• 9.378.285 stemmen

Olympus Has Fallen (2013)

Actie / Thriller | 119 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 9 mei 2013

Plot Olympus Has Fallen

"When our flag falls our nation will rise."

De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.

Mike Banning

President Benjamin Asher

Alan Trumbull

Lynne Jacobs

Secretary of Defense Ruth McMillan

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze prent kon me wel bekoren.

Voldoende, zeg maar veel, actie, met een goede cast. Vooral Gerard Butler heeft me aangenaam verrast, na enkele mindere films van hem gezien te hebben is dit toch de tweede (de eerste was 'Machine Gun Preacher') film waarin ik hem heel goed fin.

Ook Aaron Eckhart, Angela Bassett en Morgan Freeman doen het uitstekend.

En ja, het is een prent vol patriottisme, maar wat wil je in een Amerikaanse actieprent, hebben ze dat niet allemaal ? Als je daar een probleem mee hebt moet je geen enkele actieprent meer kijken.

Ik vond hem goed, zonder meer, alleen de special effects hadden hier en daar wat beter gekund.

Maar heb ik me verveeld met deze film ? Neen hoor, geen tijd voor gehad

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

stevyforello schreef:

Met alle respect, maar mensen die huilen over excessief geweld in een actiefilm zijn ook wel dieptriest te noemen. Kijk dan gewoon naar Bambi.

Ik huil er niet zozeer over en geweld in een actiefilm mag en kan van mij. Alleen was het hier wel erg veel en nogal ongeloofwaardig. Film was redelijk, maar geweld moet wel in verhouding staan tot het verhaal. Waar Bambi overging weet ik helaas niet meer.

avatar van basjuh112

basjuh112

Goededag mensen,

Dit is zeker een film die je wilt zien wanneer je van actie houd.

Zit wel een goed verhaal in en loopt ook lekker door voor mij was het een 10.

avatar van Precies

Precies

Kijk lekker weg.

avatar van grovonion

grovonion

Actie is steengoed, maar verhaal is om te huilen. Er zit echt nul reele wereld geloofwaardigheid in deze film, en niet zo subtiel dat je er over weg kunt kijken, maar eklatant achterlijk bij momenten.

avatar van Vicenzo

Vicenzo

Uitstekende film voor actieliefhebbers. Natuurlijk brengt deze film geen origineel verhaal met zich mee, en natuurlijk zijn er wat zaken die ongeloofwaardig zijn. Maar maakt dit de film gelijk minder vermakelijk? Voor mij in ieder geval niet.

Bijna elke over de top actiefilm is ongeloofwaardig. Denk maar aan een Rambo van Stallone. Niet realistisch, maar zeker niet minder vermakelijk.

Je moet er van houden denk ik.

3,5 *

avatar van dave76

dave76

ik had echt zoiets van 9/11 all over again

avatar van Kricky

Kricky

Viel mij niet tegen. Altijd leuk om Morgan Freeman te zien in een film. Voor de verandering Butler weer eens in een actie-rol. Ben benieuwd naar wat White house down gaat worden

avatar van The Director

The Director

Even wennen Gerard Butler in een dergelijke rol als aktie held, Rambo 2013. Jason Stratham was een betere keus geweest. Goed acteerwerk van Aaron Eckhart als president. Ondanks een beetje over de top aktie, een film die lekker wegkijkt. In de sfeer van 007.

Robertdeniro schreef:

Heerlijk zeg

een van de beste films van het afgelopen jaar en dan gaan ze zeuren over excessief geweld.

Bambi gaat nergens over, het zelfde als alle andere films. Daarom zijn het ook films. Dat is niet echt he.

Dat weet toch iedereen..........................toch?

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

mariusvisseR schreef:

Heerlijk zeg

Dat weet toch iedereen..........................toch?

En onderwijl Battle of Los Angeles gewoon die vólle 5 geven. De ambitie om daadwerkelijk serieus genomen te worden, koester jij niet bepaald hè?

avatar van chill-ko

chill-ko

Sit back and enjoy...

Leuke actie maar geen origineel verhaal. Film is een kruising van Die Hard en Under Siege

avatar van mixmaster

mixmaster

heerlijke actiefilm met harde scenes en veel schieten en explosies.

natuurlijk is het allemaal over the top , maar deze film kan het hebben.

als actieliefhebber kom je zeker aan je trekken met deze film.

avatar van speliz

speliz

Net gekeken, voor mij gewoon DIE HARD IV....Geweldige Film...

avatar van patjuh86

patjuh86

hier kan ik kort maar krachtig over zijn van begin tot eind goede film met goede en kei harde scenes top film zeker een aanrader om te kijken

Norman Mailer schreef:

Wie ik Norman?

Norman Mailer schreef:

sorry dat ik van goeie actie films hou

Avatar de aller beste 5 punten

batle of LA ook 5 punten

en

Olympus has fallen ook 5 punten

die is mijn persoonlijk lijstje omdat jij niet eens bent Norman met wat ik schrijf of vindt daar heb ik niks mee te maken dat is dus mijn mening.

Jou mening en mij mening hoeven niet het zelfde te zijn.

Als ik commentaar geeft over iemand die valt over te veel geweld in een film dan mag ik dat zeggen en daar hoef je niet boos op te zijn.

