Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
dennis22
Aan al die meningen te lezen op deze site heb ik wel in de gaten dat we net zo veel Filmrecensenten hebben als Bondscoaches!
TheAnswer
Maar maken de bad guys (of de acties van hen) niet meer deel uit van het verhaal dan een openingscene? LOL
TheAnswer
De Joker origineel? Volgens mij zat die ook in de versie van Burton en wat mij betreft was die beter dan die Crow rip off die Ledger er van maakte. Als was Bane ook verre van een goede schurk.
Ik doelde op de vergelijking met Bane, maar vooral de manier hoe Ledger The Joker vertolkt heeft (dat alle verwachtingen overtrof) hoewel Hardy het ook niet slecht heeft gedaan als Bane.
En wie kent de Nicholson-versie van de Joker nou niet? Maar ik moet toegeven dat ik Ledger toch iets indrukwekkender vind
congo
Ik vind ze beiden erg goed spelen. Maar Jack Nicholson kon een erg goede villain spelen, maar Ledger kon een erg goed persoon neerzetten.
Leland Palmer
timbo_
Nicholson mag qua Joker de schoenen van Ledger nog niet strikken
disneystore
Serieus duid spoilers aan. Heb de film nog niet eens gezien en heb al duizendkeer tijdbom en Catwoman kust Batman gelezen. Niet nodig, echt niet.
finalman

TheAnswer
Haha ja, dat dacht ik al. Laat maar
Nohands
Wat een geweldige film zeg, heb zitten genieten in de bioscoop, vooral in IMAX is het een verademing, dat geluid en beeld is schitterend!!! (complimenten voor Christopher Nolan)
Ik heb zeker genoten van Anne Hathaway, die speelde super, en wat een mooie vrouw is dat en zo lenig ook (als zij echt alle vechtscenes heeft gedaan uiteraard)
Het enigste wat ik een "minpuntje" vond was het stemgeluid van Bane, dat te HARD was vergeleken bij de andere geluiden/stemmen enz in de film.
Ook deed mij Bane denken aan één van mijn favoriete "filmschurken" en dat is Darth Vader (stem en masker)
Volgens mij werd de stem van Bane ingesproken door Sean Connery en van Darth Vader door Earl James Jones als ik het goed heb.
Deze film MOET je in de bioscoop/IMAX gezien hebben als je echt een sensatie mee wilt maken!!
- 2041 berichten
Natuurlijk mag iedereen een eigen mening hebben, maar er is ook zoiets als gezond verstand en sommige dingen staan gewoon vast (geen discussie voor nodig). Je kan zeggen dat Mercedes beter is dan BMW of andersom maar niet dat een Fiat beter is dan Audi bijvoorbeeld snap je?
Het is pas onzinnig als je een film als deze de perfecte score geeft van 5 sterren oftewel een 10
Dit vind ik een beetje onzin, hoor. Omdat het volgens jou vaststaat dat bepaalde dingen in deze film slecht zijn, mag ik ze bijvoorbeeld niet goed vinden. Kijk, er zitten wat plotholes in deze film. True. Maar ik heb er ondanks dat geweldig van genoten.
En denk er ook aan dat mensen anders stemmen. Voor sommigen geldt dat als er ook maar iets fout is aan de film, de film al geen vijf sterren meer kan krijgen en andere mensen stemmen puur op hun gevoel: geeft de film mij een top gevoel, dan geef ik de volle bak. Er is niemand die kan zeggen wat de juiste manier van stemmen is. En ik vind het ook altijd onzin hier dat als iemand een film heel goed vind, maar een ander niet, deze personen elkaar al niet meer serieus nemen. Zo zei Reinbo tegen mij dat hij Transformers een goede film vind. Nou vind ik dat maar een matige film, maar ik neem zijn mening nog steeds serieus.
Mee eens!
En volgens mij heeft ze idd het grootste deel van haar eigen stunts gedaan, ja.
Ben het met je eens over Bane. Maar hij werd niet ingesproken door Connery haha, dat was gewoon Tom Hardy. Zijn stem deed inderdaad wel een beetje denken aan Sean Connery.
Lefgozer
Er schiet me nu opeens iets te binnen waar ik me ook nog aan stoorde. Zoals je zegt, alles wordt uitgebreid uitgelegd in de film (iets wat ik in Inception ook al hekelde). Hoe kan het dan dat Bruce Wayne opeens weer normaal kon lopen nadat hij één of ander apparaat (geen idee wat) op zijn benen zet en meteen weer als een kieviet kan lopen. Zat ik even niet op te letten ofzo? Ik kan me er echt geen uitleg meer over herinneren.
Het lijkt wel of Nolan voor onzinnige dingen juist volop uitleg geeft en belangrijke onderdelen krijgen zeer weinig tot geen uitleg.
Iemand?
Serieus duid spoilers aan.
Inderdaad mensen!
finalman
Filmpie1
Ledger heeft die rol anders perfect uitgevoerd.
