Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Olympus Has Fallen
"When our flag falls our nation will rise."
De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.
Mike Banning
Leah
Lynne Jacobs
Secretary of Defense Ruth McMillan
Macmanus
Als bijvoorbeeld de Russen zo'n soort omgekeerde Invasion USA zouden maken, dan wordt die film verketterd en afgeserveerd hoor. Dan is iedereen verontwaardigd. Wel een cool idee!
Overigens blijkt het op het oog wat hetzelfde lijkende White House Down wel een Amerikaanse bad guy te hebben met wat meer kritiek jegens Amerika zelf. Ziehier superfast review: YouTube - WHITE HOUSE DOWN (Escape to the Movies)
ikkegoemikke
Wel, dit was nu eens een pure recht-door-zee keiharde actie-film zoals een goede actie-film moet zijn. Als ik eens een actie-film wil kijken dan verwacht ik ... ja hoor hoe kon jet raden ... enorm veel ACTIE ! Geen ingewikkeld in elkaar gedraaid verhaal met plotwendingen en twists zodanig dat je hopeloos de draad kwijt bent, maar prima in beeld gebrachte combats en vuurgevechten met realistische in beeld gebrachte slachtoffers (in pakjes van 10 opgestapeld). Of het effectief realistisch is kan ik niet beoordelen, want ik heb zelf nog nooit in het midden van zo'n situatie gezeten
Olympus is fallen is dus puur en alleen dat : een zet-je-verstand-op-nul en denk-niet-te-veel-na-anders-zie-je-de-fouten film ! Nakatomi Plaza is vervangen door het Witte Huis,de Duitsers zijn vervangen door wrede Noord-Koreanen en McClane is Banning die geen Yippie-kay-yee zegt ... m.a.w. na 25 jaar zag ik een gerestylede versie van Die Hard. Ik heb me 2 uur niet verveeld. Inderdaad is het allemaal redelijk voorspelbaar en bij de haren getrokken , maar het is entertainment van de bovenste plank. Ik had een weddenschap afgesloten met mijn vrouw dat het tijdmechanisme op 1 seconde werd stopgezet ... het waren 3 seconden ... bummer
Dat het een film zou zijn waar het Amerikaanse superieur gevoel er weer vanaf druipt , dat zij altijd op het einde met grote triomf de zege behalen en het land tig keren weer gezegend wordt door de almachtige schaapsherder boven in de wolken (God dus) , dat wist ik al op voorhand , maar dat heb ik eventjes langs me door laten gaan met in mijn achterhoofd de gedachte dat dat toch in 80% van de Amerikaanse films het geval is
En dat het weer een agent-maakt-er-een-potje-van-en-wordt-verkeersagentje-en-eindigt-als-held-die-de-natie red film zou zijn, had ik ook al direct in de gaten !
Al bij al , leuke film en misschien herbekijk die nog wel eens voor de fun .. en dat gebeurd niet vaak
PS. Ergerlijkste feit in de film : de meest gezochte terrorist staat aan het hoofd van deze Noord-Koreaanse groepering , maar de hele Amerikaanse staatsveiligheid weet hier absoluut niks over en wachten op de uitslag van de automatische gezichtsherkenning, en een uur later komen ze er dan toch achter dankzij Bannings die deze info uit een van de handlangers kan persen (zo keihard zijn ze dan toch niet) Jawadde
Het had net zo goed, The President's Man 3: Olympus Has Fallen kunnen heten
Verder een kei harde actie film met genoeg kogels en ontploffingen.
Boeff
Ceeda7
Ik sluit mij aan bij wat aSmoDeus eerder zei. Dit lijkt op een B-film.
snarfje5508
Snelle onderhoudende actiefilm met behoorlijke acteerprestaties. De meningen zijn erg verdeeld op dit medium maar in vergelijking met de standaard actiebagger die doorgaans wordt geproduceerd is dit toch echt een heel stuk beter. Jammer van de laatste 5 minuten. Dat is dan weer typisch Amerikaans. In zijn genre voor mij dit jaar een verademing.
gratis
Film die barst van de van de clichés en zonder de grote namen waarschijnlijk de B-Film titel had gekregen. Ik vond het acteerwerk namelijk ondanks alle clichés prima te pruimen en heb me daarin eigenlijk nergens aangestoord.
Ik vind wel dat de hoeveelheid special effects het verhaal overschaduwen, waardoor je een diepe verhaallijn met een mooie plot-twist kunt vergeten. Al vrij snel heb je door hoe het verhaal zich gaat vervolgen en kun je het einde ook al wel voorspellen.
Ondanks dit een leuke film die lekker wegkijkt.
Captain Pervert
Prima vermaak.
"Olympus has Fallen" weet een onrealistisch uitgangspunt toch enigszins geloofwaardig te verkopen. Zelfs voor een film uit het "one man army" genre zitten er, ondanks dat de lijken zich metershoog opstapelen, best plausibele elementen in.
De slechteriken worden meteen lekker gemeen neergezet wanneer hele volksstammen barbequende inwoners van Washington overhoop worden geschoten. Heinz deed goede zaken, de ketchup vloeit rijkelijk in deze film. En die grofheid komt de film ten goede. Dit soort films hebben de schijn wat tegen en het ergste wat ze hadden kunnen doen is het afzwakken naar een PG13 rating.
De meedogenloosheid van de boeven geeft ons kijkers dan ook een lekkere payoff wanneer een rauwe Gerard Butler het tuig flink aanpakt.
Kleine minpuntjes zijn er ook, namelijk het ontbreken van enige twists in het verhaal en een ietwat beroerde CGI bij de scène met het Washington Monument (de obelisk).
3.5 sterren
P.S.
De scène dat de Stars en Stripes, met kogels doorzeefd, als een ondergescheten kinderhemd van het Witte Huis afdwarrelt moet bij de echte Amerikaan rillingen oproepen en wellicht nog meer afschuw van de badguys teweegbrengen dan de kapotgeschoten gezinnen in hun SUV's. Om over de slotscène maar te zwijgen.
Dat Amerikaanse sentiment zullen wij Europeanen wel nooit helemaal snappen, maar ik waardeer het wel. Zeker nu ik er een paar weken ben geweest. Wij zouden ook wat trotser op onze natie moeten zijn, te meer omdat Nederland nóg veel cooler is dan de USA.
essepluisje
Wat een spannende film is dit!
Al snel komen de Amerikanen tot de vervelende ontdekking dat hun precious White House niet zo goed beveiligd is als ze zelf dachten want het wordt in rap tempo ingenomen door goed voorbereide en tot de tand bewapende terroristen.
Gelukkig is daar Gerard Butler (voormalig beveiliger van de president) die naar binnen weet te glippen en het gebouw vanuit zijn verleden op zijn duimpje kent.
En die ook nog eens een goed getraind is en dus niet zomaar uit het veld te ruimen is.
Zodra de boel goed en wel ingenomen is begint het kat en muis spel tussen Gerard en de terrosristen en Gerard's missie om de president te bevrijden.
Ik geef meteen grif toe dat de film niet altijd even realistisch is, regelmatig zelfs verre van, maar dat maakt het voor mij niet minder vermakelijk.
Wanneer je dit door de vingers kunt zien is dit een hele fijne actiefilm.
blurp194
Ik vind het gewoon prut.
Slecht, tenenkrommend slecht acteerwerk van Radha Mitchell, Gerard Butler, Aaron Eckhart, Angela Bassett - en die kunnen echt allemaal heel veel beter. Eigenlijk is de enige die een beetje behoorlijk speelt Morgan Freeman, en dat is misschien alleen omdat hij een van hem heel bekend typetje afdraait.
Het plot struikelt van de ene best grote fout naar de andere. En als je daar al overheen kijken wilt, dan blijf je achter met iets wat zo verschrikkelijk voorspelbaar is dat er geen lol meer aan is.
Oh en de actie is te ongeloofwaardig voor woorden. Het hele verhaal klopt al van geen kanten, maar de actiescenes leggen daar nog een heel eigen dimensie van onzin overheen.
Troep. Een schandaal om met zoveel talent en zoveel budget zo'n stuk prut te produceren. Puur gemakzucht.
sjefke007
haha jullie blijven werkelijk waar lachwekkend!!
HET IS EEN FILM,geen realiteit programma!
En hoe lang bestaat het film maken nu al ?juist dan kan je alles tegenwoordig wel na maak noemen ,met zo veel films lijkt me het ook redelijk onmogelijk om nog met iets te komen wat echt nieuw is,je kan het beste er van maken en het zo goed mogelijk in elkaar zetten,genoeg goede voorbeelden te vinden.
denk dat jullie beter af zijn om maar na een natuur zender te kijken...daar is alles echt echt;)
Wel leuk, ondanks dat er best een hoop mis is, als je hier serieus naar kijkt. Doe je dat iets minder, dan is het een lekkere wegkijker.
