• 9.369.500 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van schrans

schrans

Aparte en op zich wel intrigerende trip en visueel zeker beklijvend. Het verhaal an sich stelt inderdaad niet vel voor, maar je wordt wel meegetrokken in de sfeer.

avatar van Boenga

Boenga

Met de eerste twintig minuten kon ik nog leven; als een kennismaking met dat ... heu ... 'wereldje'.

Daarna had ik toch echt wel alles gezien, en had ik geen boodschap aan de eindeloze herhalingen - in het verhaal en in de woordenschat.

Niet mijn kopje thee.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Dé film van Naomi Watts, voor de oudere gebruikers zal Spring Breakers dat altijd blijven. Ik vond hem toen enorm matig en na jaren (en enkele duizenden films verder) toch besloten weer eens dit ding te herzien. Inhoudelijk nog steeds matig en ik kan me nog vrij goed vinden in mijn review uit 2013 (hoewel ik in die review wel enkele nuances plaats en vraagtekens zet over een subplot die ik nu wel beter kan plaatsen - ik ging er toen met andere verwachtingen in en dan kan een subplot vreemd overkomen).

Visueel wel geweldig en ook mooier en boeiender dan in mijn herinnering en hetgeen ik toen ervaarde. Echt wel bloedmooi soms met pastelroze en zachtgele luchten of dat blauwe fluorescerende zwembad. De film blijft tot de laatste scene prachtig om te zien. Maar dat is het dan ook. Zo'n scene rond dat liedje van Britney Spears is echt wel geweldig geschoten maar liever kan je die gewoon los kijken in plaats van 80 verder vrij saaie minuten film eromheen (en zelfs dan gaat Korine eigenlijk net te lang door om de film boeiend te houden). 2,5* (was 1,5*)

avatar van Warp

Warp

Zou geweldig zijn als hier een keer een mooie 4K uitgave van komt (Criterion, Arrow?), maar vermoed dat het lastig wordt met alle (muziek)licenties.