In de Nolan Batman films hoort nu eenmaal een wat meer duistere freaky Joker.
congo
Inderdaad, niet een prettig gestoorde maar gewoon een neurotische psychopaat!
TheAnswer
Ik ben niet de enige hier die de vele missers in deze film aankaart. Je moet de vorige reacties van anderen maar eens doornemen. Het feit dat jij deze film, ondanks de vele blunders (die je zelf ook toegeeft), nog steeds een 4,5 score geeft, zegt meer over je smaak en/of verstand van films.
Het probleem is dat jij (net als velen) naar deze film ging met zeer (te) hoge verwachtingen wegens de vorige 2 delen waardoor jouw stemgedrag automatisch al bevooroordeeld is.
stfuympos
1. BB
2. TDK
3. TDKR (was meer een vrij val maar goed als fan een krappe 3*)
Soundtrack was wel weer heerlijk.
Stem van Bane was prima maar deed me denken aan Karr uit de Knight Rider.
Niet aan Darth Vader?
congo
Hmmm, dat vind ik opmerkelijk. Don't get me wrong: ik vond Bane een prachtige villain in deze film, maar die combinatie van ademen en dat lichte lage Britse accentje deed me echt denken aan een soort Darth Vader-look-a-like.
- 2041 berichten
Ik vind niet dat deze film vele blunders heeft. Een paar kleine naar mijn mening, ja. Maar alsnog werd ik meegesleept door het verhaal en op het einde zelfs geraakt. Ik kwam zwaar tevreden de bioscoop uitgelopen. En ik denk niet dat jij het recht hebt om mijn verstand van film hierop aan te kaarten of te zeggen wat ik van deze film moet vinden. Ik stoor me er net zo goed aan als mensen hier die deze film vijf sterren hebben gegeven zitten te bitchen op de mensen die de film onvoldoende hebben gegeven.
En het klopt dat er hier veel mensen zijn die wat plotholes aan weten te wijzen. Maar toch wordt de film erg goed ontvangen, kijk bijvoorbeeld naar RottenTomatoes, die de film een 8 geeft. Maar ik zeg toch ook niet tegen jou dat jij geen verstand van film hebt of een hater/troll bent omdat je het niet eens bent met de hoge waardering van een site als RottenTomatoes?
Een film blijft altijd subjectief.
congo
Ja, wordt ook moe van mensen die een gewaardeerde film matig vinden en dan anderen proberen te overtuigen hun mening te volgen. Ik vind dit gewoon een prima film, hierbij hoef je niet perse opzoek te gaan naar ongeloofwaarden of plotholes. Zo kan ik nauwelijks nog genieten van een film zoals dit.
stfuympos
YouTube - KITT v.s KARR Final Fight Scene
Bijna 100%
En totaal niet als Darth Vader (was veel dreigender)
SENGOK
Sinds wanneer heeft James Earl Jones / Darth Vader een Brits accent zoals Bane?
Bane is een super villian in mijn ogen: sterk, slim, gevaarlijk, een beangstigende hoofd en een dreigende stem. Verder is zijn verleden ook heel interessant natuurlijk.
tom291
GEWELDIGE FILM!!!!
Gewoon weer een perfecte film van de batman triologie, heb laatst 1 en 2 gezien.
Die butler en Morgan Freeman blijven gewoon geniaal en de film pakte je echt. Hoop eigenlijk wel dat er een vervolg op komt ondanks de mensen die zeggen dat het uitgemolken word.
Het enige ding is dat me opviel dat als 2 niet was gemaakt het totaal niet uitmaakte want 3 was meer een vervolg op 1 en niet 2 want 2 heeft alleen met de Joker te maken.
Ik geef het een 5+
Melkor
Nee hoor, het probleem is dat jij (net als velen) in de geest van andere meent te kunnen kijken en blijkbaar bevooroordeelde mensen kan ruiken. Absurd genoeg ben je zelf bevooroordeeld omdat je meent dat je anderen doorhebt zonder er echt iets van te weten
Aaaanyways, al dat gezeik over "oh nee er zitten enkele dingen in de film die mijns inziens niet goed zijn dus je KAN hem niet meer goed vinden" raakt echt snel afgezaagd. Een film kan duizend plotholes en weetikveelwat bevatten en toch nog genietbaar zijn voor iemand. Ik kwam uit de zaal met een goed gevoel en heb genoten van de film. Als jij mij - en mensen zoals mij - daarom een niet-filmkenner (oh noes!) zou vinden, dan is dat vooral jouw probleem.
lordmars
tsja..moet ik nog iets zinnigs over deze film vertellen? hij is in 1 woord, G-E-W-E-L-D-I-G!
ik kom net uit de bios en zou hem zo nog een keer gaan kijken, hij had veel momenten dat ik echt zo'n wauw!! gevoel had, dat heb ik niet zo vaak in films, dus van mij krijgt hij 5 sterren en gaat in mijn top10 komen, fucking hell yeah!!

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Actie / Sciencefiction, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile