Genre: Drama / Avontuur
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Bekijk via NLZIET
Plot Master and Commander: The Far Side of the World
"The courage to do the impossible lies in the hearts of men."
Het verhaal speelt zich af in 1805, de tijd van Napoleon, en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) is kapitein van zijn geliefde schip de 'H.M.S. Surprise'. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip, dat qua uitrusting niet met zijn eigen schip te vergelijken valt. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.
- Trailer (YouTube)
- The Far Side of the World (BoekMeter)
- Master and Commander (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Midshipman Calamy
Barrent Bonden, Coxswain
2nd Lt. William Mowett
ThaMovieVoter
wie zou daar nu op reageren ... ?
anders doe jij een poging... ?
audia8w12
Ik vind het een topfilm,. Soms wel een beetje onoverzichtelijk maar toch,...
Als eerst deel 2 er maar is,..... van mij een 4,5
BoordAppel
Plot valt in 1 regel te omschrijven maar dat maakt helemaal niets uit. De film ziet er prachtig uit en geeft een goed beeld van het zeeleven in de 19e eeuw. Acteerwerk en actiescene's zijn ook dik in orde.
Wat ik wel raar vind: in de scene dat ze het schip omdopen en doen alsof ze walvisvaarders zijn: ik denk niet dat zo'n schip er hetzelfde uitziet als een Man-O-War. De Fransen zouden het dus moeten herkennen als oorlogsschip en niet in de val trappen. Misschien dat iemand hier iets vanaf weet?
Ik las in de comments bij iemand trouwens nog iets over de dodo, dat de dokter daar iets van wilde meenemen of zo. Lijkt me vrij onmogelijk: de dodo was in de 17e eeuw al uitgestorven. Ze leefden trouwens ook nergens in de buurt van de Galapagos eilanden.
Nu snel nog even The New Terrance and Philip Movie Trailer kijken
. 4*
Gorro
In twee woorden zelfs: Moby Dick
De vergelijkingen met dat verhaal vond ik nogal opvallend in deze technisch verder ook uitstekende film.
Goodfella
Morpheus verwoordt m'n mening bovenaan pagina 2 al perfect, dus ik ga d'r kort over zijn: knap gemaakt, maar een duidelijk geval van te weinig boter en teveel brood.
2,5 *
renton
Wat een overgewaardeerde p**p film! Het verhaal, ofja verhaal, is gewoon zo klein, saai en simpel. Het mini-plotje wordt gewoon uitgesmeerd over 139 minuten film, ongelofelijk! Over één klein pisgevechtje ga je toch niet een hele film maken!
Ik had wel verwacht dat er iets met die nelson ofzo zou gebeuren, dat hij de bestuurder van dat franse schip was of iets dergelijks, daardoor zou het verhaal een stuk meer spanning en diepte hebben gekregen, maja ik zwets misschien wel
wat ik troues nie snap is dat da kleine ventje van 10 ofzo een luitenant is
oni_capla
wederom een goeie film van weir met een mooie rol van russell crowe.
Wat me wel opviel is dat in het midden van de film hetzelfde stukje muziek voorkomt als in the passion of the christ.
Henry Spencer
'The Truman Show' is anders wel een absoluut meesterwerk en niet speciaal een pure publiekstrekker, terwijl dit z'n laatste voor Commander was. En de films daarvoor waarvan de jongste dateert uit '93 plaats ik eveneens niet onder de noemer 'publiekstrekker'. Om maar te zeggen dat ik die uitspraak volledig onterecht vind.
Ik bedoelde niet dat de recente Weir-films oppervlakkiger of minder interessant zijn, maar qua stijl en thematiek vind ik dat er meer compromissen voor gesloten zijn om ze aantrekkelijker te maken voor een breed publiek. Zoals ik zei, geloof ik wel dat Weir meer suggereert dan hij letterlijk vertelt of laat zien, m.a.w. het einde heeft volgens mij een dubbele bodem
U-96
- 2070 stemmen
Vandaag met Nick Kang gezien. Vond de film wel mooi kwa beelden van het schip, maar voor de rest niet echt iets bijzonders. Misschien is de vergelijking Pirates of the Caribbean/Master and Commander al gemaakt, maar als ik moet kiezen tussen de beste, dan kies ik voor POTC (toevallig dezelfde afkorting als The Passion of the Christ). Ik vond het geheel wel vermakelijk. Vooral omdat het zich op zee afspeelt; daar hou ik wel van.
Ik vond het trouwens ook erg raar hoe zo'n jong ventje al Luitenant kan worden.
*3.0*
JakkeLuchtgitaar
Dat was net het interessante aan M&C: Het realisme.
In deze film zien we het echte leven aan boord van zo'n schip. Dat er sommige belangrijke postjes worden uitgedeeld aan rijkeluis zoontjes en dat deze naarmate er meer en meer slachtoffers vallen, hoger op de ladder klimmen.
