• 9.378.137 stemmen

Geregisseerd door: Malcolm D. Lee

Met onder meer: Ashley Tisdale, Simon Rex en Charlie Sheen

Releasedatum: 2 mei 2013

Plot Scary Movie 5

"Evil is coming. Bring protection."

Pierre is een verwaande, afstandelijke, heerszuchtige en oversekste Franse regisseur van een dansgezelschap van een grote productie. Jody (Ashley Tisdale), een jonge moeder van twee kinderen en haar Afro-Amerikaanse vriendin Kendra (Erica Ash) strijden beiden om de hoofdrol. Jody en Kendra zetten alles op alles om de hoofdrol in de grote dansvoorstelling te bemachtigen. In de schaduw van deze twee dames slaan de stoppen van Heather Daltry (Molly Shannon), al jaren de topdanseres van het dansgezelschap, helemaal door wanneer ze door het management aan de kant wordt geschoven.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Overduidelijk de slechtste Scary Movie (tot nu toe dan.. er zou zo maar een 6de deel kunnen komen). Ik ben best fan van de Scary Movie reeks, maar hier was het gewoon vaak te flauw, geforceerd of gewoonweg niet grappig. Ook qua verwijzingen stelde het bar weinig voor, iets wat je toch beter mag verwachten van een scary movie.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

TomBroers schreef:

Ik hou zeker van deze humor, maar je kan zelfs hierbij de plank totaal mis slaan en dat gebeurt bij deze film helaas... want heb me met de eerdere delen altijd goed vermaakt.

Geheel mee eens, was benieuwd naar deze film. Hopende dat hij net zo goed zou zijn als deel 1 en 2. Maar dit was echt te slecht voor woorden. Verder overdrijven dan dit is volgens mij niet mogelijk.

avatar van Stephanie__

Stephanie__

Goede film als je in een flauwe bui bent en geen verwachtingen hebt. Ik heb deze in de bioscoop gezien nadat ik de hele dag had geklust dus dit was precies waar ik zin in had. Ik heb me toen wel goed vermaakt en paar keer hard gelachen.

avatar van supersnoop

supersnoop

Ben na 15 minuten de zaal uitgelopen. En naar the haunting in georgia gaan kijken geen spijt van gehad!

avatar van otherfool

otherfool

Dom en poepflauw, dat viel allemaal te verwachten. Helaas denken de schrijvers dat het expliciteren van de volgende gespoofde film an sich genoeg is voor de herkenning en de lach, en zaken als (komische) timing er dan allang niet meer toe doen. Ze vergissen zich. Vreselijk ook hoe bij elke halve grap de cast quasi verrast in de camera moet kijken, laat dat toch. Er is veel meer te halen valt uit het genre, maar de makers van Scary Movie 5 hebben duidelijk geen zin zich ook maar enigszins in te spannen.

1,5*.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Het vijfde en laatste hoofdstuk uit de vierdelige trilogie

Dat zinnetje op de dvd-hoes vond ik zo ontzettend grappig dat ik de dvd ondanks alle negatieve berichten toch maar heb aangeschaft. Maar in tegenstelling tot de eerste vier delen is de film gewoon niet grappig.

En Regina Hall mis ik ook al.

Wat een slechte toegift van dit tweedelig drieluik!

avatar van danick61

danick61

wat mij betreft de slechtste film van het jaar!!!

avatar van Metalfist

Metalfist

A tale of two girls who become nuns

De Scary Movie franchise is altijd wat een guilty pleasure geweest. Ondertussen was het al wel jaren geleden dat ik me nog eens aan een episode had gewaagd maar ik verheugde me toch ergens wel over dit nieuwe deel. Er zat deze keer 7 jaar tussen het vorige deel en in die jaren was er wel wat materiaal te vinden dat je kon parodiëren maar de vernietigende reviews leken uit te schijnen dat Zucker en co daar niet in was geslaagd. Ach, slechter dan Movie 43 kon dit volgens mij niet worden dus gisteren eens voor gaan zitten.

