Disturbia (2007)
Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 augustus 2007
Plot Disturbia
"The quieter the street, the darker the secrets...."
Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?
Kale Brecht
Detective Parker
Greenwood Boy
Greenwood Boy
Blood Duster
Mwa.... zo'n typische 13 in een dozijn film. Wil absoluut niet zeggen dat ie slecht was, heb me wel vermaakt met deze film. "Disturbia" is echter zo'n film die je 1x kijkt en daarna nooit meer.....
*2,5*
Denise16
Ik vond deze film echt super!
In het begin had het een beetje een komisch tintje maar dat sloeg al gauw over in thriller.
Goed einde en ze hielden de spanning er goed in!
En nog goed acteerwerk van Shia en David Morse.
4,5
samtari
Best spannend allemaal.
Had het idee dat alles al wel een keer eerder gezien had , maar verder heb ik me prima vermaakt .
3.5 ster .
ralfsjam
goede film, eerste half uur wat traag allemaal, maar dat trok goed bij. ***1/2
brato
Ik vondt dit wel een goeie film.
Er was inderdaad wel sprake van een 13 in een dozijn film, maar hij was evengoed wel spannend. (hoewel je het einde al weet)
Van mij krijgt hij 3,5 *
Waku
Beetje matige teenage thriller die inkakt na verloop van tijd.
Het blijft allemaal een beetje puberraal , een stevige en echt spannende film wordt het nergens...
Beetje gestolen ideeen van "stake out "en "body double"
rupie
Aardige film. leuk filmpje voor een avond met je vriendin op de bank!
Verhaal is wel voorspellend, maar ook genoeg andere gebeurtenissen eromheen, die hem leuk genoeg maken.
Materny
Trailer zag er goed uit.
Maarja, wat zegt dat tegenwoordig nog bij dit soort films.
beunie12
Ik vond hem wel ok, ik had er echter meer van verwacht nadat ik de trailer had gekeken! 3,5*
elsterno
Leuke film! Zojuist gezien in de sneak. We kenden de film niet, hij heeft ons aangenaam verrast! 4*
tevelenco
Leuke en vermakelijke film.
Met een leuk maar niet bijster orgineel verhaal.
Het verhaal begint vrij grappig maar wordt naarmate de film vordert steeds spannender en kent enkele goede schrikmomenten.
En ook wordt er behoorlijk geakteerd door de voor mij onbekende Shia Lebeouf en Sarah Roemer.
Verder is de film niet echt bijzonder en kent hij weinig verrassingen.
En wat ik ook wel jammer vond is dat veel scene`s zich in het donker afspelen en zodoende soms wat lastig te volgen zijn.
Maar ondanks dat heb ik me prima vermaakt met deze leuke thriller.
realpino
Ga m direct downloaden.
Lijkt mij een typische film waar veel bij gezopen moet worden.
xentos
Goede film, begint als een comedy wordt langzaam aan een thriller, echt mijn soort film een dikke 5*
ryanmakhanlal
Ik had net gekeken en het was een GEWELDIGE thriller.
4 sterren!!
Peppy666
Ik vond het een matige film. Een doorsnee verhaal zonder spannende twists ofzo. De hoofdrolspeler en zijn aanverwanten vond ik ook niet zodanig acteren dat ik er meer gevoelens bij kreeg. Ik had gewoon het idee dat ik naar een soort Scream keek, alleen dan minder eng. Vond hem wel leuk genoeg voor 2,5*.
feyezuid
Ik vond het goede film, begon een beetje speels, als een tienerfilm, maar werd langzaam volwassener, zeg maar. En spannend, thrillerig.
Dit soort films zijn echt tig keer beter als die idiote horrorfilms als saw, hostel, en noem maar op. Ik heb hem 4* gegeven.

delquick
Dit is echt een film die mij gelukkig maakt. Lekker ding die meespeelt. Volop spanning en gluurpartijen.
Dit is absoluut een must see film
nightbreed
Wauw, prachtig verhaal.
Dit is echt zo'n 'must see' film voor mij.
Ben meer dan benieuwd.
Ché Cliché
Ik vond het allemaal niet zo bijzonder.... Standaard, weinig 'extra' spanning. 2,5 ster.
Martijnnn
ik vind het echt jammer dat de trailer de complete film lijkt te verklappen.
De poster komt me overigens zo bekend voor.
Dietje
Ik had geen idee wat ik van deze film kon verwachten en heb hem toch maar bekeken. In eerste instantie kwam het allemaal wat moeizaam op gang maar na wat spectaculair camerawerk werd het erg aangenaam om te kijken.
Uiteindelijk op het puntje van mijn stoel gezeten van spanning!
Het is een leuke film die lekker weg kijkt met de nodige sensatie momenten
4,5 * is ‘tie wat mij betreft zeker waard!
_Casper_
goeie film die lekker weg kijkt, 3* (het verhaal is wel een beetje bekend, en daarom ook voorspelbaar)
zeker een aanrader en waard om gezien te hebben!
Angrod_Pallanén
Trailer was erg disturbing. Eerst leek het een erg leuke romantische komedie te worden en voor je het weet zit je geschokt in een bioscoopstoel. Lijkt me echt een goede film worden.
Macmanus
Wel aardig.
Dit is misschien wel de prototype tussendoorfilmpje. Heb je even geen zin in het zware spul en wil je je ook weer niet teveel ergeren aan pratende auto's en de reli-komedies, dan is dit een perfecte keus. Effectief spannend op momenten en met sympathieke personages. Het begon iets wat zwaar voor een filmpjes als deze, maar al snel gaat het over in een gezellige jongen die een beetje loopt te gleuren bij de buren. Er is best nog wel het 1 en ander op te merken over de film, het is lichtjaren verwijdert van een meesterwerk, maar ik vermaakte me prima en de 90 minuten vlogen voorbij, precies waar ik zin in had zo tegen de nacht aan.
Drie sterren.
benan89
Deze film laat de spanning duidelijk oplopen...
Begin is humoristisch en wordt naar gelang van tijd een thriller.
Leuke spannende nieuw soortige film!
Krijgt van mij een 4**
Jordaeh
Vermakelijk filmpje, simpel maar grappig verhaal.
Beetje mix van een tiener thrillertje met hier en daar wat humor.
Shia Labeouf acteerde weer erg leuk.
Het begin van deze film had ik trouwens niet echt zien aankomen, leuk!

Thriller 'Disturbia' met Shia LaBeouf verdwijnt eind deze maand van Netflix

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Netflix verwijdert onder meer deze vijf goede films voor de jaarwisseling

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

Dear Frankie
Drama, 2004