• 9.379.405 stemmen

Met onder meer: Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 december 2011

Plot New Kids Nitro

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren.

avatar van harribo

harribo

Deel 1 vond ik veel leuker. Daar zat ook meer verhaal in.

De eerste helft van deze film is voornamelijk geschreeuw en van de hak op de tak.

Het einde met de zombies is wel leuk gedaan. Al met al is de film té chaotisch.

Woensel was wel grappig, wouden ook meedoen:)

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Vond hem tegenvallen... Weet niet waarom, een beetje kut naar mekaar roepen, en heel veel herhalingen van grappen uit de eerdere film, en serie. Ze maken er zelfs grappen over in de film, dat het meer van hetzelfde is...

Nee, ik vond hem niet echt geweldig, weinig kunnen lachen deze keer (of was ik wat chagrijniger dan bij het kijken naar 1)

avatar van Mauske

Mauske

Een beetje van de hak op de tak en geen touw aan vast te knopen, maar toch wel een aardige film om een keer naar te kijken als je ervan houdt.

avatar van martin&angela

martin&angela

Deze film hebben wij met name uit nieuwsgierigheid gekeken en af en toe is het best een leuk om naar iets te kijken wat zo dom is dat het grappig is. Heb wel een paar keer kunnen lachen , maar die ene sène had nu net niet gehoeven, die vond ik niet grappig.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Voor de tweede film was er een groter budget. En zijn er meer explosies. Maar de grappigste momenten zijn de goedkoopste scenes. Vooral met moeder voor de caravan. Als ze met een slangetje in haar neus bier zit te drinken en zit te roken. En zit te klagen over de kut ziekenhuis'. Die conversaties tussen haar zoon en de overige New Kids vind ik het leukst. Daar hadden ze zich meer op moeten focussen. De zombies en ontploffingen zijn ook wel grappig, maar meer ook niet. Geef mij maar een Jos Brinkie.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ook deze New kids is onder de maat.

Het begint best vermakelijk met de rivaliteit tussen Schijndel en Maaskantje (of Kaasmandje), maar Flip van der Kuil en Steffen Haars hebben achterlijk veel running gags in de film gepropt die niet grappig zijn; die knul van de staatsloterij die steeds terugkomt, de verstandelijk gehandicapte met zijn helm en Deborah die in elke scene een dosis zaad wegspoelt met een liter bier. Boring!

Ook hebben ze er een handje van om quasi-emotionele scenes abrupt te eindigen met een backspin van een grammofoonplaat en een slechte one-liner. Te vaak werkt dit niet!

De enige acteur die deze film glans wist te geven dankzij zijn droge teksten en goeie timing was Henry van Loon (van het ministerie van defensie). Best geinig hoe hij zich probeert te identificeren met de aso's uit Maaskantje en daar keihard in faalt.

Verder is het gebruik van luide muziek en veel achteloze opmerkingen nog frequenter dan in het eerste deel. Het maakt het allemaal niet beter op. Nieuwe elementen als de stoere kerels uit Woensel vond ik dan wel weer geinig.

Naar het einde toe lijkt de (toch al niet in overvloed aanwezige) inspiratie op. De New kids zijn moe, slaan nog een paar zombies de kop van de romp en gaan nog dragracen met boer Feike. Het is allemaal meer lomp dan geinig, zeker wanneer een bijzonder ongepaste grap "Hop op de trein ermee" volgt. Een volkomen misplaatste scene en het paste niet bij de New Kids die ik ken.

Gelukkig eindigen ze na de aftiteling nog met een leuke grap; "Hoi ik ben Jurgen en ik heb een filmrol in New Kids Nitro gewonnen...."

Vermakelijk, maar niet goed.

avatar van thomaars

thomaars

Wat een gezaag allemaal, zalige film en julie kunnen hem alleen maar afkraken.

Bij de new kids gaat het toch net om al die zever enzo.

Hadden julie een nieuw soort flodder film verwacht ofzo?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Een behoorlijk stuk vermakelijker dan het 1e deel.

Natuurlijk kent ook dit vervolg een paar flauwe momenten, maar over het algemeen vond ik de meeste grappen wel vermakelijk. Dit keer zit er ook godzijdank niet zo'n dooddoener in de film als dat 'Reinout Oerlemans - Eyeworks' moment in het 1e deel en word het tempo er nu wel goed ingehouden.

