New Kids Turbo (2010)
Bekijk via Amazon Prime
Bekijk via iTunes
Plot New Kids Turbo
"Kick some kut"
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.
Gerrie van Boven
Reinout Oerlemans
Rikkert's boss
Foreman

happie
Wel een grappige film. moest er bij vlagen wel om lachen. Vooral de dj Paul intro kon ik wel waarderen. Uit die goeie ouwe vervlogen tijd.

sateck
Ik had hem op 3 sterren en gister even herbekeken. Paar jaar later. JEEEEZUS wat een slechte film. OMG! 1 ster voor de moeite.

ambrosini
een film waarbij je verstand op 0 en zelfs op -1 moet zetten en naar kijken.. blijft komisch

Lennert
Met een lichte vorm van schaamte moet ik toch toegeven dat New Kids Turbo een uitzonderlijk geslaagde film was. Ik heb al vrij veel geroepen dat het grote verschil tussen Flodder en New Kids is, dat Flodder als sociale satire nog meer diepgang heeft en dat New Kids vooral dom vermaak is. Dit domme vermaak verwijt blijft staan, maar dat de film zo kundig geproduceerd en zelfs geschreven is had ik niet verwacht. De typetjes zijn eigenlijk strontvervelend, maar het blijft toch knap hoe ze allemaal wel duidelijk te onderscheiden karakters hebben. Combineer dit met enkele erg geslaagde en bovenal harde scenes (ik heb zo hard gelachen bij die neergeschoten hond die dit overleefde om vervolgens onder een bank verpletterd te worden) en je hebt een film die controverses niet schuwt, absoluut niet bestemd is voor mensen die zich meer in de high culture begeven, maar wel verdomd grappig is.
De enorme aaneenschakeling van bekende Nederlanders (Peter Aerts nota bene, wtf?) die zichzelf lekker te kakken zetten is erg geslaagd. Reinout Oerlemans die een zak geld onder zijn bureau vandaan trekt om de film weer van budget te voorzien (hij vond het toevallig) is een van de vele voorbeelden van goed getimede cameo's die een dergelijke film helemaal kunnen maken. De special effects zijn daarnaast bij vlagen zeer behoorlijk en zorgen ervoor dat New Kids Turbo over komt als een echte film in plaats van een te lange aflevering. Ook de regie zorgt bij vlagen voor zeer geslaagde shots en is zoveel malen beter dan je zou verwachten van een film over 5 Brabantse aso's.
Dankzij de aanwezigheid van iemand als Theo Maassen, het feit dat geen enkele groep er ongeschonden vanaf komt en de puike productie, was het toch een verdomd... goede(?) film. En hoezeer ik ook een schijthekel aan dit soort muziek heb, de soundtrack klopte helemaal.

Queno
Een eenzelfde in opkoming zijnde cultuurfenomeen als de PVV en de Tokkies. Heel typisch uitgezonden op SBS6.
De New Kids Barrie Butsers, Gerry van Boven, Rikkert Biemans, Robbie Schuurmans en Richard Batsbak zijn een groepje Brabants schorriemorrie dat teert op de jaren '90-tunes van gabber-dj Paul Elstak. Met een knalgroene Opel Manta.
Een stelletje asocialen dat werkloos wordt de crisis. En in het geval van Barrie, een andere inkomstentak moet zoeken.
Het stelletje ongeregeld spreekt in staccato korte zinnetjes met in elk daarvan continu 'KUT', scheldgerelateerd ('Kut-Waut').
In plaats van Flodder is er nu New Kids, die de complete buurt teisteren waarbij het van kwaad tot erger wordt van stelen bij een lokale snackzaak tot een absurde confrontatie met het leger in het fictieve Maaskantje. Met cameo's van bekende Brabanders als Theo Maassen, Hans Teeuwen en Frank Lammers. Een 'verschrikkelijke' film in de zin van de continue happy-hardcore soundjes, de aaneengereigde sketches die een vloeiend verhaal moeten vertegnwoordigen
en harde anarchistische leefstijl. Lachen om domkoppen en laagsocialen, zoals we al eerder deden om The Young Ones en Flodder.
Je hebt nergens kennis van nodig en stapt er meteen in, en de vijf haalden meer bioscoopopbrengsten op dan De Gelukkige Huisvrouw. Mensen hebben in tijd van tegenslag behoefte aan afleiding, al dan niet afhankelijk of elke grap slaagt. Om maar in de stijl van New Kids te concluderen dat dit een keivette kutfilm is.

