Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
congo
Dan heb jij Nolan's insteek niet begrepen. De man doet er alles aan om het verhaal te vertellen en de 'loose ends' aan elkaar te knopen. Voor een actiefilm zit er verdomd weinig actie in en heel veel 'ge-vertel'.
Dat is helemaal niet zo. Ik vind gewoon dat deze film op gebied van actie en verhaal prima scoort. Ik ga niet opzoek naar duizenden plotholes.
paul83
Genieten jullie maar van alle plotholes.
Memento, The Prestige, LOTR, Jurassic Park, Jaws, Saving Private Ryan, Avengers, Warrior, Citizen Kane, Back to the Future, Drive etc zitten allemaal vol plotgaten en ongeloofwaardigheden. Sommige stoor je je aan en andere niet, maar in geen van deze doet het afbreuk aan de film/ervaring.
En overigens geef ik je gelijk dat ze er zijn (zoals hoe hij van de put naar Gotham gaat), maar ze kunnen nooit zo erg zijn dat je een 0,5 geeft. Dus dan noem ik dat trollen. Het ergste is echter dat je jezelf zo grappig vindt.
Kan op elk argument wel een weerwoord verzinnen, maar don't feed the troll laten we maar zeggen.
Ondanks dat het vrij trollerig overkomt heeft hij wel gelijk bij een stel van die zaken. Er zaten wel wat gaten in het plot ja. Maar een 0,5* geven is vrij belachelijk, dan ben je expres naar de film gaan kijken om verzuurd te mogen doen lijkt me.
Ligt de woning van Bruce niet buiten de stad? En misschien zelfs niet eens op het eiland zelf. Het kan zijn dat hij daar makkelijk kon komen en vervolgens met de The Bat naar de stad is gevlogen.
Waar ligt de mansion van Bruce Wayne? In Gotham City of er buiten of zelfs niet eens op het eiland zelf. Als hij daar kan komen, kan hij ook zijn spullen halen en The Bat. Vervolgens vliegt hij naar Gotham City, parkeerd zijn Bat ergens in Gotham City en loopt het laatste stukje naar de brug in kwestie. Hij kan daar best ('s nachts) ongezien naartoe vliegen.
Misschien ligt zijn woning wel ergens het midden-Oosten
Come on! Hij is een inwoner van Gotham City.Dit is een plothole die niet goed te praten valt. Hij is van het ene moment ergens in het Midden-Oosten opeens in een hermetisch afgesloten Gotham City. Als Bruce Wayne....niet als Batman. Als ie wel als Batman binnen zou sneaken zou het gewoon een domme move zijn..eerst Gotham City in sluipen. Dan je Batman kostuum weer uitdoen, dan Catwoman opzoeken en daarna weer je Batman outfit aan doen.. Zoals ik eerder al zei merk je hier gewoon dat er flink in de film is geknipt. Of Nolan dacht echt dat hij hiermee zou komen. Dit is niet een klein puntje wat Respekked noemt. Het was een vrij opvallend iets in de film. Dit soort dingen weerhouden mij ook van een hogere score.
JacoBaco
Toch hoeft zijn huis niet midden in Gotham City te staan, maar in het midden-oosten inderdaad. Nee, ik bedoel: als zijn huis net buiten de stad staat, dan is hij ook een inwoner van Gotham. Ja, het is een plothole, maar geen extreme vind ik. Er valt wat over te zeggen.
Ik geloof ook dat zijn woning even buiten Gotham staat ja. In een buitenwijkje, lijkt me logisch met zo'n kast van een huis. Dat verklaart echter niet hoe hij van ontsnappen uit een gevangenis ergens in het Midden-Oosten opeens in een hermetisch afgesloten stad rondloopt en toevallig Catwoman tegen het lijf loopt(waarom als Bruce Wayne en niet als Batman, betekent dat hij geen gebruik heeft gemaakt van de Batcave of hij wilt nog een extra omweggetje nemen langs zijn alternatieve plekken terwijl de bom tikt) en de exacte onstekingstijd van de bom weet. Ik kan me trouwens herinneren dat de Bat al die tijd op een dak geparkeerd heeft gestaan onder een camouflage net. Dus dat argument gaat sowieso niet op.