Ik vindt het raar dat er mensen naar een actie film gaan kijken waar veel geweld in voorkomt en dan gaan klagen dat er te veel geweld in voorkomt dan ben je lekker bezig.

Het zelfde als je naar een porno gaat kijken en dan hier gaat schrijven dat er te veel seks en dat soort dingen in voor komen.

Noem mij maar gek hoor

avatar van Olórin

Olórin

Actie vanaf het begin tot het eind, daar hou ik van!

avatar van Toontje G

Toontje G

Over de top, je weet van te voren al hoe hij af zal lopen, lekker sentimenteel gedoe op het laatst, maar dat hoort erbij natuurlijk. Ik heb een leuke avond gehad want er stond dat het een actiefilm was, nou je kan niet zeggen dat er geen actie in zat.

avatar van joko16

joko16

Mwah film.

Veel geschreeuw weinig wol.

Totaal ongeloofwaardig amusement.

Wel onderhoudend.

De president doet aan Lance Armstrong denken...

avatar van The Messiah

The Messiah

Totaal onrealistisch en typisch Amerikaans. Desondanks een vermakelijke actiefilm!

avatar van terschelling

terschelling

Een aardige film met voldoende actie hoewel ik Butler niet zo als actieheld kan zien.

Freeman viel me voor het eerst tegen wellicht omdat hij als rol al voornaam moest zijn maar hij kan beter uit de underdog spelen of zoals je zo vaak bij hem ziet dat quasi nonchalante wat hem voor mij nog steeds charismatisch maakt.

Ondanks de kritiek best een film om uit te zitten.

avatar van swenbos

swenbos

Echt waar, dat mensen dit leuk schijnen te vinden.

Sinds wanneer schrijven basisschoolleerlingen scripts?

Wat een belediging van een film. Had net zo goed een parodie kunnen zijn.

''ladies and gentlemen we are now at defcon... four..''

avatar van zxstyle

zxstyle

The Messiah schreef:

Er zijn inderdaad veel details onrealistisch, zoals dat Mike Banning alle 30 terroristen in zijn eentje uitschakeld, dat een vliegtuig door Amerika kan vliegen zonder uitgeschakeld te worden.

Dat er wel een kind door het rooster kan, maar swat teams moeten via het dak komen. etc. etc.

Wat overigens zeer realistisch is is de manier waarop de VS worden aangevallen. Niet zoals de meeste mensen denken tijdens een grootschalige oorlog. Want die gaat ieder land verliezen. Maar kleinschalig proberen de belangrijkste doelwitten uit te schakelen is effectiever. In deze film het witte huis dus.

Verder leuke actiefilm, die zichzelf wat te serieus neemt.

avatar van Noodless

Noodless

Helemaal mee eens met mijn voorganger.

Een vlotte vermakelijke wegkijker met heel veel actie die genoeg entertainment biedt, maar typisch Amerikaans en onrealistisch. Toch een 7/10

avatar van DIXI

DIXI

Ligt het aan mij of lijkt dit wel heel veel op seizoen 7 van de serie 24.....

Met Gerard Butler die Jack Bauer speelt.

avatar van The Oceanic Six

DIXI schreef:

Ligt het aan mij of lijkt dit wel heel veel op seizoen 7 van de serie 24.....

Met Gerard Butler die Jack Bauer speelt.

Klopt. Ik vind het ook jammer dat ze deze film steeds vergelijken met het nu uitgekomen White House Down, terwijl dit hele concept van een invasie in het Witte Huis allang in 24 zat. En minstens zo cool, want Jack Bauer is een beest

Overigens vreemd dat er zo weinig films/series rondom dit onderwerp zijn. Toch lachen als je eens in een film zulke zaken ziet? Misschien komt er nog wel eens een film waarin het Pentagon bezet wordt. Of het Vaticaan. Het Kremlin.

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Pang pang! Werkelijk alle clichés die er in een film kunnen worden gepropt, zitten er ook echt in. Denk aan harakiri Aziaten i.p.v. serieuze terroristen, moeilijk kijkende mannen met stropdassen als er een terroristische daad wordt gepleegd, een ontslagen geheimedienstmedewerker die in z'n eentje de president redt uit de kogelregels, een Witte Huis waar iedereen zonder screening zomaar naar binnenkomt, etc. Ook leuk dat als je al anderhalf jaar ontslagen bent en je komt het Witte Huis in, dat alle codes e.d. gewoon nog allemaal hetzelfde zijn. En als je dan midden in de melee zit, bel je gewoon even je vrouw in het ziekenhuis op ("schat, staat de Bokma koud...?"). En ronduit lachwekkend: er zijn 3 codes nodig om het nucliaire arsenaal in stelling te brengen, maar daar zijn 3 codes voor nodig... "no-way dat ze die gaan krijgen" zegt een over-acting Amerikaan. Nou thuis op de bank wist ik het wel: wedden dat ze het binnen een half uur krijgen? En ja hoor
Ondertussen worden er nog even wat helicopters doorheen gejaagd en neergehaald en de kogels blijven maar links en rechts om je oren vliegen alsof het niks kost. Maar gelukkig is er één blanke Amerikaanse superheld die er een eind goed al goed van maakt. Kortom: Amerikaanse schiet- en ontploffingenpulp van 13-in-een-dozijn... over een jaar allang vergeten door iedereen.

avatar van sjonnie40

sjonnie40