• 9.374.784 stemmen

Met onder meer: Craig T. Nelson, JoBeth Williams en Heather O'Rourke

Releasedatum: 26 augustus 1982

Plot Poltergeist

"They Are Here."

Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.

avatar van Reinbo

xxsilversurferxx schreef:

jaaaaaaaaa dit was ook mijn eerste horror ik was toen 5 en moest verplicht mee kijken van de oppas meisje van 15 .

En dacht je dat ze me naar bed bracht , dus niet veels te bang liet ze mij alleen naar boven gaan mennn de bitch .

Heb 2 weken lang bij me ouders in bed geslapen en de oppas? ontslagen want ik had haar erbij gelapt

Die komt je vast nog wel eens lastig vallen.....

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

@ reinbo wie weet ze is 2 jaar later verongelukt

mischien dat ze me komt opzoeken .

Ik heb alvast een blonde pruik (ala Heather O'Rourke

) gekocht .

dan ga ik ook voor de tv zitten ,laat maar komen hahaha

avatar van james hetfield

james hetfield

oldskool thriller van de bovenste plank....... echt veel beter werden ze toen niet gemaakt... topflic

avatar van Reinbo

Nog steeds niet...

avatar van movieminder

movieminder

Voor mij de beste horror film ooit gemaakt.

Speelt misschien mee dat ik em als jong kerltje echt doodeng vond, maar daar vanaf gezien blijft het een topper voor mij en denk ik nog regelmatig aan deze film.

Kortom, toppertje!

4,5 *

avatar van DiDa

DiDa

Geen slechte film. Ik heb hem al een paar keer gekeken en iedere keer probeer ik de klassieker ervan in te zien. Maar dat lukt me iedere keer maar niet. Zoals gezegd, helemaal geen slechte horrorfilm, maar toch overgewaardeerd. 3 sterren

avatar van buffalotid

buffalotid

Kvind deze film echt schitterend, ook al door het hoge komediegehalte =D

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Reinbo schreef:

Nog steeds niet...

Kijk El Orfanato...

avatar van rep_robert

Valt niet echt te vergelijken met deze film vind ik

avatar van canciser

canciser

Niet de spannendste thriller die ik ken, maar wel zeer vermakelijk en toch wel enigszins origineel. De special effect zijn mooi en de acteurs vind ik best wel goed gecast. Ik heb vandaag de dag geen probleem met de leeftijd van deze film. 3,5*

echt heel saai

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Redelijke film die wel enorm aan engheid heeft ingeleverd met de jaren. Voor de jaren 80 was het bibberen geblazen maar nu is dat omgeslagen in lachen.

De opbouw is nog wel redelijk spannend & mysterieus, maar op een gegeven moment word de trukendoos wagenwijd opengetrokken, gaat de film enorm "over-the-top" en daarmee verdwijnt alle spanning. Een leuk concept, maar door te veel overdreven special effect's is het eindresultaat te weinig.

avatar van Gettho-

Gettho-

ik vond de film niet echt eng behalve van de harde muziek schrok ik

Het verhaal vond ik wel een toppertje!

Leuke film dus!!

avatar van erik1677

erik1677

Van the horrormaster tobe hooper.

Ik heb genoten van deze film! van begin tot eind.

Er zit een heerlijke spanningsopbouw in.

verplicht voer voor elke horrorfanaat.

avatar van Lisaap2

Lisaap2

Heel slecht, veel te overdreven vind ik. Ik erger me dan nog niet eens aan de slechte special effects, dat kunnen ze vandaag de dag gewoon veel beter. Ik vond hem na veertig minuten al echt niks meer maar heb hem toch afgekeken.

Maar ik vind deze poltergeist gewoon te overdreven, misschien komt het door de films die je nu hebt, waar het niet zo met monsters en vage dingen is, maar subtiel beginnen met een klop op de muur, en dan steeds verder en uiteindelijk wordt er hooguit iemand meegesleurd. Vind ik veel spannender eigenlijk.

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

Ik heb gister alle 3 delen van poltergeist gehuurd, en ik vond het aardige films. In deze eerste deel vond ik bepaalde dingen een beetje apart zoals dat die ouders gewoon te blowen (paste niet bij deze film naar mijn mening) en dat de ouders soms erg rustig en kalm ogen terwijl hun dochter verdwenen is. Het is ook meer een thriller dan een horror vind ik.

avatar van Lennert

Lennert

Wat Poltergeist een erg fijne film maakt is de perfecte combinatie van horror en een sprookjessfeer met uitstekend acteerwerk en realistische personages (helemaal de ouders die een jointje roken in de slaapkamer zijn een verademing ten opzichte van de perfecte Amerikaanse gezinnen in veel films). In vergelijking met hedendaagse klopgeestfilms als Paranormal Activity is de film misschien minder subtiel, maar de special effects en de sfeer zijn desalniettemin nog steeds erg goed. Wat te denken van de angstaanjagende scene met de boom die het zoontje probeert op te eten of de doodskisten die inclusief inhoud aan het einde omhoog schieten, waarna het huis spontaan de leegte ingezogen wordt?

Het lijkt allemaal wat overdreven in het daglicht en in vergelijking met de verbeterde special effects van de hedendaagse horrorfilms kan de film voor sommigen erg achterhaald aandoen (om nog maar te zwijgen van het dwergpersonage, daar moet je tegen kunnen), maar ik kan toch met volle overtuiging stellen dat Poltergeist de tand des tijds voor mij nog steeds goed doorstaan heeft. Nu op zoek naar deel 2, daar heb ik vroeger een hoop slapeloze nachten aan overgehouden!

avatar van Vascago

Vascago

Gister maar eens bekeken samen met een kameraad. Kon me er nauwelijks iets van herinneren. Waarom ik in godsnaam slechts een 2.5 had staan weet ik dan ook niet. De film was af en toe best kinderachtig, maar dankzij de sfeer en de special effects greep ie me zeker. Zaten ook wel een aantal goede schrikmomenten in en er wordt zeer aardig geacteerd. Genoten deze keer. Blijkbaar was de laatste keer dat ik hem keek heel lang geleden toen ik alleen keek voor kills en gore en niet voor de sfeer. Nu kijk ik wat verder gelukkig

avatar van marilynmonroe

marilynmonroe

ik vond deze zó eng.

maar goed, misschien moet ik m nog maar eens kijken

tochwel ****

avatar van xxc

xxc

deze film blijft goed!

avatar van geoffreys

geoffreys

Ik heb destijds deze film in de bioscoop gezien en deze maakte veel indruk op mij. Ik vond het een erg spannende film. Later nog een paar keer op tv gezien. Het blijft een goede film

avatar van Devoo

Devoo

Man wat een teleurstelling, ik vond het eerder een donker sprookje met een hoog poppenkastgehalte. Nee, vond ik echt niet goed deze.

avatar van krosnicky

krosnicky

mooie film met hier en daar een creepy scene kan nie wachten om de 2de te zien

avatar van GuyB

GuyB

Niet specifiek datgene wat mij afschrikt, maar wel eng in beeld gebrachte boom en clown. Meer verwacht aangezien hij zich in de Cinema Kaskrakers collectie bevind.

avatar van 13th friday

13th friday

Is een mooie en erg goede film. Staat hoog in de top bij mij!

avatar van Mescalino

Mescalino

Lisaap2 schreef:

Vreemd film is toch genomineerd voor 3 oscars, visual effect was er 1 van. Je snapt toch ook wel dat deze film bijna 20 jaar oud is....

Persoonlijk vind ik dit een klasieker onder horrorfilms.

avatar van Devoo

Devoo

Wat special effects betreft vind ik dit toch behoorlijk indrukwekkend voor een film die bijna 30 JAAR oud is! Geen 20 jaar Mescalino. Maar dit is gewoon zo'n lachwekkende horror, er zit echt niets van spanning in.

avatar van Pete_033

Pete_033

Een van mijn favoriete horror films. Een film met een dubbel gevoel door de dood van 2 potentiele topactices:

Dominique Dunne - hersendood gewurgd door haar ex

Heather O`Rourke - door een virus volgens mij

Wat me altijd is bijgebleven is de end theme tijdens de end credits.

Een theme die zowel vrolijk als gruwelijk tegelijk in de oren klinkt.

YouTube - Poltergeist Soundtrack

Het gelach aan het einde is erg creapy.

Jammer dat de film wordt overschaduwt door het verhaal over wie de film nu heeft geregisseerd (al zegt iedereen dat het Steven zelf was)

Vervolgen nog niet gezien, zijn volgens niks??

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dankzij het prachtige en ronduit angstaanjagende personage Henry Kane uit Poltergeist 2, is die film me eigenlijk altijd veel meer bijgebleven dan dit origineel. Maar herziening gisteravond deed wonderen voor dit eerste deel, want ik heb flink genoten van deze explosie aan sfeer. Een bijzondere combinatie van een Steven Spielberg familiefilm en een erg aardige horrorfilm. Er wordt een smaakvolle schotel geserveerd met zowel effectieve spanning en een fijn portie humor. Vooral Nelson als cynische vader is leuk.

De special effects zijn op bepaalde momenten niet even wonderschoon, maar de creaties zijn geweldig en maken erg veel goed. En bepaalde scènes, met als hoogtepunt die man die in de spiegel zijn hele gezicht openhaalt , zijn sowieso om in te lijsten. Verder uitstekend acteerwerk, ook van het jonge grut, en de film heeft weinig impact verloren. De film staat wat mij betreft in ieder geval als een huis (en dan een stuk steviger als die van de Freelings). Ook het vervolg, zeker dankzij een geniale Julian Beck, is aan te raden. En zelfs het derde deel heeft zeker zijn momenten. Wat dat betreft is dit een ijzersterk begin van een alleraardigste trilogie.

Gaat meteen omhoog naar 4 sterren.

avatar van Spetie

Een erg fijne film dit, vooral door de sterke sfeer die de film heeft. Echt supereng is het allemaal niet, maar boeiend is het zeker. Wat me vooral opvalt zijn de best sterke special effects, die vooral heel effectief werken.

Het verloop is allemaal wel voorspelbaar, maar het is vooral de herkenbaarheid van het goed neergezette gezin dat zo goed werkt hier. Daarnaast slaagt de film erin het niveau constant redelijk hoog te houden, waardoor het geen moment verveeld.