• 9.378.950 stemmen

Olympus Has Fallen (2013)

Actie / Thriller | 119 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 9 mei 2013

Plot Olympus Has Fallen

"When our flag falls our nation will rise."

De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.

Mike Banning

President Benjamin Asher

Alan Trumbull

Lynne Jacobs

Secretary of Defense Ruth McMillan

avatar van wiebew

wiebew

Door de overload aan clichés is het een tot in de details voorspelbare actie film en wordt het daardoor regelmatig komisch. Spannend is het daardoor nooit geweest.

Ik kijk niet vaak naar dit soort films, maar ik vond het instorten van het Washington monument er bijvoorbeeld heel nep uit zien. Is de special effects technologie op bepaalde vlakken gewoon nog niet zo ver, of is dit ook gewoon slecht in vergelijking met andere films

avatar van The Oceanic Six

De special effects, zeker bij het gedeelte die jij noemt, zijn in OHF gewoon vrij matig. Wat opvallend is, want alles daarna ziet er wel goed ontworpen uit in deze film.

avatar van DBTim

DBTim

wiebew schreef:

Inderdaad, die terrorist is echt lachwekkend slecht. Voor de rest is de brute actie nog wel leuk, maar dat wordt na een uurtje ook ééntonig.

avatar van abctje

abctje

sjefke007 schreef:

haha jullie blijven werkelijk waar lachwekkend!!

HET IS EEN FILM,geen realiteit programma!

denk dat jullie beter af zijn om maar na een natuur zender te kijken...daar is alles echt echt;)

wat een slechte film, leek me een keivette actiefilm, maar het is zo voorspelbaar dat je het einde al ruikt voor de film uberhaupt door de eerste 3 minuten is.... krappe 2 sterren

OT: ga je een natuurzender kijken, denk je dat alles echt is maar 90% is in scene gezet met circus en dierentuin dieren

avatar van harpastum

harpastum

spanning, actie, goed verhaal en cast

ik wou dat ik deze in de cinema op groot scherm had gezien!

avatar van Pfishy

Pfishy

Film had Die hard in het witte huis kunnen heten.

Zeker niet origineel en vergeleken met soortgelijke films wat mij betreft een van de mindere.

Ik hoop oprecht dat de echte beveilingsmensen van het witte huis wel weten dat je beter even binnen kunt blijven als er al 60 van je collega's door een deur zijn gelopen en kapot zijn geschoten door 200 zwaar bewapende mannen in de voortuin....

Het is het allemaal net niet, te gemakkelijk. Zonde van de goede cast

avatar van Keane1983

Keane1983

Een fantastische actie film die je non-stop weet te vermaken.

De SFX zien er gelikt uit en op een beetje bloed meer of minder wordt niet zo nauw gekeken.

Het verhaal is prima. Wel voorspelbaar maar kom op...is " die hard" dat niet?

De film doet waarvoor hij gemaakt is en dat is je verstand op nul te laten zetten en continue laten genieten aan een overdaad aan over the top actie.

Natuurlijk kan het allemaal niet en is alles over the edge, maar dat heeft mij geen enkel moment gestoord.

De cast is goed, acteerwerk is in mijn ogen niet relevant gezien er geen dialogen op kostuumdrama niveau worden gehouden.

Van mij een welverdiende 4,5*

avatar van Quentin

Quentin

Keane1983 schreef:

De SFX zien er gelikt uit

Toe aan een bril?

avatar van ricone

ricone

heerlijke non stop actie film, met een allstar cast

butler is voor mij de nw Mcclain,,heerlijke mannenfilm!!!

avatar van brave71

brave71

half uur gekeken en vond hem zo onwerkelijk en dom dat ik hem heb afgezet.

allemaal goed getraind, maar niemand zoekt dekking, afweergeschut heeft ook blijkbaar maar 1 raket, en ga zo maar door

als je naar het acteerwerk en de actie alleen kijkt is hij misschien wel te doen....

avatar van Alonzo

Alonzo

Tja Typisch een pro Amerikaanse film. Categorie een keer zien en nooit meer terug kijken.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Amerikaanse nonsens film.....

Zo voorspelbaar en vol cliché's.....

Misschien juist daarom dat hij wel vermakelijk was ??

(met verstand en zin voor realiteit op nul natuurlijk)

Maar best zo snel moelijk vergeten.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Tuurlijk... USA op en top. Maar toch wel spannende en goede actie.

Top cast met goed acteer werk her en der.

Zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van feenah

feenah

Buiten al hetgeen hiervoor al verteld is qua clichés:
Altijd mooi om te zien dat in zulke films, als de held en de president het witte huis -dat dringend een opkuisbeurt nodig heeft- buiten stappen, dat m'n in het Pentagon spontaan begint te applaudiseren en vieren. Dat gebeurt zoveel in Amerikaanse films. M'n is blijkbaar vergeten dat er ondertussen honderden doden zijn en dat Zuid-Korea nog altijd onbeschermd is (waardoor er nog eens miljoenen doden kunnen vallen. Maar hey! De "hero" en de president leven! Joehoe! Het is een happy end als het ware, he!

Als de Amerikanen het nu eens zouden leren om zulke onnozelheden eruit te laten, dan was dit een 4-sterrenfilm.

avatar van Marcel1971

Marcel1971

Ik had hem 3.5 ster gegeven maar dat ik bijgesteld naar 3 sterren. Het patriottisme is soms werkelijk tenenkrommend in de film.. Desondanks een leuke Die-hard kloon.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Meneer Butler en zijn "one man army" natuurlijk compleet onrealistisch zoals de hele film... Mag niet aannemen dat die Amerikanen "zo" dom zijn.

Hoe dan ook los van het onrealistische geheel wel tjokvol actie, en daar doe ik het voor.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Ik vind het leuk hoe mensen hier 4/5 sterren voor geven. Persoonlijke smaak natuurlijk, maar als je naar deze film kijkt als filmliefhebber en niet als filmkijker, dan snap je zelf ook wel dat dit gewoon totaal niet zo'n hoge score verdient.

De film is namelijk hi-la-risch slecht. De film was waarschijnlijk toffer geweest als het zichzelf niet zo ongelofelijk serieus nam. Hier mijn Review:

De regisseur heeft enorm veel drama en emotionele ellende in deze film proberen te stoppen, zelf aan het begin. Want dit moet dan weer slaan op het feit dat onze vriend Mike (Gerard Butler) zijn werk zogenaamd niet goed gedaan heeft en oh oh wat heeft hij hier toch een last van. Maar alles valt op zijn plaats, want als meneer de kans krijgt speelt hij de held en red hij de wereld. Dit is praktisch de film in een notendop.

Het domme is, het is zo onrealistisch en cliché in beeld gebracht dat je deze emotie allemaal zo weer vergeet. Je hebt de hele film door dat je een film aan het kijken bent en niet een soort gebeurtenis die op dat moment gaande is. Dit is dan ook wel weer de kracht van de film. Het is een film met spektakel en veel actie, zoals je het wilt. Geweldig. Dit had zo het scenario en script kunnen zijn van een "Die Hard" film. Alleen Bruce Willis en de Yipee-ka-yee motherf*cker mist nog.

Daarnaast was het acteerwerk prima, maar dankzij het erg matige scenario en script is deze cast volledig weggegooit geld. Erg jammer. Ook het pro-Amerika straalt er continue van af. Daarnaast word er flink rondgestrooid met quotes zoals "God bless America" en "America will not nagotiate with terrorists".

Al met al een heel standaard filmpje dus. Als je zin hebt in een goede actiefilm waar je niet te veel bij na moet denken, dan is dit absoluut een aanrader. Zoek je een film met een goed verhaal en script? Dan zou ik verder kijken. Jammer, want ze hadden iets heel moois kunnen doen met zo'n goede cast.

avatar van Etickettrein

Etickettrein

Gewoon lekkere actiefilm, niet te lang over nadenken mensen.

Af en toe die diepgaande reviews van mensen .. helemaal niet nodig!

avatar van harma

harma

Vond het een zeer aangename film, alleen aan het eind dat ze het Witte Huis verlieten. Wat ze toen zeiden paste totaal niet met wat er in en om hun heen lagen!

avatar van elst1982

elst1982

Net gekeken; Wát een gare flutfilm met een onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig verhaal! Het slaat echt als een slappe tiet op een trapleuning, dat een handje vol lichamen op deze wijze het Witte Huis overmeesteren, de president gijzelen, dat alle hoop op John McClane 2.0 gevestigd is, terwijl er 6 helikopters gevuld met Seals als een stel schietschijven in de lucht blijven hangen tot ze één voor één uit de lucht worden geplukt... Het enige wat waar het nog punten scoort, zijn de acteurs en acteerprestaties.

avatar van madmax2011

madmax2011

gewoon een heerlijke weg kijk actiefilm

avatar van Robbiebobbie

Robbiebobbie

Het instorten van het monument deed me denken aan het inzakken van een van de twin towers. Wat had je dan verwacht, dat het als een bom uit elkaar zou spatten???

Ik vond het een van de betere actiefilms van de laatste jaren. Natuurlijk zaten er clichés bij en sommige dingen zijn ver gezocht misschien, maar ik vraag me af of sommige zaken niet in het echt ook zouden kunnen gebeuren, zoals publiek dat 'en masse' het witte huis bestormt....

Ik heb van begin tot eind in ieder geval zwaar genoten van de film

avatar van henriz

henriz

Plot holes zo groot dat een Airbus A380 erin kan landen. De special effects van deze film zijn geweldig (en gewelddadig), maar het verhaal is heel ergelijk.

Kijk, een paar logische fouten, daar kan ik mee leven, maar bij deze film had ik constant: mijn god, waarom doet ie dat?!? Vooral de president is onnavolgbaar.

avatar van cor1946

cor1946

Wat erg, een film van niks een hoop doden en een verhaal van niks. Acteurs van niks.

avatar van Stokmans

Stokmans

Vond deze film tegenvallen, ongeloofwaardig en wil teveel lijken op een soort van Die Hard.
Special effect zijn slecht zoals die auto's al van de brug afvallen maken ze zulke rare en neppe bewegingen, en de heli's die uit de lucht geschoten worden .

En de rol die Gerard Butler speelt met zijn stoere mannengedrag gaat ook nergens over. Hij zegt alleen maar ''fuck" of "shit". Ik denk dat dat in het echt niet zo gebeurd en dat zo iemand wat meer respect toont met zijn one man army

avatar van pirke12

pirke12

Goede avond,

Deze film heeft me toch wel verrast.

Als ik de meningen hier lees ben ik WEL positief verrast.

Heerlijke film om niet veel na te denken en vol zit met de nodige actie.

Gewoon een aanrader!

avatar van Diederik58

Diederik58

Leuk actie-vermaak. Heel veel mensen die aan flarden worden geschoten. Je moet er maar van houden. Patriottisme in het kwadraat.

Als het zo erg is gesteld met de beveiliging van de president, dan vraag ik mij af waarom het nog nooit is geprobeerd. Kortom: leuke fantasie.

Voor een avondje spanning is het een leuke film.

avatar van C046

C046

Dikke patriottische actiefilm. Zeker één om te kijken als je van hersenloze actie houd.

avatar van kleez

kleez

Weer lekkere Amerikaanse propaganda!

Film is zeker voor 6-14 jarigen erg leuk en spannend! Het acteerwerk is zeker wel te doen, maar het verhaal is zo ont-zet-tend slecht, in de vorm van; onwerkelijk....

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Niet nadenken, gewoon een retespannende film met veel goede actie. Je krijgt echt zo'n gevoel van "zo'n kerel wil ik ook zijn".

Helaas zijn er enorm ongeloofwaardige gebeurtenissen en beslissingen, maar ik heb enorm genoten in de bios.