• 9.415.859 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Er werd lekker op los geknald. Precies wat het moest zijn.

Er wordt in zovele films 'lekker op los geknald'. Dat hoeft dan niet per definitie als compromisloos bestempeld worden.

Welk compromis hebben ze daar dan volgens jou voor moeten sluiten?

Ik associeer 'compromisloos' al rap met termen als 'rauw', 'gewaagd' en 'gedurfd'. Misschien ten onrechte, maar een film als Gomorra, een serie als The Wire zijn voor mij daar een perfect voorbeeld van. Het woord compromisloos betekent in mijn optiek niet dat er geen compromissen gesloten worden, wel dat de film zich onderscheidt van anderen door niet in te gaan op de verwachtingen van het publiek en dat heeft The Expendables juist wel gedaan. Moest Stallone na 5 minuten het loodje gelegd hebben zou ik het compromisloos gevonden hebben maar The Expendables volgt nu eenmaal perfect de regels van het actie-genre zonder enige vorm van durf.

avatar van Reinbo

Dan houden we er in deze een andere definitie van compromisloos. (Zie overigens niet wat er compromisloos aan Gomorra zou zijn, toch geen bijzonder harde of rauwe film?). Maar het lijkt me duidelijk dat gezien de PG13 waar deze voor gaat, deel 1 absoluut als compromisloos gezien kan worden.

Deel 1 is na Rambo toch een van de hardste actieknallers die ik ken. Daarnaast is het een ode aan het genre, dus het volgt de regels expres en heel bewust. Beetje vreemd commentaar dus.

Iron Maiden

Reinbo, ik denk dat jij meer in die film ziet dan er is.

Altijd loop je alles maar goed te praten, maar het blijft een simpele actiefilm met veel bekende sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Misschien is dit maar een gerucht en blijkt er niks van waar te zijn. Kan me niet voorstellen dat hier geen knalfestijn van wordt gemaakt.

Iron Maiden schreef:

Reinbo, ik denk dat jij meer in die film ziet dan er is.

Dat ontken ik toch ook niet. Sterker ik bevestig dat. Helaas kunnen we dat van deel 2 niet meer verwachten. Dat wordt namelijk een kindvriendelijke actiefilm. Doe mij dan maar simpel en geweldadig.

dutchtuga schreef:

Stallone heeft het bevestigd. Zal wel gaan knallen, maar zonder carnage....

avatar van deGVR

deGVR

PG-13!! Ik las dat er niet gescholden wordt, maar dat het nog steeds een knalfestijn zal zijn, met het nodige bloed (' A barbeque of grand scale ass bashing'). Hoewel ik het jammer vind dat het allemaal een tandje minder zal zijn (hopelijk alleen op taalkundig gebied) en dat ik Chuck Norris totaal overbodig vind voor deze film (ik zie liever Seagal vs. Van Damme vs. Lundgren, of Vin Diesel/the Rock/Michael J White of desnoods meer screen time voor Schwarzenegger, Li en Statham of misschien zelfs een herintrede van Mickey Rourke), zit ik nog steeds gruwelijk op deze film te wachten en zal ik (meerdere keren) in de bios te vinden zijn.

Voorlopig heb ik die eerste teaser trailer al zo'n vijf keer gezien.

avatar van Reinbo

Hoe kun je Norris nu overbodig vinden. Dat is na Stallone, Schwarzenegger en Bronson toch wel de 4e biggest bad ass. De namen die jij noemt mogen nog niet eens in zijn schaduw staan. (zouden ze ook niet overleven overigens)

avatar van Theunissen

Wordt dit trouwens de eerste film voor Chuck Norris die in de bioscoop te zien is ?

avatar van Reinbo

Vroeger haalde Norris altijd de bios, maar dat is vast voor je tijd.

Heb zelf Code of Silence, Invasion USA, Missing in Action 1-3, Firewalker, Delta Force, Lone Wolf Mcquade en vast nog een paar allemaal in de bios gezien. Draaide zelfs in de grootste zalen. Wat ik schreef, Norris was veel groter dan Van Damme, Lungren of Seagal.

avatar van eltorro

eltorro

Maar is het nou Norris zijn schuld dat deze film een PG13 rating krijgt?

avatar van Reinbo

Nee, dat is de schuld van de studio en Stallone die daar aan toegeeft.

avatar van Theunissen

Kan me eigenlijk alleen herinneren dat die meuk van Norris altijd gelijk bij ons op video uitkwam (VHS/Betamax/Video2000). Maar ik was rond die tijd tussen de 12 en 16 jaar en hield me eerlijk gezegd niet zo veel bezig met de bioscoop. Ik was toen meer gefocust op Video's.

avatar van Reinbo

Bioscopen waren destijds in handen van de Canon Group. Norris was samen met Bronson hun grootste ster. Werd dus flink gepushed in de bios.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

YouTube - Megan Nguyen talks Expendables II Vanaf 1.20 ongeveer. ''Sly changed the rating from PG-13 to R''. De druk zal wel hoog geweest zijn...

avatar van schram101

schram101

Dat is een heel oud filmpje toch?

Iron Maiden

Ik vind Chuck wel degelijk overbodig, hij heeft nooit echt goede actiefilms gemaakt in mijn ogen en een gevecht 1 op 1 tegen Seagal zou hij zeker niet overleven.

avatar van thunderball

thunderball

Dat is een kwestie van smaak.

Hij heeft toch genre klassiekers gemaakt als Delta Force, Invasion USA, Lone Wolf McQuade en de Mission in Action-reeks.

Verder oogt Norris anno nu fitter dan Seagal en hij was sowieso vijf-, of zes- voudig wereldkampioen karate, dus om nu te zeggen dat Seagal hem zo aan kan, ik betwijfel het.

Ik heb trouwens liever dat ze nog eens samen, zij aan zij in een film, zouden vechten tegen een paar honderd man.

genre klassiekers?

welk genre is dat dan wel?

hij heeft de grootste meuk op zijn naam staan ja, hij wordt veels te overgewaardeerd terwijl zijn films zelf écht niet goed zijn en ja, ik heb ze bijna allemaal gezien.

Seagal heeft ook 8e dan Aikido, dat krijg je ook niet zo maar en bij Aikido maakt het niet uit wie er fitter oogt, want het enige wat je hoeft te doen is iemands bewegingen tegen hem te gebruiken.

En ja natuurlijk, zij aan zij honderd man omleggen zo toch echt een droom zijn die uitkomt maar helaas.

avatar van finalman

finalman

Seagal? Liever Norris als ik moet kiezen.

avatar van thunderball

thunderball

Seagal heeft helemaal alleen maar rotzooi op zijn naam staan en hoewel hij jonger is oogt hij nu stukken minder fit dan Norris, dus.....

avatar van Thorak

Thorak

Iron Maiden schreef:

een gevecht 1 op 1 tegen Seagal zou hij zeker niet overleven.

Whahahaa en toen ging de wekker!

Chuck is werkelijk meervoudig wereldkampioen Karate. In het geval van Seagal is er door meerdere instanties gerede twijfel over het feit of Seagal überhaupt wel Aikido dans heeft...

Ik zou Seagal wel eens in de ring willen zien staan met Wesley Snipes! Die kan Seagal denk ik nog wel een en ander over aikido leren.

Maar ontopic: Chuck is verre van overbodig! Hij is de godfather van de aktiefilms! Als ze nog geleefd hadden dan zouden Lee Marvin en Steve McQueen er ook nog in komen!

En uiteraard Wesley Snipes zodra hij Amerika weer uit mag.

Was JCVD nou ook ooit wereldkampioen karate geweest?

Zo ja hebben we 3 voormalig wereldkampioenen bij elkaar; Chuck Norris, Dolph Lundgren en Jean Claude van Damme.

EDIT: JCVD is Europees kampioen karate geweest, ook geen slechte prestatie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Chuck overbodig .

avatar van Tonypulp

Tonypulp

thunderball schreef:

Seagal heeft helemaal alleen maar rotzooi op zijn naam staan

Bullshit. Zijn rollen van eind jaren 80 begin jaren 90 zijn geweldig, maar aan je stemmen te zien heb je daar niks van meegekregen.

Chuck overbodig vinden is wel enorm ludiek, alleen al het feit dat hij met Bruce Lee heeft gevochten, geeft hem oneindige crediet

genre klassiekers?

welk genre is dat dan wel?

De Karate film - Chuck is een genre op zichzelf.

Iron Maiden schreef:

Chuck is natuurlijk 100 keer de man die Seagal is. En Chuck heeft nog met Bruce gevochten. Ken je klassiekers zou ik zeggen. Seagal is een over het paard getild ventje die te veel praat (schijnbaar geloof jij hetgeen hij zegt.) Zou een prima bad guy zijn. Had Chuck m zonder een spier in zijn gezicht te vertrekken in elkaar kunnen trappen.

Verdiep je eens in Chuck, zou ik zeggen: Chuck Norris Facts | - chucknorrisfacts.com

avatar van Thorak

Thorak

Reinbo schreef:

Daar gebruikt Chuck alleen hooguit zijn duim voor! Mischien zelfs alleen zijn pink.

avatar van The Oceanic Six

Die dikke Seagal hoef je alleen een hamburger voor te zetten, dan stopt hij met vechten en sla je hem met 1 tik op de neus neer.

avatar van schram101

schram101

avatar van jipt

jipt

Laat EX2 maar lekker aan je voorbij gaan. The Raid wordt de actieknaller van 2012. Trailer: YouTube - The Raid Movie Trailer 2011 HD

avatar van Reinbo

Is tenminste 16+ zo te zien.