Naomi Watts
Kut bericht verwijderd
Ronn040
Met volle verwachting ging ik naar deze film. Als een groot Batmanliefhebber, was ik zeer benieuwd naar Nolan's nieuwe film. Vanaf het begin van de film, heb ik mij uitstekend vermaakt met de leuke actie. De fraaie beelden en ook vond ik Bane prima spelen in zijn rol. Een spannend verhaal draaide rond in de film en het was weliswaar een lange film, maar ik heb mij geen moment verveeld in deze film. Ik ben benieuwd wat er nou precies gebeurd is op het laatst met Batman, wat ik denk is dat hij zichzelf liet sterven als Batman, maar gewoon voor de ontploffing van de bom uit The Bat is gesprongen. Iedereen denkt nu dat Batman is gestorven (als een held) en daardoor kan hij nu een normaal leven leiden, zoals Alfred dat heeft gewenst.
JacoBaco
Is die gevangenis ook echt in het midden-oosten, dat weet ik namelijk niet (meer). Maar er zijn altijd manieren om dit mogelijk te maken. En hij had vast nog wel een Bat staan en is daarmee 's nachts de stad in gevlogen. En anders via ondergrondse geheime tunnels wat NW zegt. En dat hij Catwoman toevallig tegen het lijf loopt. Toeval bestaat niet.
Je ziet van die duizenden jaar oude infrastructuren in zo'n bergwand in de woestijn en ook zo'n typisch Midden-Oosten stadje in een dal liggen wanneer Wayne ontsntapt. Dat is niet bepaald Amerikaans in ieder geval.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Waarom kan Bruce niet gewoon met de Bat erheen zijn gevlogen? Is toch plausibel. De laatste keer dat we de Bat zagen was in de Batcave. Daarna, als Bruce terug is, vraagt Morgan Freeman nog: "Remember where you parked?" En in het volgende shot staat de Bat op een flatgebouw. Oftewel: Bruce is eerst zijn Bat gaan halen, toen de stad binnengevlogen, heeft hem op dat gebouw geparkeerd en is Catwoman gaan zoeken. Ondertussen heeft hij de Batsign met dat vuur op die brug gebouwd (zo lang doe je daar nou ook weer niet over), zodat hij de oorlog kon ontketenen die nodig was om Gotham terug te winnen. Natuurlijk hadden ze meer van dit moeten laten zien, maar het is geen plothole naar mijn mening.
legian
Ik zal er bij mijn volgende kijkbeurt is extra op letten.
De volgende keer ben je meer bezig om fouten in de film te ontdekken dan het genieten van de film.
Dit kan nog net allemaal, al zouden dit dingen zijn waar we niet eens over hoefden te discussiëren. Het zijn veel vage punten in het plot die gewoon niet lijken te kloppen. Het is gewoon heel veel wat er buiten het scherm gebeurt zonder dat je het hebt gezien. We moeten er maar van uit gaan dat dit zou kunnen. In een andere blockbuster zeiken we dit soort dingen af, bij Batman worden er door de mensen allemaal dingen verzonnen om rare plotelementen goed te praten. Het verklaart echter nog steeds niet hoe hij van een ontsnapping opeens aan de andere kant van de wereld staat Het voelt gewoon alsof er een hele hap uit de film is genomen. Zonder geld of paspoort de wereld over reizen net nadat je bent ontsnapt lijkt me lastiger dan via een Batcave Gotham City binnen te komen..
JacoBaco
Ik ben allang blij dat ik deze mij een stuk beter is bevallen dan de TDK.
Ooh dat zeker. Daar heb ik ook genoeg van dit soort momenten gekend. De verhalen van Nolan worden ze geroemd in deze reeks, maar hij stopt toch wel een heleboel gemakzuchtigheden in zijn films. Hij brengt het zich soms te makkelijk vanaf met bepaalde dingen. Zo is dit waar we het net over hadden ook een van die punten.
Beffrey28
Wow, Batman heeft wel heel veel fanboys in de wereld. 9,1 na 160.000 stemmen op IMDB. Ik denk dat de score op MM een veel betere afspiegeling geeft op dit moment.
Lefgozer
Zoals velen hierzo viel de film me ietsje tegen, maar het is natuurlijk nog wel een heel goede film.
Hier een aantal dingetjes die me stoorde: De Miranda-twist was zoals Nolan wel vaker doet in zijn films volledig onnodig. Het acteerwerk van diezelfde Miranda, vooral in haar sterfscène. Het einde. Het goedkoop tranen proberen te scoren met de Alfred scènes. Het feit dat Bruce Wayne zo snel de oversteek kon maken van de gevangenis naar Gotham. De bom die wel erg veel klappen kon opvangen in die truck zonder te exploderen. Robin, are you kidding me?! Hoe Bane aan zijn einde komt, hij had toch wel meer verdiend dan dat?
