New Kids Turbo (2010)

mijn stem
2,92
2812 stemmen

Nederland
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil
met Flip Van der Kuil, Steffen Haars en Nicole van Nierop

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.

TRAILER

1278 BERICHTEN 88 MENINGEN
zoeken in:
2,5
0
geplaatst: 5 juni 2014, 13:24 uur [permalink]
Wel een grappige film. moest er bij vlagen wel om lachen. Vooral de dj Paul intro kon ik wel waarderen. Uit die goeie ouwe vervlogen tijd.

4,0
0
geplaatst: 7 juni 2014, 14:54 uur [permalink]
ne mooie film jonge!!

3,0
0
geplaatst: 4 juli 2014, 23:46 uur [permalink]
Leuke komedie die lekker wegkijkt.

avatar van sateck
1,0
0
geplaatst: 25 augustus 2014, 10:59 uur [permalink]
Ik had hem op 3 sterren en gister even herbekeken. Paar jaar later. JEEEEZUS wat een slechte film. OMG! 1 ster voor de moeite.

avatar van ambrosini
3,0
0
geplaatst: 7 oktober 2014, 11:00 uur [permalink]
een film waarbij je verstand op 0 en zelfs op -1 moet zetten en naar kijken.. blijft komisch

4,0
0
geplaatst: 11 oktober 2014, 11:14 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Met een lichte vorm van schaamte moet ik toch toegeven dat New Kids Turbo een uitzonderlijk geslaagde film was. Ik heb al vrij veel geroepen dat het grote verschil tussen Flodder en New Kids is, dat Flodder als sociale satire nog meer diepgang heeft en dat New Kids vooral dom vermaak is. Dit domme vermaak verwijt blijft staan, maar dat de film zo kundig geproduceerd en zelfs geschreven is had ik niet verwacht. De typetjes zijn eigenlijk strontvervelend, maar het blijft toch knap hoe ze allemaal wel duidelijk te onderscheiden karakters hebben. Combineer dit met enkele erg geslaagde en bovenal harde scenes (ik heb zo hard gelachen bij die neergeschoten hond die dit overleefde om vervolgens onder een bank verpletterd te worden) en je hebt een film die controverses niet schuwt, absoluut niet bestemd is voor mensen die zich meer in de high culture begeven, maar wel verdomd grappig is.

De enorme aaneenschakeling van bekende Nederlanders (Peter Aerts nota bene, wtf?) die zichzelf lekker te kakken zetten is erg geslaagd. Reinout Oerlemans die een zak geld onder zijn bureau vandaan trekt om de film weer van budget te voorzien (hij vond het toevallig) is een van de vele voorbeelden van goed getimede cameo's die een dergelijke film helemaal kunnen maken. De special effects zijn daarnaast bij vlagen zeer behoorlijk en zorgen ervoor dat New Kids Turbo over komt als een echte film in plaats van een te lange aflevering. Ook de regie zorgt bij vlagen voor zeer geslaagde shots en is zoveel malen beter dan je zou verwachten van een film over 5 Brabantse aso's.

Dankzij de aanwezigheid van iemand als Theo Maassen, het feit dat geen enkele groep er ongeschonden vanaf komt en de puike productie, was het toch een verdomd... goede(?) film. En hoezeer ik ook een schijthekel aan dit soort muziek heb, de soundtrack klopte helemaal.

avatar van Queno
 
0
geplaatst: 25 december 2014, 14:21 uur [permalink]
Een eenzelfde in opkoming zijnde cultuurfenomeen als de PVV en de Tokkies. Heel typisch uitgezonden op SBS6.
De New Kids Barrie Butsers, Gerry van Boven, Rikkert Biemans, Robbie Schuurmans en Richard Batsbak zijn een groepje Brabants schorriemorrie dat teert op de jaren '90-tunes van gabber-dj Paul Elstak. Met een knalgroene Opel Manta.
Een stelletje asocialen dat werkloos wordt de crisis. En in het geval van Barrie, een andere inkomstentak moet zoeken.
Het stelletje ongeregeld spreekt in staccato korte zinnetjes met in elk daarvan continu 'KUT', scheldgerelateerd ('Kut-Waut').
In plaats van Flodder is er nu New Kids, die de complete buurt teisteren waarbij het van kwaad tot erger wordt van stelen bij een lokale snackzaak tot een absurde confrontatie met het leger in het fictieve Maaskantje. Met cameo's van bekende Brabanders als Theo Maassen, Hans Teeuwen en Frank Lammers. Een 'verschrikkelijke' film in de zin van de continue happy-hardcore soundjes, de aaneengereigde sketches die een vloeiend verhaal moeten vertegnwoordigen
en harde anarchistische leefstijl. Lachen om domkoppen en laagsocialen, zoals we al eerder deden om The Young Ones en Flodder.
Je hebt nergens kennis van nodig en stapt er meteen in, en de vijf haalden meer bioscoopopbrengsten op dan De Gelukkige Huisvrouw. Mensen hebben in tijd van tegenslag behoefte aan afleiding, al dan niet afhankelijk of elke grap slaagt. Om maar in de stijl van New Kids te concluderen dat dit een keivette kutfilm is.

avatar van baspls
2,5
0
geplaatst: 25 januari 2015, 09:56 uur [permalink]
Best grappig. Vooral door al die heerlijke Nederlandse dingetjes. Heel goed is de film filmtechnisch dan weer niet maar ik geloof ook niet dat dat de bedoeling is geweest van de filmmakers. Het is net of de film in chronologische volgorde ter plekke is bedacht.

Geniaal vond ik wel Reinout Oerlemans die even de 4th-wall breekt en vertelt dat het budget op is en bekende koppen als Theo Maasen die even gezellig mee doen.

Alles goed en wel maar die scène met de Nazi-boer die even vrolijk SS-liederen gaat zingen vond ik veel te ver gaan. Daarbij slaat het nergens op.

Vermakelijk. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

4,0
0
geplaatst: 1 februari 2015, 14:24 uur [permalink]
baspls schreef:

Alles goed en wel maar die scène met de Nazi-boer die even vrolijk SS-liederen gaat zingen vond ik veel te ver gaan.


Vond en vind het nog steeds een verademing, dat moment. Echt lekker politiek-incorrect en heel erg grappig gespeeld door Ad van Kempen.

avatar van Kondoro0614
3,5
1
geplaatst: 11 maart 2015, 17:33 uur [permalink]
New Kids Turbo

New Kids is denk ik voor niemand weg gelegd. Leuk voor de jeugd maar niet voor de ouderen (misschien een paar). Mijn moeder vind het verschrikkelijk. Wat ik ook wel snap. Want het ene scheldwoord vliegt na het andere om je oren. Ik vind het wel lachen, want ja. Ik ben nog een tiener, ik moest wel eens lachen om de klunzigheid van Haars. Ik denk dat het flauwigheid is. Ik vind het wel geinig. Nouja, voor een titel als New Kids hadden ze een mooie tweede wereld oorlog collectie opgezet. Leuke wapens ook. Huub Smit, Tim Haars ,Wesley van Gaalen, Steffen Haars, Flip Van der Kuil deden het leuk als de vijf jongens van New Kids! Toch minder mijn cijfer van een 4.0* naar een 3.5*. Een zeven vind ik mooier er bij passen dan een acht.

3.5*

avatar van VforVictor
3,5
0
geplaatst: 14 maart 2015, 22:07 uur [permalink]
vandaag voor de 5e x gekeken ofzo, hij blijft komisch

avatar van Flat Eric
3,0
0
geplaatst: 15 juni 2015, 22:25 uur [permalink]
Het zal niet ieder zijn cup of tea zijn maar ik heb me er weer mee vermaakt hoor.
In zijn soort erg geestig met de extreem over the top typetjes, gescheld en geweld.
Gewoon verstand op nul en kijken.

avatar van -LvB-
 
0
geplaatst: 15 juni 2015, 22:46 uur [permalink]
De sketches waren leuk 6 jaar geleden, films zijn behoorlijk ruk natuurlijk

avatar van Rickyman
3,5
0
geplaatst: 15 juni 2015, 23:27 uur [permalink]
Blijft erg leuk, een beetje overdreven maar zeer herkenbaar.
Kom zelf ook uit die omgeving en proate vrùger ok zo (kut).

2,0
0
geplaatst: 21 december 2015, 19:58 uur [permalink]
Heb deze 2 keer bekeken, de eerste keer met een joint. Sterren :4 Laatst nogmaals zonder joint. Sterren: 2 tja van dit soort humor moet je houden, ligt er denk ik ook aan in welke bui je bent. ☺

 
0
geplaatst: 9 januari 2016, 18:37 uur [permalink]
Totaal over the top en geflipte film die vele grenzen flink overschrijdt. En (toch): ik vind het best leuk.

avatar van Ste*
2,0
1
geplaatst: 5 april 2016, 11:07 uur [permalink]
Altijd links laten liggen omdat het me superdom leek, maar nu eigenlijk toch wel benieuwd geworden of het dom zou kunnen zijn op een toch leuke manier. Met name de verschillende gastrollen leken me wel leuk.

Nou, van dat idee kwam ik snel terug. Eigenlijk had ik het na letterlijk 10 minuten al wel gezien. Dat taalgebruik en gedrag is hartstikke leuk voor een korte sketch, maar voor een hele film echt niet. Het heeft zo af en toe zijn momenten, maar nee, dit hoeft voor mij verder niet echt.

2*

1,5
0
geplaatst: 15 juni 2016, 22:13 uur [permalink]
Het is een film waar je van moet houden. Dat deed ik niet.
Wel afgekeken, niet echt moeten lachen. Geen probleem dat personages grof gebekt zijn en een beetje tegendraads kan ik wel waarderen, maar dit vond ik niks. Veel van hetzelfde gaat vervelen.