Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
paul83
Nog steeds mensen die zeiken over de kattenoortjes van Catwoman. Tergend! Die mensen hebben blijkbaar de hele film popcorn in de ogen zitten drukken.
Even wat duidelijk maken: die "oortjes" zijn glazen van de bril voor het openbreken van kluizen en om gewoon beter te kunnen zien. Die klapt ze naar achteren en warempel, het zijn net oortjes!
Jelle Posthuma
Ik heb deze film afgelopen zaterdag in de bios gezien. Ik vond het een erg toffe film na alle delen in de bios te hebben gezien. Het donkere sfeertje, de voertuigen, het verhaal. Alles vond ik goed. Vond alleen die meid als 'batgirl' niet leuk. Vind haar qua karakter heel irritant uit andere films, dus daar vergelijk ik haar te snel mee. Ze ziet er leuk uit, maar teveel irritante rollen gehad elders.
Verder was dat stuk in 'The Pit' erg sterk, alleen was het te voorspelbaar wanneer Bruce Wayne die sprong maakte, en het geluid zwaar opgepompt wordt, en je weet dat ie de sprong bij de derde keer haalt ..
Het einde vond ik juist wel goed, dat die politie agent uiteindelijk Robin blijkt te zijn, en dat Bruce wel blijkt te leven, en toch dat terrasje erbij. Het geeft een open einde, waardoor er nog een deel kan komen die aansluit bij 'Batman en Robin'.
Heb ervan genoten, ook 'The Bat' was leuk om te zien, mooie scenes. En natuurlijk die motor achtervolging was erg vet gedaan in die tunnel.
Ik geef deze film 4.5 sterren, omdat ik en mijn vriendin er zeer van hebben genoten.
Matt81
Nette film! Haalt het echter niet bij voorganger. Zeker het einde is episch, en mooie afsluiting van de trilogie, maar teveel erbij gesleepte lijntje om de film echt een coherent geheel te maken.
Grote plussen:
-Bale speelt Batman weer met grote overtuiging. Zelfs het stemmetje werkt deze keer voor mij.
-Hathaway is een prima toevoeging als "vrouw in een strak pak" (Ook een verademing zonder die onstaansgeschiedenis?)
- Het einde voldoet prima Wayne is pas Batman af als hij ook Bruce Wayne af is..
- De actie is natuurlijk prima. Chaos in de stad is mooi geschoten!
Minpunten
Beide nieuwkomers Joseph Gordon-Levitt en Cotillard voegen weinig toe op de ' dochter van plotline na, maar die is niet echt interessant, eerder hol doordat haar karakter zo leeg is. Het einde met Robin is helemaal verschrikkelijk en heeft de film niet nodig!
Bane wordt knap gespeeld, maar heeft geen psychologisch dreiging. De stem gaat ook irriteren..
Ruime 4!
JacoBaco
Een prima slot! Gelukkig maar, want het gaat nog weleens een beetje mis bij het afsluiten van een trilogie waarbij het derde deel soms gewoon erg teleurstellend is terwijl de 2 delen ervoor juist ijzersterk zijn. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij The Godfather 3. Maar sowieso is deel 3 vaak de minste. Denk aan The Matrix 3 ,The X-Men 3, Jurassic Park 3, Spider-man 3, Mad Max 3 enz. enz. (maar smaken verschillen uiteraard)
Wat hebben de drie Batman films van Nolan met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie goed! Opvallend is dat hij lange films maakt en veel personages ook veel aandacht krijgen zonder deze echt uit te diepen. Vooral bij de villains moeten we het doen met weinig. Wat weten we van Scarecrow, The Joker, en Bane? Vrij weinig. Maar een villian mag juist mysterieus zijn. Het onbekende is dan juist het beangstigende. Maar daarnaast zijn er nog mensen als commissioner Gordon, Alfred, Harvey Dent, Rachel Dawes, Lucius Fox, Selina Kyle, Miranda Tate/Talia al Ghul en Blake. En zo heeft ieder deel zijn personages die aandacht krijgen en daar werd ik soms wel een beetje moe van. Deel 1 gaat echt over Bruce Wayne die Batman wordt zonder al te veel poespas. Daarom was het wel even verfrissend dat Afred hier al vrij vroeg gewoon lekker opsodemieterd! Wel een geweldig personage hoor, begrijp me niet verkeerd!