baspls
Best grappig. Vooral door al die heerlijke Nederlandse dingetjes. Heel goed is de film filmtechnisch dan weer niet maar ik geloof ook niet dat dat de bedoeling is geweest van de filmmakers. Het is net of de film in chronologische volgorde ter plekke is bedacht.
Geniaal vond ik wel Reinout Oerlemans die even de 4th-wall breekt en vertelt dat het budget op is en bekende koppen als Theo Maasen die even gezellig mee doen.
Alles goed en wel maar die scène met de Nazi-boer die even vrolijk SS-liederen gaat zingen vond ik veel te ver gaan. Daarbij slaat het nergens op.
Vermakelijk. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

BlueJudaskiss
Vond en vind het nog steeds een verademing, dat moment. Echt lekker politiek-incorrect en heel erg grappig gespeeld door Ad van Kempen.

Kondoro
New Kids Turbo
New Kids is denk ik voor niemand weg gelegd. Leuk voor de jeugd maar niet voor de ouderen (misschien een paar). Mijn moeder vind het verschrikkelijk. Wat ik ook wel snap. Want het ene scheldwoord vliegt na het andere om je oren. Ik vind het wel lachen, want ja. Ik ben nog een tiener, ik moest wel eens lachen om de klunzigheid van Haars. Ik denk dat het flauwigheid is. Ik vind het wel geinig. Nouja, voor een titel als New Kids hadden ze een mooie tweede wereld oorlog collectie opgezet. Leuke wapens ook. Huub Smit, Tim Haars ,Wesley van Gaalen, Steffen Haars, Flip Van der Kuil deden het leuk als de vijf jongens van New Kids! Toch minder mijn cijfer van een 4.0* naar een 3.5*. Een zeven vind ik mooier er bij passen dan een acht.

Flat Eric
Het zal niet ieder zijn cup of tea zijn maar ik heb me er weer mee vermaakt hoor.
In zijn soort erg geestig met de extreem over the top typetjes, gescheld en geweld.
Gewoon verstand op nul en kijken.

-LvB-
De sketches waren leuk 6 jaar geleden, films zijn behoorlijk ruk natuurlijk

Rickyman
Blijft erg leuk, een beetje overdreven maar zeer herkenbaar.
Kom zelf ook uit die omgeving en proate vrùger ok zo (kut).

moviewoman26
Heb deze 2 keer bekeken, de eerste keer met een joint. Sterren :4 Laatst nogmaals zonder joint. Sterren: 2 tja van dit soort humor moet je houden, ligt er denk ik ook aan in welke bui je bent. ☺

principal2000
Totaal over the top en geflipte film die vele grenzen flink overschrijdt. En (toch): ik vind het best leuk.

Ste*
- 1925 berichten
Altijd links laten liggen omdat het me superdom leek, maar nu eigenlijk toch wel benieuwd geworden of het dom zou kunnen zijn op een toch leuke manier. Met name de verschillende gastrollen leken me wel leuk.
Nou, van dat idee kwam ik snel terug. Eigenlijk had ik het na letterlijk 10 minuten al wel gezien. Dat taalgebruik en gedrag is hartstikke leuk voor een korte sketch, maar voor een hele film echt niet. Het heeft zo af en toe zijn momenten, maar nee, dit hoeft voor mij verder niet echt.

TalentedRipley
Het is een film waar je van moet houden. Dat deed ik niet.
Wel afgekeken, niet echt moeten lachen. Geen probleem dat personages grof gebekt zijn en een beetje tegendraads kan ik wel waarderen, maar dit vond ik niks. Veel van hetzelfde gaat vervelen.

Chelsea94
De korte filmpjes waren soms wel grappig, de films slaan de plank volledig mis.

Tj-83
kijk m eigenlijk elk weekend wel als we terugkomen van avondje stappen. en hij lijkt elke week beter te worden. wat een heerlijke film
Lol, mee eens

BlueJudaskiss
Irritant: laatst opgezet om met een half oog tijdens het werk te kijken, en zo leuk als ik de film kort geleden vond, zo begon ik me nu te irriteren. Is deze film dan al zo snel verouderd als woorden als 'koekwaus' en overal 'jonguh!' of 'kut!' achteraan roepen niet zo leuk meer is? Of word ik echt een ouwe lul of had ik sowieso geen smaak?
Halve punt omlaag naar 3,5*

Tarkus
Eigenlijk is dit helemaal niet m'n ding.
De humor is zo absurd, je moet hier echt wel van houden.
Maar er zitten toch wel geslaagde grappen tussen, en voor 1 € dat de film me heeft gekost... nu ja, dat is ie wel waard.

Vinokourov
Bwooh, niet bijzonder grappig. Daarvoor is dit veel te veel sketch-achtig en absurd. Ook dat lompe wat één stuk door dendert, wordt erg flauw. Heb ook niet zoveel met Brabant geloof ik en tsja, dan blijft er bij mij weinig over als een lamme film. De enige pluspunten waren de ridicule actie op het eind en natuurlijk de muziek met een overdosis DJ Paul Elstak.

FunkStarr
Ik had er toen al geen zin in, maar je kunt er op een gegeven moment ook bijna niet meer omheen. Mijn humor is dit niet zullen we maar zeggen. Heb hem echt met de grootst mogelijke pijn en moeite afgekeken, maar had ik eigenlijk niet moeten doen. Wat dachten ze, dat ze hiermee bijvoorbeeld een Flodder konden benaderen maar dan in een moderner jasje? Nog in geen 100000 jaar. Maaskantje!!! nou nou wat grappig zeg... veel verder dan dit niveau komen ze ook niet. Stuk voor stuk debiele ongrappige personages, met belabberde acteurs en een niveau om te huilen. De film is bedoeld om te lachen, maar bij mij was het eerder huilen. Wat een vreselijke film. Het "vervolg" sla ik dan ook graag over.

SSeagal
Gewoon heerlijk foute grappige film , het helpt denk ik ook als je de tijd van gabbers en zwabbers hebt meegemaakt. Mooie persiflage op dit soort gastjes. Ook Henry Van Loon is het vermelden waard, geweldig droge gast. 4*

mjk87 (moderator films)
Hier kan ik heel kort over zijn: het is mijn humor niet. Allicht leuk voor een heel korte sketch, maar in feite bestaat de hele film uit één lange gimmick en dat verveelt heel snel. Af en toe een leuk grapje, maar dat redt de film niet. Dat komt denk ik ook erdoor dat het enorm wordt overdreven, zozeer dat het niet meer grappig is. Voor een goede komedie moet je nog net in de plooi blijven. Zoals die momenten op het ministerie van Defensie, die waren wel oprecht grappig en met afstand de beste stukjes van de film. 1,0*.

Shadowed
Lekker lomp.
Dit is typisch zo'n film die dor Nederlanders is gemaakt voor Nederlanders is gemaakt. Het is ook een type humor die hoogstwaarschijnlijk alleen door ons volk leuk gevonden wordt en door ons volk te begrijpen is. Dat maakt het niet minder leuk.
Buitengewoon lomp op sommige momenten, en een verhaal dat zo slecht is dat het wel begint op te vallen. Die accentjes zijn wel grappig, al is de film zelf vrij lawaaierig. Acteerwerk van de mensen buiten de groep is niet echt briljant en die stilval momenten was ik ook wel zat na enige tijd.
Toch wel weer een lekkere lompe film die goed wegkijkt. Nergens bijzonder en zeker geen goede film, maar voor Nederlanders de ultieme guilty pleasure.

IH88
New Kids Turbo
Het begin van New Kids Turbo is uitstekend en ook de humor werkt. Maar na een half uur wordt wel pijnlijk duidelijk dat dit toch leuker is als sketch dan als lange speelfilm. Het wordt wat eentonig en de grappen beginnen repeterend te worden. De acteurs (vooral Huub Smit en Tim Haars) doen het goed, en ook de korte scenes met Lars Boekhorst zijn goud. Maar zodra Reinout Oerlemans in beeld komt lijkt het er niet alleen op dat het geld op is, maar ook de inspiratie.

Lovelyboy
- 2075 stemmen
Ooit begonnen als een aantal sketches om daarna uit te groeien tot dit. Waar sommigen de sketches wel verteren maar de film teveel van het goede vinden ervaar ik de films toch wel als genietbaar.
Uitbarsting van geweld, buitensporig gedrag en erge flauwe humor. Het moet je liggen. De buiten gewone stereotypering vind ik zeer humoristisch, bovendien vind ik de vijf acteurs sowieso bijzondere figuren mede door hun kwaliteiten als producent en schrijver. Achter deze jongens schuilt heel wat meer dan hun platte karakters zou vermoeden.
Zeer genietbare film met een biertje en het juiste gezelschap om te kijken.

Drulko Vlaschjan
Grappig effect: ik zag de film zojuist voor het eerst. Vond het aanvankelijk nogal laf dat ze precies dat taaltje spraken met precies diezelfde uitdrukkingen als je het afgelopen decennium veelvuldig hoorde als iemand een Brabander na probeerde te doen. En toen besefte ik dat de New Kids dit niet imiteerden, maar de bron waren van dit alles.
Nou, verder best leuk gedaan. Hoewel de vijf hoofdpersonages allemaal min of meer hetzelfde stereotype uitbeelden, zijn het toch vijf onderscheidende karakters geworden. Dat is nog best knap. Het verhaal is nogal over de top, en hoewel ze dat zelf ook wel weten vond ik dat het zijn doel soms wat voorbij schoot. De grappen waren ook lang niet altijd even leuk, maar toch best vaak wel. Ik kon er wel om lachen. Dat tweede deel ga ik ook maar eens kijken, over een jaar of dertig of zo.

Neder0001
Na herziening toch wel een dikke ster eraf. Hoewel er genoeg te lachen valt, valt de film teveel in herhaling wat knap is gezien de film nog geen 1,5 uur duurt. Aantal (erg) tenenkrommende verhaallijnen zoals maagd Rikkert, de hele scène op het kantoor van Eyeworks & Reinout Oerlemans (in zijn geheel). Geen idee waarom ik deze film ooit 3,5* heb gegeven, wellicht is dat het effect van de bios geweest.

mrklm
Die vijf maten uit Maaskant verliezen hun inkomen, nondedju! Wanneer hun aanvraag voor een uitkering wordt afgewezen, verkondigen dat ze dan ook nooit meer ergens voor zullen betalen, jonguh! Dat zorgt voor chaos in Maaskantje en dat slaat over op andere delen van Nederland. De overheid schuwt geen enkele middel om een einde te maken aan die onrust en gaat over tot een belegering. Filmversie van Nederlandse YouTube-sensatie is net zo melig, absurd en politiek incorrect en geeft de fans precies wat ze willen. Haars steelt de show als blaaskaak Gerrie. Bevat cameo’s van vele bekende Brabanders. En van een handjevol buitenlanders.

Shadowed
Herzien. Dit soort films kunnen echt alleen in Nederland gemaakt worden. De komische timing is nog altijd on-point en dat het verloop zo onvoorspelbaar is werkt voordelig, maar New Kids Turbo voelt uiteindelijk aan als een sketch die veel te lang gerekt wordt. Bovendien viel het me op dat ik niemand van de 5 heren echt leuk vond. Je kunt ze makkelijk quoten op alles en nog wat, maar qua persoonlijkheid zijn ze amper uit elkaar te houden. Spectaculair en vulgair genoeg, maar ondertussen niet echt meer het niveau dat ik vroeger voor ogen had.

New Kids Nitro
2011

Steffen & Flip, het duo achter New Kids, komt na vijf jaar weer met nieuwe speelfilm

De Marathon
Drama / Komedie, 2012