• 9.378.991 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van Auke Briek

Auke Briek

De grotere scènes sluiten wel lineair op elkaar aan, maar er zitten zoveel flash backs en forwards in, dat het wat mij betreft niet geheel een lineaire film is (semi non lineair vind ik een prima term ). Je kunt zeggen dat SB niet altijd lineair is m.b.t. micro-scènes, waar PF sowieso non-lineair is m.b.t de grotere scènes.

Nomak schreef:

En ook nog op veel latere leeftijd. In zowat alle gangsterfilms kan je die mentaliteit terugvinden.

oh ja?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

zonder zo'n instelling kun je haast al geen gangster zijn, of tenminste de film-typische gangster

mikey

Volgens mij had mike corleone nog nooit van yolo gehoord zelfs. en al zou hij, als iets anachronistisch, dan zou hij het nooit zeggen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

inderdaad en da's dan puur omdat het beestje een (hippe) naam heeft gekregen

mikey

Anyway. Yolo is een kreet dat op alles kan slaan zoals: Ik neem een koekje Yolo. Hoef je geen gangster voor te zijn lijkt me.

Naomi Watts

Aan de ene kant jammer, aan de andere kant begrijpelijk dat deze scene gecut is, was iets te veel uit de toon gevallen. Maar voor wat het waard is:

rokkenjager

Haha. Zijn er nog meer gelijksoortige scénes die 't niet hebben gehaald?

rokkenjager schreef:

Haha. Zijn er nog meer gelijksoortige scénes die 't niet hebben gehaald?

Helaas niet, dit is de enige deleted scene die het vernoemen waard was (ook de enige deleted scene die op de Bluray/DVD te vinden is, helaas weinig edities die deze hebben, de meeste landen hebben de enorme kale release die wij ook hebben), de rest zijn vooral montage cuts. Waar er overigens ook wel wat fijns verloren is gegaan. Maar wel erg textbook Korine deze, en dit soort scenes maken deleted scenes extra's ook wel de moeite waard .

rokkenjager

Jammer, maar bedankt voor je info.

rokkenjager schreef:

Jammer, maar bedankt voor je info.

Graag gedaan .

Misschien dat de remix plannen van Spring Breakers iets voor je is. De footage die de final cut niet gehaald hebben zal hij daarvoor gaan gebruiken.

rokkenjager

Merkwaardig idee, maar heb er wel oog voor.

Timba69

1 punt voor het kleurgebruik en een half puntje voor de muziek. Meer kan ik echt niet maken van deze chaotische film met platte karakters en een nietszeggend verhaal. En film moet je pakken en dat is in dit geval totaal mislukt.

avatar van nummer2

nummer2

Timba69 schreef:

Toch spreek je jezelf volgens mij enigszins tegen. Jij wilt dat de film je pakt, maar de kritiek is alleen gericht op het verhaal en de karakters. Het verhaal en de karakters zijn plat, en daarom is de film niet pakkend? (terwijl je wel wat puntjes geeft voor beeld en geluid)

Een film is juist een combinatie van verhaal, beeld en geluid. Denk dat je bij Spring Breakers wel in je achterhoofd moet houden dat de maker niet 1 van die drie element boven de ander lijkt te plaatsen.

nummer2 schreef:

Niet helemaal, toch overduidelijk dat Korine vooral de zintuigen wil prikkelen en dat het verhaal ondergeschikt is.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Idd. Zijn kleurgebruik, muziek en cinematografie alleen al zijn een lust voor het oog (en oor!). Het verhaal is minder belangrijk, maar is wel aanwezig aangezien deze een boodschap wil overbrengen. En na het bekijken van de film komt dat verhaal en zijn boodschap meer naar de oppervlakte omdat je erover gaat nadenken. Maar gedurende de film zelf word je dus vooral overdonderd door de visueel mooie aspecten.

nummer2 schreef:

Volgens mij ben jij juist degene die zich tegenspreekt. Je zegt dat een film een combinatie is van verhaal, beeld en geluid en daar heb je gelijk in. Dat heb ik ook allemaal meegenomen in mijn beoordeling. Maar waar het verhaal een dikke 0 was waren de beelden en geluid niet sterk genoeg om het een prettige kijkervaring te maken. Ik vond bijvoorbeeld het kleurgebruik mooi maar de montage 3x niks. En dat zorgt dus uiteindelijk voor een totaalplaatje met een dikke onvoldoende.

avatar van nummer2

nummer2

Timba69 schreef:

Ah, excuus. Ik interpreteerde je post zo dat ik dacht dat je het beeld en geluid wel goed vond, vandaar dat ik de indruk had dat een 1,5 dan niet toereikend was.

Timba69

Het is meer zo dat het kleurgebruik en de muziek mij weerhouden hebben van het geven van een 0,5.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Had na zo'n 20 minuten sterk de neiging om de film af te zetten vanwege verregaande irritatie opgewekt door de vrouwelijke personages. Ze zijn namelijk dom, inhoudsloos en humorloos.

maar toen kwam James Franco in beeld en werd het toch nog leuk.

Einde dan weer vrij zwak, maar alles bij elkaar, wel net 'n voldoende.

En daar zijn de muziek en het spelen met kleuren (filters) en geluiden deels debet aan.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Auke BriekdjwestBottleneckmikeyNaomi Watts

Naomi Watts schreef:

Over the top karakters, (pop)culture references, hip taalgebruik, geweld. Ook in Pulp Fiction is een YOLO mentaliteit te bespeuren. Vind de overeenkomst ook een hele bijzondere, maar er is wel wat van te maken. Als je het googled bvb zijn er meerdere die Pulp Fiction aanhalen. Benieuwd naar de bevindingen van MARCUS CORVUS in dit geval.

Goed verwoord! Ik ben blij dat anderen mijn mening delen. Deze film is geweldig of totaal ruk. En dat kan je zien in de beoordelingen. Precies zoals met Pulp Fuction. Er zit een rare vorm van humor in die weinig toeschouwers ontdekken, maar als je het ziet ....

MARCUS CORVUS schreef:

Volgens mij overdrijf je hier behoorlijk. Pulp fiction is als film veel toegankelijker en zal dus in het algemeen meer mensen aanspreken. Er is een grotere middengroep. Dat zie je ook in het stemgedrag. Pulp fiction staat zelfs met een 4.26 zelfs in de top 10 van beste films hier op Moviemeter. Dat zie ik deze film never nooit halen.

avatar van Jaarme

Jaarme

Snap de hoge cijfers hier niet..

Dacht bij het begin dat ik naar een soort meiden road trip film zat te kijken, had hem bijna uitgezet, tot James Franco erin kwam.

Veranderde voor mij de film niet veel, bleef de film maar met moeite uitzitten, en de laatste vijf minuten heb ik versneld afgekeken..

Eerste keer dat ik dit doe in een lange tijd lol

1.5 voor de muziek en het schoon

avatar van jippie2010

jippie2010

Heeft zijn duidelijke sterke punten,

en heeft zijn duidelijke minpunten.

Steekt in zijn geheel wel boven het gemiddelde uit: *3.0

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heb niet bepaalt het idee gekregen dat ik iets zinnigs te melden heb Jééézus wat is ie goed. Laat de score voorlopig maar even voor zichzelf spreken. Wie weet komt er na een herziening meer uit..

Naomi Watts

Het werd eens tijd . Zal tot die herziening wachten, eerste keer is toch uitsluitend verwonderlijk naar het beeld staren.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Heb ik een paar dagen geleden mijn nummer 3 Apocalypse Now (1979) eens opgezet. Na het zien ervan ging ik toch twijfelen of Spring Breakers echt beter zou kunnen zijn, want wat is die film goed.

Vandaag maar eens Spring Breakers opgezet ( Alle 2 gezien op blu -ray,beamer + surround system ) omdat ik dan makkelijker kan oordelen, doordat ze alle 2 vers in mijn geheugen staan gegrift. Het ziet er naar uit dat Spring breakers met de nummer 1 gaat concurreren in plaats met nummer 3. Ik kan er niks anders van maken dat Spring Breakers gewoonweg ontzettend machts- vervullend blijft en dat er gewoon zo ontzettend veel kwaliteiten in de film zit dat ik het na 70 minuten er niet meer van bewust van was.

Tja wat was het weer genieten zeg : Het ontzettend brute tempo. Echt niet normaal eigenlijk

avatar van jeroentje

jeroentje

Wat een film...of beter, wat een achtbaanrit, ik vond hem echt te gek. Van mij mag Korine deze ingeslagen weg voortzetten!

avatar van Zeriel

Zeriel

Supervette spetterende film! Heel knap gemaakt.

Je treedt echt een andere dimensie binnen, buiten de normale realiteit die appelleert aan alle verlangens, verwachtingen en fantasieën die bij de wereld van opgroeiende jongvolwassenen hoort. Niet realistisch, nee godzijdank niet.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Ik vond dit wel een verassende film!

Eerst dacht ik dat dit weer één van de zoveel ''feest en zuip'' films zou worden maar daar ben ik aardig van teruggekomen.

De film maakt een twist wanneer ze de rapper ontmoeten, en dan loopt het zelfs anders dan je zou denken. Leuk om 1x keer gezien te hebben, voor mij geen 2e keer.