Laat ik beginnen met wat pluspunten. De score is weer als vanouds aanwezig op de juiste momenten! Hier schoot TDK soms wat in te kort. Anne Hathaway als catwoman is goed uit de verf gekomen. Iets wat ik niet had verwacht. En Bane als de main villain is super tof! De aanloop naar de climax en de climax zelf is goed! Minder is Blake. Ik vind hem zeer overbodig! Aan Joseph Gordon-Levitt ligt het verder niet. En wederom zoals ook in TDK kleine dingentjes waar ik mij toch aan irriteerde. Kom ik straks op terug. En helaas is deze film ook weer te licht. Ik blijf erbij dat BB de beste Gotham city c.q. Batman vipe heeft! En deel 1 en 2 zijn wat grimmiger dan deze. Deel 2 vanwege de Joker. Dan wat kleine zaken als hoe overleeft Batman de explosie? 5 seconde voor het ontploffen van de bom zien we nog een close-up van Batman in het vliegtuig. Vervolgens een explosie met een radius van 15 kilometer? En jammer dat Bane ineens voor zijn flikker wordt geschoten. Dit had ik liever anders gezien. Ook als eerder genoemd de sterfscène van Talia al Ghul!! Deze gaat echt de geschiedenis in als meest forceert ooit! Schrijnend slecht! En sommige zaken voelde niet helemaal lekker gemonteerd.
Batman Begins blijft de beste uit deze reeks, daarna deze en The Dark Knight vind ik het minst goed. Deze film is net geen 4 sterren waard, maar 3,5* is ook te weinig. Een 3,75 wordt in dit geval een 4,0
legian
Over hoe Gotham er uitziet, het speelt zich 8 jaar later af dan TDK en in die 8 jaar is er dankzij de Dent act een schoonmaak gehouden in het criminele gebied, Dit resulteert dan in een minder duistere stad.
Gotham begon in BB als een stad die geregeerd werd door de maffia en corruptie, in TDK was dat al een stuk minder, mede door het verdwijnen van Falconi en het opkomen van Batman.
hier is Gotham gewoon een stad zoals er zovele zijn, Blake zegt het ook tegen Gorden, dat ze dankzij zijn schoonmaakwerk bijna niks meer te doen hebben (weet de precieze woorden niet meer maar je snapt het wel).
oscaron
Zaterdagavond was het zover, waar een groot deel van flimminnend tout le monde naar uitkeek, kon ik zelf gaan aanschouwen op groot doek.
Ook bij mij waren door de geraffineerde marketingtechnieken -vier trailers op vier nauwkeurig van te voren bepaalde momenten de wereld in geschoten- de verwachtingen hoog gespannen.
ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld ben, de film moet zeker nog wat indalen na het zien, maar ik ben ook niet over enthousiast. Tevreden dat wel.
Het is een goede film, een waardig slot van de trilogy, maar niet de film die je uit je stoel blaast en nog dagenlang voor in je brein blijft hangen.
Er zijn ook wat plotholes die de wenkbrauwen zo nu en dan flink omhoog doen schieten, daar kom ik later wel op terug, eerst even wat positieve punten:
- de score is waanzinnig, Hans Zimmer waardig, zacht waar deze acht moet zijn en overdonderend waar dat als ondersteuning van de beelden -vaak achtervolgingsscenes- werkt.
- het acteren is vrijwel op alle fronten goed, Bale als Wayne/Batman gaat door zoals altijd, Hatteway als catwoman is ironisch, verfrissend en onvoorspelbaar, good old Gordon is prima evenals Fox, die de rust zelf is, en de onvolprezen Alfred, wat zet Caine in de nadagen van zijn acteercarriere toch geweldige rollen neer, een personage van vlees en bloed in deze vefilmde comic!
- de beelden, die zijn werkelijk state of the art, de manier waarop Gotham in beeld wordt gebracht, zowel overdag als'sávonds/'s nachts is oogstrelend, er is een hele dikke knipoog naar The Big Apple > Saks fifth avenue, deel van het Guggenheim en er is een shot waarop je duidelijk de kop van Manhattan ziet met de in aanbouw zijnde freedomtower.
