Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 26 augustus 1982
Bekijk via Prime Video
Plot Poltergeist
"They Are Here."
Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.
Steve Freeling
Mrs. Tuthill
Dr. Marty Casey
Ryan
Drs. DAJA
Spank me at nine 'o clock and call me Harry, wat een meesterwerk. Ik ben weinig keren zo de stuipen op het lijf gejaagd als bij deze film. Ligt aan Spielberg die zijn typische Amerikaanse gezin uit de kast trekt en het goed weet te verkopen. Alles begint plain ordinaire om vervolgens enorm uit te pakken. Zeer vlotte film en ijzersterk verteld!
ASman
Zou deze nog eens moeten herkijken,want dat is toch alweer erg lang geleden. Ik herinner me vooral dat er nogal een Efteling-sfeertje (weet zelf niet echt goed wat ik hiermee bedoel) aanhing.
coole film nie echt eng ps ikben pas tien jaar
Niet echt eng?
Waar moet het heen met de jeugd van tegenwoordig..
AGE-411
Waar moet het heen met de jeugd van tegenwoordig..
Tis erg. Toen wij zo jong waren bestond er zelf geen Internet!
komerad
Eh ik heb die ook de eerste keer gezien toen ik zo'n jaar of 8-9 was moet zeggen... ik heb zo toch een week met het lichtje aangeslapen denk ik
2 scenes die toch wel een zekere angst inboezemden :
de pop
de boom (we woonden vlak aan een bos)
Kijk... Dat klinkt al een stuk gezonder
Loftin
deze film heeft me de stuipen op het lijf gejaagd toen ik hem voor het eerst zag.
ook ik heb een tijd lang daarna de lichten aangehouden 's nachts
Thomas83
In mijn herinnering was dit een echte horrorklassieker, een echt enge en sfeervolle film over klopgeesten. Zo herinner ik me Poltergeist, van toen ik hem voor het laatst zag als kind. Ik vermoedde al dat ik hem toen maar deels heb gezien, en aan het begin is er nog best een redelijk sfeertje, vooral door de geheimzinnigheid. Maar opvallend is hoe de film zich vanaf het begin al erg focust op het hechte gezinnetje en hun vredige bestaan in de rustige nieuwbouwwijk, suburb. Het is allemaal gewoon sentimenteel, en daar herken je echt de hand van Spielberg.
Aan het begin van de film zitten nog opvallend veel (leuke) grapjes, ook iets wat me verbaasde. Af en toen zit er wel best een redelijk creepy momentje in of een goed schrikeffect, maar over het algemeen is het totaal niet eng, en ligt de focus meer op het zweverige zeg maar, niet de echt enge kant van het paranormale. Bovendien worden die scènes vaak vreselijk overdreven. Veel scènes zijn onbedoeld ook nogal grappig. Denk aan de stoeipartij met de clown, de moeder die tegelijkertijd op het bed wordt aangevallen/aangerand, en daarna het halve huis door geslingerd, en zeker op het einde wordt het gewoon eigenlijk meer een soort Hollywood-actiefilm of Indiana Jones-achtige film. Wat een anticlimax! Vooral ook doordat de special-effects enorm gedateerd zijn. Ok, als al die lijken, al dan niet in doodskist, uit de grond komen ziet het er wel spectaculair uit (wel nogal lachwekkend hoe steeds die kisten opengaan waarna er zo'n lijk uit valt), maar vooral die scènes met lichten/verschijningen/lasers/bliksemsschichten zien er echt pijnlijk slecht uit. De dramatische CGI van praktisch elke Hollywood-blockbuster van tegenwoordig is er zelfs niks bij.
Tel hierbij op dat het acteerwerk echt slecht is (de moeder en het meisje doen het bij vlagen af en toe nog wel aardig), vooral op het einde als iedereen gaat krijsen gaat het hopeloos mis, en de soundtrack saai en gedateerd is en er blijft weinig over. Alleen nog wat spanning en mystiek aan het begin, nostalgische herinneringen en af en toe aardig camerawerk. Maar dat is natuurlijk veel en veel te weinig om de film nog te redden. Van films die ik in jaren niet heb gezien en waar ik veel van verwachtte is Poltergeist denk ik de allergrootste teleurstelling. Ik had gehoopt dat dit een film was waar ik wel een 3.5 of misschien zelfs 4.0 voor kon geven, maar het wordt een 2.0. Vooral omdat de film zich wel heel erg vergaloppeerd op het einde, en 114 minuten belachelijk veel is voor een film die zo weinig te bieden heeft. Je kunt dit niet eens horror noemen eigenlijk. Films die op een zo breed mogelijk publiek mikken en vele genres tegelijk willen zijn, die zijn vaak gedoemd om te mislukken.
Combustibility
Ik denk dat velen er niet bij nadenken, na het kijken van deze film tegenwoordig, dat dit een film is die soms nog ouder is dan de kijker zelf. Ik vind persoonlijk dat je zo een oude film NIET kunt vergelijken met wat er hedendaags uitgebracht word. Voor die tijd was het een erg goede film. Sommige films die hedendaags uitgebracht worden kunnen van deze film nog wel eens wat leren, met een snufje techniek erbij dan van deze tijd
aburex
Een horror klassieker. Ik herinner mij deze film uit de tijd van de videoverhuur en hij is me altijd bijgebleven. Heb hem nu nog eens gezien en hij heeft nog altijd niets van zijn waarde verloren. Een van de beste horrorfilms aller tijden
JDSsmetje
