films toch altijd afgezeken?

avatar van Koerok

Koerok

baspls schreef:

Waarom met een zondvloed? Is God niet machtig genoeg om mensen gewoon te rehabiliteren?

Welke ongelovigen? Volgens mij waren ze geenszins ongelovig.

Natuurlijk deed hij het niet, want dan waren we er nu niet geweest.

Waar hij dus keihard tegenin gaat. Is dat niet een beetje dubieus?

Maar omdat Noah genade schonk aan Ilia's kinderen wist 'de schepper' dat er toch nog wat goeds bestond in de mens...
Alleen daarom? Kon de schepper dat niet op een andere manier te weten komen? Hij is toch almachtig? En eigenlijk zou hij het allang moeten weten, want hij is immers alwetend.

En dit probleem doet zich constant voor. Neem het bouwen van die ark. Wat een heisa zeg. Waarom kon God die boot zelf niet even maken? Hij creëert per slot van rekening een heel bos in een paar seconden, en ook hoeft Noah niet zelf op zoek naar een paar van elke diersoort. Nee, die komen gewoon vanzelf naar de ark toe lopen, vliegen en kruipen. Blijkbaar vond de schepper het teveel gedoe voor Noah om hem dat allemaal zelf te laten doen, maar zo'n mega-boot bouwen, dat is blijkbaar geen probleem voor één man en zijn gezin!

Kortom, het hele verhaal wordt overspoeld (pun intended) door onlogica.

avatar van Koerok

Koerok

baspls schreef:

Waarom worden goede films toch altijd afgezeken?

Misschien omdat men het geen goede films vindt?

avatar van horizons

horizons

Je begint in deze het Geloof/Bijbel aan sich aan te vallen/in twijfel aan het trekken. Lijkt me beter om het bij de film te houden.

baspls

Koerok Waarom vraag je dat in godsnaam aan mij?

horizons schreef:

Precies

Koerok schreef:

Misschien omdat men het geen goede films vindt?

Smakeloosheid