Genre: Drama / Avontuur
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Bekijk via NLZIET
Plot Master and Commander: The Far Side of the World
"The courage to do the impossible lies in the hearts of men."
Het verhaal speelt zich af in 1805, de tijd van Napoleon, en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) is kapitein van zijn geliefde schip de 'H.M.S. Surprise'. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip, dat qua uitrusting niet met zijn eigen schip te vergelijken valt. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.
- Trailer (YouTube)
- The Far Side of the World (BoekMeter)
- Master and Commander (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Midshipman Calamy
Barrent Bonden, Coxswain
2nd Lt. William Mowett
Lazarus
de hele film beetje saai (geen actie) en dan op het einde eindelijk dat gevecht waar die maar even duurt
toch wel aardige film maar misschien niet helemaal mijn soort film. ben meer van de gladiator/braveheart/samurai e.d.
jedymaster
prachtige film met weer een goede rol van Russell Crowe hij mag alleen in spektakel films spelen leg dat ff vast hollywood!
markpennings
Film viel een beetje tegen, personages worden niet uitgediept. Wel zaten er af en toe leuken actie stukjes in.
zeus
Heb me goed vermaakt tijdens deze film. Mooie natuurbeelden worden afgewisseld met interessante gevechtscene's waarbij het nadruk nu eens een keer niet op zoveel mogelijk explosies ligt. Een dikverdiende 4*.
V
Degelijke, maar redelijk voorspelbare film. Ik kon me ook niet echt inleven in de personages, waardoor de dood van een aantal, waaronder dat jochie, mij vrij weinig deed. Wel mooi gefilmde zeeslagen. 3*
feanaro surion
Ik vind het zeker 3.5 sterren waard. Het heeft geen bijzonder verhaal(het heeft in het algemeen eigenlijk geen verhaal) maar het is goed gespeeld prachtige beelden en goede details(wat ik me herinner van de keer dat ik hem zag dan). 3.5*
Yak
Met vlagen leuk, mooie plaatjes, lekker visueel spektaculair maar dat was het dan ook wel. Een oscarnominatie voor Best Picture vind ik met het magere verhaal en de 'gebruikelijke ingrediënten' (tragische dood hier, heroisch moment daar, vriendschap zus, bijna stervende held zo, ...) echt onbegrijpelijk. 3,0*
TheRisingSun
Ik ga helemaal met je mee Feanaro!
3,5 ster
Angie
vermakelijke film, mooie beelden hoor, maar ik vond er niet echt een verhaal in zitten. het was net of ik op woensdag 12 oktober 1806 in de film kwam en op 22 november weer uit de film gezet werd
Airbus
Jou mening komt het best overeen met de mijne!! er zat idd weinig verhaal in. de beelden waren prachtig en het acteerwerjk van Russel Crowe was ook weer top..
maar van de film had ik toch veel meer verwacht. tegenvaller...
3 sterren voor de mooi opgezetten beelden en het goede acteren
Johan van Ee
Leuke referentie naar de Gladiator als ze de scheeparts de Galapogos eilanden opdragen.
Don Quichot
Erg realistische zeemansfilm. Je voelde je tijdens de film a.h.w. op het schip aanwezig. De viool-en cellointermezzos vormden een mooie afwisseling met het ruwe zeemansgedrag.
[quote]Don Quichot schreef:
M.Genius
Don Quichot heeft gelijk de film geeft een realistisch beeld van het zeeleven van die tijd.
Die rijkeluisjongetjes die meegaan en de bemanning commanderen, geweldig
Bioscoopfilm
Spannende film (de eerste keer) weinig speciale wendingen, maar wel heel erg realistisch. Mooi film, muziek is niet veel dan gewoon gevechts-oorlogs muziek. Wel mooi is het schip en de manier waarop ze de film vervullen. Ook de wisselingen van gevoelens en emoties zijn mooi gemaakt. Toch was hij niet veel nieuws en al helemaal niet wat ik had verwacht. Een beetje er tussenin 3,5
The One Ring
Niet een heel slechte film, maar ik was ook zeker niet onder de indruk. Vooral omdat het soms saai was en je tijdens het eindgevecht niet goed kon zien wie nou de de helden waren en wie de tegenstanders.
[Preketero]
Leuk, goed dat het met russell crowe is ! Wel een wat raar einde, maar toch 4 sterren !
Treht
degene die doodgingen waren over het algemeen de tegenstanders
Op het eind was er een lijst met doden, maar dat waren er 9 ofzo, lijkt me onrealistisch als er ong 200 tegen 400 man vechten... En de 200 man winnen
Nieke
Crow is dan ook een gewéldige kapitein...
Ik vind het geweldig dat zowel zijn personage en anderen uitgediept worden.
Er speelde weinig in de cinema en deze hebben we toen gezien, maar wat heb ik genoten van deze film...
Spijtig dat LOTR met alle oscars ging lopen, deze had er ook wel eentje verdiend.
A. Pete
Geweldige film, met natuurlijk in het bijzonder, Russell Crowe and Paul Bettany (de man van Jennifer Connelly.) Film is heel mooi gemaakt. Heb er eigenlijk heel weinig woorden voor. Het is gewoon weer een geweldige film. Dikke 5 *
argus
Wat is die Russel Crowe toch een geweldige violist...
Zo konden we muziek van Boccherini, Mozart en delen uit het kerstconcert van Corelli beluisteren of zelfs zien uitvoeren door leden van de crew van het schip. Het waren de grappigste feiten van een realistisch opgezette film die een vaak langdurige ééntonigheid van het scheepsleven blootlegt in die tijd en zeker in verre afgelegen oceanen. Vandaar dat er ook zo weinig verhaal in zat.
Purmerend
De prachtige plaatjes die ik kreeg voorgeschoteld en de realistische wijze waarop het leven aan boord van een schip in de 19e eeuw wordt neergezet, kan niet compenseren voor het flinterdunne verhaal.
2.5 sterren
Ik kan er niks aan toevoegen!
Agaroth
Ik heb me echt verveeld met deze film, zat totaal geen spanning in.
Cijfer: 2 sterren
FisherKing
Verrassend goede film met een sterk verhaal en een indrukwekkende Russel Crowe als humanistisch kapitein.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Cinderella Man
Biografie / Sport, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
gebaseerd op boeksurgeonmarineschipepischroyal navyhistorical fictionperiode stuknapoleonic warsnaturalistfrigateself surgery sea battleweevil high seasnaval warfare19e eeuwgalapagos islandsgalapagos naval battleenglish navysurprise-ending