Genre: Thriller / Mystery
Alternatieve titels: De Stille Getuige / De man aan het Venster
Geregisseerd door: Alfred Hitchcock
Met onder meer: James Stewart, Grace Kelly en Thelma Ritter
Plot Rear Window
"It only takes one witness to spoil the perfect crime."
L. B. Jefferies (James Stewart) is een fotograaf die vanwege een gebroken been in een rolstoel zit. Om de tijd te doden kijkt hij, vaak met zijn telelens, door het raam naar de levens van zijn buren. Overtuigd dat een van zijn buren een moord gepleegd heeft schakelt hij de benen van vriendin Lisa (Grace Kelly) in om de zaak te onderzoeken.
L.B. Jefferies
Miss Torso
Woman on Fire Escape
Man on Fire Escape
vdc
en ik op retributie zat te wachten.
Verkeerde site. Ga naar tax-on-web.
Misschien een wat oneigenlijke vertaling uit het Engels, maar lijkt me verder wel duidelijk, toch ?
jordybeukeboom
Maar qua sfeer zat deze film redelijk scheef. De laaste 5 minuutjes zijn spannend, maar wat zich daarvoor afspeelt had voor mij meer weg van een klucht. Veel luchtige momenten en duffe, toenertijd waarschijnlijk enorm spitse, dialogen.
Hier ben ik t wel erg mee eens, vind het door een gebrek aan spanning dan ook maar een matige tot redelijke film
Redlop
Natuurlijk heeft Rear Window nu een andere impact dan 53 jaar geleden. Het appeal is verschoven van pure angst naar nostalgie en bewondering voor de verteltechniek voor de pionier van de moderne thriller.
mikey
Zorgt ervoor dat de sympathie uiteindelijk meer naar de overbuurman verschoof
orbit
- 12092 berichten
En anders kan ie nog altijd:
en vele anderen proberen
Dit idee is namelijk al minimaal een stuk of 100 keer gekopieerd
Briljant, die Hitchcock.
niethie
Een ontzettend spannende film, een van de beste trillers ooit gemaakt, naar mijn mening. tot nu toe mijn hitchcock favoriet. De manier waarop het verhaal wordt vertelt en de spanning opgebouwt wordt is echt geweldig gedaan. De acteurs spelen echt voortreffelijk, vooral stewart. Net zo als een hoop andere films van hitchcock, vaak geimiteert nooit overtroffen.
4,5 sterren
Leland Palmer
En anders kan ie nog altijd:
en vele anderen proberen
Dit idee is namelijk al minimaal een stuk of 100 keer gekopieerd
Briljant, die Hitchcock.
Body Double is heel erg goed!
Poisonthewell
Vandaag op groot scherm gezien bij Film Forum in de West Village.
ThijzZ
Goede Film!
De beste Hitchock die ik tot nu toe heb gezien.
Erg knap om vanuit maar 1 kamer een hele spannende veel te maken.
Ajax&Filmfreak
Dit is de 2e van Hitchcock die ik zie, de eerste was Psycho.
Moet zeggen dat ik Psycho toch meer kon waarderen.
Dit was af en toe toch te saai om mijn volledige aandacht te trekken, en daardoor werd het tot op het einde na nooit spannend, dit in tegenstelling tot psycho.
Grace Kelly en Thelma Ritter vond ik trouwens erg goed.
soom
. Vervelende film. James Stewart is vervelend, Thelma Ritter is vervelender, verhaal slaat nergens op. Grace Kelly kan wel acteren, als ze maar in de goede film zit. Dat ene spannende moment in deze film brengt de film tot 1,5, terwijl ik dacht aan de 0,5 en of de 1* die ik zou gaan uitdelen. Enig goede punt is dus Grace Kelly, maar dat is echt alles. Hitchcock, je kan echt beter imo!
Simon Smith (crew films)
Onzin, dit is de beste van Hitchcock. Wat vind je dan vervelend aan James Stewart en Thelma Ritter en wat mankeert er aan het verhaal?
soom
James Stewart acteert als een natte lap. Thelma Ritter vind ik gewoon vervelend overkomen.. Het verhaal is gewoon zo slecht, vind er niks aan.. Totaal geen spanning, ook.
The One Ring
Hitchcock, je kan echt beter imo!
Nog beter? Jij hebt wel een hoge standaard voor thrillers dan!
soom
Nog beter? Jij hebt wel een hoge standaard voor thrillers dan!
The One Ring
Vreemd om Rear Window juist met The Birds te vergelijken, aangezien The Birds eigenlijk nog niet zo heel typisch Hitchcock is. Dat is meer een horrorfilm, waar Rear Window een psychologische thriller is.
Ik verbaas me eigenlijk vooral over het feit dat je Kelly beter vind dan Stewart en Ritter. Kelly doet het leuk, maar die twee veteranen zijn toch wel een klasse beter.
soom
Ik vond Stewart (jouw favoriete, zo niet beste acteur, toch?) niet die klasse hebben die jij hem vind hebben. Natuurlijk kan hij niet veel doen omdat hij een gebroken been heeft, en moet hij ook zijn tijd doorkomen, maar het komt allemaal zo knullig over op mij. Ook Thelma Ritter vind ik niet écht overtuigend, want wat is haar rol hier?
Verpleegster? Zuster? Iemand die het huis van Jefferies komt schoonmaken? Vind ik niet duidelijk naar voren komen, en dan staat ze ineens in de tuin, samen met vriendin van Jefferies.. Vind dat allemaal een tikje te vaag, maar misschien moet ik hem gewoon eens kijken zonder dat ik allemaal andere dingen aan het doen ben..
MXO
Ik snap de kritiek op Steward ontzettend goed. Ik moet toegeven dat het lang geleden is dat ik Rear Window of andere films met Steward gezien heb maar ik vind zijn manier van acteren verschrikkelijk vervelend. Het accent van Steward spreekt me al niet aan en daarbij vind ik de rollen die Steward speelt vaak vervelend. Steward is over het algemeen veelste braaf en ontzettend sullig waardoor ik nooit sympathie voor zijn karakter kan krijgen terwijl dat volgens mij vaak wel nodig is. Vandaar dat ik Two Rode Together op een gegeven moment ook afgezet heb.
Zavo
Je was andere dingen aan het doen tijdens het kijken naar de film?
Hoe kan je 'm dan eerlijk beoordelen? Verwijder je stem tot je 'm een eerlijke kans hebt gegeven is mijn advies.
Het advies van 5* stemmers is dan wel lichtelijk gekleurd
Dat sullige komt hier wel in terug, maar echt braaf vond ik hem niet. Eerder zeer irritant, bemoeizuchtig en voyeuristisch zelfs. Een beetje de ideale buurman from hell.
soom
Je was andere dingen aan het doen tijdens het kijken naar de film? Hoe kan je 'm dan eerlijk beoordelen? Verwijder je stem tot je 'm en eerlijke kans hebt gegeven is mijn advies.
. Maar dan nog zal ik denk ik niet overtuigd worden van het acteer 'talent' van Stewart en Ritter.. Maar we zullen zien.
Omdat we met z'n allen benieuwd zijn wat de impact van de herkijk zal zijn.
Hahaha. Grappenmaker, Onderhond?
. Ik was net op zoek naar Rear Window, maar ik kon hem niet vinden. Eventjes geduld dus.. @ Wouter, waarom een slechte reden?

C'era una Volta il West

Shichinin no Samurai
Actie / Drama, 1954

Tengoku to Jigoku
Thriller / Misdaad, 1963
verpleegsterfotograafisolatierolstoelsuspicion of murdervriendinbuurmansalesmanwhodunitbitingappartementconvalescence voyeurismevoyeurtechnicolormissing wifehomeboundpsychotic obsessionssuspicious behaviorflower bedvisiting nurse suspensefulthe boy who cried wolf admiringaudacioussuspense mystery