Andere dingen die mooi aan bod komen vind ik de herstellingen na een zeeslag, de ontdekkingreizen, enz enz Dingen die normaal zelden of nooit voorkomen in films op zee.
Maar de grootste sterkte van deze film is zeker het geluid. Een terechte oscar als je het mij vraagt. Toen ik deze film in de Metropolis ging bekijken was het net alsof je echt in de boot zat.
Super gedaan.
Treht
Het is een vrij goede drama/karakter film, en meer dat, dan een sensationele oorlogsgenré.
Ik verwachtte een actiefilm met spectacel etc, maar dat bleek idd niet waar te zijn. Het is eerder een drama met actie als middel, wat mij zeer heeft kunnen bekoren. Grote zeilschepen roelen nu eenmaal, en verder gebeurde er op dramavlak wel degelijk wat.. in tegenstelling tot wat veel mensen denken, die in slaap vielen ofzo omdat er niet genoeg geschoten werd. 4*
ps dat kleine ventje is juist een mooi baasje... the future lucky jack
Mighty M....
Ik vond deze film een beetje tegenvallen.
Ook Russel Crowe was niet in top vorm.
Geef mij maar Gladiator dat heeft teminste een goed verhaal. toch ***1/2 ster.
Yuppie_Scum
Tegenvallende film...goede acteerprestatie van de dokter trouwens.
Maar er zat te weinig tempo in, het plot was voor mij niet geloofwaardig genoeg en er was nauwlijks emotionele binding met de personages....
Erg goede film met veel aandacht voor detail gemaakt. Op en top prachtproductie waarbij er een realistisch beeld van het leven aan boord van een 19e eeuws oorlogsschip geschets wordt aan de hand van een welliswaar dunne verhaal lijn, maar dat stoort geen moment. 4,5*
Captain Pervert
Waardeloze film.
De prachtige plaatjes die ik kreeg voorgeschoteld en de realistische wijze waarop het leven aan boord van een schip in de 19e eeuw wordt neergezet, kan niet compenseren voor het flinterdunne verhaal.
Toen de film leuk werd, was hij ineens afgelopen. Heb me zelden zo bekocht gevoeld bij het zien van de aftiteling.
2.5 sterren
Vermakelijke, maar tevens erg trage film. D'r gebeurt veel te weinig om de kijker de gehele speelduur te blijven boeien. 2,5*
eerdekes
Tegenvallende film
Al beter gezien van crowe
Hou het maar op 2.5 *
Quekel
man man om deze film goed te vinden had ik nooit de hele reeks van horneblower mogen zien, die film verbleekt daarbij, geef mij maar captain Pellew dan de lucky jack. Misschien mag je die twee ook niet vergelijken.
PeterNL
Vond deze film 3x niks de actie die ze in de reclame lieten zien was de enige die er in de film was.. (niet dat actie altijd een belangrijk aspect is in films)
Luke
Net gezien. Ik had er niet zo veel van verwacht, en dat is ook uitgekomen. Prima zaterdagavond vermaak, en leuk om een keer gezien te hebben. 3,5*
Henry Spencer
Heb 'Truman show' intussen gezien en ben akkoord dat recente Weir-films inderdaad nog niet zo kwaad zijn. In ieder geval niet oppervlakkig of onorigineel qua scenario. Bedankt!
Badgast
Had ook wat meer verwacht. Mooie beelden, kostuums en geweldige muziek, maar regelmatig is de film te traag. Ik kwam er maar niet echt in. Daarnaast was ik ook niet echt kapot van Crowe. Vond hem vrij stoïcijns. Had Lucky Jack als een charismatischer man neergezet. Vond de wijze waarop de kijker betrokken werd bij het leven aan boord origineel en interessant, maar dat gaat de film niet redden.... 3 sterren
jb
Ik ben niet echt onder de indruk van deze film. Niet genoeg spannend, geen verhaal en nog dat vreselijke engelse accent.
Ik waardeer deze film met 2 sterren.
Phoenix
Interessante kijk op de, vaak weggelaten, andere aspecten van zeevaren in die tijd. Russel Crowe is (natuurlijk) goed, maar de rest van de cast kon goed mee. Paar mooie zeeslagen maken het af. 4*
Menghini
Deze film deed me verder weinig... Wel mooi gefilmd en een origineel verhaal, maar daar blijft het bij: 3*
stefan12
even een vraagje wat is de naam van de acteur die dat blonde ventje speelt met lang haar die die arm moest laten amputeren

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Cinderella Man
Biografie / Sport, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
gebaseerd op boeksurgeonmarineschipepischroyal navyhistorical fictionperiode stuknapoleonic warsnaturalistfrigateself surgery sea battleweevil high seasnaval warfare19e eeuwgalapagos islandsgalapagos naval battleenglish navysurprise-ending