Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 92 minuten / 98 minuten (extended version)
Frankrijk / Verenigde Staten / Turkije / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Olivier Megaton
Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen
Gesproken taal: Engels, Turks en Arabisch
Releasedatum: 22 november 2012
Bekijk via Videoland
Plot Taken 2
"First they took his daughter. Now they're coming for him."
Voormalig CIA-agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.
Bryan Mills
Inspector Durmaz
Suko
Captain Pervert
Aardig vervolg.
De enorme positieve verrassing die deel 1 was, is er wel een beetje vanaf. Die film verraste met een supercool personage Bryan Mills (met name zijn telefoon-monoloog aan het begin: "I don't know who your are or what you want...") en een film met een zeer hoog tempo (in positieve zin!).
Deel 2 is redelijk spannend met enkele goede actiescènes. Wel af en toe wat stomme dingen in het verhaal, zoals:
1. ze hadden bij de ambassade ook gewoon kunnen stoppen bij de soldaten in plaats van door te jakkeren, dan hadden ze zich ook niet in de nesten gewerkt, en
2. terwijl Mills gevangen zit, laat hij Kim drie granaten gooien om zijn positie te bepalen en stuurt hij haar naar zich toe - naar het gevaar. Met als enige doel om een pistool te leveren, terwijl hij zichzelf en zijn vrouw al had losgemaakt. Je kunt mij niet vertellen dat hij het niet had gered zonder die pipa, met zijn vechtskills had hij die vast wel kunnen ontfutselen van 1 van de badguys.
Prima vermaak, geen topper.
Daan258
Stuk minder als het eerste deel.
Acteren was minder, verhaal was minder, sfeer was minder, eigenlijk was het allemaal maar heel erg matig. had toch gehoopt dat die beter zou zijn.
Captain Pervert
Hoe deel 3 er uit zal zien: Mills en zijn vrouw en zijn dochter+vriend worden ontvoerd/gevangen gehouden door de opa's van de mensenhandelaars en het 5 jarige kleinzoontje van Bryan moet in actie komen.
Ha hahahahaha !!!

hatebreeder
Goede film.
Best spannend en de vaart zat er wel aardig in!
Op het acteerwerk ook niks aan te merken.
3,5 ster
wimaroca
Inderdaad een stuk minder dan deel 1
op een avond bij RTL4 zou ie niks misstaan
houtworm
Tja, dat is precies het type actiefilm dat ik heel erg mag.
Niet zoveel stiltes maar actie!
Liam schiet veel beter dan de tegenstanders maar dat moet ook, lucky guy.
martijn011
- 2034 berichten
Schandalige vertoning!
Daar deel 1 prima te pruimen was, is dit deel een regelrechte afgang. Ik ben bang dat Neeson zich nog wel eens achter z'n oren zal krabben bij het zien van het eindproduct. Want ik kon werkelijk niks positiefs ontdekken. Niks kon me overtuigen, en ik ben regelmatig in de lach geschoten omdat het gewoon lachwekkend slecht was wat er plaatsvond.
Een actiefilm hoeft van mij niet geloofwaardig te zijn, maar zo ongeloofwaardig als dit gaat me te ver. De dochter die door middel van een paar handgranaten gooien de verstopplek van haar ouders vind in een enorme stad als Istanbul, de achtervolgingsscene met de taxi waar zij als iemand die 2 keer gezakt is voor haar rijbewijs moeiteloos door de smalle steegjes van Istanbul scheurt, de eindscene met de schurk en ga zo maar door. Walgelijk slecht.
Neeson wordt ook gewoon te oud voor een film als deze. De vechtscenes zien er gewoonweg niet uit en zijn eerder lachwekkend dan indrukwekkend.
Zoals gezegd is het verhaal flinterdun, ongeloofwaardig en bespottelijk zodat ik niet anders kan dan een zware onvoldoende geven.
Asjeblieft geen derde deel!
Angelo2
Bij transporter 3 stoorde ik me aan de actiescenes terwijl die in de vorige 2 delen wel goed waren. Zelfde regisseur als Taken 2 dus. Helemaal kapot geknipt.
sportfan27
Tja, lang niet zo goed als deel 1 maar dat was te verwachten...iedereen speelt op de automatische piloot.
HALVE TAMME. (moderator series)
De grote vraag voor mij is/was(en ik denk ook wel van andere MM gebruikers)zal taken 2 taken 1 overtreffen,het antwoord voor mij is : Nee.
Vind/vond het erg jammer om te zien dat Liam Neeson in dit deel op auto-pilot speelt/speelde,en ja de dochter(Kim,Kimmie)zowel in deel 1 als 2 een super irritant kind(mocht Taken 3 ooit werkelijkheid worden,dan hoop ik toch echt dat zei meteen in het begin van de film wordt afgeschoten
Taken 2 (2012) is voor mij een standaard Actie/Misdaad film geworden,die ik geen tweede keer hoef te zien.
dwid
Op zich vermakelijke film, maar de vechtscenes zien er niet uit, wat een geflipper met het beeld, erg jammer. Tevens was de film te nep en onwaarschijnlijk. (zie middelste deel martijn011, met de toevoeging dat ik ook zo'n mercedes-taxi wil, behoorlijk krasvrij na diverse botsingen
Oftewel, bij lange na geen overtreffing van deel 1, die ik wel erg goed vind !
¿?ImAmused?¿
stukken minder dan het 1e deel,maar geen slecht vervolg.
de Istanbul setting lag mij in ieder geval niet goed.
gewoon een matige actiefilm,meer niet.3***
MrProper
tja stuk minder dan eerste film maar al bij al toch goed te doen vond ik persoonlijk....zie Neeson wel graag spelen in zo'n rol
Basi
Leuke film die geen moment saai is. Helaas moet ik mij aansluiten bij de eerdere commentaren. Deel 1 was absoluut een stuk beter. Mede omdat het een onverwachte, aangename verrassing was. Mijn verwachting van dit vervolg was wellicht iets te hoog.
hutsekluts
Heel aardige actiefilm die het helaas wat minder 'doet' dan z'n voorganger.
Dat zit hem niet zozeer in de acteerprestaties want daar is niks mis mee, maar in het wat simpele verhaal. Het gaat allemaal net even te makkelijk en de voorspelbaarheid is in ruime mate aanwezig, met name in de laatste 30 minuten.
Toch heb ik me geen moment verveeld, met name het eerste uur was prima. Slot -zoals gezegd- te eenvoudig maar al met al prima vermaak.
Sergio Leone
Magertjes.
Van deel 1 ben ik al geen fan (al ga ik die wel eens een herziening gunnen), maar Taken 2 is ook niet al te best.
Aan ongeloofwaardigheden is ook hier geen gebrek, maar daar stoor ik me amper aan. Zaken zoals de intro van een 40-tal minuten vind ik veel erger. Die intro hebben we al gehad.
Soit, wanneer het dan lijkt te beginnen zijn er een paar goeie momenten zoals Bryan en (ex-)vrouw die genomen worden. Maar hetgeen daarop volgt, namelijk de reddingsactie door hete dochter Kimmie, is prachtig materiaal voor een komedie (Hoe papa vinden? Door granaten te gooien! Prachtig!). Alleen is dit geen komedie.
Na het grappige gedeelte volgt dan eindelijk waar het om gaat: Bryan die terug met de Albanezen afrekent. Spanning is er eigenlijk niet: zo'n auto-achtervolging duurt véél en véél te lang en is ontzettend saai. Ik begrijp ook niet goed waarom je überhaupt dialoog moet schrijven voor dergelijke scènes (B:"Go, Kim, go! You can do it!' / K:"No, I can't" / B:"Faster! Move! Go! Faster, Kim, you can do it!" ... en dat dan nog eens 68 keer!)
De finale is teleurstellend en met een Taken 3-sausje geserveerd, maar de slotscène is al helemaal om te huilen. Herenigd met het vrouwtje en het vriendje van dochterlief in de armen gesloten: one big happy family.
Liam Neeson in een leren frak is een certitude. Zoals te zien in de show van Ellen DeGeneres (waar hij in een miniscule slip paradeerde) is hij nog steeds afgetraind as hell en qua knokken komt hij dan ook (heel af en toe) tot z'n recht. Vooral als judo-karatékoning is hij ongeëvenaard.