- het verhaal sluit goed aan op de tijdsgeest van nu, een crisis die is ingegeven door de graaiers en grootverdieners. een revolutie die na de Franse revolutie niet meer zo pregnant door het volk is uitgevoerd.
Het verhaal is redelijk utigesponnen, de karakters minder -hierin sluit ik mij volledig aan bij JacoBaco- het verhaal is soms zelffs wat langdradig de maandenlange belgering van de stad.
dan wat plotholes:
Als Batman eindelijk -figuurlijk en letterlijk- weer uit de put is kan hij zomaar ineens verschijnen als BW in het zwaar belegerde Gotham en weet hij direct catwoman te vinden.
Na de diverse -prachtig in beeld gebrachte- ontploffingen in het stadion en in de rest van de stad is er daarna nergens een krater of.i.d. te zien .
Als batman en grote dolk in zijn pak gestoken krijgt, die flink door zijn rebben gaat, kan hij daarna toch nog redelijk fris de nodige acties ondernemen.....
De meningen hier op het forum zijn verdeeld, een aantal mensen hebben geen waardering voor de twist dat batman eerst -zogenaamd- dood is en later toch blijkt te leven.
maar daar worden in de film al genoeg referenties naar uitgedeeld:
Alfred : I've burried enough members of the Wayne family. en het feit dat dat hij aangaf dat batman niet meer de krachtige is van 7 jaar daarvoor en dat hij genoeg heeft gedaan.
Catwoman: je bent deze mensen niets verschuldigd.
als na de begrafenis Robin de batcave onderzoekt, Gordon weer bij de grote flashlight staat en Alfred weer in Florence opduikt weten we al genoeg....
Als we dan ook letterlijk Wayne zien zitten, is de cirkel rond.
Kortom een bijzonder eind aan een bijzondere trilogy.
Wel een cyclus die de filmgeschiedenisboekjes in gaat en waarschijnlijk de tand des tijds goed zal doorstaan.
JacoBaco
Dat klopt ook wel, maar het gaat mij om het gevoel en de sfeer die Gotham City uitstraald. In TDK is dit zelfs het minst vind ik. Ook wanneer de stad niet meer door corruptie en de maffia geteisterd wordt, heb ik nog steeds behoefte aan een typisch sfeervol beeld van GC. En ook is New York te duidelijk herkenbaar! Het beeld wat Nolan ons geeft voelt niet uniek en speciaal.
Dus moet je maar plaatjes van Central Park en Wall Street schieten?
Leuk geprobeerd, maar dit klopt niet.
Angrod_Pallanén
maar daar worden in de film al genoeg referenties naar uitgedeeld:
Catwoman: je bent deze mensen niets verschuldigd.
Dus toen dit werd gezegd kon je al voorspellen wat er ging gebeuren? If anything worden deze quotes zwaar ontkracht doordat ze uiteindelijk alleen diende om kijkers [spoilers]op het verkeerde spoor te zetten (oh nee hij gaat dood)
Als we dan ook letterlijk Wayne zien zitten, is de cirkel rond.
Ik heb het idee dat mijn aversie voor de film groter wordt met de dag.
gorelover
Deze film zal ik altijd met een dubbel gevoel bekijken vanwege de schietpartij in Amerika.
Hoe gek kunnen mensen zijn dat ze denken dat ze een Villian uit een film zijn.
Totaal geschift, net als het feit dat iedereen zonder problemen zijn huis kan volhebben met vuurwapens.
Voor de slachtoffers hoop ik dat ze ooit van dit trauma verlost worden en dat de familieleden van de overledenen hun rust zullen vinden.
RIP
JacoBaco
Aan twee Batmanfilms is nu een tragédie verbonden. De dood van Heath Ledger en het recente schietincident. De dood van Ledger is triest, maar dat schieten is diep en diep en diep triest!
berrydrum
tja na 1 uurtje had ik em alweer gezien. Wat is die batman een slikker. Duurde me te lang en werd erg langdradig.
Smietz
Gisterenavond de film gezien. Ik ben vermaakt maar toch ook teleurgesteld. Hieronder enkele opvallend positieve en negatieve punten.
+ Audio en visueel spektalel:
Genieten op het allerhoogste niveau.
- Batman is een stuk minder "cool" dan de vorige twee delen.
- Catwomen:
Ik snap niet dat mensen zo positief zijn (ze is veels te lief). Waarom zit ze überhaubt in het verhaal, ik zie er de meerwaarde niet van in?
- Weinig diepgang:
De film heeft meer diepgang nodig. De personages waren te oppervlakkig. Vooral het verhaal van Bane vondt ik matig, ik denk dat hier veel meer uit te halen was.
jokemeistah
Daarom gaf ik aan het begin van de discussie ook aan wat ik onder diepgang versta. Maar binnen jouw definie is GTST wel het summum van diepgaand... Want dat de inhoud verder nietszeggend is schijnt jou verder niet te boeien.
Dat vind JIJ.
Wie zegt dat de inhoud nietszeggend is? En dat dat me niet boeit?
Jouw mening zijn geen feiten en is al helemaal niet de waarheid.
Daarnaast betekent diepgang, gewoon dat er inhoud in zit.
Dat jij er een hele andere betekenis omheen bouwt, tjaah dat mag,
DVD-T
It doesn't matter who we are... what matters is our plan. No one cared who I was until I put on the mask.
Een waardige afsluiter en net even iets beter dan The Dark Knight. Een film die als het ware gedragen wordt door Ledger en de grote schaal waarop de film geschoten is. De lat lag erg hoog, en Nolan en zijn team leggen die lat net weer wat hoger in The Dark Knight Rises.
Een film met epische proporties. Het verhaal is in de eerste plaats al groots. De losse eindjes tussen de drie films worden op een zorgvuldige manier aan elkaar vastgeknoopt. Er zit erg veel in T.D.K.R., zoveel dat er een epische speelduur nodig is. Maar was dat allemaal nodig om het verhaal een waardige afsluiting te geven. Ik moet zeggen van wel. Hoewel de film gewoon erg lang is, wordt het nergens echt saai. Van de eerste scene tot het fantastische slotaccoord. De begin scene is al fantastisch en overtreft erg gemakkelijk het fantastische begin van TDK. En dan ook nog eens die geweldige introductie van Bane, die een aantal geniale quotes meekrijgt. Daarmee wordt meteen bevestigd dat het niet een allerdaagse schurk is. Hij is slim, welbespraakt en erg sterk. Dan gaat het verhaal verder. De film speelt zich acht jaar na TDK af en ook dat is slim gedaan. We worden voorgesteld aan een aantal nieuwe belangrijke personages. Al komen deze niet allen erg goed uit de verf in het verhaal. Zo is de rol van Catwoman vooral in het begin binnen dit verhaal niet erg belangrijk en erg inwisselbaar. Gelukkig verbetert Nolan dat later in de film. Datzelfde geld ook voor Blake en Tate.
Eigenlijk is het een epische film met Batman. Ik kan niet zeggen dat het echt een Batman film is. We krijgen dan ook niet heel veel van de caped crusader te zien. Een leuke keuze om hem meer als Wayne te laten zien. Zo komt de mens achter het masker beter door. De psychologische strijd tussen hem en Bane helpt daarin ook ontzettend mee. Bane probeert hem zowel fysiek als mentaal helemaal kapot te maken. Het middenstuk als Bane hem naar de plek brengt waarin alles uitzichtloos lijkt is een van de sterkste punten uit de film. Dat geld ook voor de belegering van Gotham die op een overweldigende manier wordt ingeluid. Wat een sterke actiescene is dat. Opnieuw een bewijs dat Bane niet een allerdaagse schurk is. Hij kent zowel pijn als liefde en dat maakt hem breekbaar zoals op het laatst van de film is te zien. De focus ligt gelukkig dus veel op Bane, Gotham en het "verzet". Opnieuw is de schurk dus het meest interessante in een Batman film. Het verdere verhaal is eigenlijk simpel met enkele geniale vondsten. Maar de film is vooral een karakter gedreven film en slaagt daar met vlag en wimpel in. Op sommige momenten is de film wel heel gemakkelijk, zo is de terugkeer van Batman wel heel simpel en is de aanleiding en keuze van Wayne wel erg gemakkelijk gekozen. Ook in de terugkeer, zoals vaker hier aangehaald, ook van een niet heel niveau. Het einde was trouwens perfect het is het laatste deel dus moest het iets speciaals worden. En dat is zeker gelukt met de onthulling van Robin en het laatste shot van Alfred, Kyle en Wayne. Al had ik liever het knikje van Caine naar de camera als laatste shot gezien ipv te onthullen dat het Bruce en Selina zijn, ook had daarbij de vondst van Blake van de batgrot achterwege gelaten kunnen worden.
