• 9.376.798 stemmen

American Wedding (2003)

Komedie | 96 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 96 minuten / 103 minuten (unrated version)

Alternatieve titel: American Pie: The Wedding

Geregisseerd door: Jesse Dylan

Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en January Jones

Releasedatum: 18 september 2003

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot American Wedding

"Forever hold your piece."

In dit derde deel uit de American Pie-reeks vraagt Jim Michelle ten huwelijk. De families van beiden komen samen voor de aanstaande bruiloft. Terwijl Jim er alles aan doet om een goede indruk te maken op de ouders van Michelle, doen Finch en Stifler hun best om indruk te maken op haar jongere zus.

Jim Levenstein

avatar van sjob

sjob

leuker dan 2

Jordy

Ik hoorde een reclame dat de dvd 25 minuten langer is dan de bioscoopversie? "t Was een leuke film hoor, maar als dat zo is draaien ze volgens mij een beetje door...

avatar van Idol

Idol

hij is echt grappig alleen er moet geen deel 4 meer komen

avatar van Treht

Treht

Jordy schreef:

Ik heb alleen die dvd gezien; voor zover ik weet zijn er enkele naakt scenes (ooh boobies!) toegevoegd die verder niks met het verhaal te maken hebben. En enkele kutgrappen. Maar die mis je toch niet. Alsof er een verhaal achter zit... hmmmm

avatar van *bianca*

*bianca*

hoorde er goeie verhalen over ben hem dus maar gaan kijken maar kon er niet echt om lachen

avatar van Esteban

Esteban

Liefde is ... je ballen scheren. Voila, zo zitten we meteen in de juiste toon om het te hebben over een komedie als "American Wedding" aka American Pie 3 The Wedding. Hoewel de film eerder "Stifler's Movie : A wedding and also a bunch of other characters" zou moeten heten, want personage Stiffler heeft duidelijk de hoofdbrok in handen gekregen. Net zoals de vorige twee afleveringen draait het deze keer om seksgrappen, seksgrappen, seksgrappen en overige piskak-humor. Ditmaal lijken de castmembers in het begin allemaal te kampen met één probleem, nl. over-acting. Alyson Hannigan (Michelle) is té trutterig enthousiast, Seann William Scott (Stiffler) zit erover en is zelfs irritant, Eddie Kaye Thomas (Finch) lijkt een karikatuur op zichzelf neer te zetten en Jason Biggs (Jim) is ronduit saai. Gelukkig herneemt AP3 zich op den duur en komt de sfeer die deze film toebehoort terug naar boven, licht amusant met groffe platte laugh-out-loud momenten en 'Jim's Dad' met droge, welliswaar hilarische raad... As always redelijk voorspelbaar en allready samengeraapt in reclames en trailers.

De eerste heb ik maar half gezien omdat ik het maar flauwe, 'platten dratsj' vond, dus daar doe ik geen al te grote uitspraken over. De tweede wist me eveneens amper te amuseren en was simpelweg té voorspelbaar, maar die had Stiffler om mij te doen blijven zitten. The final chapter zou ik uiteindelijk de beste uit de serie durven te noemen. Iemand nieuw achter de schermen betekend nieuwe kansen. Zo is de film globaal gezien minder grappig, maar heeft hij wel wat je, wanneer je het enorm uitvergroot, een hart zou kunnen noemen. Ook mogen enkele personages eindelijk eens iets meer doen dan roepen, tieren, seksen en fantaseren… Het is allemaal minder zinloos.

Compleet in z'n genre gezien en in vergelijking met z'n voorgangers zou ik durven zeggen "American Wedding ***", ook al heb ik het gevoel dat dat simpelweg véél teveel is.

avatar van WB

WB

Jordy schreef:

Ik hoorde een reclame dat de dvd 25 minuten langer is dan de bioscoopversie?

7 Minuten extra in de film zelf (Bachelorpartyscène langer en wat grappen), en voor de rest allemaal deleted scenes die je in de extra's aan kan klikken...

avatar van T.O.

T.O.

Matig. Een aantal leuke grappen kan deze richtings- en inhoudsloze film niet echt redden.

avatar van Hagele

Hagele

Vond het wel een film met een gezonde dosis humor, heb me goed vermaakt.
Bijv."Fuck you" , "Fuck granny"...( als ik het me goed rappeleer was het iets in die trant )

avatar van Marco1234

Marco1234

Zijn jullie nu gek deel 2 beter als deel 3 ik denk dat je dan oftewel deze film totaal niet hebt gezien of dat je geen gevoel voor humor hebt.

Dit was namelijk met deel 1 een van de bruutste grappigste en mooiste film's ooit.

Ik zal nooit vergeten toen ik 'm zag in de bioscoop.

Daar was mr.Bean e.a. niks tegen *****sterren dan ook voor deze parrel.

MaTtIeBoY

Zeker weten. Deel 1 en 3 zijn de beste. **** sterren

avatar van fiona depp

fiona depp

Slechtste film in tijden; slechte cast, flauwe grappen, slap verhaal. Ik viel bijna in slaap in de bioscoop. Echt zo'n oversekste tienerfilm!

avatar van Keezz

Keezz

fiona depp schreef:

Echt zo'n oversekste tienerfilm!

Yep.