Nog speciaal voor Reinbo op de humor gelet in de film en er waren toch genoeg geinige momentjes (one-liners) hoor.
Ik geef de film nu 4*, maar net zoals Inception ben ik bang dat dat nog weleens kan gaan dalen als ik de film nog verder laat bezinken.
Yash100
Goede film. Ik blijf een Nolan fan. Alleen vond ik de laatste scene van Marion Cotillard tenenkrommend slecht.
Ceeda7
Juist......Trolling is an art zullen we maar zeggen. Beetje kinderachtig allemaal, maar zolang je er zelf om kan lachen prima.
Toch pijnlijk om zien hoe juist de waarheid klinkt. De tegenstanders hebben perfecte argumentatie om de film neer te halen. Hoe en op welke manier maakt me niet echt uit. Bovendien waren er ook niet echt veel zaken om je aan op te trekken. Het blijft een slap afbrouwsel van de leuke 2 eerste delen. Maar dan nog blijft deze geen slechte film.
congo
Ik vind het raar waarom we een hele discussie gaan voeren over zo'n kleine onbelangrijke plothole. Sorry hoor, als ik daar de film een 0,5 za; voor hen zal ik moe van mezelf worden.
Klein en onbelangrijk? Oké ik vind het ook geen 0,5 ster waard hoor, daar niet van. Maar ik het is wel een erg duidelijk plot-element dat vraagtekens oproept. Het valt teveel op. Wat ik mijn recensie al aan gaf, het lijkt alsof ze een stuk uit de film hebben geknipt.
The One Ring
Kut bericht verwijderd
.Algemeen bekend dat Wayne Manor buiten Gotham City staat, en met ondergrondse systems om Gotham in te komen.
Algemeen bekend bij wie? Bij de lezers van de strips? De Nolantrilogie heeft de exacte locatie van Wayne Manor nooit duidelijk gemaakt (al wordt Wayne ergens in deel 1 of 2 wel gevraagd of Wayne Manor wel in Gotham ligt) en het is in deze films onmogelijk om vast te stellen of het gebouw in het afgesloten deel van Gotham zit of niet. Over de ondergrondse tunnels is in de trilogie met geen woord gerept. Zelf vind ik het verder niet zo'n storend punt. In ieder geval niet zo vreemd als dat Wayne in no time vanuit het Midden-Oosten naar Gotham kan reizen zonder geld en identificatie.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Wayne deed hier ruim twintig dagen over en in Begins had hij zeven jaar over de wereld gereisd zonder geld en paspoort. Ik blijf erbij dat dit geen echte plothole is, maar het is wel iets dat inderdaad te veel opvalt en makkelijk voorkomen had kunnen worden met een 1-minuut durende montage waarin we verschillende shots zien van Bruce die terugkeert naar Gotham.
congo
Misschien is dat ook zo! Klopt het niet dat Christopher Nolan nog een Director's Cut van 4 uur heeft of heb ik dat nou verkeerd gehoord?
paul83
Nee, niks van waar. Heeft hij zelf al gezegd. Het gerucht ging wel. Ik hoop op een DC van 3 uur.
Plot:
Zoals boven aangegeven is; hij doet er 20 dagen over. Opgelost lijkt me zo. Het blijft natuurlijk wel een plothole en er zijn altijd mensen die aandacht vragen door een 0,5 te geven. Jammer, maar helaas.
En voor de mensen die niet weten hoe een atoombom werkt: die gaat alleen af door een ontsteking of een chemische fusie. Schudden mag....
Ik ben het overigens ook eens over de stad Gotham. Dit had beter uitgewerkt kunnen worden, maar het is al beter dan TDK.
paul83
Niet veel zaken om je aan op te trekken? En 'hoe en op welke manier maakt me niet echt uit'?
Als je al die onzin moet gaan uitleggen krijg je een hele saaie film van dik 5 uur. Doe mij maar gewoon de actiescene van het begin, de explosiescene uit het midden en de gevechten en autoachtervolging op eind. Gewoon 70 minuten enerverende actie. Vul ik zelf wel al dat geneuzel er tussenin in.....
paul83
Haha, dat is niet af te zien aan je top 10. Daar had ik dan Rambo 2/3/4, Shoot 'em Up, The Raid etc verwacht.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile