Genre: Drama / Avontuur
Releasedatum: 27 november 2003
Bekijk via Disney+
Bekijk via NLZIET
Plot Master and Commander: The Far Side of the World
"The courage to do the impossible lies in the hearts of men."
Het verhaal speelt zich af in 1805, de tijd van Napoleon, en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) is kapitein van zijn geliefde schip de 'H.M.S. Surprise'. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip, dat qua uitrusting niet met zijn eigen schip te vergelijken valt. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.
- Trailer (YouTube)
- The Far Side of the World (BoekMeter)
- Master and Commander (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Midshipman Calamy
Barrent Bonden, Coxswain
2nd Lt. William Mowett
welleweirdo
Hmmmm, ik viel bijna in slaap. Zo saai vond ik de film. Ik verwachtte een dergelijk spektakel, maar dat viel vies tegen. Twee sterren voor de moeite, want zo heel slecht was ie nou ook weer niet.
car-men
Mooie film met een lekker sfeertje. Tis allemaal wel wat mooier gemaakt dan het leven op een boot echt was, maar dat even ter zijde. Leuke film! Alleen ik had niet door dat de film af was gelopen, aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant toch wel een leuk einde....
3,5 *
Hando
Iemand die de ideeën van Darwin aanhangt.
Neo-Darwinist.
tukkerstein
Verhaal is niet echt bijzonder en heel simpel. maar de film ziet er mooi uit, mooie opnamen en goed acteerwerk. Ik heb zelf de tijd niet meegemaakt (gek he) maar het lijkt mij wel realistisch overkomen. Ik twijfel tussen 4* en 3,5*, maar het wordt die laatste. Tweede helft is vooral goed.
deStef
Mooie film, jammer dat het zo open eindigd, had het vervolg wel willen zien.
Lola3
een goede film met een sterk verhaal.Ik vind het een goed einde het is een erg open einde maar het geeft ook maar een heel klein deeltje van de oorlog weer.
3,5
xenne
een sterk verhaal.
ik vind dat er nauwelijks verhaal in deze film zit, wat meteen ook het enige minpunt is. want verder een goed gemaakte film die een mooi sfeer en tijdsbeeld geeft. goeie acteerprestaties van Bettany & Crowe kan ik ook nog vermelden. ben zeker geen liefhebber van dit soort films, heb eigenlijk enkel gekeken omdat er verder niets op TV was, maar hij viel me niet tegen ... 2½
HorrorFilms4Life
Weinig verhaal, maar wel goed acteerwerk en erg mooi om te zien. bovendien hier en daar een mooie veldslag op zee Leuke en vermakelijke film en daar draait het immers om.
nummervlinder
0.5 voor het verhaal
0.5 voor Russell Crowe
0.5 voor Paul Bettany
0.5 voor de jongen die Blakeney speelde
Zo de punten zijn uitgedeeld, dat maakt 2.0*
JoeCabot
Toch nog een sterke film hoor. Net als in Titanic had ik het gevoel dat je echt op het schip zat. Stuk volwassener dan POTC.
3.5* (want super was het nu ook weer niet)
Jointz
Een beetje een langdradige film, waarbij ik op veel momenten het idee had dat veel scenes er maar wat bij waren gepropt, zonder dat ze een echte betekenis hadden.
Veel slecht weer ook in de film, veel donkere tinten. erg jammer, kwam de film niet ten goede.
Het leek wel een gebed zonder einde, was blij dat de aftiteling kwam.
my style
Ik vond russell crowe geweldig in deze film. Het verhaal vind ik ook echt sterk. Vooral dat stukje dat ze de vijand laten denken dat ze nog voor hun varen doormiddel van de acterkant na te doen. soms misschien iets te langdradig maar Ik heb me prima vermaakt met deze film ! 3,5*
Martinator
russell crowe in deze film een stomme zeurende dikzak die denkt heel wat te zijn en paul bettany is gewoon een vette freak de film daarintegen is juist vet mooi en spannend en mooie decors etc alleen op gladiator na eb ik russell crowe nooit een goeie rol zien spelen
WB
Het probleem van deze film is, dat mensen deze film gaan kijken om mooie schepen-actie te zien te krijgen. Alleen in het begin zie je wat actie, maar voor de rest is het een hele rustige film...
Kijk het met een andere instelling en de film is nog niet eens zo slecht.
drhuig
Ik raad je dringend aan om de film "A Beautiful Mind" te gaan kijken, dan piep je wel anders over Crowe
%%%%%%
Russel Crowe speelde weer sterk in zijn rol.Verder vond ik de film wel saai.Maar er zaten wel mooie beelden in. 3 sterren.Het einde was goed
veron35
Saai
! Juist heel spannend.
Justin
Een film met een slap verhaal, maar wel een film die heel erg goed in elkaar is gezet. Er is veel aandacht besteed aan details en de film had af en toe zijn spannende momenten.
Omdat het verhaal wat minder is, maar de film wel zeer vermakelijk is:
Aty
Sublieme film
Dit is eens iets anders dan de non-stop hersenloze actie van de laatste tijd.
Zuzuu
Auw! Ik krijg kiespijn van het lachen, laat mij niet lachen a.u.b
De film had niets anders dan actie, of wil je liever dat iedereen de gehele film zit te dansen, misschien is het dan niet meer saai
Zymovie
Persoonlijk vind ik dit een pracht van een film!
Terug een prachtige rol vertolking door Russell Crowe, net zoals in de gladiator
russell
Leuk boot filmpje, russell was weer op zijn best, decors waren schitterend alleen het verhaal is ietwat vaag.
Toch geef ik hem een 3.5.
Blue.Sky
Gewoon goede film!
Heb 'm al 4 keer gekeken, hij blijft goed.
Met Russell Crowe en Paul Bettany in de hoofdrol, kan een film bijna niet mislukken (H)!
thedudesons
russel crowe speelt deze rol als op het lijf geschreven.....mooi verhaal en een mooie film
Ellen116
Vind het wel raar dat er toch zoveel positieve reacties zijn. Mensen noemen hem 'interessant' of zelfs heel goed??? En iemand zegt zelfs dat er actie in zat?? sorry hoor.. vond het echt een van de aller aller saaiste films die ik ooit heb gezien. Ben hier destijds zelfs nog voor naar de bios gegaan... echt spijt van gehad

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Cinderella Man
Biografie / Sport, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
gebaseerd op boeksurgeonmarineschipepischroyal navyhistorical fictionperiode stuknapoleonic warsnaturalistfrigateself surgery sea battleweevil high seasnaval warfare19e eeuwgalapagos islandsgalapagos naval battleenglish navysurprise-ending