De absurditeit wordt in een vrij aangenaam constant tempo op de kijker afgevuurd.

Ik vond de zombies trouwens ook zeer leuk neergezet

Ik gaf 2,0* voor het 1e deel en voor dit 2e deel heb ik een sterretje meer over.

***

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Die Dvd acse is trouwes vrij kut, met zo'n knopje en als je erop drukt dat er dan verschillende new kids kreten uitkopen. Lopen er allemaal jochies door de winkel met ieder een Dvd hoes waar ze de hele tijd op die knop drukken...

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De sketches waren matig en dan met name het eerste seizoen. Turbo was wel leuk en deze is nog weer beter. Nitro heeft meer grappige stukjes en meer Manta

Ik ben geen fan van de New Kids maar ik heb ook geen hekel aan ze. Sommige dingen zijn beschamend slecht maar om andere stukjes kan ik wel weer lachen. Zoals hier, de hak-scene in de tunnel, of de straatrace met den Dave en Woensel (die Golf 2 ) Dave is de beste toevoeging. Hij is geniaal, waarschijnlijk leuker als de 5 new kids zelf. Ook Ronnie is een goede toevoeging. Ik zag die kerel laatst in een andere film en vond al dat hij een typische New Kids kop had. Hij heeft ook een leuke rol. En de film duurt maar 77 minuten dus het is snel voorbij, en dat is ook goed bij een film als deze. Als het te lang duurt gaat het vervelen.

Haars gaf al aan dat ze zelf doorhadden dat ze te weinig deden met de Opel Manta en dat vind ik terecht. Die auto vind ik persoonlijk het mooiste aan de New Kids en het is voor mij dan ook heerlijk dat hij ditmaal vol op in beeld was. Ook die gepimpte Manta met de turrets op het einde

Het grootste minpunt is natuurlijk dat sommige dingen echt niet grappig zijn. Bijvoorbeeld die vrouw van de bond-tegen-het-vloeken, de mannen in de bioscoop en de jongen in het begin van de film. Die knoepert scene vond ik ook niet wat. Er zijn zat slechte punten op te noemen maar dat voelt als mierenneuken bij een film als deze.

Kortom het beste van de New Kids tot nu toe maar het is voor mij geen probleem dat ze stoppen. Lijkt me ook het beste aangezien Nitro meer dan 2 keer zo weinig bioscoopbezoekers had als Turbo. Zo zie je maar wat voor een hype het was.

PS. De twee beste stukjes uit de film zitten op het eind:

"Op de trein ermee" en "Eerst ons moeder begraven"

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

PPS. Geniaal dat ze die kerel van Baas Boppe Baas hebben weten te strikken voor deze film. Wat een baas! Kent ieman die serie toevallig?

avatar van Arneaux

Arneaux

Trip down memory lane als je zelf uit Skijndel (accent in de film klopt niet helemaal..) komt en de op het hoogtepunt van de hakkuh dagen 17 / 18 was.

Objectief kijken is er dan niet echt bij, er is teveel wat herkenbaar is, zowel wat betreft locaties als wat betreft personages en situaties. Enorm overtrokken uiteraard, maar de schrijvers hebben ook uit die tijd hun inspiratie gehaald.

3,5 - Vanwege het taaltje en de humor van de absurde lompheid.

avatar van donmarko22

donmarko22

Deel 1 was erg vermakelijk. Bij deel 2 was ik blij dat 'ie was afgelopen

avatar van Turbodevil

Turbodevil

nou nou, zo slecht was hij toch niet. Misschien dat de mensen uit Maaskantje en omgeving hem iets makkelijker kunnen waarderen omdat de humor herkenbaar is, en beter begrijpen. Zoals Arneaux hierboven al zegt, het accent klopt niet helemaal het is wat minder plat brabants, dus wat makkelijker te verstaan.

avatar van Jesper187

Jesper187

humor herkenbaar?

Maar inderdaad, het is wel minder plat, en minder dialect, qua woordenschat enzo. Heb naast 'houdoe', niet veel andere typisch Brabantse woorden gehoord. ('of niet' -> 'wanne' / en het gebruik van 'ons', 'gullie' en 'hullie' en meer van dat soort foutjes) En die jongens uit Schijndel praatten meestal met 'sch', terwijl ze in Schijndel toch echt 'sk' gebruiken. "Skendelse skoiers goan op skoan skoe'n noa skool". Één van mijn oma's komt oorspronkelijk uit 'Skèndel', dus kan het weten. ^^

avatar van Turbodevil

Turbodevil

"Skendelse skool jong goan met skon skoen nor skool" ofzoiets was het geloof ik. Groetjes uit Schijndel

avatar van zerodopa

zerodopa

ok. hier kan ik kort over zijn.

Deel1 -> leuk , verhaal leuk

Deel2-> nog dommer dan deel 1, verhaal was nog zwakker dan deel 1, o.k voor een extreme zombie zondag

avatar van erik1677

erik1677

Wat een geweldig vervolg!

Persoonlijk hoop ik dat er ook nog een deel 3 komt, want heb hier weer verschrikkelijk van genoten.

Lekkere lompe humor en prachtige personages.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

WOENSEL!!!WOENSEL!!! whahaha heb goed gelachen om deze lekker flauwe en flauw bedoelde film.

Gewoon lekker lompe humor....kut!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Juist toen turbo uitkwam, lagen mijn verwachtingen niet al te hoog. Onterecht bleek later, want de film was gewoon hilarisch. Dus de verwachtingen voor Nitro waren hoog, helaas onterecht. Het geheel is nauwelijks grappig. Tuurlijk heb je nog enkele vermakelijke scene's waaronder mislukte backflips en dergelijke, maar het is allemaal niet echt grappig meer.

Gelukkig duurt deze nitro nog korter dan turbo en gelukkig is het einde al snel in zicht. Daar was ik nog zo ongeveer het meest mee tevreden.

Mooie politie wagen trouwens die Subaru Impreza.

Maar de conclusie van deze film is dat ie voor mij echt k*t is

avatar van Gang_Star

Gang_Star

@ erik1677

Deel 3 zal er toch niet komen, aangezien de heren zelf hun afscheid hebben aangekondigd.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Ik ben er wel een beetje klaar mee.

avatar van comthil

comthil

Moet zeggen dat deeltje 1 stukken leuker was om naar te kijken. Eigenlijk is deze film opgebouwd in ongeveer 3 of 4 woorden, men kan wel raden welke dat zijn. Veel verder dan dat komt de film niet. Jammer want doet heel veel afbreuk aan het geen de nieuw kids waren...

avatar van roelv

roelv

Nul keer gelachen. Wat een matige film die voortborduurt op grappen uit eerdere sketches en de vorige film, Turbo. Ironisch gezien heeft die kerel die New Kids afkraakt op het begin van de film verrassend veel gelijk. Deze film is nergens vernieuwend of origineel en het is daarom maar goed dat dit (bijna) het laatste is wat we van de New Kids horen. 1*

avatar van cales77

cales77

eerste half uur leuk, raak daarna verzadigd. Zoals zo vaak bij deze "onzin" films.

avatar van Magru

Magru

Beter dan de eerste!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik vond eigenlijk alleen die vent van die snackbar wel lachen. Verder was de film geen ene hol aan.

avatar van Arneaux

Arneaux

roelv schreef:

Dat joch in het begin is toch duidelijk doelbewust zodat niemand hoeft te verwachten dat deze film vernieuwend en origineel is ten opzichte van Turbo? En dat als je niet dezelfde soort grappen wil zien als de vorige keer je 'm net zo goed af kan zetten?

avatar van Zinema

Grof genoeg.

Het vervolg op de bioscoophit kon niet lang uitblijven en dit is het voorspelbare resultaat: een herhalingsoefening met avontuurlijk tintje. Zo moet het stel aso’s ditmaal afreizen naar het verre Friesland, alwaar een leger goedkoop ogende zombies op hen wacht. Er wordt van dik hout planken gezaagd en de meeste grappen zie je van mijlenver aankomen. Toch is het opnieuw net onderhoudend en grof genoeg om de rit uit te kunnen zingen.

Redelijk.

avatar van robertus65

robertus65

Slap aftrekstel van de eerste film, op alle punten minder, misschien waren mijn verwachtingen te hoog. De jongens hebben er goed aan gedaan om er mee te stoppen.