Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 92 minuten / 98 minuten (extended version)
Frankrijk / Verenigde Staten / Turkije / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Olivier Megaton
Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen
Gesproken taal: Engels, Turks en Arabisch
Releasedatum: 22 november 2012
Bekijk via Videoland
Plot Taken 2
"First they took his daughter. Now they're coming for him."
Voormalig CIA-agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.
Bryan Mills
Jamie
Inspector Durmaz
Suko
edwinoudenes
Helaas zijn de vechtscenes behoorlijk gecamoufleerd, maar je ziet meteen dat Neeson een dagje ouder wordt. Bij lange na niet zo spannend als deel één.
hardhiller1992
Na een sterk eerste deel een sequel met nog meer van hetzelfde. Teleurstellend. De grootste miskleun in deze film is naar mijn mening de scène waarin Kim met granaten strooit in hartje Istanbul. Dit maakte de film erg ongeloofwaardig. Ook de vechtscènes van Neeson waren niet bepaald een succes. Door het vervelende camerawerk zag je nauwelijks wat er gebeurde. Hopen dat het bij 2 delen blijft.
dubbeldré
Bah. Complete troep.
Iedereen die Taken heeft gezien, hou het daar maar bij, en laat dit vervolg het niet verpesten.
Ik begon de karakters vrij snel vervelend te vinden. Famke en Liam behoren tot mijn favoriete acteurs, en het was erg pijnlijk om ze zo slecht afgeschilderd te zien.
Ik snap het gewoon niet. Hadden ze het geld nodig? Zaten ze vast aan een contract? Of is Olivier Megaton zo'n slechte regisseur...
Het verhaal is mager, maar dat hoeft een film niet perse te verpesten.
Actie scenes waren een niet te volgen wirwar van duizelig makende beelden van een halve seconde, die ik het liefst wilde overslaan.
Een scene waarin huppelkut [Maggie Grace] achterna werd gezeten op de daken was ook erg raar. Van dichtbij zie je Maggie rennen, en van afstand zit je te kijken naar een stuntvrouw die met een hele andere houding en snelheid rent. Walgelijk.
Bryan belt Kim om te vertellen wat ze moet doen, waarna ze natuurlijk weigert. Dan ben je als kijker verplicht een jammerend dom blondje te zien klungelen die je het liefst zelf een kogel wil geven, alleen maar om het verhaal te laten opschieten.
O ja, Kim is 2 keer gezakt voor haar rijbewijs in de VS, waar ze automaat leren rijden. Maar in Istanboel rijd ze als een volleerd coureur in een schakelbak. Wat is dat !
Meer energie wil ik hier verder niet aan besteden.
Een half sterretje krijgt deze film van mij, maar alleen omdat ik niet niks kan geven.
JacoBaco
Ik denk niet dat jouw mening precies hetzelfde is als de overige 7 miljard mensen op deze aarde.
Ik heb Taken 2 gezien en ik vind hem helemaal niet slecht.
Deel 1 is net zo ongeloofwaardig, maar is wel iets leuker, dat dan weer wel.
Frank Slade
Op zich wel spannnende film, maar wel een van kaliber 13 ineen dozijn. Erg voorspelbaar en lijkt veel op Taken 1. Neeson speelt goed en opnames van Istanbul zijn goed in beeld gebracht.
Verder kloppen er in deze film wel veel zaken niet, zoals al eerder benoemde rijkunsten van Kim, en zo zijn er nog wel meer dingen.
Maar kijkt wel lekker weg.
Pazmaster
Aardige actiefilm met lekkere actie. Toch is het allemaal niet bijzonder, een beetje standaard actiefilmpje met een standaard en voorspelbaar einde. 3 sterren
SmuttWars
Deze film in het vliegtuig gezien, heb deze film nooit willen zien ivm de slechte recensies, maar ik zag deze film ertussen staan en `em toch maar opgezet. De film kon me wel vermaken, had nog slechter verwacht., Het is een (bij vlagen) belachelijke film en met dat besef de film gaan bekijken kan er voor zorgen dat het nog te pruimen is. Ga vooral niet met hoge verwachtingen, die je hebt gekregen door deel 1, deze film in, je komt dan bedrogen uit
toikinn
Inderdaad, tegenover deel 1 is dit deel matig.
Niet de acteer performance die ik van Liam Neeson gewend ben.
Redelijk wat actie in de film maar waar ik in deel 1 helemaal in de film zat gebeurde dat in dit deel helaas niet.
Vandaar 2.5*
jumperjack
Niet zo goed als deel 1, maar voor mij nog steeds prima entertainment.
mixmaster
leuke thriller maar veel en veel minder goed als deel 1.
alles is minder in dit 2e deel, de vechtscenes, de achtervolgingen, de spanning, de geloofwaardigheid, het camerawerk enz. enz.
kortom, aardige opvolger maar meer ook niet.
blurp194
Veel kritiek, maar wat mij betreft is het toch wel best een leuke film.
Dat het verhaal nogal rammelt is natuurlijk zonder meer waar. Met handgranaten strooien in hartje Istanbul, zakken voor je rijexamen maar wel in een schakelbakkie scheuren, echt kloppen doet het niet. En zo zijn er wel meer voorbeelden te vinden - wat mij dan vooral dwarszat is die actie bij de ambassade - je komt er niet mee weg door alleen een beetje te bukken, kogels uit zo'n ding als waar die mariniers mee staan te zwaaien gaan echt ook wel door het dashboard heen.
Maar aan de positieve kant wordt het wel allemaal leuk vlot en spannend gebracht, en wordt het erg mooi in beeld gebracht. Grotendeels dan toch. Maar ik moet dan ook wel toegeven dat ik die stuntvrouw niet echt gezien had. Komt er misschien door doordat ik 'm ook al in het vliegtuig gezien heb - geen ideale plek om heel aandachtig te kijken. Maar wel de leukste van de vier films die ik zag - het was nogal een lange vlucht, ruim 8 uur van Sydney naar Kuala Lumpur.
Stijn B.
Maar een flets afgietsel van het spannendere en intensere eerste deel. Een overbodige sequel dus
MindFucker
Taken was origineel, verfrissend ... taken 2 hangt van clichés aan elkaar. Verschrikkelijk.
Van de eindscène kreeg ik braak- en diarree neigingen tegelijkertijd.
thecinemas
Deel 1 was verrassend en nieuw. Deel 2 was minder dan ik er van verwacht had.
Noodless
Matig vervolg die qua verhaal en actiescènes op geen enkel moment zijn voorloper weet te evenaren. Maar het zijn vooral de opstapeling van ongeloofwaardigheden die deze film de das om doen. Deze zijn al genoeg door anderen hier opgenoemd. Ik vond ook de planning op de kaart met al die cirkels en het gsm-gedoe flauw en vrij irritant. En dan het melige slot....pffffff 5/10
Masterkeeltie
Taken was geweldig, taken 2 is veel van hetzelfde heel redelijk uitgevoerd, lekker actiefilmpje maar een te makkelijk vervolg.
disneystore
Ben het eens met diegene onder mij. Vrij simpel maar wel vermakelijk en niet vervelend om te kijken. Gewoon een matig actieprentje, misschien ietsje minder goed als het eerste deel, maar dat was wel te verwachten denk ik. Slecht acteerwerk, die actie scène op het einde duurde veel te lang, typische Turkse/Balkan stereotypen en GOD BLESS THE U.S.A! Bring in dat $$$.
LostCauze
Eigenlijk precies wat je verwacht van een sequel van een film als Taken. Flinterdun wraakverhaal zonder echt noemenswaardige momenten. Het feit dat het verwachtingspatroon al best laag was heeft ervoor gezorgd dat eindcijfer een ruime 5 was, ipv een krappe 3.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Goed vervolg. Uiteraard is dit niet reeël en Liam Neeson heeft altijd chance en alles loopt van een leien dakje....maar dat is nu eenmaal eigen aan de film.
Dit is gewoon een spannend vervolg. Veel nieuws heeft het uiteraad niet te bieden. Opnieuw dezelfde trukjes zoals in de eerste film (schuilen in de kast, tellen in de auto om hierna route te bepalen...).
Wat rest is een leuke wegkijker!
stevebravo
wat een ongelooflijk slechte film is dit..
ik wil mijn mening niet eens weerleggen..
hoe verneuk je ooit goede acteurs
Tarkus
Letterlijk het vervolg op de eerste film, dus als je deze wil bekijken is het toch wel goed dat je ook de eerste ziet of hebt gezien.
En ik vind ook deze tweede prent steengoed, boordevol actie en suspense.
Liam Neeson in topvorm zou je kunnen zeggen.
Ook het aandeel van Famke Janssen is in deze film iets groter, maar het is vooral Maggie Grace die hier de show steelt.
Ik heb me ook met deze prent geamuseerd, en kan hem warm aanbevelen.
duffs
lang niet zo veel aktie en geweld als in deel 1 en ook een minder verhaal wordt goed geacteerdt door met name neeson en famke jansen vond het meisje bager slecht maar heb me vermaakt en moet hem dus wel een 6 je geven
Stephan
Voelt aan als een inspiratieloos en afgeraffelde film van een matig script. Enkel de locatiebepaling, hoe ongeloofwaardig ook, had nog aardige ideeën. Maar al bij de eerste scène aan de deur een erg slordige "over de as" probleem die me meteen stoorde. Dat zegt iets over de regie. Nee... Deel 1 was spannend. Dit was slap.
flurk
meestal zijn de Tweede deels van films niet zo denderend, deze vond ik toch wel goed en vermakelijk, film heeft mij geen minuut verveeld.
jfk8680
Wat een tegenvaller! Deel 2 kan niet tippen aan het eerste deel. Naast alle fouten en onlogische zaken in het verhaal vond ik het vooral storend dat ze Neeson de eerste keer zover krijgen om zich over te geven door een pistool tegen Famke's hoofd te zetten en wanneer Neeson achter de mannen aan zit om zijn vrouw te bevrijden vluchten ze van hem. Waarom dan ook niet een pistool tegen haar hoofd en hem wederom dwingen zichzelf over te geven. Onbegrijpelijk zo'n onlogische kronkel in het verhaal.
Zonder Taken 1 in het achterhoofd misschien wel een aardig actiefilmpje waar je niet teveel bij na moet denken.
Broek
Liam, Hij wil wel maar kan eigenlijk niet meer.. die vechtscene's kunnen echt niet. Zoveel geflits dat je niet eens ziet wat er gebeurd. Taken 1 vond ik persoonlijk heel goed. Taken 2 komt niet verder dan vermakelijk. Taken 3 is hopelijk uitgesloten.
Keane1983
Een lekkere verstand op 0 film.
In vergelijking met het eerste deel kan deze film er niet aan tippen. Het verhaal komt vrij overeen met zijn voorganger.
Toch kent deze film voldoende vaart en genoeg actie op mooie locaties. Logisch is deze film bij tijd en wijlen niet maar ik heb me er niet aan gestoord. Het is dat ik voorgaande reactie aan het lezen ben dat ik denk van: Oh jah!!
Ik heb me toch erg goed vermaakt met deze lekkere actie film die je misschien het beste los kunt zien van het eerste deel.
Van mij een 3,0*
esoxlucius
Gewoon een goeie aktie film, maar qua spanning kan Taken 2 niet tippen aan Taken 1.

Yip Man

The Next Three Days
Thriller / Drama, 2010

L'Immortel
Misdaad / Actie, 2010
fbiontvoeringkalkoenpolice chasebag over headgeweldteenage daughterstealing a car ex-husband ex-wife relationshipalbanianu.s. embassy