Maggie Grace doet me wederom een beetje denken aan Jessica Alba: prachtig lichaam (waarom kon ze niet héél de film in die bikini en dat hemd rondlopen?) en mooi gezicht, maar zwijg alstublieft! Van acteren is nooit sprake.
Hetzelfde geldt voor Famke Janssen, alleen zijn die haar topjaren een vage herinnering.
Olivier Megaton, van wie ik Colombiana wel kan waarderen, levert een regierotzooi af. Geen enkele actiescène is fatsoenlijk in beeld gebracht en/of ge-edit - iets wat toch wel mag verwacht worden. De knokpartijen van Bryan zijn niet te volgen. Hetzelfde geldt voor de auto-achtervolging die ronduit saai is. Beelden flitsen in het rond, maar feitelijk valt er niks te zien.
area51
werkelijk een oerdomme actiefilm , wie hiervoor betaald is knettergek
meli-ssa
Zoals verwacht is deel twee van deze film flink uitgemolken. Ik had het gevoel dat ik naar exact dezelfde film als deel 1 zat te kijken op sommige momenten.
Het is best vermakelijk en kijkt wel weg, maar van mij had dit vervolg niet per sé gehoeven.
wilkinss
Niets bijzonders , deel 1 was prima te pruimen maar dit ...... 'n 2 .
Marc PB
goeie actie, maar toch weer een herhaling van het eerste en ik zie er al een 3e en misschien wel een 4e komen aangezien er nog 2 zoons leven die zoals gezegt zeker wraak gaan nemen hij krijgt een 3,5
John Milton
draaglijk filmpje, maar inderdaad geen compleet waardige opvolger van de duidelijk sterkere voorganger. Desalniettemin prima te slikken voor een druilerige zondagmiddag.
linxde1
Niet al te best. Alleen als er echt niets anders is om te kijken. Uitkijkbaar.
The Beast
Een leuke film, haalt het net niet bij deel 1, toch vond ik het idee om Bryan en zijn vrouw gekidnapped te laten worden en dan Kim het zoekwerk laten doen geniaal bedacht, geeft een leuke wending aan de film.
Waar ik me erg aan eriteerde was de 1e vechtscené, van veel te dichtbij gefilmd, ging ook veel te snel, ik zat hier te tollen achter mn scherm omdat het allemaal veel te snel ging, het is een leuke film, acteerwerk is goed, toch hier en daar wat op te merken, zoals Kim toen Bryan tegen haar zei "Blend in the croud" dat ze allemaal juist opvallend ging lopen doenze hoeft niet meteen James Bond skills te hebben, maar wat beter dan dat had ook wel gedaan kunnen worden
In het geheel een leuk filmpje, overtreft deel 1 niet, maar is toch vermakelijk,
Bombastische benadering.
Misschien iets minder grimmig van toon dan deel 1 en een vleugje ongeloofwaardiger, is het hier de actie die overheerst tijdens deze met adrenaline gevulde achtbaanrit met Neeson als McGyver. Echt tegengas krijgt hij amper en de eerdere zoektocht die vervuld was van wraak, heeft plaatsgemaakt voor een iets meer bombastische benadering die soms wat op de lachspieren werkt. Desondanks hapt ook dit deel voldoende lekker weg, met dank aan een handvol Krav maga, veel actie en een voortvarend tempo.
Goed.
skipy05
Zeg goede actie film. Iets minder dan de eerste film maar zeker de moeite om nog eens een paar keer terug te zien.
Verhaal was goed, actie was ook weer erg vet.
Liam Neeson zet weer een goede rol neer.
AjaxMike
Ik vond het een goed vervolg. Liam Neeson speelt weer geweldi net als Maggie Grace. Het verhaal is niet zo goed als Taken. Je ziet het vaak dat een vervolg op een film meestal minder zijn als de eerste een succes is geweest. Toch 3,5 ster

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Yip Man

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

L'Immortel
Misdaad / Actie, 2010
fbiontvoeringkalkoenpolice chasebag over headgeweldteenage daughterstealing a car ex-husband ex-wife relationshipalbanianu.s. embassy