• 9.411.770 stemmen

Star Trek into Darkness (2013)

Sciencefiction / Actie | 132 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Star Trek into Darkness

"Earth Will Fall"

'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

James T. Kirk

Christopher Pike

Alexander Marcus

avatar van xel

xel

stoere titel maar geen stoere film, ik vond hem niet zo best, waarschijnlijk mijn laatste star trek geweest...

avatar van Sasja

Sasja

Zeker weten erg vermaakt bij deze. Voorheen had ik nog nooit iets gezien van star Trek, maar omdat Abrams een Star trek film ging maken heb ik daar toch maar naar gekeken (zonder spijt) En laatst deze sequel (ook zonder spijt) 3D vond ik er niet slecht uitzien en de bad guy was zeker goed gekozen.

Ik vond Star Trek uit 2009 wel iets beter, nou ja, beter.., Ik had me toen meer vermaakt

Maar zeker weten de moeite waard om te kijken in de bios.

avatar van brymj

brymj

Ik vond deze wel dichter bij de oorspronkelijke serie staan

avatar van stinissen

brymj schreef:

Ik vond deze wel dichter bij de oorspronkelijke serie staan

Totaal niet dit is puur een blockbuster voor de jeugd.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

stinissen schreef:

Totaal niet dit is puur een blockbuster voor de jeugd.

Een blockbuster die dicht bij de oorspronkelijke serie staat, draai het maar hoe je het wil, het is gewoon zo. En hoezo voor de jeugd? Of moet dat een denigrerende steek zijn voor ieder die de film wel tof vind.

avatar van Sasja

Sasja

Joh, nadat ik deze film gezien had voelde ik me juist genoodzaakt de serie eens te bekijken. En daarmee had ik me tot nu toe zo vermaakt dat ik deze heb besteld en straks binnen krijg.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Puur voor de trekkies en voor mensen die van een visueel spektakel houden. Jammer van de misleidende titel into Darkness, want het is gewoon een vrolijke film met een hoop lol. Er is enigszins emotie ingestopt, maar dit is net iets te oppervlakkig. Typische blockbuster met actie en humor zoals Roland Emmerich ze ook maakt met als kanttekening dat ik J.J. Abrams wel beter vindt dan die stomme Duitser.

avatar van stinissen

m1chel schreef:

Nee hoor maar ik denk toch dat de huidige jeugd deze film beter zal waarderen dan de serie.

avatar van Blur

Blur

Zeer onderhoudende avonturenfilm. Het bekende StarTrek universum is probleemloos in het volgende decenium geplaatst. Zeer geslaagde mix van actie, humor en fraai decorum, waardoor .

de ruim gevulde film voorbij vliegt. heb me nergens verveelt.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik weet niet of je de originele "Wrath of Khan" hebt gezien, maar als je die wel hebt gezien weet je dat dit dè scène is die (alleen omgekeerd met personages) waar de film op voort borduurt, inclusief hand op het raam. Hiermee bleef J.J. Abrams het origineel getrouw, alleen hij keerde het om.

Nee, ik ken het niet. Heb nog nooit een Star Trek aflevering of film gezien, behalve dus deze nieuwe twee verfilmingen. Ik ben niet zo een Trekkie, maar ik kan me voorstellen dat het voor fans een epische scène is.

avatar van Askikker

Askikker

Eindelijk is dan gebeurd waar ik dik tien films op gewacht heb;

Star trek is voor mij Star trek niet meer.

Ik vond de films iha. erg goed, maar dacht met zekerheid te weten bij de vorige totaal af te knappen. Dat viel mee.

Niet dat ik bij deze dan wel afgeknapt ben, maar t doet me helemaal niks meer, de sfeer van de oude ST is voor mij gewoon weg.

De enige glimpjes waren voor mij dat de echte Spock nog ik beeld kwam, en de aftiteling, maar ja; die kennen we natuurlijk al jaren en jaren, daar hoef je geen nieuwe film voor te gaan zien.

Ik kan niet objectief oordelen of dit een goede of slechte film is, ik weet alleen dat t mij allemaal niks meer doet, en das jammer, heel jammer......

avatar van soom

soom

Ik ben geen Science-Fiction liefhebber. Het liefst kijk ik vertrouwde, veilige films, die voor mij een uitgekauwd thema over en over herhalen (zit liever en meer in de romantische/drama/musical/zoete film kant dan de actie/horror/sf en alles wat ik nu niet opnoem, kant.) En toch kwam door het kijken van de trailer ineens een beetje het idee bij me op, om dit te gaan zien. Af en toe je horizon verbreden, ook op filmgebied, kan nooit geen kwaad. Dus jawel hoor, zonder te weten wat Star Trek is (was), toog ik op deze memorabele dag naar de bioscoop. Andere mensen gaan naar buiten, ik ga gewoon binnen zitten... Ghehe.