Wel een erg korte speelduur trouwens. Uiteindelijk klokt de film inderdaad af op ongeveer 86 minuten maar daarvan is er wel een kwartier aan aftiteling (met tussenin wat bloopers) nodig en dat is nu wel vrij pover, zelfs voor dit soort films. Op het einde ook nog een extra scène met Charlie Sheen en Lindsey Lohan en aan die twee is ook het merendeel van mijn score te wijten. Het blijft allemaal vrij flauw maar de openingsscène voldeed eigenlijk vrij goed aan mijn verwachting en ik zie Sheen gewoon erg graag spelen. Daarbovenop haalt Lohan hier ook wat zelfspot boven (dat gilletje wanneer ze de uitkomst van haar rechtszaak ziet) en dat kan ik altijd wel waarderen. Jammer genoeg verdwijnen ze vrij snel van het scherm maar gelukkig krijgen we Snoop Dogg/Lion in de plaats en die is ook altijd wel vrij leuk. Daarna gaat het echter serieus bergaf en wordt de ene na de andere slechte scène afgewisseld met hier en daar eens een wat leuker gevonden momentje. De parodieën hadden echter wat frisser gemogen, de twijfel tussen good & evil bijvoorbeeld hadden we ook al eerder gezien, want nu voelt het allemaal iets te hard aan als een herhaling van zetten uit soortgelijke films.

Wel zonde dat er geen Anna Faris of Regina Hall aan te pas komt. Toch wel de boegbeelden van de reeks maar eerlijk is eerlijk, Tisdale doet het nog niet zo waanzinnig slecht. Toegegeven, het is overduidelijk geen van bovenstaande dames maar ze vult haar rol nog vrij goed in. Het is eerder Simon Rex als Dan die vreselijk ongrappig is. Voor de rest nog wat vreemde bijrollen (Heather Locklear was blijkbaar nog een gunst aan Sheen verplicht uit hun tijd van Spin City) waarvan de ene al meer geslaagd is dan de andere. Een Mike Tyson bijvoorbeeld stelt niets voor maar een Terry Crews is hier wel op zijn plaats.

Slechter dan Movie 43 is het niet en daar ben ik erg blij om. De essentie van de film is meer niet geslaagd dan wel maar de toevoeging van Sheen, Lohan en Snoop Dogg is gewoon heerlijk flauw. Zou eigenlijk de andere delen nog maar eens moeten gaan herzien om dit goed te kunnen plaatsen.

avatar van rolfkunst

rolfkunst

Ik heb het niet vaak, maar ik heb vaak even gekeken hoe lang de film nog duurde. En het viel niet mee, de grappen waren gewoonweg te flauw, niet leuk meer.

Er hoeft van mij ook geen vervolg te komen als ze het niveau van 1 en 2 niet meer halen.

avatar van marmovie

marmovie

Was een tegenvaller. De eerste scary movie is leuk en grappig, deze is dat helemaal niet.

1 ster voor Snoop Dogg.

avatar van uberjason

uberjason

Helaas was deze vijfde film geen winnaar..er zaten wel een aantal leuke grappen in, met name over Evil Dead en Mama, maar verder was het idd iets te flauw. Wat in elke Scary Movie ook mis gaat is de spontane afloop van het verhaal..deze keer is niet anders.

De pluspunten van deze film waren vreemd genoeg de verwilderde koters waar ik smakelijk om moest lachen, en dat is een zeldzaamheid. Charlie Sheen en dat vervelende mokkel in de openingsscene waren wel leuk gedaan, vanwege de zelfspot.

Ik kon de film wel aardig uitkijken, maar had geen behoefte om de bloopers tijdens de aftiteling nog uit te zitten.

3 sterren dus voor de koters van Mama en de geslaagde grap over Evil Dead..erg jammer dat Regina Hall er niet meer bij was, zij was m'n ultime favorite binnen de serie.

De 1e 4 waren leuk maar volgensmij hebben die fuckers er moet eens moeite voor gedaan en weten toch nog zon fucking 500% winst mee te behalen. Deze film vond ik zo verschrikkelijk slecht dat ik me er voor schaamde om erom te lachen. Ik kan niet geloven dat charlie sheen er mee in stemde om ook maar een kleine rol te spelen. Ik heb een woord voor deze film: ugh

avatar van edje555

edje555

goed vermaakt, met deze onzin bedoelingen !

persoonlijk vind ik Scary Movie 4 de minste

maar dat is persoonlijk.

avatar van PEN15

PEN15

Ik vond scary movie 3 nog wel redelijk, die ik voornamelijk gekeken heb voor Leslie. Het probleem met die film was dat een aantal leuke grappen te dun uitgesmeerd waren over een oninteressant verloop. Dat is hier nog verergerd. Een aantal keer gelachen, maar zo'n dikke tachtig minuten van deze film wil ik gewoon overslaan. Daarnaast vond ik het elfjarig kind dat met die dildo's ging spelen tekenend voor de voortzetting van smakeloze humor. Wat zou ze er zelf van vinden als ze wat ouder wordt?

