• 9.379.030 stemmen

Taken 2 (2012)

Actie / Misdaad | 92 minuten / 98 minuten (extended version)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 92 minuten / 98 minuten (extended version)

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Turkije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Olivier Megaton

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels, Turks en Arabisch

Releasedatum: 22 november 2012

Plot Taken 2

"First they took his daughter. Now they're coming for him."

Voormalig CIA-agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.

avatar van DutchLion

DutchLion

Deel 1 was beter, vechtscenes waren erg nep.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige aktiefilm en ook een leuk verhaal. Liam Neeson is ook nog een van mijn favoriete acteurs dus ik trof het met deze film. Nu door naar de eerste Taken, deze schijnt beter te zijn dus daar verheug ik mij dan ook op.

avatar van Edie

Edie

Niet zo'n heel slecht vervolg, wel zagen de actiefilms er soms erg goedkoop uit (en dat is waar zo'n films als dit het van moeten hebben lijkt mij..). De hele film lijkt soms erg low-budget te ogen.

Een krappe 2.5*, leuk om eens gezien te hebben, maar krijgt geen bevredigend gevoel op het einde.

avatar van andijvie

andijvie

Een prima vervolg. Goed voor een heerlijk avondje film, die moeders ook nog kan bekoren. die Liam is altijd in voor kwaliteit en een soort van geloofwaardigheid. Lekker hoor. Een 8min, maar die hebben we niet hier. Dus 4 sterren, das een 8.

avatar van lau12345

lau12345

Deel 1 stukken beter maar zeker geen verkeerd fimpje .

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Pfff zucht, die obligate "Deel 1" vergelijkingen, dit is gewoon een stompzinnige flim. Period.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Zo obligaat vind ik de vergelijkingen niet hoor Norman...

Een echte 1:1 vervolgfilm (na een paar jaar), maar dan wel een niet zo'n goede film zoals de eerste.

Een beetje de strekking van; "sequels (always) suck" deze.

Deel 1 is prima, 4* w.m.b., maar komt op zich niet verder dan 2,5*

avatar van Toontje G

Toontje G

Het viel allemaal niet tegen, wel iets minder als deel 1 maar dat is met de meeste vervolg films omdat je toch een bepaald verwachtingspatroon hebt. Er wordt ook in Taken 2 flink wat gevochten en geschoten maar hij heeft er toch een paar gemist. Dus op naar deel 3, van mij mag het.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Haha, die montage Kon wel janken. Langdurig uitgezeten, maar er is een limiet...

avatar van TrueLoveOne

TrueLoveOne

In de eerste paar scenes dacht ik: mijn god wat acteert die Liam slecht......

Al met al toch een onderhoudende actiefilm, goed voor een avondje "niet-nadenken-maar-kijken" vertier.

Oh : doe mij ook zo'n mercedes W124 die zichzelf sneller herstellen kan als de Plymouth Fury uit Christine...... erg ongeloofwaardige achtervolgingsscene.....

avatar van suusjes

suusjes

Aardige film, maar haalt het zeker niet bij deel 1!

Verder heb ik me prima vermaakt, ook al waren de vechtscenes vaak snel/slordig/nep gefilmd.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vermakelijk. Deze film biedt weinig vernieuwing tegenover het eerste deel en gaat op grotendeels dezelfde manier verder. Doet overigens niets af aan dit deel, want kijkt prima weg en de actie vermaakt.

avatar van Tommeh

Tommeh

Dramatische film. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat de makers hier iets moois van wilde maken. Zowel qua verhaal, montage als setting toont de film 0,0 creativiteit of inspiratie. Bij veel scenes wist je al ver van te voren wat er ging gebeuren en de actiescènes zijn zo dramatisch uitgevoerd dat ze maar besloten elk shot met een paar seconden in te korten. Dan valt het gebrek aan kunde tenminste minder op, zullen ze wel gedacht hebben. Daarnaast is het vrij duidelijk hoe ze het budget bij elkaar hebben gesprokkeld, aangezien de blauwe moskee gemiddeld 1 keer per minuut in beeld kwam.

avatar van GMovie117

GMovie117

Best een vermakelijk vervolg op deel 1.

Het acteerwerk van Liam Neeson was nartuurlijk weer top, maar het einde van de film was wel te voorspelbaar. Vond deel 1 toch meer pit hebben.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nee hier kan ik niks mee. Flauw maar bovenal erg vervelend vervolg op het eerste succesvolle deel. Neeson is een prima acteur maar zit hier helemaal verkeerd.

Deze gaat op de vergeet lijst!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeker wel een vermakelijk niemendalletje, maar deel 1 blijft natuurlijk beter. Oliver Megaton besluit maar weer eens zijn simpele hap-slik-klaar techniekjes uit de kast te trekken en maakt, waar de Taken-fans al 3-4 jaar om smeken: een vervolg op Taken. Het plot is nog iewat te ver gezocht en de toevalligheden zijn hier wel heel erg aanwezig. Nadat Bryan Mills in deel 1 uiteraard al die mensenhandelaars van zijn dochter heeft uitgeschakeld, nemen nu de vaders van al die handelaars wraak. En heel toevallig is Bryan op de verkeerde plaats, en de verkeerde tijd. Hij gaat dus nu met zijn ex-vrouw en zijn dochter op vakantie naar Istanbul (ja je moet toch wat verzinnen om een valstrik te maken) waar dus ook heel toevallig die Albanese boze vaders huishouden, al snel Bryan Mills weten op te sporen en samen met zijn vrouw ontvoeren, maar de dochter was even niet aanwezig. Dus nu moet de dochter in actie komen, en dat gaat weer helemaal op de bekende bel-wijze (die bel-scene uit deel 1 word hier dus even uitvergroot) en nu lijkt het toch wel letterlijk alsof Mills zijn ogen in zijn broekzak heeft zitten. Wat er trouwens word gesuggereerd over dat die dochter helemaal het heft in handen neemt is niet helemaal waar. Dochterlief brengt namelijk alleen maar de pistool naar de afgesproken plek en daarna komt Mills gewoon weer in actie. Maargoed, is Taken 2 daardoor slecht? Nee hoor. Het blijft evengoed gewoon nog een leuk tussendoortje en de actie-scenes waren weer voldoende. De kiekjes van Istanbul waren ook mooi en het had weer een beetje hetzelfte soort einde als deel 1.

Ja, je moet toch wat als fans gaan opdringen om een vervolg. Maar leuk is deze nog wel hoor en Liam Neeson is nog altijd wel in topvorm nu hij de 60 gepasseerd is en dan nu pas zijn carriere als actieheld begint. Wie weet word hij nog wel de nieuwe Expendable.

Hoe deel 3 er uit zal zien: Mills en zijn vrouw en zijn dochter+vriend worden ontvoerd/gevangen gehouden door de opa's van de mensenhandelaars en het 5 jarige kleinzoontje van Bryan moet in actie komen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Weer een prima actie film, boeiend snel en volop actie.

avatar van ladybug

ladybug

Leuke popcornfilm.

Verstand op nul zetten dan is het wel een vermakelijke film.

Ik vond het veel van hetzelfde (vechtscenes, achtervolgingen)

dat ging soms vervelen en het verhaal is ook heel simpel.

avatar van Kings of Leon

Kings of Leon

Gewoon een goed vervolg.

De negatieve opmerkingen snap ik niet??

Wat hadden jullie verwacht, een kopie van deel1?!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een beetje meer logica. Maar Taken 2 is zeker wel een leuk tussendoortje hoor, daar niet van.

avatar van mplite

mplite

Hmm, is duidelijk te zien dat Liam wat ouder wordt. Het beweegt niet meer zo vloeiend. Had het idee dat er flinke stukken er uit zijn gemonteerd. Overgangen zijn wel erg abrubt soms. Wekt ook niet die ultieme wraakbehoefte op wat deel 1 zo goed deed.

avatar van Spetie

Taken was een vermakelijke actiefilm, maar ook zeker niet meer dan dat. Taken 2 is toch echter een stuk minder en dat heeft vooral met de spanningsboog en de gevechtscènes te maken.

Waar het Neeson in Taken soms al vrij gemakkelijk afgaat, weet hij hier helemaal gemakkelijk met zijn tegenstanders af te rekenen. Dat haalt de spanning, voor zover die hier al aanwezig was, helemaal weg. Verder valt de enorm slechte montage bij de gevechtscènes hier negatief op. Neeson is al wat ouder en om dat te verhullen knipt men als een gek in die scenes, om het er toch maar zo geloofwaardig en echt te laten uitzien. Het resultaat is echter dramatisch, want ik vond het er soms echt niet uitzien en de choreografie hierbij is soms echt om te huilen zo slecht.

Nee dan vond ik de autoscènes, ondanks de ongeloofwaardigheid ervan, toch heel wat beter. De smalle straatjes van Istanbul zijn hier prima geschikt voor en daarnaast wordt dat dan weer wel vrij goed in beeld gebracht. Toch is Taken 2 uiteindelijk toch wel een flinke misser gebleken. Maak een verhaal als deze overtuigend en geloofwaardig, of doe het lekker overdreven, maar dit was heel vaak een beetje halfbakken mengeling. En iets dat halfbakken is, smaakt vaak niet lekker en dat geldt ook voor deze film.

avatar van Skrean

Skrean

Heb me best vermaakt met dit 2e deel, Liam heeft coole rol als vader die de twee vrouwen in zijn leven probeert te beschermen, en hoewel de vrouwen tegenpurtelen vinden ze het stiekem fijn dat er iemand om hun geeft en beschermd. De regisseur geeft een goede relatie tussen man - vrouw/ex/dochter weer.

avatar van sjoepin

sjoepin

normaal gesproken bij een vervolg zegt men:"waarom maken ze in godsnaam een deel 2" maar deze valt mij persoonlijk 100%mee.alhoewel het zit LIAM wel weer allemaal mee deze man kan alles!!!Toch 3 punten

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Sodeju, wat een slecht vervolg. Ontzettend domme voorspelbare standaard meuk pur sang.

avatar van Theunissen

Dit vervolg kan natuurlijk niet tippen aan het sterke eerste deel en dat is natuurlijk ook wel logisch. Met die instelling ben ik ook deze film gaan kijken en daarom viel hij me achteraf nog enigszins mee. Het eerste half uur was tenenkromend slecht maar daarna komt gelukkig wel volop actie welke wel behoorlijk cliché en ook voorspelbaar was. Maar desalniettemin keek dat gedeelte zich nog wel lekker weg. Zo slecht als de film begint zo slecht eindigt ook de film (was best een braakmoment). Het flitsende wat Liam Neeson in het eerste deel nog had miste ik in dit dit wel maar hij was wel verreweg de beste acteur (terwijl hij ook maar matig speelde) en dat zegt tevens genoeg over de andere waardeloze acteurs en actrices met als dieptepunten Famke Janssen en Rade Serbedzija. De laatste speelde overigens een slechterik van niets. Wat een joker van een slechterik was dat

avatar van Mindreader

Mindreader

Extreem zwak vervolg. Nu was het eerste deel ook geen hoogstaande cinema, maar die was een behoorlijk stuk spannender en bovendien ook veel meedogenlozer. Deze sequel is veel meer by the books en dus heel wat braver, niet te vergeten zo voorspelbaar als de pest. Vooral de actiescene's waren een ramp, met alweer een cameraman die aan Parkinson lijdt. Een trend die zich maar blijft voortzetten. Echt verbazen doet dat mij nu ook niet meer, aangezien ik nou pas zie dat de regisseur dezelfde is van het eveneens rampzalige Transporter 3.

avatar van Angelo2

Angelo2

Na het geweldige deel 1 was dit toch wel een flinke tegenvaller. De film wou op 1 of andere manier niet van de grond komen en dat kwam mede door het inspiratieloze acteerwerk. Liam Neeson kwam alles behalve overtuigend over en niks in de film koste hem enige moeite om te doen. Alles ging hem zo makkelijk af. Ook de badguy (oude man) was lachwekkend en alles behalve dreigend. Gelukkig zaten er een aantal goede actiescenes tussen met als nadeel dat het beeld per halve seconde versprong. Iemand is daar helemaal los gegaan in de montageruimte. De film zag was verder wel strak geschoten en de locaties waren wel mooi. Een 6

avatar van The Messiah

The Messiah

verhaal zit vol met gaten, maar de actie camoufleert deze. verder nog een paar dingen die niet kloppen in de film en de wraakgevoelens zijn idd een stuk minder bij deze deel dan bij deel 1. bij deel 1 heb ik bijna zin om die gasten zelf er van langs te geven, maar hier is dat niet. opzich leuk filmpje om een keer gezien te hebben, meer niet

avatar van egelhunter

egelhunter

Lange na niet zo goed als deel 1 maar heb me nog wel prima vermaakt. Beetje onlogisch allemaal maarja het is en blijft een film. 3*