Chris Pine is het leukste, Zachary Quinto als Spock toch wel het meest gedenkwaardig. Hij leverde de droogste oneliners af, in elk geval. Benedict Cumberbatch vond ik wat twijfelachtig. Ik weet het nog niet helemaal met hem, als ik hem nog niet eerder gezien heb. Ik moest om de een of andere manier denken aan Sam Worthington in dat dingetje met die Titanen. Ik vond nl. dat ook Benedict Cumberbatch redelijk monotoon praatte en dat er geen toonhoogte in zijn stem te bespeuren was, en hoewel Sam minder charisma bezit dan Benedict Cumberbatch, vind ik dat wel frappant genoeg om dit even te melden. Benedict is in elk geval niet de meest memorabele acteur van deze film en ook zijn personage is niet meteen al te spraakmakend naar mijn idee.

Tja, ik zal dus nooit een Trekkie worden, maar wel leuk genoeg om eens een keertje te hebben gezien. Ik ben benieuwd of het er ooit van komt dat ik Star Wars ga zien. Zoveel filmplannen, en zo veel te bekijken, ik ben dus benieuwd wat ik ga zien.

avatar van sandralovertje

sandralovertje

Als pure Star Trek liefhebber en opgegroeid met veel TOS en TNG, kan ik deze film wel waarderen. Hij is een pak beter dan de vorige en de karakters zijn inmiddels gevormd. Toch was ik zeer teleurgesteld over Khan. Een slecht acteur (voor deze rol) en hij lijkt helemaal niet op Ricardo Montalban. Van mij hadden ze Antonio Banderas mogen casten als Khan. Ook teleurgesteld over de sterfscene van Kirk. Het betreft hier een film uit 2013 en even een scene uit 1982 naspelen, het past er niet echt in. De scene's van toen waren trager en emotioneler. Voor de rest echt een topfilm! Zachary was hier fantastisch en met momenten overtrefte hij zelfs Leonard Nimoy. Ik wacht op de volgende film!

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Prima film. Mooie special effects. Ik heb me vermaakt

avatar van grandpa

grandpa

Wij ook m'n homie!!...in 2D

avatar van robin193

robin193

Als Sci-fi fan werd ik al opgewonden van de trailer, laat staan de film. Star trek films zijn stuk voor stuk goed en Into Darkness hoort daar ook gewoon bij. Geen moment afgedwaald van het verhaal. Het had misschien wat meer inhoud kunnen hebben. Een beetje denkwerk kan ook geen kwaad. De special effects en het actie-overschot maken dat gelukkig meer dan goed. Ik heb me goed vermaakt bij deze film. Popcorn was binnen 3 minuten op

avatar van Kolinahr

Kolinahr

m1chel schreef:

Ahem. Ik ben "jeugd". Ik heb echter ook TOS en TNG gekeken en de nodige andere films, en ik denk dat de Roddenberry fans het gewoon niet kunnen hebben dat J.J. het enigszins heeft opgepept met actie. Je kunt niet verwachten dat het een film wordt die zo "diep" is als Star Trek Nemesis (als ik me niet vergis) qua betekenis e.d. . Wat deze film je leert? Don't mess with Benedict Cumberbatch and DON'T even THINK about messing with Spock's feelings. Oh, en dat Spock's relaties niet werken.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Gisteren dan toch nog gezien.

Vooral om de hitte te ontlopen in een luchtgekoelde bioscoopzaal. Wilde eigenlijk liever Pacific Rim zien, maar achteraf wel blij met deze keuze.

Want net zoals de eerste Star Trek is dit een leuke blockbuster geworden. Gaat eigenlijk gewoon op hetzelfde elan als deel 1 voort, en da's positief. Spectaculaire actiescènes, het eeuwige gekibbel tussen Kirk en Spock en een erg charismatisch bad guy in de vorm van Benedict Cumberbatch. Ook de introductie van de mooie Alice Eve is een opsteker (zag haar gek genoeg eerder deze week voor het eerst in Entourage).