Zeker 1 en 2 niet gezien? Anders had je neem ik aan niet de moeite genomen om uberhaupt de gang naar de bioscoop te maken...

avatar van Jan Spoelstra

Jan Spoelstra

Deel 3 is een buitengewoon slecht vervolg op deel 1 en 2. Hoe kun je nou, als 2 films (ondere andere) over 4 vrienden gaan, in het laatste deel gewoon 1 van de vier vrienden weghalen (Chris). zonder er ook maar iets over te noemen. Stifler lacht debiel in deel 3 (nog debieler), de hele stijl van de film is ook heel anders dan deel 1 en 2. De nadruk in deel 3 is er veel te veel op gelegd dat ze maar zo grof mogelijk moesten zijn en dat het dan wel grappig zou worden. Slecht vervolg, viel enorm tegen!

PS: Deel 2 was een geweldig vervolg op deel 1. Zelfde personages, zelfde soort grappen (maar dan net iets anders, dezelfde gave stifler.

Jordy

Vind in deel 3 de stijl juist weer erg vergelijkbaar met deel 1 (grappen afgewisseld met serieuzere momenten).

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

Ik vond Stifler in deel 1 en 2 ontzettend grappig en leuk! maar in deel 3 vond ik hem echt vreselijk irritant! echt een ontzettend slecht vervolg!!..

Jordy schreef:

IN geen enkele American Pie film zit een serieus moment! Daar kunnen we het toch allemaal over eens zijn, nietwaar?

Zo deel 1 eindigt, de dag na het grote feest, zo gaat deel 2 verder. Deel 1 eindigt vlak voor de zomer, en gaat in de zomer verder (maar dan een jaar later.

Op één of andere manier vind ik deel 1 en 2 vrij onschuldig overkomen. Deel 3 is veel te ruig, veel te grof, ze wisten van gekkigheid niet meer wat ze moesten bedenken. Stop dan gewoon na deel 2!

Deel 2 klopt ook volledig met deel 3, dat kan gewoon: een jaar later, dezelfde 5, gaan met elkaar op vakantie, niks mis mee. Ik stoor me er enorm aan dat Chris er niet meer is om Stifler een beetje in toom te houden.

flipsen schreef:

Ab-so-luut niet. Wat (vooral de 1e) AP zo goed maakt is de combinatie van geloofwaardige personage, enkele serieuze momenten en de (daardoor veel leukere) gross-out humor.

flipsen

Jordy, kom eens met een voorbeeld van een serieus stukje, waarbij de kijker echt diep ontroerd is, waarbij het de bedoeling is dat wij een boodschap meekrijgen waar wat mee kunnen, waarbij wij echt mee gaan leven met een personage.... ik zal zeggen GOOD LUCK!

Jordy

De trouwerij (deel 3). Oz die het probeert goed te maken met Mena Suvari (deel 1). Niet dat ik huilend op de bank zit, maar wel serieuzere momenten die me meer doen dan de gemiddelde film.

avatar van malkovich

malkovich

Ik vond dit echt een heel slecht vervolg. Vooral die grap over die drol en dat Stifler sex heeft met de oma van Finch. Erg flauw... Ik geef de film 2* omdat deze niet meer verdient.

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vond dat juist wel geslaagde grappen.

Het enige waar ik me aan ge-ergerd heb is dat verschrikkelijke lachje van Stiffler.

avatar van davidov

davidov

stifler of je hem mag of niet hij is bedoeld als een godsvergeteme vervelende persoon die ontzetend irritant en smerig kan zijn....goed gelukt toch

verder is de film meer van hetzelfde....niet zo goed als de 1e maar ook niet zo onzinnig als deel 2.....3*

Jordy schreef:

Nou ja, ik vind het niet serieus, het enige stukje wat ik seriues kan noemenaan deel 1 en 2 (en niet aan deel 3!) is dat die vier vrienden (excl. stifler) op bepaalde momenten bijuelkaar komen. Na het grote feest indeel 1 en vooral als in deel 2 de andere 3 op kevin afkomen als ie merkt dat zijn ex met een 'ddate" gekomen is.

Stukjes die jordy net noemt.... niet echt serieus, het houdt de film een beetje op, geeft een beetje rust tussen alle grappen door.

flipsen schreef:

Dat verklaart waarom ik de films goed vind en jij niet.

flipsen

Heb ik gezegd dat ik ze niet goed vond?! Deel 3 is niet leuk, deel 1 en 2 zijn geweldig! Deel 3, slecht vervolg en ze wisten vangekkigheid niet meer wat moesten bedenken.

avatar van DieGo

DieGo

MaTtIeBoY schreef:

Zeker weten. Deel 1 en 3 zijn de beste. **** sterren

Ik vind 2 juist de beste!

In American Wedding zien we idd meer van hetzelfde maar dat maakt het in mijn geval niet minder grappig.

avatar van John Doe

John Doe

DieGo schreef:

Ik vind 2 juist de beste!

Nu spreek je jezelf wel een beetje tegen he, ik snap wel wat je bedoelt daarniet van.

avatar van DieGo

DieGo

Ja misschien niet helemaal goed geformuleerd, ik bedoel dus dat ik de humor ook in dit deel nog steeds grappig vind, maar deel 2 heeft toch iets speciaals voor mij. Vandaar 3.5*

Ben blij dat je me begrijpt

avatar van Tanne

Tanne

Wat een slechte film!

Hoe meer delen, des te slechter het script!

Dit is geen humor!!