• 9.378.666 stemmen

Olympus Has Fallen (2013)

Actie / Thriller | 119 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 9 mei 2013

Plot Olympus Has Fallen

"When our flag falls our nation will rise."

De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.

Mike Banning

President Benjamin Asher

Alan Trumbull

Lynne Jacobs

Secretary of Defense Ruth McMillan

avatar van Rinky

Rinky

Gisteravond deze film gezien en zoals wel meer mensen hier de vergelijking maken had ik ook het gevoel naar een soort van 'Die Hard-film' te kijken. Alleen dan een Die Hard die het niet helemaal is voor mij.

De film kijkt lekker weg, tempo is goed en op de acteurs is vrij weinig aan te merken.
Minpunt zijn de gaten in het complot waar je u tegen zegt:
Een van de meest gezochte terroristen neemt het Witte Huis over en wordt pas uren later herkend.
Een agent die al meer dan een jaar niet op het witte huis werkt kan nog steeds z'n inloggegevens gebruiken, zeer geloofdwaardig.

Als laatste vond ik de special effects op sommige momenten, met name de scene met de AC-130, heel erg tegenvallen.

Voor mij dus niet meer dan 2,5 ster.

avatar van gwiedoo

gwiedoo

Echt een hele gave actie film ! Snap al het negatieve gezeur niet !

avatar van heedree

heedree

Leuke film die lekker wegkijkt.

avatar van marcolien

marcolien

Een verhaal dat gelijk pakt.

Je zit als het ware meteen in het verhaal

Natuurlijk was de invasie van de badguys wat overdreven,maar goed uitgewerkt.

Zeker een aanrader!!!

3 sterren.

avatar van Toontje35

Toontje35

Best wel te pruimen actiethriller. Tikje ongeloofwaardig en lekker overdreven Amerikaans. Maar goed, er gebeurd meer dan voldoende.

En boeiend

avatar van doctari

doctari

Vrij matige Die Hard-Kloon

In prinicipe is een aanval op het Witte Huis een prima idee voor een film, maar door de matige uitwerking wordt het een soort derderangs Die Hard-remake.

Toegegeven, het begin is erg spectaculair (ondanks nogal neppe CGI) en de film is bij vlagen best spannend, maar de geloofwaardigheid laat wel een beetje erg veel te wensen over: eenmansleger Gerald Butler schakelt eigenhandig alles uit, terwijl het voltallige Amerikaanse leger en de voltallige secret service zich enorm amateuristisch af laten slachten. zo vlieger de straaljagers naast in plaats van achter het vliegtuig dat ze willen onderscheppen, vallen de SEALS gewoon frontaal aan ondanks het feit dat ze weten dat er een afweergeschut is etc. Ja, zo verdien je het gewoon dat je regeringsgebouw en president eraan gaan

Verder is het allemaal zo dik aangezet (plechtige speeches, overdreven stoer geschreew) dat het eerder op de lachspieren werkt, terwijl de bedoelde humor vrijwel helemaal ontbreekt.

Nee, Die Hard deed dit toch echt een heel stuk beter.

avatar van roeman

roeman

Alleraardigste film voor een regenachtige donderdagmiddag. Ok, hier en daar rammelt er wat aan de geloofwaardigheid, maar ik persoonlijk vind dit geen nadeel bij deze film. De acteurs zijn zeer goed opdreef en ook de actie is geloofwaardig. Geen hoogdraver maar toch een 3.5*

avatar van disneystore

disneystore

Ditmaal geen moslims, die wou Amerika niet op hun dak krijgen, daarom werden de Koreanen ingezet. Maar ok, dat wordt goedgemaakt als in de laatste 30 minuten te lezen valt dat "het Midden-Oosten de aanval op het Witte Huis bejubeld, en feestend op straat loopt." Dit is zelfs geen propaganda meer, dit is puur "AMERICUUUUUUH" roepen in de vorm van een (actie-)film. De acteerprestatie's zijn neutraal, de film is smakeloos en puur bedoeld voor 14-jarigen die nog net niet genoeg onder de indruk zijn van hun land. Kutfilm.

Olympus Has Fallen

De nieuwe smaakmaker van 2013? Ik hoop het . Ben een beetje door de films die dit jaar zijn uitgekomen aan het bladeren, zet een enkele op en word helaas nu nog elke keer teleurgesteld. Er zat nog geen enkele hoogvlieger tussen (tips?). We moeten nog wel een half jaar, dat is waar, en het beste zal ongetwijfeld tot december worden bewaard. Nu echter een actiefilmpje met onze grote vriend Morgan.

Het verhaal is zeer mager. Zoals hier boven al te lezen is is het een beetje een aftreksel van Die Hard, alleen dan zonder Duitsers en zonder Willis. Ik had de hele tijd het gevoel dat de film zo zijn best deed, maar hij kon mij maar niet bekoren. De openingsscène was al erg zwak. Een slap excuus om het vervolg van het verhaal te verklaren. Daar hadden ze iets mysterieus van moeten houden denk ik.

De uiteindelijk invasie is ook telkens nét niet. Er zitten te veel saaiere pauzes tussen om continu te blijven boeien. De Koreanen komen geen enkel moment echt bedreigend over en zijn slechte slechterikken. Uiteindelijk had het patriottistische einde wat vervulling in mijn hart moeten brengen, maar dat ontbrak geheel. Er was niets dat mij trots deed voelen. Daarvoor heb ik toch echt te weinig affiniteit met Amerika.

Gerard Butler is continu een verwoede poging aan het doen om de niveau's van Schwartzenegger, Stallone of Willis te halen. Het lukt echter geen enkel moment. De charmes van de jaren '80 sterren ontbreekt bij hem totaal. Daarbij ook de humor of de overtuiging die de andere 3 wel hebben. Ja, ik ben keihard, je wordt met topniveau vergeleken hier.

Morgan Freeman vond ik een leuke bijrol hebben. Niet heel speciaal of memorabel, maar geinig om naar te kijken. Ik vind de man altijd eigenlijk wel goed.

Rick Yune is een slappe Koreaan. Hij weet nooit echt te overtuigen of spanning in de film te brengen. Het is allemaal al gedaan in deze film, dat is vooral het probleem.

Een setting als het Witte Huis is leuk en origineel gekozen. Het gebouw op aarde waar elk land naar kijkt wordt eindelijk een keer afgebroken. Alleen het einde laat te veel zien dat het een Amerikaanse productie is. Het moet een keer duidelijk worden gemaakt dat Amerika niet alles kan maken wat ze wil en dat er een limiet is. Dat vond ik hier grotendeels overkomen, op het einde na. De actie is soms ietwat slordig en chaotisch. Dat vind ik erg jammer.

Uiteindelijk laat Olympus has Fallen op te veel plekken steken vallen om als 'gewone' actiefilm beoordeeld te worden. Geen 3 sterren dus, waar ik lang aan dacht. Het is daarentegen wel gewoon leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Icer

Icer

Vermakelijk om te kijken, film begint sterk, maar het duurt niet lang of we zitten in het bekende verhaal. De superheld versus de onrechtvaardigen... Niet teveel denken, knop op vermaakstand zetten en je hebt een leuke avond.

avatar van Tomto

Tomto

Deze film is nou een voorbeeld van "laten we film maken over actie, het witte huis en een atoombom"

Ik vond dat er zelf best veel clichés inzaten zoals het einde, maar is toch goed weg te kijken als je zin hebt in een actievol avondje

Ik geef em een *3,5

avatar van Blur

Blur

Niet te pruimen onzin. Goede rede om nooit meer z'n Amerikaanse aktiefilm te bekijken. Probleem opgelost.

avatar van dtone

dtone

Op basis van de beschrijving kies ik dit soort films voor een avondje "verstand op nul, blik op oneindig". Meestal zijn dat prima avonden. Deze film was een beproeving voor mijn intellectuele vermogen zelfs op stand nul. Precies 1 punt voor de moeite.

avatar van filmkul

filmkul

Verstand op nul en genieten van deze actiefilm. Zoals eerder aangeven is het een film ala Die Hard, maar dan van een iets lager niveau. De invasie aan het begin is spectaculair en zet de toon van de film. Actie, actie en nog eens actie. Helaas heb je dan wel de meest spectaculaire actie gehad, maar het blijft allemaal vermakelijk. Butler speelt op routine. Verder geen ingewikkeld plot of diepgang. Voorspelbare, maar prima actie film. 3.5

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

adrenaline, actie, angst en spieren.

avatar van wingstone

wingstone

Cliché na cliché... invasie van het witte huis was gaaf in beeld gebracht ook al zaten daar ook al storende scenes in van hersenloze beveiligingsmensen die in open vuur rennen. Voor de rest eigenlijk niet interessant, maar ik kan me voorstellen dat deze film de natte droom is van elke doorgewinterde Amerikaan... alleen ben ik dat niet.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

wingstone schreef:

Ik sla hem dan maar over.

avatar van MovieMind

MovieMind

Hoewel ik met lage verwachtingen deze film ging kijken, ben ik toch aangenaam verrast.

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Besta Haren van de reet, sorry, ik bedoel Heren van de Raad!!

de Heren Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman hebben hier toch wel een vermakelijke film neergezet. Los van de uitzonderlijke acteur Freeman, was dit redelijk spectaculair maar ook weer erg voorspellend. Thuis, na wat pindakazen en daarna met een goeie subwoofer, lekker groot scherm in 1080p is dit de tijd zeker waard. Ik wil er dan ook wel een 3.5 voor geven.

Alweer tot een volgende keer maar weer !!

avatar van 1-ace-1

1-ace-1

Ik had persoonlijk meer verwacht van deze film. Het principe van het verhaal is goed. Maar dat een magere Rambo het allemaal even oplost met 1 pistooltje is beetje vergezocht. Tevens is het zo dat in het begin er 2 vuilniswagens komen met grote guns maar op het moment dat het leger komt weer doorgereden zijn of zo... En dat hij het zo erg vindt dat zijn collega's achter elkaar in de deuropening worden afgeslacht en dat hij aan het eind van de film met de president naar buiten strompelt over de lijken en dan geintjes maakt.

1-ace-1 schreef:

Dit is inderdaad één van de momenten waarop Olympus Has Fallen steken laat vallen. Bewakers als schietschijven, hersenloze onhanteerbare domme mannen die maar tegen het vuur in blijven rennen, om er vervolgens grollend overheen te lopen. Dit zijn de typische dingen waar ik me aan heb lopen storen in de film

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik vond het een mooie film.

Lekker actie.

Het verhaal vond ik minder.

En ik snapte delen ook niet.

Het eind was slecht. Een klein gevechtje en mes in het hoofd.

Nee, ik vind dat opzich niks.

Ik ben liever van een lekker potje knokken en dan dat hij bijvoorbeeld toch weg komt.

Mooi open einde voor een deel 2

avatar van assowise

assowise

Flutfilm, te dom voor dom vermaak. Alleen leuk als je van een hoge bodycount houdt zonder enig fatsoenlijk verhaal. Na alle goede verhalen over deze film was dit een flinke tegenvaller. Budget CGI, domme aktie na domme aktie, alleen om meer lijken te krijgen. Overdreven patriottisch dekt de lading niet, belachelijk patriottisch komt beter in de buurt. Volgens de achterkant zou dit de aktiefilm zijn die de laatst Die Hard had moeten zijn. Nee dus. Die Hard is bijna beter.

avatar van bollepeer

bollepeer

Ik snap al het gezeur rond deze film niet. oké de CGI was op bepaalde momenten niet bijster goed, maar al het andere was fantastisch. De film brengt wat je verwacht van een actie film. De vergelijking met die hard is misschien snel gemaakt, maar dat laatste deel was ook niet best en als je elke film met een held die een leger verslaat, ben je wel even bezig.

Bruce willis is een geweldige acteur, maar gerard butler heeft ook enorm veel uitstraling voor films als deze.

het einde vond ik prima. misschien cliché, maar als het anders afloopt met een hoofdpersonage dan speelt de regisseur weer te veel op je emotie.

bollepeer schreef:
De film brengt wat je verwacht van een actie film.

Hier ben ik het mee eens, dat houd dus echter wel in dat je de film als hij hoger wil scoren meer moet brengen dan de gemiddelde actiefilm.

De vergelijking met Die Hard is helemaal niet snel getrokken. De overeenkomsten zijn zeer duidelijk aan de oppervlakte aanwezig, en ook qua concept en in de kern van de film zijn er meerdere overeenkomsten. Allereerst het feit dat een vrij belangrijk gebouw met prominente personen overgenomen wordt en de politie buiten machteloos staat. Dit terwijl binnen in het gebouw één enkele agent één voor één de gijzelnemers dood. Dat is de oppervlakte van zowel Olympus Has Fallen als Die Hard. Met het concept heb ik de vergelijking dan al automatisch getrokken.

Als je meer inhoudelijke voorbeelden wilt moet je het zeggen.

Waarin Willis Butler voorbij streeft is toch de overtuiging en de humor. Bij Butler komt het allemaal zeer geforceerd terwijl Willis natuurlijk en comfortabel overkomt. Daarbij komt dat ik het idee had dat Butler Willis probeerde te imiteren, maar daar kan ik mij in vergissen.

avatar van bollepeer

bollepeer

Ik ben het zeker met je eens dat Willis meer humor brengt, maar als het komt op 1 op 1 gevechten vind ik butler beter. in de vuurgevechten zijn ze allebei prima. maar ik ben fan van beide acteurs hoor.

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Gemiddelde actiefilm, Morgan Freeman is altijd de moeite waard. Veel, onnodig excessief geweld, dus 2.5 ster is voor mij de max.

avatar van stevyforello

stevyforello

Robertdeniro schreef:

Met alle respect, maar mensen die huilen over excessief geweld in een actiefilm zijn ook wel dieptriest te noemen. Kijk dan gewoon naar Bambi.

stevyforello schreef:

In Bambie gaat de moeder ook dood door excessief geweld. Dat heeft dus geen zin...

avatar van Daan258

Daan258

Vond er niet erg veel aan, veel te veel van hetzelfde wat uiteindelijk erg gaat vervelen,