Prima film dus, die ook nog eens de deur voor een derde deel wagenwijd openlaat. Laat maar komen zeg ik!

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Jawaddedadde schreef:

Dat verbaast me wel; ik las vaker dat de film in dezelfde lijn als zijn voorganger voortging, maar toen ik hem uiteindelijk zag was ik het daar helemaal niet mee eens. Deze film vondt ik veel duisterder, en hoewel oppervlakkig, er zat meer drama in. Bovendien kende deze film rustpunten; iets wat het eerste deel niet kende en waaraan ik me toen ook heb geergerd. Ook de personages kwamen in dit deel beter tot hun recht.

avatar van Triffids

Triffids

Askikker schreef:
Eindelijk is dan gebeurd waar ik dik tien films op gewacht heb;
Star trek is voor mij Star trek niet meer.

AMEN!

Als rechtgeaarde Trekkie had ik nog meer moeite met deze film, dan diens voorganger uit 2009.
Waar in het eerste deel eigenlijk weinig in zat voor TNG-nerds zoals ik, probeerde deze film nog fans te plezieren met Klingons, Tribbles en werd de Prime Directive er als 'moetje' bij gehaald. Het mocht niet baten. De sfeer van de oudere series (en dan heb ik het ook niet over de films, want die waren op een paar uitzonderingen na pet) is er helemaal uit.
Ik begin een beetje een hekel te krijgen aan J.J. Abrams. Eerst verpest hij Star Trek, straks gaat hij ook Star Wars nog kapot maken...

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik snap dat gevoel wel dat de ware Trekkies vinden dat met deze film de sfeer van de 'oude Star Trek' weg is. En ik herken het wel (ben geen Trekkie, maar wel een liefhebber sinds de jaren 70).

Maar ik denk ook dat als Sci-Fi films vandaag de dag gemaakt worden dat dit ontzettend veel geld vraagt om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden m.b.t. special-effects en andere technische kwaliteiten, concurrentie, enz.

Ga je dan zo'n film maken die alleen rekening houdt met de Trekkies normen dan valt een groot gedeelte van het bioscoop publiek weg. En dan maak je verlies als studio / filmmaker.

Volgens mij valt dan het gehele ' To boldly go were no man has gone before ' universum weg.

En liever dit soort films dan zo'n slechte serie met een soort CSI/ Twilight gevoel/acteurs gehalte. Of maak een serie met hetzelfde geld als voor zo'n film ( ja, ik weet, er komt een nieuwe serie aan - ben benieuwd ).

Mijn opinie.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Het begon al veelbelovend op de andere planeet waar je werd ondergedompeld in een visueel mooie omgeving. Je merkt direct dat het een luchtige film is. De makers proberen de actie en de emotionele scènes wat te compenseren met humor, wat niet altijd zo goed lukt om eerlijk te zijn. Maar de combinatie Pine-Quinto-Urban werkt zeer goed in mijn ogen. En Simon “Scotty” Pegg is een acteur die de boel wat meer luchtig wil maken en daar ook goed in slaagt.

Aangezien ik al geen Star Trek-fan ben, stond ik niet te springen voor deze film. Maar door middel van de actie, humor (of toch poging tot), acteurs en special effects, zal de film wel veel mensen aanspreken. Het blijft gelukkig niet vastgeroest zitten in zijn “eigen wereldje” als de Star Wars-franchise waarbij deze laatste zich vooral richt op zijn trouwe aanhangers. Yoda en co. moeten nog veel doen om mij te kunnen laten genieten van zo’n film.

De cast deed het zeer goed en het was een leuk terugzien van o.a. Saldana, Yelchin, Pegg en Cho.
Maar er was wel iemand die me stoorde nl. Alice "Carol" Eve. Tijdens de hele film heb je het gevoel dat ze enkel aanwezig is om het landschap op te 'fleuren' dan om werkelijk iets bij te dragen. Aan zulke uiterlijke dozen kan ik me ontzettend ergeren.

Het verhaal kwam redelijk laat op gang tegen dat je beseft wat er nu eigenlijk allemaal gaat gebeuren, maar de meningsverschillen tussen Kirk en zowat zijn hele crew, verdrijven de tijd wel op een goede manier. Maar om me in te leven in het emotionele aspect, dat is een ander verhaal. Dat kon er bij mij moeilijker in. De personages zijn wel leuk, maar ik vond het niet vanzelfsprekend om meteen met hen in te zitten. Daarvoor miste ik nog iets meer achtergrond en gevoel tussen de personages onderling. Maar Abrams heeft wel zijn best gedaan om aan het begin van de film genoeg tijd vrij te maken voor de emotionele kant van Kirk.