Een redelijk goede film over het algemeen. Genre horrorthriller is echt wel iets voor mij maar met geesten en andere onrealistische toestanden is dat een flop.
pompoen
Te veel in het Spookslot gezeten waarschijnlijk?
Lol, ik ook blijkbaar!
Mooie horror/ thriller waar uitzonderlijk geen dode in valt.
Goede acteerprestaties...en regelrechte klassieker in z'n genre.
Jammer dat Tobe Hooper achteruit is gegaan met de jaren.
ASman
Te veel in het Spookslot gezeten waarschijnlijk?
Hahaha, dat zou inderdaad wel eens goed kunnen vanuit mijn kindertijd.
NOSTALGIE !!
X.MagnuM
Leuke film!
Inderdaad veel neppe stukken, maar het is ook al best een oude film dus dat is logisch!
Verder stoor ik me daar eigenlijk ook niet echt aan, want het is wel een goed verhaal.
En die remake lijkt me ook erg interresant!
Mr_White
- 2067 berichten
Uitstekende horror-film waar de hand van Spielberg sterk in te herkennen is (de geruchten zijn dan ook sterk dat Spielberg de film grotendeels geregisseerd heeft maar geen credit heeft omdat hij van Universal geen andere film mocht regisseren naast E.T.). Film weet schrik-momenten en humor goed te combineren. Special Effects zijn een beetje gedateerd maar het is ook een oudere film en helemaal niet storend.
_Daan_
Erg goede film voor die tijd net voor het eerst bekeken! en het viel me allemaal erg mee wel erg goed gemaakt!
k heb mij vermaakt nu deel 2 en 3 kijken..
Hip-Hop Drunkie
Het kleine meisje in deze film is het meest schattige meisje dat ik ooit heb gezien!
Verder is het wel een aardige film , met een goede les voor iedereen die van plan is om een huis of wijk te bouwen : bouw of zet het dan aub niet op een begraafplaats
Ik lees net dat het schattige meisje op 12 jarige leeftijd is gestorven....
R.I.P. Heather O'Rourke....
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad, heel erg. Zou inderdaad een mooi meisje zijn geworden. Voor de laatste scènes in Poltergeist 3 hebben ze zelfs een stand-in moeten gebruiken.
charmed one
dit is echt een film waar ik mee op gegroeit mee ben geweldig jammer dat ze niet meer leeft ze had denk ik wel een goeie actreur geworden
stoffel75
Te laag gemiddelde, vind ik. Onlangs teruggezien met mijn zoontje, en dit blijft na al die jaren nog steeds overeind als horrorfilm. Dit is gewoon een klassieker in z'n genre. Best wel een paar scènes die je voor altijd bijblijven; zeer goeie vertolkingen van Williams en Nelson; superieure effecten voor die tijd die nu nog steeds effectief zijn; geweldige muziek en de onvergetelijke Zelda Rubinstein en Heather O'Rourke (rip). Een echte topfilm; je leeft echt mee met de Freelings.
Bottleneck
Een klassieker inderdaad, als kind vond ik de naam alleen al eng. Als je hem nu weer terugkijkt beleeft je hem uiteraard totaal anders, maar ik geef graag punten omdat het me vroeger de stuipen op het lijf joeg. De berichten dat enkele acteurs zijn doogegaan (waaronder Heather zelf, en nog 3 acteurs) creëerden een spooky vibe rond de film. Uiteraard gaan er na een film vroeg of laat altijd acteurs dood, maar het had wel iets.
jirachi03
Mijn allereerste Horrorfilm
Daarom maakte deze toch indruk op me .
Vermakelijke horror die als klassieker bestempeld wordt.
Mij gaat dit echter te ver, maar vermakelijk is het zeker wel.
De sfeer is overduidelijk aanwezig in de film, het gegeven is iets minder origineel, maar dat mag de pret niet drukken.
waar ik vooral een fan van bem met dit soort oude films is het gebruik van special effects, tuurlijk voelt het gedateerd aan, maar het is in ieder geval allemaal echt. Je kijkt niet naar computereffecten of ze proberen in ieder geval dat soort effectjes zoveel mogelijk te vermijden.
Het laatste hafl uur is voor mij het beste, de spanning neemt toe en de climax is bepaald niet teleurstellend voor mij.
Gewoon een goede film, niet de beste, maar zeker wel vermakelijk!
dj96
ik haat dieclown onder het bed ik zag hem toen ik 8 was ofzo. ik vond het eerst maar een rare film.
uiteindelijk doodgeschrokken bij dieclown en die zombies, en alles mijn broertje was toen ook aan het kijken (5 jaar) XD
Veruca
Achterlijk dat deze film 16+ is. Maar in deze tijd zijn we natuurlijk al wat gewend.
De special-effects waren oud en doorzichtig. Het verhaal was best slapjes en toch blijft dit mijn horrorklassieker! Omdat ik dol ben op Heather O'Rourke en omdat de sfeer zo lekker is.
En wat ben ik lang bang geweest voor clownspoppen! Haha!
xxsilversurferxx
Mijn allereerste Horrorfilm
Daarom maakte deze toch indruk op me .
jaaaaaaaaa dit was ook mijn eerste horror ik was toen 5 en moest verplicht mee kijken van de oppas meisje van 15 .
En dacht je dat ze me naar bed bracht , dus niet veels te bang liet ze mij alleen naar boven gaan mennn de bitch .
Heb 2 weken lang bij me ouders in bed geslapen en de oppas?
ontslagen want ik had haar erbij gelapt

Poltergeist III
1988

Poltergeist II: The Other Side
1986

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

The Thing
Horror / Sciencefiction, 1982