Oh, en wat is er met Hulk Hogan gebeurd? Wat het de bedoeling geweest dat hij de rol van Mike Tyson zou krijgen?

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Ontiegelijk flauw maar wel zo flauw dat ik me er om kapot gelachen heb. Verder geen verhaal of ook maar iets toe te voegen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mijn verwachtingen waren niet hoog. Hetzelfde gold voor Scary Movie 4, maar die vond ik gewoon erg vermakelijk. Scary Movie 5 slaat echter volledig de plank mis.

Wat een vreselijke film was dit. Het begon al met een opening waar ik gewoon met een serieus gezicht naar zat te kijken (i.t.t. de voorganger) en na een half uur zat ik me behoorlijk te vervelen. Het grootste mankement dat een komedie maar kan hebben is dat het niet grappig is en daar slaagt Scary Movie 5 behoorlijk goed in. Nee, de voorgangers hadden niet echt een verhaal. Maar er was tenminste nog een beetje een samenhang zichtbaar. Hier had ik eerder het idee naar allemaal losse sketches te kijken. De acteurs uit de voorgaande delen, met name Anna Faris, worden toch wel behoorlijk gemist hier. De cast speelt op een bijzonder matig niveau en slaagden er wat mij betreft niet in om grappig over te komen.

Rommelig is het ook. De film springt van de ene referentie naar een film naar de andere, maar niks voelt écht 'leuk' aan. Ik heb één keer gelachen bij het gevecht met de huisvrouw en nog ergens gegniffeld, maar daar hield het qua humor wel op bij mij. Verder heb ik me eigenlijk constant lopen irriteren aan de hysterische personages, de zogenaamde Morgan Freeman look-a-like voice-over en de belachelijke persiflages.

Niet grappig. Dat is het voornaamste probleem. De grappen zijn zó goedkoop en uitgemolken dat het gewoon niet meer werkt. Het amateurisme had zo zijn charme bij de voorgaande Scary Movie films, maar hier werkt het echt averechts. De film heeft een relatief kort speelduur, maar lijkt desalniettemin een eeuwigheid te duren. Al met al was het absoluut geen prettige zit. Te weinig gelachen en te veel irritatie.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Na het zeer vermakelijke eerste deel, het iets mindere tweede, het saaie derde, en toch weer leukere vierde deel had ik toch weer zeer mijn twijfels over het vijfde deel uit de reeks.

De korte speelduur zou een pluspunt kunnen zijn, maar dat was niet van toepassing hierbij. De film is vanaf de eerste grap niet leuk, en wordt dat ook daarna nergens. De rollen werden ook zoals verwacht zeer tenenkrommend vertolkt, waardoor het geheel eerder langdradig overkwam dan kort. En met de korte speelduur is dat toch een behoorlijk slecht teken.

Al met al zonder twijfel voor mij de slechtste uit de reeks.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, maar je begint te merken dat de reeks aan het afbrokkelen is, op een deel 6 zit ik echt niet meer te wachten, concept wordt steeds verder uitgemolken.

avatar van djordy von trier

djordy von trier

gewoon weg te slecht voor woorden

avatar van soom

soom

Nee, het niveau van Scary Movie wordt niet gehaald. Hoe grappig ook om uitgelopen acteurs als Mr. Sheen en Miss Lohan te zien. Ik zie haar nog altijd graag, hoeveel duizend keer ze niets meer doet en alleen maar feestjes afstruint.

Het is evenwel tamelijk droog, taai brood, hoewel ik wel een paar keer aardig kon gniffelen. Net niet beschimmeld, maar de cellen die de schimmel in werking zetten, zijn wel aan het komen. Kortom: Laat het maar hierbij. Mooi bedacht natuurlijk wel, met Ashley Tisdale, (die net als HSM collega (vriendin) Vanessa Hudgens, laat zien dat er meer in haar schuilgaat dan alleen een Disney prinsesje.) als spil van dit verhaaltje. Nergens echt vervelend, maar wel echt duidelijk dat de boterham duidelijk aan het beschimmelen gaat.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Inderdaad, de koek is op.

Deze keer is het vooral een parodie op "Mama" en "Black Swan". Slechte keuze vond ik, aangezien de eerste film niet iconisch genoeg is en de tweede al uit 2010 stamt, laat staan een volbloed horror is. "Mama" is wel een goede horror, maar wat valt er tegenwoordig nog te parodiëren op een standaard spookfilm? De makers wisten het blijkbaar ook niet. De "Black Swan" parodie was zo mogelijk nog flauwer, slechts een verzameling schunnige 'grappen'.

Verder werden er nog een handvol andere films geparodieerd, maar het voelde veel te random aan. Sommige films werden er echt met de haren bijgesleept. Veel dode momenten in deze Scary Movie, waar de vorige films het tempo wel wisten vast te houden. Het nog slechtere acteerwerk hielp hier zeker niet mee. Sommige grappen werden ook erg matig gebracht, zoals de Inception parodie. Daar kun je toch meer mee doen dacht ik.

Helaas, 1,5* voor een paar keer gniffelen.

avatar van THiZ-iZ-MaDNeSS

THiZ-iZ-MaDNeSS

Staat zeker in mijn rijtje 'top 10 slechtste films'. Na 20 minuten vond ik het welletjes en ben ik maar wat anders gaan doen. Ik heb veel gevoel voor humor, maar van deze film kreeg ik eerder een traan dan een glimlach.

avatar van PEN15

PEN15

V staat tamelijk snel en hoog in de flop 100. Ik had niet verwacht dat-ie zooo slecht was, ik vind bijvoorbeeld Stan Helsing pas echt pijnlijk slecht. Ik betreur het enorm dat ze al veel te lang geen leuke komische parodiefilm meer weten te maken en alleen maar met ₡a$h¥€r¥o£g₫€£€₦ aan komen waaien. Foei, David Zucker...

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Dat dit geen goede film zou zijn zag ik al aankomen maar dat hij zou slecht zou zijn. Vond de humor toch niet meer geslaagd en een zoveelste herhaling. Gelukkig geen geld aan uitgegeven maar gezien op internet. De vorige scary movies vond ik wel nog iets hebben, maar dit vind ik echt maar een vervelende film. Totaal niet grappig, maar eerder vervelend. Amper gelachen en zelfs die bloopers op het einde niet meer gezien omdat het mij totaal niet meer kon boeien. Wel leuke verwijzing naar sommige films zoals mama, maar allemaal niet goed uitgewerkt. Deze film kon toch meer doen met het grote budget. Het lijkt dat de makers er niet teveel werk in hebben gestoken, ze wisten wel op voorhand dat deze film winst zou opleveren. Van mij moet er zeker geen scary movie 6 komen. Het is mooi geweest. Spijtig dat Anna Faris niet meer meedoet, want zij is toch leuker om te zien acteren dan de meisjes in deze film. Zij kon zeker het niveau van deze film omhoog trekken.

1/5

avatar van soberman

soberman

erg flauw, de andere scary movie films waren ook niet erg goed, maar op zich wel leuk vermaak, verstand op 0 en lachen maar zitten toch nog wel leuke stukjes in hahaha

avatar van danny61

danny61

ik ben helemaal geen scary movie fan, maar deel 5 was helemaal niks waard.ik ben blijven kijken tot het einde ,maar was de hele bedoening al moe gezien na 30 minuten. wat mij betreft de slechtste van ze allemaal. Maar zoals ik al zei ik ben scary fan sorry ik geef 0,5 op 10

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv, maar dit was zeker geen must-see. Af en toe kon er nog een lachje af, maar meestal was het toch erg flauw. De cast was ook niet zo bijzonder. Jammer dat Anna Faris niet meer meedoet.

Tja, prima kijkvoer als je er niet veel van verwacht, maar erg bijzonder is het allemaal niet.

avatar van hijman1946

hijman1946

<<Stephanie__

geplaatst op 9 oktober 2013, 19:07 uur, permalink

Het is natuurlijk een vreselijk slechte film maar ik vond het zo ongeloofwaardig slecht dat het grappig werd. Daarom 2.5 ster.<<<

<sluit me aan bij sthephanie ,pure onderbroekenlol

avatar van Marbles

Marbles

jezus wat slecht !

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Goeie god wat een klotefilm. Humor van het niveau van een koekenpan die op iemands hoofd valt. Hahaha. Misschien dat ik hem beter kan waarderen als ik 88 ben maar hoop het niet voor mezelf. Oh en ik mis Anna Faris.