Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
jay73
Ok punt voor jou. Maar in deze film was het misplaatst. Uitgekauwd concept.
Ik vond het ook jammer, het eind was veel beter geweest zonder.
Lefgozer
Ja, nou weten we het wel Reinbo. Het begint een beetje irritant te worden. Wellis nietes is niet echt interessant te lezen voor een buitenstaander.
Waar voer ik een wellis nietes discussie. Is bovendien voor het eerst dat ik mij over het eind uit laat......
Lefgozer
Al je berichten over deze film. Op alles wat mensen aangeven goed te vinden aan de film ga jij tegenin. Dat is één keer leuk om te lezen, maar om nou op elke pagina vijf keer die theedoek en snor te moeten aanschouwen met daarnaast een onzin bericht is even te veel. Bovendien zie ik je veel kulargumenten opnoemen. Om maar eens wat te noemen, geen humor? Ik denk ook dat weinig mensen dat verwachten (en willen) als ze naar deze film gaan. Ik moet hem zelf nog zien, maar humor is wel het laatste waar ik op reken. In de Batman novels zit ook bar weinig humor kan ik je vertellen. In een film van Jennifer Aniston verwacht ik ook geen kogels en humor.
. In een film van Jennifer Aniston verwacht ik ook geen kogels en humor.
Office Space!
Al was het ondanks, niet dankzij Jennifer dat het briljant was haha.
Verder wel met je eens hoor. Rare argumenten lees ik hier tegen de film.
Zal best. Versie van Burton en consorten zitten wel barstensvol humor. De tv serie ook. Blijft dus toch een keuze van Nolan, die ik een slechte vind. Heb het overigens in dit specifieke gevan liet enkel over Batman maar over al Nolan's films. Dus hoe je het ook bekijkt, het is geen kul argument.
Verder zijn er ook zat zaken die mensen goed vinden waar ik het wel mee eens ben. Maar als mensen het camerawerk of de diepgang roemen ben ik gewoon erg benieuwd welke shots of elementen ze dan bedoelen. Helaas weet ook vrijwel niemand daar enig antwoord op te geven.....
Nee, je krijgt voorbeelden zat Reinbo, maar je bent het er dan weer niet mee eens. Dan kom je weer met nutteloze quotes over huilende butlers aan ofzo. Achtergrond verhaal van Bane en Bruce Wayne gaat vrij diep en is voor velen boeiend. Camerawerk oordeel ik niet over, ben ik niet een kenner in.
En Nolan zijn beleving van Batman is er 1 zonder echte humor.
En Nolan zijn beleving van Batman is er 1 zonder echte humor.
Je haalt diepgang doo rlkaar met gelaagdheid. Ik heb diepgang al eerder gedefinieerd als reflectie of commentaar gevend op ons echte bestaan. Een film gaat dan dieper dan enkel het bieden van vermaak of vertellen van een verhaal. Dat Batman en Bane vroeger beide lid waren van dezelfde club is een plotlaag, geen diepgang wat mij betreft. Een plotlaag die ik persoonlijk weinig interessant of relevant vond in een actiefilm. Als Bane dat niet was geweest hadden ze nog steeds de stad kunnen opblazen en de boel aan gort schieten. En dat waren veruit de gaafste scenes.
galaxydriver32
ga deze week met m´n vader een weekendje weg naar Amsterdam
en dan ga ik misschien deze zien of Snow White And The Huntsman
jokemeistah
Diepgang betekent eigenlijk dat er inhoud in het verhaal zit. En er zit genoeg inhoud in Nolans trilogie.
Dat jij diepgang op een ander manier interpreteert, tjaah dat kan.
Jawaddedadde
Fuck, wat jammer dat de film nog niet in BE draait, mis ik al die leuke discussies
Had er een weekendje Nederland van gemaakt!
Jawaddedadde
Ik zal me haasten
Nee, op de film zelf kan ik wel wachten, het zijn al die comments en recensies hier die het me moeilijk maken
Ik zal me haasten
Ach, denk Reinbo hier weg en het topic is nagenoeg leeg!
Gish
diepgang
De afstand van de kiel van een schip tot de waterlijn.Van belang i.v.m.de zeewaardigheid en de veiligheid van het vaartuig
jokemeistah
diepgang
hahah, dat ook inderdaad
Naomi Watts
Opschepper. Jij kan gewoon hier heen. Zwaar jaloers. Schijnt de klapper van 2012 te worden, al zie ik HM niet zo snel over Cosmopolis heen klappen maar toch. Gratis biostip van me, thank me later
Hdde
Ach, denk Reinbo hier weg en het topic is nagenoeg leeg!
Nee, dat komt door de hele hype.
Ja, nu zal Jawadde wel een tevreden mens zijn. Geen Batman, wel een Franse film over iets...
psychopath
Gewoon goed. Hoge kwaliteit. Zie je tegenwoordig weinig.
Right! Je ziet niet anders tegenwoordig in een beetje actie film met budget
misterfool
Mening actiefilm is niet zo mooi gepaced, heeft niet zo'n prachtig mooi en evenwichtig camarawerk en heeft niet zo'n sterke cast. Inderdaad, een actiefilm met zoveel kwaliteit kom je niet zo vaak tegen.
misterfool
Mwah, in het actiegenre ben ik wel redelijk goed bekend en vind ik veel uiteenlopende films goed. Van enorm gestileerde actiefilms als Crank en kill-bill, campy actie als Drive angry tot de wat sobere actiefilms als de eerste die-hard of first-blood. Toch vind ik dit een van de beste actiefilms die ik gezien heb. Zo vind ik bijv de de achtervolgingsscene in de snelwegtunnel werkelijkwaar kippenvelopwekkend.
Edit:
Voorbeeld dat de batmanfilms van Nolan wel degelijk meer diepgang hebben dan de gemiddelde actiefilm:
YouTube - Batman Unmasked - The Psychology of the Dark Knight
aspers
Hier kan ik héél kort over zijn:
EPIC!!!!
Wat een finale, wat een schitterende afsluiting van deze trilogie. Sterkerk nog.... ik denk wel de beste afsluiting van een filmreeks ooit! Denk aan de epische afsluiting van de Lord of thé Rings trilogie. Maar waar laatstgenoemde de mist inging met wel (zo leek het) 3 afsluitingen, doet TDKR het wél goed. Een zinderende finale van een paar minuten waarin alles samenvalt, waarbij het hele plaatje klopt en alles waardig wordt afgesloten. Dit zie je zelfden bij een filmreeks! Kippenvel tot en met... Alleen al hoe het thema 'rise' tot in het allerlaatste shot is doorgevoerd...
Without a doubt, het best wat we dit jaar te zien krijgen!
richiedoom
Ik ging naar deze film met de gedachte dat ik Batman Begins wel tof vond en the Dark Knight geniaal, en dat deze film de laatstgenoemde niet zou gaan overtreffen, maar dat ie wel beter zou zijn dan Batman Begins. Ik zat er een beetje naast. Ik ging weliswaar zeer tevreden naar huis, maar een aantal slordigheden maakten deze film wat minder dan het had kunnen zijn.
Ten eerste: Ik vond Bane eigenlijk niet zo heel tof. En dan heb ik het zowel over het personage als over de acteerprestatie. Wanneer je de gehele film een masker op hebt, moet je dat gebrek kunnen compenseren. Dat deed hij met zn spiermassa en krachtpatserij, maar die krachtpatserij doet hij wat mij betreft weer teniet met zijn stem. Totaal niet de stem die je verwacht bij zon type schurk, waardoor ik het soms zelfs lachwekkend vond worden! Overigens moet ik ook zeggen, dat Bane wat mij betreft te weinig in het stuk voorkwam, waar the Joker volgens mij nog meer screentijd kreeg dan Batman in het vorige deel.
Ten tweede: Selina Kyle/Catwoman, ik vond haar rol in de film ontzettend vaag. Ik had veel meer over haar achtergrond willen weten. Ok, ze is een dief, maar ineens, zonder aankondiging, huppelt ze rond in een geil kattenpakje compleet met oortjes. Ik snapte echter niet waarom...maar het zal wel haar idee van een vermomming zijn dan.
Ten derde: Marion Cotillard moet zich echt doodschamen voor haar sterfscene. Jezus christus zeg, het was echt van een GTST niveau. De bioscoopzaal barstte ook in lachen uit! Hoe is het mogelijk dat van alle cast en crewleden, niemand heeft gezegd: doe dat ff overnieuw alsjeblieft?!
Ten vierde: De hollywood blockbuster cliches! Daar waar ik ze in de vorige twee delen nog vond meevallen (natuurlijk, ze zaten er in) wordt je er in deze film mee overladen. de typische one liners die als grappig bedoeld worden, maar die op zulke misplaatste momenten worden gemaakt dat ik er totaal niet om kan lachen. En oneliners van personages die later tegen hen gebruikt worden.....zucht.....
Ten vijfde: Het einde ging NET iets te ver door. Wat een prachtig einde had het kunnen zijn! Batman redt Gotham van de totale vernietiging door zichzelf op te offeren, Alfred in tranen, maar Batman is toch de held! Ik zat te genieten! totdat ineens bleek dat die politieagent opeens ROBIN bleek te heten........En nog erger, dat Bruce Wayne toch nog bleek te leven!! Ok, het was og steeds en aardig einde maar ik had het toch mooier gevonden als Bruce/Batman was overleden.
Deze negatieve punten moest ik even kwijt, het maakte de film naar mijn idee een stuk minder dan the Dark Knight. Ik ben benieuwd hoe anderen hier over denken. Ik moet wel zeggen dat er meer dingen tof waren dan slecht, vandaar ook mijn cijfer.
Itt tot het vorige deel, vond ik hier het verhaal van Bruce Wayne/Batman veel boeiender dan dat van de schurk. Zijn relatie met Alfred is erg mooi, en Michael Caine speelt echt vol emotie, een prachtige rol. Christian Bale doet het ook zoals je van hem mag verwachten erg goed.
De actie was erg goed, de gevechten met Bane waren erg mooi en ik ervaarde ze ook als spannend. Daarnaast vlogen de krappe drie uren voorbij, wat uiteraard een goed teken is.het hele gedeelte nadat Bane de rug van Batman breekt, en dat hij in the pit beland vond ik ontzettend tof bedacht.
Al bij al geef ik dezelfde stem die Batman Begins van me heeft gekregen, 4*. Alleen ik vind het zo jammer omdat ik gewoon zie dat er meer had ingezeten, maar ik begrijp bepaalde keuzes die Christopher Nolan heeft gemaakt gewoon echt niet. De man die met zulke geniale twists kwam in veel van zijn films, maakt het zich er hier qua verhaal veel te makkelijk van af.
Dat jij diepgang op een ander manier interpreteert, tjaah dat kan.
Daarom gaf ik aan het begin van de discussie ook aan wat ik onder diepgang versta. Maar binnen jouw definie is GTST wel het summum van diepgaand... Want dat de inhoud verder nietszeggend is schijnt jou verder niet te boeien.
Miron
Zijn er mensen die 'm al 'n tweede keer gezien hebben?
Vind zelf dat Nolan meer uit het karakter Bruce Wayne gehaald heeft moeten hebben.
Maar hopelijk ga ik de film in zijn geheel meer waarderen na 'm twee keer gezien te hebben.
congo
Episch.
Mijn verwachtingen waren extreem hoog voor The Dark Knight Rises en honestly: had niet iedereen dat? Gisteravond heb ik hem dan eindelijk gezien met mijn verwachtingen op pocket. En tja? Na zoveel anticipatie mag je dan eindelijk een recensie voor deze grootse film maken. Maar waar moet ik toch eigenlijk beginnen?
Laat ik gewoon maar beginnen met de personages. We hebben Christian Bale die Bruce Wayne alias Batman speelt en dit natuurlijk weer prima aflevert. Waar ik nog echter zwaar verrast over was was hoeveel belangrijkheid Alfred heeft tot de verhaallijn van Bruce Wayne. In de vorige twee delen Batman Begins en The Dark Knight was hij nog vele malen meer te zien maar hier heeft hij een niet al te lange screentime en hij heeft toch een grote belangrijkheid tot de film. Dan nu de villains: Tom Hardy als Bane vond ik erg sterk. Hij speelde toch weer totaal anders dan ik verwachtte maar ik vond dat wel een lekker toontje dat lichte Britse accentje met zijn ge-adem waardoor hij net een Darth Vader look-a-like werd maar ik stoorde me eigenlijk er weinig aan. Verder had ik niet echt in de gaten dat ik naar Tom Hardy zat te kijken: ik dacht zo echt van: ik zit naar Bane te kijken. Zoals ik al eerder zei in vorige berichten vond ik in de trailers Anne Hathaway maar een beetje saai maar ben toch blij om te zeggen dat ze in de daadwerkelijke film erg goed is. Ik kon eigenlijk nauwelijks echt zeggen dat ze echt Catwoman speelde. Ze werd niet eens als Catwoman gerefereerd maar naar mijn mening is daar helemaal niks mis mee. Verder vond ik Joseph Gordon-Levitt ook een prima spel afleveren als John Blake, ik vond het uiteindelijk wel fris en origineel weergeven dat hij uiteindelijk Robin lijkt te worden, ondanks dat ik dacht: dat past niet in dit duistere Batman-universum.
Verder scoort deze film ook geweldig goed op spektakel en op audiovisueel vlak. Gotham City wordt, net zoals in de vorige delen, weer met prachtige shots getoond en had nu wel het idee op de 1ste helft dat het een minder duistere stad was, niet zoals de vorige twee delen. De actie in deze film is groots en mag te verwachten zijn in een summer-blockbuster als deze. De actie wordt geweldig goed in beeld gebracht: de vlieg-scenes met The Bat zijn erg leuk en spectaculair om naar te kijken. Ik vind dat The Dark Knight Rises zelfs op verhaal nog erg prima spel aflevert: er zitten een paar creatieve wendingen in het verhaal zoals dat gedoe met Bane's gevangenis (of terwijl DE HEL) of die flashback-sequenties met Ra's al Ghul en zijn dochter. Ik stond toch even met mond open te kijken van waar dit verhaal naartoe ging. Verder gewoon dat hele sfeertje vanaf het punt dat Bane Gotham overneemt is lekker dystopisch en zorgen voor een fijne sfeer. Ik heb de film zelf niet in IMAX gezien, anders moest ik helemaal naar Eindhoven voor 1 avondje. Ik kan me voorstellen dat de film qua beeld en geluid nog mooier dan is, maar gewoon normaal is het ook zeker goed te doen.
Tja? Ik vind dat The Dark Knight Rises episch is en er wordt hier wel heel erg overdreven omgegaan met dat de film geen dieptegang heeft zeg. Deze film is sowieso voor lekker zomer-entertainment en hij doet gewoon erg goed wat deze film moet doen. Een epische afsluiter van Nolan's Batman trilogie.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile