• 9.379.368 stemmen

Met onder meer: Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 december 2011

Plot New Kids Nitro

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren.

DBTim schreef:

Het woensel woensel geschreeuw was het enigste waarom ik heb moeten lachen.

. idd.

Woensel Winkelcentrum Woensel!!

brujeria schreef:

haha, precies weer wat ik verwachtte:

meer van hetzelfde en da's dus leuk.

Fout en grof is nu eenmaal leuk, face it.

hoorde dat het NRC dit 0 sterren had gegeven!

"Da kom omdat da homo's zijn, jonge! HOMO'S!!!!!"

gewoon leuk, niet te moeilijk doen.

Die nul sterren was voor New Kids Turbo.

avatar van daxclusive

daxclusive

Leuk tweede deel van de beroemde jongens uit Maaskantje.

Toch vond ik deel 1 leuker en kreeg dan ook 5 sterren.

Zeker geen slecht verhaal en genoeg humor, alleen jammer van de zombies etc.

avatar van rep_robert

Net zoals het eerste deel is Nitro vooral in het begin erg aanstekelijk voor je lach, juist omdat je vanuit een normale bui in een compleet onzinnige wereld terecht komt die je totaal niet serieus moet nemen. Het nadeel van het fragmentarische filmpje is dat het op een gegeven moment is uitgewerkt en de lach snel verdwijnt. Op de drie running gags na viel er de tweede helft van de film weinig meer te genieten (ondanks het "Amerikaanse" kleurenfiltertje) en brandt de film als een nachtkaars uit.

Tonypulp

(ondanks het "Amerikaanse" kleurenfiltertje)
Gewoon een filtertje om een klassieke sfeer te faken, hoe is dat nou Amerikaans ?

----

Ben blij dat ze na deze film kappen, want dat heen-en-weer geschreeuw van scheldwoorden werkt NIET. Wat wel werkt, is de aanhoudendheid van willekeurigheid en ronduit onbeschaamde vertoningen. Daar ligt de kracht van dit zeldzame project. Dit is wellicht de enige Nederlandse film die ik aan een buitenlandse filmfan zou aanraden. Prachtig concept dat zelfs zonder 'begrip' van de culturele referenties overeind blijft, want er valt altijd wel wat in te herkennen en anders val je van de ene komische verbazing in de ander.

kos schreef:

[Woensel Winkelcentrum Woensel!!

avatar van rep_robert

Kwam ook door de setting, het Friese landschap had wel een desolate uitstraling. Iets wat die oude Amerikaanse horrors ook goed weten te creëren. Vandaar ook die aanhalingstekens om het woord Amerikaans

avatar van disneystore

disneystore

Een beetje een reactie op jeroentjuhhhhh, ik denk dat sommige wel doorhebben dat dit dus een soort parodie is op de Nederlandse en ook soms Belgische cultuur, maar zo zien de kinderen die ik ken het dus echt niet, en dat irriteert mij kapot. Ze denken dat het serieus is, en gaan New Kids quotes in het dagelijkse leven gebruiken. Een jongen die ik ken blijft maar ''kut'', ''jonguh'' en ''kom maar '' zeggen.

Tonypulp schreef:

Nederland heeft anders meer dan genoeg goede films, die ook in het buitenland gewaardeerd worden. Humor is juist een van de moeilijkste dingen voor een buitenlander. Sowieso is het moeilijk vertaalbaar (vanuitgaande van taalkundige humor uiteraard) en de smaak van humor verschilt nogal per land. Bij de Duitsers doen de New Kids het wel heel erg goed, maar de Duitsers hebben dan ook de breedst mogelijke smaak wat betreft humor. In Amerika verwacht ik dat dit het ook redelijk goed kan doen, simpele humor en grof taalgebruik, kan bijna niet fout gaan op de Amerikaanse markt zou je denken! Wat de Amerikanen waarschijnlijk alleen niet zullen begrijpen in een Nederlandse film, is dat er niet geblowd wordt, ze denken daar bijna allemaal dat we ons hier allemaal knetter stoned blowen.

Tonypulp

Het gaat er bij die opmerking vooral om dat ik dan iets aanraad waarmee ik wil dat dit land geassocieerd wordt....en daar is deze helaas behoorlijk eenzaam in. We zijn oubollig (Nova Zembla), achterhaald (Zombibi)... maar gestoorde komedies kunnen we eens in 't decennium wel voort brengen. Flodder is wat dat betreft ook iets om trots op te zijn.

Heb weinig met de richting van de film scene hier in NL, dus de Soldaat van Oranje's kan men opgeborgen houden voor een repliek hier op

ze denken daar bijna allemaal dat we ons hier allemaal knetter stoned blowen.
Niet dan?

Fortune

Zijn echt maar weinig Nederlandse films die gewaardeerd worden in het buitenland. Nederland is een gigantisch klein filmland, redelijk onbelangrijk zelfs.

Duitsers staan bekend om het land met de minste humor en toch echt niet de breedste?!

New Kids slaan daar aan omdat daar dezelfde soort figuren rondlopen.

En deze film aanraden aan iemand van het buitenland zou ik ook niet doen. Als het Brabantse dialect vervalt blijft er echt niet veel over van deze film. Totaal oninteressant voor de buitenlander die totaal onbekend is met de figuren die hier rondlopen, de muziek en friettent cultuur.

Tonypulp

De gezichten spreken boekdelen en dit soort vreemde cultuurtjes komen sowieso wel goed over. Vind het dialect met afstand het minst grappige wat deze film te bieden heeft, het is vooral visueel heel agressief en gestoord.

Fortune

Dus als ze allemaal heel correct Nederlands zouden praten dan zou het allemaal net zo grappig zijn?

Een kut blijft een kut.

Fortune schreef:

Ja en Belgen staan bekend als dom volk en Nederlanders als gierig.

Internationaal onderzoek heeft wat betreft de humor van de Duitsers namelijk het tegengestelde uitgewezen.

Tonypulp schreef:

Dat klopt wel ja, de mimiek is zeker wel sterk.

Een kut blijft een kut.

Het gaat er toch echt om hoe je het brengt. Het is niet grappig omdat ze kut zeggen maar hoe ze het zeggen.

Fortune schreef:

Het had zeker wel ieder ander willekeurig dialet kunnen zijn ja, hoewel sommige dialecten dan wel juist weer irritaties zouden kunnen oproepen.

Persoonlijk heb ik een schurft hekel aan Amsterdams dialect, terwijl anderen het juist wel weer leuk kunnen vinden. Leids zou het ook wel goed kunnen doen denk ik.

Thorak schreef:

Ja en Belgen staan bekend als dom volk en Nederlanders als gierig.

Ja, maar New Kids is toch echt geen graadmeter voor humor. Is trouwens al zo vaak gezegd dat het populair is in Duitsland omdat ze daar hetzelfde soort tuig hebben rondlopen en zeker niet omdat Duitsers zo'n brede gevoel voor smaak hebben.

Fortune schreef:

Dat geldt voor alles, wát je zegt is vaak helemaal niet van belang, hóé je het zegt wel! Dat is vaak ook het probleem met fora, je hebt geen intonatie bij platte tekst, enige dat het nog een klein beetje kan versterken zijn smileys.

We kennen allemaal wel denk ik de situatie waarin je een vriend een lul noemt en er vervolgens met zijn allen helemaal dubbel om lacht....

Fortune schreef:

Herkenbaarheid is ten allen tijde een belangrijk element in humor en dus ook van toepassing in dit geval. Dit soort tuig hebben ze niet alleen in Nederland en Duitsland, maar toch zie ik een film als deze het niet zo goed doen in landen als België of Engeland. Ik zie ook niet in waarom New Kids geen graadmeter voor humor zou kunnen zijn, het is tenslotte een komedie en humoristisch bedoelt.

Thorak schreef:

Ja maar 'verrekte kut' is echt iets Brabants en kan dus ook niet in een andere dialect worden geplaatst want dan zou het totaal niet passen. Koekwaus zeggen ze ook niet boven de rivieren. Zijn gigantisch veel dingen die echt gewoon Brabants zijn en dus NEE, het kan niet in elk willekeurig dialect want elke dialect heeft eigen woorden!

Tonypulp

Maar iemand ''koekwaus'' noemen is voor mij niet grappig, dus wat dat betreft is het toch helemaal niet vreemd dat ik (wij?) de film best in een andere context kunnen (/willen) zien?

Tonypulp schreef:

Natuurlijk maar het grappige is wel dat heel New Kids min of meer daar om draait.

Fortune schreef:

Ja en wat is je punt nou dan? In een ander dialect zouden er andere woorden gebruikt worden ja. Het principe blijft daarmee hetzelfde.

"Koekwaus" is niet typisch Brabants, dat zeiden we hier 20 jaar geleden ook, alleen is het hier geen mode woord meer en in Brabant nu weer wel. Het word "waus" wordt overigens nog steeds wel volop gebruikt, net als "kut" als aanwijzendvoornaamwoord. Wat wel waarschijnlijk door deze films meer wordt gebruikt is "jonguh!".

Fortune

Dat niet elk dialect grappig is of er goed bij past. Brabants past er toch goed bij, lekker lomp en onzinnig taalgebruik.

avatar van cserra

cserra

Wat een bagger film. Het 1e deel was nog wel ok, maar dit gaat echt nergens over. Knap dat ze het zo slecht hebben kunnen maken..

avatar van VanRippestein

VanRippestein

ja god het is inderdaad een complete uitmelking van het succes van deel 1. Vermakelijk, maar het mist in alle opzichten originaliteit en is dus gewoon minder grappig door de herhaling... Ik zou graag een nieuw project van de makers willen zien, dat dan weer wel.

avatar van ricardo74

ricardo74

Zeer matig vervolg op het veel betere 1e deel. De leukste scenes zijn al in e preview te zien. Erg overdreven allemaal. Jammer..

avatar van pintjebier

pintjebier

Vreselijk slecht, 75 minuten te lang, in de resterende 3 minuten zaten een paar leuke grappen. Vermoeiend hoor.

avatar van eapoe

eapoe

Normaal vind ik dit soort films niets.

Deel 1 kon ik niet classificeren als iets goeds ... maar ondanks mijn negatieve gevoel over dit soort films kon ik het NIET laten ook deel 2 te kijken (toch nieuwsgierig dus).

En wat blijkt .... ik heb aardig kunnen lachen om de humor, soms domme humor die nergens op slaat en er gebeuren dingen die totaal niet kloppen, en juist dit vond ik gaaf "jongen"

Gewoon een film die lekker wegkijkt en nog grappig is ook.

Dus ipv 1 ster geef ik dit 2e deel 3 sterren, en weetje jongen ... het uitmelken van de humor uit deel één is juist leuk gevonden. Het ligt er zo dik bovenop dat het niet uitmaakt.