Maar zoals gezegd blijft het verhaal boeiend en vermakelijk. De film mist echter wel de echte Batman sfeer, mar houd zich stilistisch toch wel staande bij de andere twee films.
Qua actie is er toch genoeg te genieten. Vooral het begin en het einde zijn van een erg hoog niveau. Maar ook de ontploffing van het stadion en Gotham is er eentje om van te smullen. De actiescènes dienen ook het verhaal, en zijn niet zomaar wat losse momentjes. Genoeg nieuwe snufjes ook voor Batman. De Batwing ziet er erg tof uit, en ook daar zijn genoeg leuke momenten voor weggelegd. Het blijft echter te zien dat Nolan niet echt een actie regisseur is. Het voelt na drie Batman films en ook het actierijke Inception nog steeds erg houterig aan. Ook de camerapositionering en editing hadden hierin wat strakker of wat losser gekund. Maar verder ziet het er erg tof uit allemaal. De effecten zien er goed uit en het is allemaal groots. Het beloofde epische slot van de serie is daarmee echt een feit geworden.
Qua acteerwerk zit het eigenlijk allemaal weer erg goed. Nolan kiest wel de acteurs uit die het beste met zijn/haar rol uit de voeten kan. Bale was altijd al overtuigender als Wayne, maar nooit echt als Batman. In deze film maakt hij het wel waar en speelt hij ook perfect Batman. Hattaway als Kyle/Catwoman doet het best goed. Oudgedienden als Caine, Oldman en Freeman zijn altijd wel lekker op dreef. Ook leuk dat er, hoewel je hem niet veel ziet, een grotere rol voor Alfred is weggelegd. Gordon-Levitt doet het met verve. Ook leuk om hem wat losser te zien de laatste tijd dan echt in die hele zware rollen. Een goede jonge acteur en dat laat hij opnieuw zien. Cottilard loopt er helaas wat verloren bij af en toe. Niet echt perfect gecast. En dan krijgen we natuurlijk nog Tom Hardy. Hij had toch wel de moeilijkste taak in de film. Ledger is natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar Hardy weet zich naast hem goed staande te houden. Hij geeft alles wat hij in zich heeft. Daarnaast is het natuurlijk tien keer moeilijker een gehele film met een masker op te lopen. Daar moet je heel erg oppassen dat het geen overacting wordt en hoe je genuanceerd met je ogen kan acteren, daar je zijn gezicht niet ziet. En hoe blijf je interessant met zo'n ding op je kop en een vervormde stem. Hardy pakt dit erg goed op en blijft interessant. Ook mede door de stem die ze gevonden hebben voor het karakter. In het begin is het zeker even wennen, maar de af en toe wat Sean Connery achtige stem went snel. Ook de welbespraaktheid in zijn stem draagt hier veel bij. Ja vond hem gaandeweg steeds toffer vinden en Hardy laat echt een top prestatie zien. Wel een beetje jammer dat hij wel heel simpel aan zijn einde komt . Hij mag dan ook zeker een waardige opvolger van The Joker en Ledger genoemd worden. Ook nog een leuke cameo van Murphy trouwens. Erg leuk rolletje.
De muziek is weer lekker bombastisch, met wat mooie nieuwe toevoegingen. Banes theme is erg gaaf, maar ook de bekende deuntjes doen weer goed hun werk en geven je op bepaalde momenten echt kippevel. Zeker op het einde. Sounddesign is werkelijk verbluffend. Fijne ambiance geluiden, actiescenes zijn lekker opgepompt zonder daarbij de dialogen te overheersen, de stem van Bane die ik geweldig vond. Maar ook het samenspel van de Muziek en geluidseffecten zijn erg goed afgemixt. Camerawerk en editing zijn erg goed, al laat dat het zoals gezegd wat afweten in de actiescènes. Production design is fantastisch, geloofwaardige cgi. Filmtechnisch nagenoeg perfect dus.
