locatie: Films » Disturbia (2007) » Info

Drama / Thriller
104 minuten

geregisseerd door D.J. Caruso
met Shia LaBeouf, Sarah Roemer en David Morse

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd - zodanig dat hij na een wilde uitbarsting op school onder toezicht wordt geplaatst. De verordening houdt onder meer in dat hij huisarrest heeft. Zijn moeder, Julie (Carrie-Anne Moss), werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman : het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 11:17 uur
@ Xen0n
je haalt de woorden uit me mond!:)
heb totaal niet last gehad van de casting, integendeel ik vond Shia La Beouf juist erg geschikt voor de rol
Voor de rest vond ik het een zeer originele en spannende thriller!

* * * *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 12:16 uur
Gisteren weer op de TV, 4e keer dat ik hem zie, maar hij blijft spannend. Een 5e keer moet ook wel lukken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 12:19 uur
Bottleneck schreef:
MiekieMow schreef:

Die staat gewoon hierboven bij de film omschrijving :P

oooooh zo (vroeg he :Y) maar dat werd idd in de plotomschrijving spannender voorgesteld dan in de film. niet echt een misschien-doordraaiende gozer

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 17:16 uur
Goede, spannende film, uitstekende acteurs. Shia LaBeouf blijkt maar weer een goede acteur. Ook leuke rol voor David Morse. Aan het begin misschien iets langdradig, maar als je je een beetje inleeft in de film heb je er weinig last van.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 17:18 uur
Hmm, ja, ternouwernood een 3.5. Wel geinig maar alle clichees komen wel langs. Spanning is op een moment of 2 na niet aanwezig. Het niveau van de bijzonder sterke 2e scene wordt nergens meer gehaald. De laatste 5 minuten zijn gewoon slecht. Shia speelt niet echt sterk vind ik, buurmeisje en chinees wel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 18:25 uur
ILDIB schreef:

Wat doet het buurmeisje hier zo goed dan?? Behalve mooi zijn ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 15:07 uur
Triple G schreef:
Near_Dark schreef:

Wat is dat toch? Waarom mogen (zoals de meeste films klaarblijkelijk) geen happy end hebben...?

Tsja, ik vind dat de meeste Thrillers met een "Happy End" wat geforceerd overkomen en vooral niet erg realistisch. Kijk maar naar het journaal of sla er de krant op na, "Happy End's" zijn héél uitzonderlijk als je met seriemoordenaars te maken hebt.

Maar dit is een tienerfilm, dus mocht het niet te zwaar op de hand worden, dat begrijp ik best.
Ik vond hem trouwens vermakelijk om eens gezien te hebben, niet onbelangrijk ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 15:10 uur
De poster is in ieder geval een verademing. Mooi de kleuren met het zwart-wit. Geeft erg goed aan waar de film over gaat. Dan heb je je werk als designer goed gedaan. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 17:54 uur
Viel me toch een beetje tegen; had 'm spannender verwacht. Wel een briljante tagline trouwens ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 18:07 uur
Near_Dark schreef:
Triple G schreef:

Ik vond hem trouwens vermakelijk om eens gezien te hebben, niet onbelangrijk ;)

Ik vind het op zich wel mooi dat er veel films zijn met goede afloop. Juist die verhalen worden vaak onthouden en zijn bijzonder over het algemeen.

Veel mensen zijn slachtoffer geworden, maar juist die ene wist hem te stoppen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 18:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik onthoud juist de films met een slechte afloop. Die hebben een veel diepere impact. De (anti)helden die doodgaan zoals in Gladiator, Braveheart, Heat, Blood Diamond etc.) laten altijd nog even een flinke lading achter. Die happy ends barst het van en doen dus ook niks bijzonders meer met me.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 19:43 uur
Een prachtige film en ook heel spannend.
Het einde is wel minder en niet bijpassend.
Wel een 4.0!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 20:37 uur
Zeer spannend en erg goed verhaal zit er in.
Het acteerwerk is ook prima.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 23:30 uur
Niet al te misselijke hervertelling van de originele film van Hitchcock. Shia LaBeouf is niet slecht ik kan me vrijwel altijd wel in de rollen van David Morse vinden. Beetje onzin natuurlijk dat iemand met huisarrest gewoon binnenshuis er één groot feest van mag maken en dat de politie zo snel en met tich man ter plekke is wanneer hij even het huis verlaat. Moet bekennen dat er stukken inzaten die redelijk waren qua spanning, vandaar de voldoende.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 15:56 uur
K vond Shia LaBeouf erg matig acteren een beetje irritant zelfs. De film gaat op de grote hoop ''gewone films'', niet slecht maar ook niet bijzonder.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 16:07 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond dit een kleine tegenvaller *:|*
Het duurt allemaal veel te lang alvorens er iets gebeurd en als het dan eenmaal zover is valt het ook allemaal nogal tegen. Te clichématig. Bovendien ook weer een happy ending, gevolgd door wat flauwe tienergrapjes. David Morse vind ik wel de geschikte man voor de rol van psycho, daar heeft hij de kop namelijk niet voor en juist daarom zie ik dat graag. Hij lijkt in 1e instantie meer op een grote real-life knuffelbeer die verhaaltjes voorleest bij de kerstboom en niet op iemand die de kelder & tuin vol heeft liggen met in verre staat van ontbinding verkerende kinderlijkjes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 16:40 uur
moviemafketel schreef:

De films met happy ending zijn er eigenlijk al wel genoeg zou je zeggen ja. Maar als je in onze wereld een verhaal hoort dan is het meestal eentje met een happy end. Wanneer er weer iemand is gevlucht of heeft terug gevochten tegen zo'n maffe moordernaar ofzo :)

niet ingelogd

106.758 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.993 berichten | 3.456.930 stemmen