Star Trek into Darkness (2013)
Genre: Sciencefiction / Actie
Geregisseerd door: J.J. Abrams
Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana
Releasedatum: 6 juni 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek into Darkness
"Earth Will Fall"
'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.
James T. Kirk
Pavel Chekov
Christopher Pike
Alexander Marcus
tattoobob
Dus dit speelt zich voor alle andere films af?
Op de vorige film na dan he!
Re73
thx Shinobi dan pindakaas ik die eerst nog even
edit: Dat wordt vanavond twee films achter elkaar :-P ben benieuwd
Edit Zo dat waren 5 uurtjes ST Prima vermaakt
Koen87
Prima actiefilm die niet zeer verassend is, maar wel vermakelijk. Aangezien ik normaliter iets meer in een film zoek levert dit een krappe voldoende op.
mcdaktari
Ik vond het een aardige film maar persoonlijk vond ik de vorige toch iets beter. Het zag er allemaal wel goed uit maar ik had het idee dat het weer allemaal het zelfde was wat we al vaker gezien hadden. Maar opzich is het een aardige science fiction film. Ik had alleen graag gezien dat het nu eens een keer niet zo voorspelbaar was want dat zijn deze films wel, je weet bij voorbaat al dat het toch allemaal goed komt in wat voor een benarde positie ze ook zitten, captain Kirk die regelt dat wel even.
Apster
Heb dit jaar al de oude films eens bekeken en dan is het wel geinig om te zien, dat Khan als schurk hier zijn intrede doet. Ook de knipogen naar Wrath of Khan waren herkenbaar. Niet dat ik overigens nu groot fan ben geworden van Star Trek. Opvallend is het grote verschil tussen de oude en nieuwe films. Abrams propt de franchise vol met actie, waardoor ik het enigszins kan begrijpen dat de die hard Trekkies dit niks vinden. Het verhaal is ditmaal nog meer ondergeschikt aan de overdaad aan SF geweld. Kirk en Spock belanden van de ene in de andere hachelijke situatie, waar ze vervolgens door een wonder weer van ontsnappen. Abrams gunt de kijker geen rust en dat schaadt de film een beetje. Neemt niet weg dat ik dit toch een prima vervolg vind. Het geheel is vakkundig in elkaar gezet met prima actiescènes en effecten, de cast is nog steeds lekker fris en de SF setting voelt realistisch aan. Maar deel 1 beter vind ik net even beter.
the new guy
Fantastisch eerste uur. Daarna zakt de film wat mij betreft wel wat in. Ik ken natuurlijk alle referenties naar de serie niet, maar het Kahn karakter kan met niet echt boeien.
MRDammann
Ik vond het een hele goeie film, zelfs nog iets beter dan zijn voorloper (die ook niet verkeerd was). Veel spektakel, veel actie en de bad-guy Khan is ook echt een pluspunt. Ik vind dat Benedict Cumberbatch hem heel goed vertolkt. De spanning wordt goed opgebouwd, kortom een hele fijne actiefilm.
gauke
Het professioneel vervaardigde actiespectacel overtuigt vooral in optisch opzicht (visueel overweldigend, ontzaglijk en de speciale effecten zijn werkelijk klasse!) en is geen seconde saai en bijzonder sterk gespeeld. Opmerkelijk dat de film vooral over vriendschap(pen) tussen mannen gaat; de relatie met vrouwen komt slechts zijdelings aan bod.
_Casper_
Ik hoor iedereen roepen ''wooow de nieuwe star trek, topper superrrr'' Dus ging met best veel verwachtingen kijken (en net als deel 1) vond ik het een betere dan de gemiddelde SF/actie film.. maar een totale kaskraker en topper? nee dat alles behalfe.
Film is een iets sterkere dan de standaard actie/sf film, ziet er mooi uit en ook aardige actie. Verhaal niet heel bijzonder maar vermakelijk.
Het acteerwerk is prima, maar het blijft wel een tikkie vlak allemaal. je gaat nou niet met de bemanning ofzo meeleven.. je krijgt ook niks over hun te weten.
Infeite is het gewoon puur leuk popcorn vermaak voor n avondje
horizons
Goede sf film.
Even goed als de vorige. Dus the undiscovered country blijft nog altijd de beste.
toetje1977
Geweldig! 2 uur lang spektakel, de ene gave scene volgt de andere op. Wat mij betreft echt een aanrader!
Kom maar op met de volgende! (en ik had tot de vorige film helemaal niks met star trek, maar ze hebben er echt iets geweldigs van gemaakt!)
TMP
Vermakelijke sciencefictionfilm, een aardig vervolg op de film uit 2009. Visueel prima, goede actiescènes en het acteerwerk is ook best aardig. Het plot is degelijk, maar ook niet meer dan dat. De binding met de personages is bovendien niet al te sterk, waardoor de wat emotionelere scènes, waaronder die tussen Spock en Kirk, niet al te overtuigend overkomen. Gewoon een film die fijn wegkijkt, maar geen topper.
Insignificance
Geen verbetering. Abrams zakt zelfs dieper weg in het drijfzand van de blockbuster. Hoogwaardige SFX, maar als je er weinig mee doet, speel je er weinig mee klaar. Misschien wel tekenend dat de planeet waarop het opent, qua vormgeving zowat het meest interessante onderdeel van de film is. Kirk is nog altijd een probleem. Een blaaskaak die in no time door elke primaire emotie heen is. Nog lulliger is dat Pine onderweg steeds meer gaat lijken op het Matt Damon poppetje uit Team America: World Police.
Het oeverloze gekibbel tussen hem, Spock en ditmaal ook Uhura is wederom vermoeiend, om nog maar te zwijgen over de stoelendans op de USS Enterprise. Met zoveel onkunde ben ik al gauw voor de schurk van dienst. Een soort supermens dit keer. Gelet op de manier waarop hj zijn naam zegt, zal het wel een grote meneer zijn in het Star Trek universum. Je zou het niet zeggen als je Cumberbatch daarvoor cast. Een lachertje. Veel tijd om er bij stil te staan, is er niet, want Abrams jakkert weer door z'n scenario heen.
Met op z'n tijd natuurlijk een weke pauze. Vooral die in het slot is een ramp. Daar zit wel een van de meest in het oog springende momenten. Een crash, maar Abrams gebruikt veel te weinig tijd om het serieus te laten landen. Wanneer een schip gaat tuimelen, komt hij niet veel verder dan loos spektakel en de space jump is dit keer ook niet je van het. Je hoopt dat zo'n tweede deel iets tot rust komt en zich meer focust op wonderbaarlijke werelden, ontzagwekkende vijanden en/of epische confrontaties. Niets is minder waar.
hgz
Ik ben benieuwd, zal hem zo eens gaan kijken. Hoor en lees er best veel goeds over. De vorige was ook goed dus ga er vanuit dat dit ook weer een avondje lekker film kijken word
Pazmaster
Zeer goede special FX, acteerwerk kan er ook goed mee door, maar het verhaal vond ik niet zo sterk. 3 sterren
GGG
Mooie film! Een van de mooiere films van de laatste tijd waarvan wij super hebben genoten! Blijf me wederom verbazen over de goed uitgezochte cast! Ook deze personages blijven me boeien net als de vroegere. Vanaf het begin van de film wordt je opgezogen in het visueel en spectaculaire verhaal en leef je mee. Aanrader voor de trekkies en filmfans die van dit genre houden...
Raffael77
Ik als niet Stark Trek fan vond deel één al heel goed van Abrams en nu slaagt hij er weer in van een statisch en vooral houterige reeks weer een succesvolle film te maken.
Super effecten en mooi film werk. Prima acteurs voor dit soort films en toch diepgang kweken wat je vaak miste bij Star Trek films maar bij wel meer van dit soort films.
Ben wel benieuwd naar Cloverfield 2 als die nog gaat komen.
ikkegoemikke
Ik ben geen echte Star Trek-fanaat , laat staan een "Trekkie". In de jaren 70 keek ik wel steevast naar de televisie-afleveringen, die er nu uiteraard oudbollig en gedateerd uitzien , en ken dus wel de gevestigde waarden van ST zoals Kirk,Spock,Scotty,Bones,Sulu,Chekov,the enterprise enz. enz. De zin "Space .. the final frontier ..." heb ik tot in de treurnis gehoord en het feit dat de Enterprise van planeet naar planeet vloog om nieuwe beschavingen te ontdekken, was de rode draad in de tv-feuilletons.
Dit was dan eigenlijk ook de eerste cinema-film van ST die ik tot nu toe heb bekeken en tot mijn verbazing is dit de 12de al
Het ontdekken van nieuwe beschavingen is beperkt tot de openingscene. De rest van de film is een aaneenschakeling van razendsnelle actie. De humane beslissing in het begin gemaakt door Kirk, heeft zijn gevolgen naderhand wanneer Spock door zijn rationeel handelen het rapport doorgeeft hierover. De originele Spock zal altijd de annalen ingaan als DE Spock (Verrassend dat deze eventjes kwam kijken in deze film). Quinto's prestatie is geweldig op vlak van het uitbeelden van de persoonlijkheid van Spock. Qua uitstraling vind ik hem echter niks. Hij heeft niet die uitstraling van een wereldvreemde persoon die de logica van een menselijk wezen hoogst ingewikkeld en verwarrend vind. Het totaal gebrek aan menselijke gevoelens vond ik dan weer perfect uitgewerkt. Het moment dat Spock emoties toont in een latere fase vond ik persoonlijk een prachtige scene.