Hét personage waar ik erg naar uitkeek was Khan (obviously!), vooral omdat deze gespeeld wordt door een zeer goede acteur. Doch was het thuiskomen van een koude kermis; Cumberbatchs personage leek wel interessant, maar kon toch niet echt boeien. Ik bleef met het gevoel zitten dat er veel meer uitgehaald kon worden. Zeer jammer, want mocht de schurk iets krachtiger zijn en een grotere bedreiging betekenen voor de USS Enterprise, was hij nóg een leukere bad guy. Ook straalde Khan verre van dreiging uit en ik vond hem niet zo veel screentime hebben. Een doodsteek voor zo’n personage die veel potentie heeft. Allemaal aspecten die beter uitgewerkt konden worden dus.

Een ander minpunt was de terugkeer naar de Aarde. Dat was wel zeer jammer zeg. De confrontatie tussen Spock en Khan kon grootser worden. En dan bedoel ik niet qua special effects, maar als je een zeer goede acteur à la Cumberbatch voor je neus hebt, maak dan ook gretig gebruik van zijn talent. Dan kan je de eindscène meer memorabel maken opdat hij nog lang blijft nazinderen. Wederom een gemiste kans. Dat Khan dan zo makkelijk en snel te grazen kon worden genomen, vond ik ook een bittere pil om te slikken. Ik hoop op zijn terugkeer in de derde film, maar ik vrees ervoor.

Enerzijds is het zonde dat Abrams veel kansen laat liggen, maar anderzijds is het toch al een mooi resultaat geworden dat goed lijkt te entertainen. Ik ga me wagen aan de herziening van de eerste Star Trek.

Een halve ster d'erbij.

avatar van Boompus

Boompus

Een film die echt tot z'n recht komt als je het verleden van de S.T. cult kent. Het is vooral geen remake van "The Wrath of Khan", maar heeft een overduidelijke bintenis met die film en de aflevering "Space Seed" uit TOS. De personages (buiten de bekende crew) zijn voor de kenners. Ik ben er 1 van. Goede film.

avatar van Boompus

Boompus

3 2 1 cut schreef:

.....

....

De Star Trek cult kent miljoenen aanhangers (niet alleen Trekkies). Verlies zullen ze echt niet maken. J.J. en de producers wisten heel goed waar ze aan begonnen. Zo ook de studio bobo's. "Make money and live long and prosper.."

avatar van eppy

eppy

Bij de vorig had ik een beetje het "meh" gevoel, en deze deed me dan ook niet zoveel.

Maar bij deze was duidelijk te zien dat JJ goed naar de fanbase heeft geluisterd, zo zijn de Bluetooth oorstukjes verwijderd en zijn er een hoop verstopte verwijzingen naar de oude serie. Bij het einde kreeg ik kippevel, en begon ik hardop mee te praten met Kirk.

Ook was het loopje wat ze maakte met Kahn en de film die al in de reeks bestond goed gemaakt. En werd dit gelijk een goede homage aan de tijdloze klassieker Wrath of...

Nee ik heb niks te klagen, en hoop dat we nu eens een film krijgen die ons lijd naar de Klingon oorlog. Want al waren ze d'r maar kort in, ze waren wel vet.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Ik ga nooit veel om Star Trek, maar daar heeft deze film verandering in gebracht. Vond hem zeer goed, met name de bad guy goed gespeeld.

avatar van tattoobob

tattoobob

Prima wegkijkert...met lekker veek spectakel.

Je hoeft geen trekkie te zijn om deze film te kunnen volgen en begrijpen..

Best leuk die nieuwe star-trek...

Maat goed ik ben geen fan ..ik weet niet hoe de fans er over denken!!!

avatar van hannes64

hannes64

• 1927 berichten

xel schreef:

Mag voor mij nog wel een 3de deel komen.

Keep em coming.

Ze blijven goed, zo eigentijds tenminste.

avatar van Re73

Re73

Op de een of andere manier heb nooit de serie gekeken is deze film te volgen zonder enige trekkie kennis ?

avatar van Shinobi

Shinobi

Re73 schreef:

Ja, ze zijn helemaal opnieuw begonnen. Al is het wel handig om Star Trek (2009) eerst te kijken, om de verstandhoudingen tussen de personages beter te begrijpen.