Star Trek into Darkness (2013)
Genre: Sciencefiction / Actie
Geregisseerd door: J.J. Abrams
Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana
Releasedatum: 6 juni 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek into Darkness
"Earth Will Fall"
'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.
James T. Kirk
Christopher Pike
Alexander Marcus
Kolinahr
Verlaagd met 0,5..laatste 40 minuten vond k echt niet goed
Kom kom, niet zo flauw! Maak er lekker vier sterren van en verhoog hem met een punt
Een 0,5, dus ik vrees dat ik die niet al te best vond.
Zal bij herziening wellicht iets hoger uitkomen door sentiment, maar ben gewoon geen Star Trek fan. De oude reeks scoort bij mij een 1,5, een 1,5 een 2,0 en een 0,5. Deel 5 & 6 maar overgeslagen....
- 1948 berichten
Een 0,5, dus ik vrees dat ik die niet al te best vond.
dexter1
Omdat ik problemen heb met het kijken naar 3D films heb ik een vraag gesteld aan de distributeur van 'Star Trek' nl. NBC Universal of de film in Nederland in 2D vertoond gaat worden.
Ze hebben mij laten weten dat Utopolis Zoetermeer de film vanaf donderdag in 2D gaan uitzenden. Ik probeer de precieze data en tijden nog te achterhalen.
Voor mensen met slechte ervaringen in 3D is dit een goede ontwikkeling. Ben blij dat Universal de moeite neemt hiervoor.
cordiacovens
Het einde was gewoon raar, die vechtscene tussen Spock en cumberbatch z'n karakter paste absoluut niet in de context van de film vond ik en ja het einde zelf was zo ongelofelijk belachelijk dat we het daar maar niet over hebben, het eerste uur tot anderhalf uur was zeker wel goed
cordiacovens
Vind er niks spoilerigs aan toch een vechtscene is geen spoiler maar k zal het aanpassen
thunderball
In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.
Eerlijk gezegd kom ik er door het lezen van de berichten hier nu pas achter dat hij blijkbaar ook in 3-D te zien is. Ik wist niet dat die keuze er was, ik had misschien deze dan liever in 3-D gaan zien.
waldoraine
Een film die 132 minuten duurt en ik heb me geen seconde hoeven vervelen. Onderhoudend ensemble van acteurs, aardige 3d effecten (en ik haat 3d best wel) en een mooi sound design. Alle ingredienten voor een top film dus, maar toch krijgt deze film niet die eer van mij. Het probleem is echt dat toen ik van de trap afliep in het theater ik al weer helemaal uit de film was. Een aardige film dus, volgende keer beter…..
De openingsscène zelf was daar al wel genoeg voor geweest. Wat allemaal daarna is gebeurd maakt Kirk niet een diepgaander personage. Juist de aanslag van Khan is een van die momenten die belangrijk zijn voor een personage. Alles tussen de intro en dat moment is eigenlijk niet meer dan een filler.
dexter1
In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.
Inderdaad draait hij in Antwerpen in 2D, na veel googlen ook zelf gevonden. Het vreemde is echter dat je in Nederland de 2D uitvoeringen van deze film met een loep moet zoeken. Zelfs Universal heeft verkeerde informatie, want ik krijg net bericht van Utopolis Zoetermeer dat zij geen 2D versie gaan vertonen.
Echter via hun heb ik nu wel twee bioscopen getraceerd die de film wel in 2D vertonen:
JT Alphen a.d. Rijn en JT Purmerend. De tijden zijn:
voor Alphen a.d. Rijn 21/06:2130 en 22/06:2130
voor Purmerend 21/06:1845 en 22/06:1845
Jongejonge, wat een toestand om een film in 2D te zien. Dat zou toch eigenlijk niet hoeven.
JT Alphen a.d. Rijn en JT Purmerend. De tijden zijn:
voor Alphen a.d. Rijn 21/06:2130 en 22/06:2130
voor Purmerend 21/06:1845 en 22/06:1845
In Antwerpen Metropolis draaide hij ook in 2-D.
Ik ben meestal wel fan van 3d, maar heb sterk het idee dat deze in 2d beter is. Fotografie kent namelijk nauwelijks grote scherpte diepte. Iets wat essentieel is voor 3d beleving.
Je moet het niet te negatief opvatten. Ik heb me prima vermaakt van de film en vond hem nergens saai. Maar er had makkelijk geknipt kunnen worden in de film, met een speelduur die de 2 uur dik overschrijdt is dat ook niet zo'n ramp. Het gaat er meer om dat je achteraf een paar gedeeltes van de film erbij pakt en of je er bij kan nagaan of je de film ook wel had kunnen volgen zonder dit stuk. Die dingen die jij opnoemt komen in het verloop van de film ook niet zo heel sterk naar voren verder, dus had het weggelaten kunnen worden. Met de nadruk op kunnen.
- 1948 berichten
Ik denk niet dat deel 3 veel verder in zal gaan op het feit dat Kirk de leiding een keer kwijt raakte en weer terugkwam als kapitein na de dood van zijn leermeester. Je overschat het een beetje. Dit deel heeft nou eenmaal ietmeer nutteloze scenes en personages(bv Alice eve) dan deel 1, die beter was
En ja, Alice Eve haar rol zal in het volgende deel vast ook wel beter zijn. En ik verheug me op de Klingons, vooral omdat het in dit deel redelijk teaserig was en mij ontevreden achter heeft gelaten. Veel dreiging van ze, maar wordt verder niks mee gedaan, ondanks dat er meer dan genoeg Klingons worden gedood in dit deel om ze boos achter de mensen aan te laten gaan
- 1948 berichten
We zullen zien, ik vond ze in iedergeval allebij helemaal super. Ik kan niet kiezen welke ik beter vind.
Vinokourov
Net als de vorige film vond ik de hoofdrolspelers Kirk en Spock een stel irritante blagen, die je maar serieus moest nemen. Echt geweldig vond ik het maar niet, maar dat vind ik de hele Star Trek-franchise sowieso niet. De spetterende actievolle apotheose was wel geinig om te zien, maar er zaten ook wel wat lamme gedeeltes her en der.
rkdev
Zojuist terug van de bios en het goede gevoel dat ik had na het zien van 'deel 1' wordt ook weer volledig waargemaakt in deze film. Geweldige special effects, prima verhaal, goede actie en verbluffende beelden en audio. Ook de 3D (waar ik absoluut geen liefhebber van ben) viel niks tegen.
Aangezien deze twee films pas de eerste 2 zijn die ik kijk van alle Star Trek films kan ik het nergens mee vergelijken, waarschijnlijk is dat een voordeel.
Ik heb wederom genoten en waar ik een jaar of 10 geleden weinig van Sciencefiction moest hebben, begint het genre me steeds meer te boeien.
En het moet gezegd, wat is die J.J. Abrams een vakman zeg (en ik ben erg benieuwd wat hij met Star Wars gaat doen). Laat deel 3 maar komen!
hoffhaan
Goede film, 3D voegt af en toe wat toe, ik ben liefhebber daarom 3,5. Ik vond de klingons niet super weergegeven, mogelijk dat dit in een deel hierna komt. Ook andere rassen, zeker die in het begin vond ik matig.
zerodopa
Na 30 min weggelopen. T hele idee boeide me niet. En die zogenaamd grappige dialogen tussen die 'jongevent' en die oudere man vond ik ook maar totaal niet boeiend. Mensen in de zaal gniffelden. Echter ik heb nog nooit zulke saaie, niet grappige dialogen in mijn leven aangehoord. Heftig!
Ik wil er ook niet meer over kwijt. Stond echt perplex. Voelde me als een vis op t droge maar dan in een bioscoopzaal. Star Trek concept nu definitief uit systeem geband ook.
Kolinahr
Balen zeg. Misschien kun je je beter vinden in TNG, die serie is zeker de moeite waard om te proberen. Of lees er stukjes over voordat je de film kijkt.
- 1948 berichten
3e keer maar weer eens in de bioscoop... Ik blijf hem super vinden hoor, even kijken of hij mijn 5* blijft vasthouden. Prognose: ja
- 1948 berichten
Wat een topper blijft het. Leuk hoe kleine dingen me elke keer weer opnieuw opvallen. Niet alleen de legendarische Tribbles komen erin voor, maar ook de zinspeling op de ontmoeting met Harry Mudd komt erin voor. Ook snap ik nu wat prime Spock bedoelde hoe ze Khan hadden verslagen tegen een hoge prijs. Hij zinspeeld daar letterlijk op "Wrath of Khan", en aangezien ze in een altenatieve toekomst zitten (wat in deel 1 al gebeurde) kunnen we nu alle kanten op. Mijn 5* blijven staan.
RipCurl
Ik hield helemaal niet van Star Trek, maar sinds JJ Abrams het voor zijn rekening heeft genomen ben ik een fan. Wat een goede film! Ook de subtiele humor kon ik erg waarderen. Ik vond hem eigenlijk 4,5 sterren waard...maar...vanwege het belachelijk excessief gebruik van lensflares een halve punt aftrek.
brymj
Zeer goed bevallen, stukken beter ook dan de vorige film.
Inderdaad leuk al die referenties, alleen van Harry Mudd heb ik niks meegekregen? Wanneer was dat dan, m1chel? De relatie tussen Uhura en Spock vind ik nog steeds een beetje bedenkelijk, maar heb me er niet heel erg aan gestoord verder
- 1948 berichten
Als mr. Sulu het roer overneemt dan roept hij door de luidspeaker om dat ze het schip van het 'Mudd' incident moeten gebruiken... Het is een kleine zinsspeling die mij de 3e kijkbeurt pas opviel.
pandit
Ben zojuist aan het kijken waar de film draait bij mij inde buurt, alleen in 3D
. Ik vind 3D helemaal niks, heb een 3D TV , maar gebruik 3D nooit, Op de brilletjes ligt een dikke laag stof. Jammer, dat 3D door je strot wordt geduwd

Star Trek Beyond
2016

Star Trek
2009

Netflix verwijdert binnenkort de moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine

Moderne 'Star Trek'-reeks met Chris Pine vanaf vandaag te bekijken op Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Simon Pegg ziet toekomst 'Star Trek'-films somber in

Skyfall
Actie / Thriller, 2012

Shut Up and Play the Hits
Documentaire / Muziek, 2012
ruimtevaartuigvriendschapvervolgfuturisticruimtebuitenaards wezenmysterious forceimaxruimte-operaterrorist bombing3dnew beginning