Vooral Butler verraste me en weet de film toch wel enigszins te dragen. Ik was vroeger nooit zo’n fan van hem, maar ik moet zeggen dat hij me langzaam aan steeds beter begint te bevallen. Daarnaast is Olympus has Fallen volgestopt met erg veel actie. De meeste actie is best goed en het zorgt ervoor dat het tempo lekker hoog ligt en je zelf ook niet al te veel tijd krijgt om na te denken. De actiescènes zijn soms ook lekker hard. De CGI is in orde, maar kon op sommige momenten wel iets beter.
Verder blijven de overige personages nogal plat en staat Amerika natuurlijk weer voor het goede , wat een aantal keren erg overdreven naar voren komt. Maar goed, dat kun je nu eenmaal verwachten in dit soort films. Maar ik heb me best geamuseerd en ondanks de kritiekpunten verveeld het ook geen seconde. Dat levert allemaal nog geen top film op, maar het is in ieder geval een heel stuk beter dan het laatste deel van Die hard, waar dit af en toe ook wel enigszins aan doet denken.
Een goede hoofdrolspeler en prima actie verbloemen de zwakheden behoorlijk, en daardoor is het allemaal prima genietbaar.
Vind Butler persoonlijk de minst charismatische acteur sinds Ben Affleck, slechts Jeremy Renner komt qua sufheid in de buurt.
Norman Mailer
Echt troep dit. De, op mopmenten, aanzwellende muziek maakt deze film soms tenenkrommend zo vreselijk. Die aan flarden geschoten Amerikaanse vlag, welke in slowmotion van het Witte Huis valt... en dan die hemeltergende violen er onder; man man, wie verzint zoiets?!
hannes64
- 1926 berichten
Voor een 2de keer gezien, maar `t blijft een goeie actiefilm.
Butler doet `t zeer goed, maar ik snap soms niet waarom Dylan McDermott ooit `s echt zal doorbreken, want die uitdrukkingen die hij doet zijn ongeëvenaard soms.
Dit is gewoonweg "eenverstandopnulpopcornetendespannendekeihardeactiefilm met een groteA".
Plotgaten, nee wel?
Kan mij niets schelen, bleek voor een 2de keer nog beter te wezen.
Dit zijn ze voor mij dus, geen minuut rust.
knusse stoel
Qua actiefilm erg goed in elkaar gezet, maar het verhaal vond ik wat mager. Gerard Butler lijkt veel op een superheld die onverwoestbaar is, reken maar echt er op dat als er een helikopter bijna op jou neerstort, een visite aan het ziekenhuis geen overbodige luxe zal blijken.
Toch boeit de film wel van het begin tot het einde.
Vooral voor kijkers die van veel actie houden want de actie is een constante factor in deze film.
hoogie
Ik kan niet zeggen dat ik me verveeld heb met deze film, zeker niet, maar wat mij betreft toch ónder de 3 sterren hoor.
Ten eerste vond ik de special effects onthutsend slecht voor deze tijden, leek erop alsof hier op bezuinigd moest worden, dat kan tegenwoordig toch beter lijkt mij?
En de reden van mijn (licht) negatieve beoordeling is dat het allemaal gewoon too much is, over de top gewoon. Een film hoeft uiteraard niet realistisch te zijn maar kom op: er worden eerst honderden mensen heel snel heel heftig neergeknald en één man schakelt dan tientallen terroristen uit? Alleen Rambo kon dat
Onlogisch vond ik dat iemand die al anderhalf jaar niet meer in dienst is blijkbaar wél met zijn vingerafdruk een security override kan bewerkstelligen (of ik moet een onderdeel in die scene gemist hebben). Je zou verwachten dat dit niet meer mogelijk zou zijn.
En ronduit lachwekkend vond ik het steriele gaasje bij een schotwond......chaos all over the place, schotwond en dan komt de held met een steriel gaasje....... Had net zo goed op dat moment een bert en ernie pleister kunnen zijn, had bij ons op de bank hetzelfde effect gehad (lachen dus).
