• 9.377.559 stemmen

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Drama / Avontuur | 138 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Geregisseerd door: Peter Weir

Met onder meer: Russell Crowe, Paul Bettany en James D'Arcy

Gesproken taal: Frans, Portugees en Engels

Releasedatum: 27 november 2003

Plot Master and Commander: The Far Side of the World

"The courage to do the impossible lies in the hearts of men."

Het verhaal speelt zich af in 1805, de tijd van Napoleon, en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) is kapitein van zijn geliefde schip de 'H.M.S. Surprise'. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip, dat qua uitrusting niet met zijn eigen schip te vergelijken valt. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.

Captain Jack Aubrey

Barrent Bonden, Coxswain

2nd Lt. William Mowett

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Over de afgelopen jaren is Crowe toch uitgegroeid tot een van mijn favoriete acteurs. Deze film van hem kon me alleen helaas niet al te veel boeien.

Opzich is het goed te doen hoor, maar Peter Weir krijgt het niet voor elkaar om je echt mee te slepen in het verhaal. Je zit er echt een beetje naar te kijken wat er allemaal gebeurt, ipv echt mee te leven.

Voor de rest weinig aan te merken, goed acteerwerk, mooie visuelen. En aardige actie.

3,0

avatar van Gehenna

Gehenna

Vond deze film werkelijk schitterend, een kijk op hoe het er in die tijden aan toe ging op zulke grote schepen..maarja ik vind discovery ook erg leuk dus een 4* van mij!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Nogmaals gezien, en heb hem de eerste keer toch onderschat, zeer mooie film. (ik zat zeker een beetje te suffen in de bios destijds )

4,0

avatar van koiboy

koiboy

vind dit egt een goede film. het laat goed zien hoe het leven op z'n boot is.

avatar van Epitaph

Epitaph

Begint toch een van m'n favorieten te worden.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het belangrijkste is eigenlijk al wel gezegd over deze film. De film ziet er mooi uit en het geeft een mooie kijk op het leven aan boord van die grote zeilschepen. Goed acteerwerk van vooral Russel Crowe (alweer), vind die man toch een steeds beter acteur worden.

Alleen het verhaaltje is, voor zo ver al aanwezig, wel erg dunnetjes. Beetje zeebries blaast het zo mijlen ver. Toch heb ik me wel vermaakt en vond ik ook het dagelijks leven aan boord boeiend genoeg om naar te blijven kijken. Kom uiteindelijk toch wel tot een goede 3.5*.

avatar van Waku

Waku

Ik had er meer van verwacht.

Meer diepgang en drama.

Maar wat overblijft is een leuke avonturenfilm.

Er is getracht zoveel mogelijk historische feiten te verfilmen en dat is behoorlijk gelukt.

Tot aan het kielhalen toe.

Ruime voldoende.

avatar van Lenn

Lenn

Zeer goede film maar er mankeert... een rode draad misschien. Een ander schip achtervolgen is geen rode draad in mijn ogen, maar een excuus voor de bedoeling.
Wat bovendien ook zeker jammer is is dat Weir niet langer op de galapagos eilanden is blijven filmen, het zou de film breken, want die achtervolging hangt de kijker op den duur ook de keel uit, dus een paar mooie shots op de galapagos-islands zouden wel welkom zijn geweest

Maar toch vond ik hem goed, en mocht heus nog wat langer duren!

3.9

avatar van Materny

Materny

Echt meegetrokken in het verhaal wordt je niet.

Maar de actie / effecten maken dat ruimschoots goed, net zoals Crowe's sublieme optreden weer.

Prachtig gemaakt, maar het plot had sterker gekund.

avatar van Justin

Justin

Ik vond het een goede film met mooie effecten

Interressante periode waar het zich afspeeld.

Er zijn ook weinig films gemaakt over die periode.

Films die zich op zee afspelen zijn altijd wel leuk trouwens,

avatar van petra pitt

petra pitt

ik vond het een slap verhaal. De film was afgelopen toen ik dacht dat het verhaal ging beginnen... Voorderest was het wel mooi gefilmd en Russel Crowe acteerde, zoals altijd, heel goed...

toch nog een 2.5 gegeven

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Uitstekend amusement. Doet de tijden van Flynn, Fairbanks, Gable en Peck herleven. 3,5*

avatar van iwillneverbe

iwillneverbe

russel crowe speelde prachtig in the gladiator, maar hier vind ik hem toch een heel pak minder, de film zelf is ook geen film die ik 2 keer wil bekijken

*3,0

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Is deze film niet wat in de vergetelheid geraakt door in het zelfde jaar dan Pirates of the Carribean gereleased te worden?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Twee films die vrijwel niets met elkaar gemeen hebben, dus ik denk het niet.

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Ik vond het een leuke film Je leeft inderdaad niet mee en dat vind ik juist wel mooi.. Het schetst een beter beeld (vind ik dan) voor de rest vond ik droge humor die er in zat wel lachen voor mij een goede film

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een mooie avonturenfilm.

Ik was toch nieuwschierig nadat hij toch wel werd afgekraakt, maar daarom was ik na afloop toch wel blij verrast.

Tuurlijk is het verhaal flinterdun, maar de akteerprestaties, prachtige decors maakten veel goed.

avatar van Icer

Icer

Mooi zeemansverhaal. Hoeveel van dit soort films worden er nou gemaakt... 4 sterren.

avatar van murtcelP

murtcelP

Mooie film, leuk al die zeevaart-termen! ***

avatar van film-gek

film-gek

Super mooie film, het schip ziet er mooi uit, Crowe acteert erg goed.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Ja mooie film en het camerawerk was prachtig op dat schip. ik vond Crowe het erg goed doen in zijn rol als Lucky jack, hij is echt voor het personage beschikt.

Je ziet beelden die verwijzen naar historische gebeurtenissen en dat is aardig gelukt. Het acteerwerk is goed en het verhaal ook.

Erg goede film!

avatar van veron35

veron35

Schitterende film. Ik vond hem zo spannend dat ik er de dag er op er konstand aan moest denken.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Master and Commander is vooral erg mooi, visueel gezien. De zee, het schip, de weeromstandigheden geven de film een aparte, mooie sfeer, vandaar dat de film ondanks het simpele verhaal, nergens echt saai werd..

Het acteerwerk was echt erg goed, de personages zijn leuk, de dialogen en conflicten op het schip waren ook erg leuk en boeiend.

Het verhaal boeide niet eens zo erg, daarom viel er ook weinig mee te leven, maar de grote slag aan het eind maakte wel veel goed (geweldig was dat)

avatar van shahad

shahad

We gingen voor kerst in de 1e klas naar de bios en we gingen naar deze film. We hadden de keuze om Matrix Revolutions of S.W.A.T. te gaan kijken, maar onze mentor nam ons naar deze film . Niemand van onze klas lette op wat er gebeurde en we gingen met popcorn naar elkaar gooien , film zag er wel okeee uit .

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Een mooie film maar brengt vooral het leven aan boord in beeld en dit is goed. Het verhaal vond ik maar zozo.....Een ieder die deze film mooi vond kan ik van harte de miniserie Hornblower aanbevelen

Anyway, deze film ligt wel erg in mijn straatje en heb er wel erg van genoten

avatar van basketballerke

basketballerke

Ook voor mij een film die me wel ligt, het speelt zich in een oude tijd af, op zee met mooie schepen, op het schip zelf een hele goede sfeer. Deze film laat wel zien dat het een hard leventje is.

In het begin dacht ik: waar zijn we nou weer beland? Die vent heeft kinderen op zijn schip. Verder bleek dat niet zo erg, de man, Jack (Russel Crowe) is toch een goed strateeg en denkt uiteindelijk ook aan zijn crew en zijn oude vriend. De film heeft veel mooie beelden van de mensen aan het werk. De gehele film vind ik cinematografisch mooi. Ook een mooie soundtrack.

Het verhaal is niet hoogstaand maar wordt in mijn ogen wel goed uitgewerkt en heeft mij in ieder geval vermaakt. Het gaat eigenlijk alleen maar om de achtervolging, maar mede door de leuke scènes van de bemanning op het schip en veel dingen om de achtervolging heen blijft hij leuk. Ik houd het op een dikke 3,5*.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb altijd al een zwak gehad voor piraten en ander zeegespuis. Het ontdekken van een reusachtig vijandig piratenschip in de mist, iedereen vol angst, het schip komt dichterbij, de kanonluiken gaan open, ze vuren..en uiteindelijk enteren! Heerlijk! De gevechten waren dan ook heel aardig en het leukste van de film. Helaas kon de rest van de film mijn aandacht niet de volle 2 uur vasthouden. Ik hou het op drie sterren.

avatar van Hando

Hando

Best vermakelijke film. De sfeer zat er lekker in en Crowe en Betanny vind ik geweldig. Moest die dokter trouwens Darwin voorstellen of zoiets?

3,5 sterren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Iemand die de ideeën van Darwin aanhangt.

avatar van Stonebridges

Stonebridges

Hando schreef:

.... Moest die dokter trouwens Darwin voorstellen of zoiets?

Het karakter van dr. Stephen Maturin is een knipoog of verwijzing naar Darwin. Als onderzoeker op de HMS Beagle zette Darwin 26 jaar later dan Maturin in de film voet op de Galapagos eilanden. Darwin lukte het wel om een aantal zoogdieren (waaronder de beroemde schildpad Harriet) mee te nemen naar Engeland!