De CGI en SE's zijn adembenemend , zeker in vergelijking met de originele serie. Naar huidige standaarden is dit natuurlijk vanzelfsprekend. De humor vond ik dan weer op bepaalde momenten vreselijk irritant en gemaakt. Buiten het meningsverschil tussen Kirk en Scotty, waarbij Scotty zich weer op zijn gekende Ierse manier begint op te jagen. Dat was weer een gniffel moment.
De rest is gewoon een rechtoe-rechtaan actieprent met een sausje SF eroverheen. Iets dat past in het rijtje Star Wars en Batllestar Gallactica ,doordrenkt met alle ingrediënten van een superheld(en)-film a la Iron Man en The Avengers.
Het feit dat het superieure bloed van Kahn , Kirk het leven zou redden, was dan weer zo supervoorspelbaar. Onrealistisch of ongeloofwaardig zou ik als term niet direct hanteren. Daarvoor is het dan ook een SF
Al bij al een vermakelijke film voor een zaterdagavond. Actierijk en meesterlijke effecten. Het is echter niet een film die me zal aanzetten om al de andere bioscoopfilmen van ST te gaan bekijken.
Ik heb helemaal niks met Star Trek, nog nooit een serie of iets van gevolgd. Wel heb ik een paar maanden terug Star Trek gekeken, de voorganger van deze film, puur omdat Abrams, de man achter Lost, de boel regisseerde. En nu ook maar even deze opvolger meegepakt. Ik ben eerlijk gezegd alweer vergeten waar de vorige over ging, waardoor ik toch aardig moest wennen weer aan alle karakters en termen in deze STiD. De vorige film gaf nog een goede introductie, hier gaan ze, niet onterecht overigens, er van uit dat je nu wel op de hoogte bent.
Het leverde ieder geval een visueel fantastische film op, maar ik vond het tegelijk erg leeg en langdradig. Ik had toch wel erg het gevoel dat Abrams zich heel erg op de beelden had gericht en minder op een lekker lopend verhaal. Maar ik denk wel eerlijk dat dit gewoon films voor de fans van Star Trek zijn en veel minder voor de niet-kenners van die reeks. Ik had gewoon weinig gevoel bij dit alles.
Aangezien ik deel 1 op 3* had gezet en ik deze minder vind, wordt dit 2,5*.
extremezz
Goede sciencefictionfilm,was geen fan van de series maar de nieuwe startrek films zijn mooi om te zien.
ps waarom zijn de flatscreen schermen nog altijd een cm dik ofzo terwijl de film een paar honderd jaar verder afspeelt?
filmkul
Alweer een geslaagde Star Trek film. Een visueel spectakel met een aantal zeer spannende scenes die je op het puntje van je stoel doen zitten. Het plot is prima en wordt goed uitgewerkt. Er zijn tevens een aantal leuke wendingen aanwezig. De actie is verder prima. De acteurs doen het goed. Pegg zorgt voor de komische noot. Het einde laat een opening voor een eventueel vervolg.
Prima sci fi film. 4.0
Digibob
Ken deze al van de serie, geloof ik.
Even zoeken of ik iets kan vinden.
Digibob
Op zulke details moet je niet letten. Want als je de serie Star Trek met nu gaat vergelijken dan klopt er geen bal meer van. Heb je die apparaten gezien waarmee ze communiceren.
Ze hebben een balans moeten maken tussen de visie van de toekomst in de 70' jaren en die van nu.
Als ze de continuiteit van de serie hadden aangehouden dan hadden ze in deze film nog beeldbuizen in hun monitoren zitten en waren ze van onderen niet geschoren. Iets wat weer niet klopt met de realiteit van nu.
En,..het moet er natuurlijk wel allemaal gelikt
uitzien.
Ja, eindelijk gevonden!
Deze film heeft qua verhaal veel weg van Star Trek: The Next Generation - The Hunted.
Theme is hetzelfde, alleen anders uitgevoerd.
Zie 3e paragraaf.
Als ze dit meer gaan doen dan zijn we de komende paar honderd jaar wel zoet (bitter zoet).
Bullit
Wat voor diepgang?
Ja niet geschikt als je van kasteelromannetjes houd.
Ik heb me 2,15 uur prima vermaakt. En die 2uur en een kwartier die vlogen om.
horizons
Ja, eindelijk gevonden!
Theme is hetzelfde, alleen anders uitgevoerd.
Zie 3e paragraaf.
Er is een basis hetzelfde:
genetisch gemodificeerde mensen die boos worden. de rest is toch wel anders (mochten mensen hier op beslissen of ze wel of niet gaan.

Star Trek Beyond
2016

Star Trek
2009

Netflix verwijdert binnenkort de moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine

Moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine vanaf vandaag te bekijken op Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Simon Pegg ziet toekomst 'Star Trek'-films somber in

Skyfall
Actie / Thriller, 2012

Shut Up and Play the Hits
Documentaire / Muziek, 2012
ruimtevaartuigvriendschapvervolgfuturisticruimtebuitenaards wezenmysterious forceimaxruimte-operaterrorist bombing3dnew beginning