Maar: geen verspilde vrijdagavond hoor, de film kun je gewoon uitkijken, het is zeker geen tenenkrommend gedoe of zo. Heb (veel) slechter gezien.
robinb
Nonsens, je kan dit ook geen vermaak vinden (en dom, dus 0,5*). Ik zelf trek Fast and Furious deel 5 en 6 niet. Deze wel dan weer. Maar wees eerlijk, dit is een erg domme film. Zo eentje waarvan men zegt: verstand op nul. Dus eigenlijk zeggen de makers: doe jezelf dommer voor dan je bent? Vreemd toch? Dat iedereen dat maar slikt. Gelukkig is de actie voor mij nog redelijk in beeld gebracht en is Butler prima, maar als je dat niet vindt (zegt niets over een persoon) dan blijft er bijzonder weinig over.
Ik snap wat je bedoelt maar ben het niet geheel met je eens. Het is inderdaad een verstand op nul film, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de film dom is. In mijn ogen wil dat alleen zeggen dat de makers de nadruk op de actie/spektakel/etc hebbenwillen leggen. Geen diepgaand verhaal dus, maar gewoon een lekker wegkijkende film. En in dat opzicht is de film in mijn ogen meer dan geslaagd.
Hetzelfde geldt voor de fast and the furious reeks. Ook die zijn puur gemaakt voor het vermaak. Wat leuke auto's, veel actie, mooie dames etc, en dat doen ze over het algemeen prima. Je kan dan wel gaan roepen dat de film niets is omdat het alleen om die dingen gaat, maar dan sla je in mijn ogen de plank mis. Natuurlijk kan het zo zijn dat je dit soort films niets vind, maar om dan als reden de zaken op te geven waarvoor de film bedoelt is, is natuurlijk krom.
Een beetje hetzelfde als je gaat roepen dat transformers slecht is omdat er robots in zitten. Dat slaat natuurlijk nergens op.
Nogmaals kan het zijn dat je dat soort films niets vind, maar kijk zo'n film dan niet of geef in ieder geval een reden aan waarom de film zo slecht is zonder je beoordeling te laten beinvloeden door je persoonlijke mening over het onderwerp/doel van de film.
Koen87
Nou, zoals zo vaak bij Amerikaanse actiefilms moeten ze wel heel veel details uitleggen zeg, dat rechtvaardigt het predikaat 'dom' volledig. Transformers wordt niet slecht gevonden omdat er robots in zitten, net als dat Fast & Furious niet slecht wordt gevonden omdat er over the top snelle auto's inzitten. Probleem van dit filmpje is dat het qua verhaal voor geen meter klopt, de acteurs geen poging doen te overtuigen en de special FX van een bedroevend niveau zijn. Twee uur voor een makkelijke actiefilm is daarnaast voor mij veel te lang.
Probleem met de films die je noemt is dat ze pretenderen semi-serieus te zijn, dat zijn ze niet.
APPEL68
Had zo in de Die Hard reeks gekunt, goede actiefilm, alleen in het begin waren de special effcts iets minder
paul83
Lekkere no-brainer waarbij de logica ver te zoeken is. Niets mis mee, maar het had beter gekund. Verstand dan maar op nul.
ps. Butler heeft bij de eindspeech nog steeds een schram op zijn hoofd en meneer de president loopt als een vers hoentje terwijl hij een schotwond in de pens heeft gehad.
cm_punk
Wat een Die Hard ripoff.
Zelfs de scene met het sigaretje roken met de bad guy is gejat
barcam
Amerikaanse domme propaganda pulp voor een mega budget. Vette actie en een recht door zee verhaal met een wapperende doorzeefde vlag op de achtergrond maken deze ongein best genietbaar.
Betamax
Zeker een propaganda film maar wel een spannende.
Heb me prima vermaakt.
DragQueen
Spannende Actie-Thriller, waar een goede vaart inzit. Het verhaal kent verder een prima verloop. De actie is goed in beeld gebracht, en biedt genoeg vermaak. Bij vlagen erg spannend. Verder acteert de cast met o.a Butler, Freeman en Eckhart, naar behoren. 3,5 Ster.

Angel Has Fallen
2019

London Has Fallen
2016

'Olympus Has Fallen' wordt woensdagavond uitgezonden op televisie

Gerard Butler treft schikking met filmproducent in zaak over misgelopen miljoenen

Ook Gerard Butler start miljoenenrechtszaak, over 'Olympus Has Fallen'

De Marathon