• 9.378.921 stemmen

Star Trek into Darkness (2013)

Sciencefiction / Actie | 132 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Star Trek into Darkness

"Earth Will Fall"

'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

James T. Kirk

avatar van Kolinahr

Kolinahr

cordiacovens schreef:

Verlaagd met 0,5..laatste 40 minuten vond k echt niet goed

Kom kom, niet zo flauw! Maak er lekker vier sterren van en verhoog hem met een punt

avatar van Reinbo

m1chel schreef:

Ieder z'n ding Rein. Maar vond je zelfs "The Voyage Home" niet leuk dan? Dat lijkt me juist zo'n lekker fout 80's filmpje die jij leuk vind (ik ook trouwens hoor, was geen aanval trouwens).

Een 0,5, dus ik vrees dat ik die niet al te best vond. Zal bij herziening wellicht iets hoger uitkomen door sentiment, maar ben gewoon geen Star Trek fan. De oude reeks scoort bij mij een 1,5, een 1,5 een 2,0 en een 0,5. Deel 5 & 6 maar overgeslagen....

Reinbo schreef:

Erg eerlijk antwoord, en slim dat je deel 5 en 6 dan maar hebt overgeslagen. Als het je ding niet is dan is het gewoon je ding niet.

avatar van dexter1

dexter1

Omdat ik problemen heb met het kijken naar 3D films heb ik een vraag gesteld aan de distributeur van 'Star Trek' nl. NBC Universal of de film in Nederland in 2D vertoond gaat worden.

Ze hebben mij laten weten dat Utopolis Zoetermeer de film vanaf donderdag in 2D gaan uitzenden. Ik probeer de precieze data en tijden nog te achterhalen.

Voor mensen met slechte ervaringen in 3D is dit een goede ontwikkeling. Ben blij dat Universal de moeite neemt hiervoor.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Kolinahr schreef:

Het einde was gewoon raar, die vechtscene tussen Spock en cumberbatch z'n karakter paste absoluut niet in de context van de film vond ik en ja het einde zelf was zo ongelofelijk belachelijk dat we het daar maar niet over hebben, het eerste uur tot anderhalf uur was zeker wel goed

Dude, spoilertags.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Vind er niks spoilerigs aan toch een vechtscene is geen spoiler maar k zal het aanpassen

avatar van thunderball

thunderball

dexter1 schreef:

In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.

Eerlijk gezegd kom ik er door het lezen van de berichten hier nu pas achter dat hij blijkbaar ook in 3-D te zien is. Ik wist niet dat die keuze er was, ik had misschien deze dan liever in 3-D gaan zien.

cordiacovens schreef:
Het is zeker wel een spoiler voor de echte Star Trek fans want in "The Wrath of Khan" (het origineel dus) is het Kirk die het eindgevecht aangaat en niet zoals in deze Spock.

avatar van waldoraine

waldoraine

Een film die 132 minuten duurt en ik heb me geen seconde hoeven vervelen. Onderhoudend ensemble van acteurs, aardige 3d effecten (en ik haat 3d best wel) en een mooi sound design. Alle ingredienten voor een top film dus, maar toch krijgt deze film niet die eer van mij. Het probleem is echt dat toen ik van de trap afliep in het theater ik al weer helemaal uit de film was. Een aardige film dus, volgende keer beter…..

m1chel schreef:
Het verliezen van de Enterprise is wel degelijk een belangrijke factor. Het laat zien hoeveel Kirk van de Enterprise en zijn bemanning houdt. Dit zijn prequels, dus als je van voren begint moet je alles goed uitleggen. .

De openingsscène zelf was daar al wel genoeg voor geweest. Wat allemaal daarna is gebeurd maakt Kirk niet een diepgaander personage. Juist de aanslag van Khan is een van die momenten die belangrijk zijn voor een personage. Alles tussen de intro en dat moment is eigenlijk niet meer dan een filler.

rep_robert schreef:

Dat heb ik compleet anders ervaren hoor. Ik vond juist de manier waarop Kirk de Enterprise kwijt raakte, en het verraad van Spock naar Kirk toe van groot belang. Kirk raakt de Enterprise kwijt omdat Spock te eerlijk is. Daarop volgt dat Pike de Enterprise terug krijgt maar er totaal niet blij mee is. Hij brengt Kirk toch terug op de Enterprise, waardoor de dood van Pike de haatgevoelens van Kirk tegen Khan alleen maar aanwoekerd. Het kan aan mij liggen hoor, maar wat is er overbodig aan dat tussenstuk dan? Want dat is wat feitelijk gebeurt tussen de intro en de aanslag. Ik snap ook niet hoe je dat als overbodig kunt beschouwen. Dat je het misschien saai vond, ok... kan. Maar niet belangrijk en dit geen uitdieping van het personage vinden, dat begrijp ik dan weer niet.

avatar van dexter1

dexter1

thunderball schreef:

In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.

Inderdaad draait hij in Antwerpen in 2D, na veel googlen ook zelf gevonden. Het vreemde is echter dat je in Nederland de 2D uitvoeringen van deze film met een loep moet zoeken. Zelfs Universal heeft verkeerde informatie, want ik krijg net bericht van Utopolis Zoetermeer dat zij geen 2D versie gaan vertonen.

Echter via hun heb ik nu wel twee bioscopen getraceerd die de film wel in 2D vertonen:

JT Alphen a.d. Rijn en JT Purmerend. De tijden zijn:

voor Alphen a.d. Rijn 21/06:2130 en 22/06:2130

voor Purmerend 21/06:1845 en 22/06:1845

Jongejonge, wat een toestand om een film in 2D te zien. Dat zou toch eigenlijk niet hoeven.

dexter1 schreef:

JT Alphen a.d. Rijn en JT Purmerend. De tijden zijn:

voor Alphen a.d. Rijn 21/06:2130 en 22/06:2130

voor Purmerend 21/06:1845 en 22/06:1845

Ik vind dat je altijd bij elke cinema de keuze zou moeten hebben tussn 2D en 3D.

avatar van Reinbo

thunderball schreef:

In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.

Ik ben meestal wel fan van 3d, maar heb sterk het idee dat deze in 2d beter is. Fotografie kent namelijk nauwelijks grote scherpte diepte. Iets wat essentieel is voor 3d beleving.

m1chel schreef:

Je moet het niet te negatief opvatten. Ik heb me prima vermaakt van de film en vond hem nergens saai. Maar er had makkelijk geknipt kunnen worden in de film, met een speelduur die de 2 uur dik overschrijdt is dat ook niet zo'n ramp. Het gaat er meer om dat je achteraf een paar gedeeltes van de film erbij pakt en of je er bij kan nagaan of je de film ook wel had kunnen volgen zonder dit stuk. Die dingen die jij opnoemt komen in het verloop van de film ook niet zo heel sterk naar voren verder, dus had het weggelaten kunnen worden. Met de nadruk op kunnen.

rep_robert schreef:

Ik denk in het verloop naar deel 3 toe dat dit een belangrijk iets kan zijn. Je moet het grote geheel zien. Als je "Wrath of Khan" en "The Search for Spock" neemt, zijn dat best belangrijke elementen (ik wil niet teveel in detail treden, zelfs niet met spoilertags, anders verpest ik misschien de oude films voor mensen die ze nog willen zien). Ik heb vernomen dat deel 3 met Klingons gaat zijn, dus een soort gedeeltelijke reboot van "The Search for Spock" (let op de woorden soort gedeeltelijk). Als ze een compleet andere kant opgaan, dan zou je gelijk kunnen hebben als je zegt dat ze het weg hadden kunnen laten. Ik blijf blij dat ze dat niet gedaan hebben, maar dan zou het kunnen. Maar ik vermoed dat Abrams deze stukken niet zomaar in de film heeft laten zitten.

avatar van rep_robert

Ik denk niet dat deel 3 veel verder in zal gaan op het feit dat Kirk de leiding een keer kwijt raakte en weer terugkwam als kapitein na de dood van zijn leermeester. Je overschat het een beetje. Dit deel heeft nou eenmaal ietmeer nutteloze scenes en personages(bv Alice eve) dan deel 1, die beter was

En ja, Alice Eve haar rol zal in het volgende deel vast ook wel beter zijn. En ik verheug me op de Klingons, vooral omdat het in dit deel redelijk teaserig was en mij ontevreden achter heeft gelaten. Veel dreiging van ze, maar wordt verder niks mee gedaan, ondanks dat er meer dan genoeg Klingons worden gedood in dit deel om ze boos achter de mensen aan te laten gaan

• 1948 berichten

We zullen zien, ik vond ze in iedergeval allebij helemaal super. Ik kan niet kiezen welke ik beter vind.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Net als de vorige film vond ik de hoofdrolspelers Kirk en Spock een stel irritante blagen, die je maar serieus moest nemen. Echt geweldig vond ik het maar niet, maar dat vind ik de hele Star Trek-franchise sowieso niet. De spetterende actievolle apotheose was wel geinig om te zien, maar er zaten ook wel wat lamme gedeeltes her en der.

avatar van rkdev

rkdev

Zojuist terug van de bios en het goede gevoel dat ik had na het zien van 'deel 1' wordt ook weer volledig waargemaakt in deze film. Geweldige special effects, prima verhaal, goede actie en verbluffende beelden en audio. Ook de 3D (waar ik absoluut geen liefhebber van ben) viel niks tegen.

Aangezien deze twee films pas de eerste 2 zijn die ik kijk van alle Star Trek films kan ik het nergens mee vergelijken, waarschijnlijk is dat een voordeel.

Ik heb wederom genoten en waar ik een jaar of 10 geleden weinig van Sciencefiction moest hebben, begint het genre me steeds meer te boeien.

En het moet gezegd, wat is die J.J. Abrams een vakman zeg (en ik ben erg benieuwd wat hij met Star Wars gaat doen). Laat deel 3 maar komen!

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Goede film, 3D voegt af en toe wat toe, ik ben liefhebber daarom 3,5. Ik vond de klingons niet super weergegeven, mogelijk dat dit in een deel hierna komt. Ook andere rassen, zeker die in het begin vond ik matig.

avatar van zerodopa

zerodopa

Na 30 min weggelopen. T hele idee boeide me niet. En die zogenaamd grappige dialogen tussen die 'jongevent' en die oudere man vond ik ook maar totaal niet boeiend. Mensen in de zaal gniffelden. Echter ik heb nog nooit zulke saaie, niet grappige dialogen in mijn leven aangehoord. Heftig!

Ik wil er ook niet meer over kwijt. Stond echt perplex. Voelde me als een vis op t droge maar dan in een bioscoopzaal. Star Trek concept nu definitief uit systeem geband ook.

avatar van Kolinahr

Kolinahr

zerodopa schreef:

Balen zeg. Misschien kun je je beter vinden in TNG, die serie is zeker de moeite waard om te proberen. Of lees er stukjes over voordat je de film kijkt.

• 1948 berichten

3e keer maar weer eens in de bioscoop... Ik blijf hem super vinden hoor, even kijken of hij mijn 5* blijft vasthouden. Prognose: ja

• 1948 berichten

Wat een topper blijft het. Leuk hoe kleine dingen me elke keer weer opnieuw opvallen. Niet alleen de legendarische Tribbles komen erin voor, maar ook de zinspeling op de ontmoeting met Harry Mudd komt erin voor. Ook snap ik nu wat prime Spock bedoelde hoe ze Khan hadden verslagen tegen een hoge prijs. Hij zinspeeld daar letterlijk op "Wrath of Khan", en aangezien ze in een altenatieve toekomst zitten (wat in deel 1 al gebeurde) kunnen we nu alle kanten op. Mijn 5* blijven staan.

avatar van RipCurl

RipCurl

Ik hield helemaal niet van Star Trek, maar sinds JJ Abrams het voor zijn rekening heeft genomen ben ik een fan. Wat een goede film! Ook de subtiele humor kon ik erg waarderen. Ik vond hem eigenlijk 4,5 sterren waard...maar...vanwege het belachelijk excessief gebruik van lensflares een halve punt aftrek.

avatar van brymj

brymj

Zeer goed bevallen, stukken beter ook dan de vorige film.
Inderdaad leuk al die referenties, alleen van Harry Mudd heb ik niks meegekregen? Wanneer was dat dan, m1chel? De relatie tussen Uhura en Spock vind ik nog steeds een beetje bedenkelijk, maar heb me er niet heel erg aan gestoord verder

• 1948 berichten

Als mr. Sulu het roer overneemt dan roept hij door de luidspeaker om dat ze het schip van het 'Mudd' incident moeten gebruiken... Het is een kleine zinsspeling die mij de 3e kijkbeurt pas opviel.

avatar van pandit

pandit

Ben zojuist aan het kijken waar de film draait bij mij inde buurt, alleen in 3D . Ik vind 3D helemaal niks, heb een 3D TV , maar gebruik 3D nooit, Op de brilletjes ligt een dikke laag stof. Jammer, dat 3D door je strot wordt geduwd