Nolan doet wat er van hem verwacht wordt, dit keer nog epischer. De grootsheid straalt werkelijk van het eindproduct. The Dark Knight Rises is zeker geen perfecte film, maar heeft wel een hoog vermaak gehalte en daarmee ook een hoge herkijkwaarde en dat telt dit keer zwaarder dan de (verhaal) technische. Een tijdje geleden dat ik me zo vermaakt heb in de bios met een echte actiefilm.
Jammer dat we niet meer van Nolans Batman wereld krijgen te zien. Er had zeker weten nog veel meer ingezeten dan het nu al te laten eindigen. Nog zoveel personages die ze hadden kunnen gebruiken, nog zoveel verhalen. Aan de ene kant dus erg jammer dat deze reeks nu ten einde is, maar aan de andere kant had ik me geen beter slot kunnen wensen. Ik had deze bioscoop ervaring dan ook voor geen goud willen missen.
Ja, misschien wel de beste Batman recensie in dit topic tot nu toe!
avdj
Waarom post je 300 berichten in dit topic terwijl je een hekel hebt aan zowel de regisseur als het personage Batman? Het begint echt ontzettend kinderachtig te worden. De Batman-fans lopen 'jouw' Rambo films ook niet massaal af te kraken. En daar is alle reden toe. (Denkt aan deel 2 en 3...
TheAssociate
Goed slot van de Batman trilogie van Christopher Nolan, alleen jammer van het stemmetje van
Bane *4,0
Ik heb totaal geen hekel aan het personage en vind de Batmanfilms van Nolan best goed. Al geef ik toe dat de man niet tot mijn favorieten behoord.
En als jij de behoefte hebt de plus en minpunten van Rambo te bespreken, ga je gang. Daar is het een discussieforum voor. Als je enkel lovende verhaaltjes wilt lezen, start je maar je eigen fanpage op facebook of zo.
avdj
Begrijp me niet verkeerd: niets is zo saai als alleen maar met gelijkgestemden op een forum zitten. Maar gezien de ontelbare berichten van Reinbo bij dit topic, kan ik mijn gevoel niet onderdrukken dat hij dit stiekem een verdomd interessante film vindt.
@Reinbo: ik heb geen behoefte om Rambo 2 en 3 te bashen, ik schrijf liever een lang verhaal bij films die mij wél weten te raken.
Ik probeer een inhoudelijke discussie te voeren. Heeft niets met trollen te maken. Maar je hebt wel gelijk, als zij er niet op in gaan is de discussie snel gesloten. Zal ik verder ook niet van wakker liggen.
Minken
Ga gewoon door... Heb al recensies genoeg gelezen.. Vind het wel een leuke discussie om te volgen..
Ruben0s
Gisteren gezien in de bios. Had hele hoge verwachtingen maar de film mocht wat mij betreft wel een half uurtje korter duren. Zal hem binnenkort nog een keer kijken en dan een recensie schrijven.
Tuurlijk vind ik het een interessante film. Het is de hype van het jaar en onderdeel van een van de meest succesvolle trilogieën uit de film historie en zal binnenkort ook wel in de top 100 terecht komen. Vind het ook een goede reeks, maar ben verder geen fan van Nolan. Zijn populariteit heeft mij lang bevreemd, maar begin inmiddels helder te krijgen waarom zijn film zo'n brede doelgroep aanspreken.
Verder voer ik liever discussies over alle facetten van het film maken dan dat ik een lange recensie schrijf. Dat doe ik dan ook zelden. Ieder zijn ding.
Warner Brothers
Ik heb me prima vermaakt, van de eerste tot de laatste minuut! Vandaar mijn hoge score!
raafmau
Wel een goeie film, alleen had er veel meer van verwacht.
Had totaal geen "WOW" gevoel wat ik bij BB en TDK wel had .
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Film > Spoilers > The Dark Knight Rises (2012)
Perfectly clear
Klinkt logisch..........

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile