• 9.377.533 stemmen

Met onder meer: Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 december 2011

Plot New Kids Nitro

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren.

avatar van $pecial

$pecial

Pak de eerste film, maak de grappen nog wat extremer en harder en je krijgt New Kids Nitro.

New Kids, ik ken ze al jaren, toen ze met hun sketches op het internet nog niet echt populair waren. Destijds was ik ook heel erg benieuwd wat een film zou opleveren en ik heb me echt extreem goed vermaakt.

Gisteren was het dan zover, de premiere in Eindhoven, compleet met knoeperts en halve liters Schultenbrau namen wij al flink beschonken plaats in de zaal.

Dit deel is zoals ik al zei wat extremer dan het eerste en daarbij vind ik het 16+ label ook terecht dat aan deze film hangt. Vooral een van de laatste grappen zoekt de grens op van het maatschappelijk verantwoorde, maar daar geef ik tijdens het kijken van dit soort films helemaal nergens om. Al kan het bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schieten, dus vooral bij het Anti-New Kids publiek.

Het Brabantse gehalte is opgekrikt, zoals (subtiele) verwijzingen; Het Golfje vol Marokkanen met de sticker Woensel West op de voorruit, Free Kempi op de muren van een gevangenis gekerfd etc.

Het verhaal heeft weinig om het lijf en het geheel komt in zijn algemeenheid flink chaotisch over. De gebeurtenissen volgen elkaar in sneltrein tempo op en dit meestal zonder enige samenhang.

Waar ik de nutteloze typetjes in deel 1 nog kon waarderen zoals, Theo Maassen, Hans Teeuwen, de gehandicapte jongen met zn vrachtwagen gezever, zitten er in dit deel een aantal types die simpelweg niet grappig zijn. Een van deze types komt meteen aan bod aan het begin van de film. Verder is een van de gasten van de Lama's simpelweg ook nutteloos en saai.

Een geslaagde opvolger van een gelijkwaardig niveau, wellicht iets beter qua grootsheid, grofheid van grappen, camerawerk (scene met Barry die in zn blote lul in een bus een aantal zombies onder handen neem, ziet er zeer goed uit, camera werk dan ), en special effects.

Echte Hollandse / Brabantse pulp, ik heb er van genoten! Lama komme deeltje drie

avatar van Respekked

Respekked

Barrie

Dankzij zombie gegeven (+ outfits, shoot-outs en Richard's jaren 80 tour du force) stukje leuker dan deel 1. Al gaat het geschreeuw op een gegeven moment wat vervelen. Toch zeer vermakelijk met een paar gouden scènes.

avatar van Macmanus

Macmanus

Veel leuker dan deel 1. Nog steeds gaan er redelijk wat grappen de mist in. Timing probleem vaak. Maar eindelijk ook een paar die wel goed slagen. Die Chinees die opeens naast die gast zit is een instant classic en de gast die steeds binnen komt lopen en mee wil doen werkt perfect, ook al is dat wel vaker gedaan. Visueel is het dit keer ook een stuk bioscoop waardiger.

3 sterren.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hoeren neuken nooit meer werken

Het levensmotto van de hoofdpersonages van de film staat gelijk aan het niveau van de rest van de film. Lager dan laag dus. Is dat erg? In het geval van de New kids helemaal niet omdat je van tevoren per slot van rekening (hopelijk) ook wel weet waar je aan begint. De new kids staan namelijk gelijk aan een hoop gezuip, geneuk , grof taalgebuik en een flinke hoeveelheid flauwe grappen die zelfs de scriptschrijvers van een American pie film nog stijl achterover zou doen laten slaan. Mensen die de film met diepe onvoldoendes beoordelen vonden het eerste deel vermoedelijk ook al niet binnen hun straatje vallen en eigenlijk is dit ook echt een van die films waar je meer dan ooit dat bekende label aan kunt hangen: ''je moet er van houden''

Als Brabander zelf is het geweldig om de overdreven typetjes neergezet te zien worden en dit was net zoals in de vorige film en in de sketches wederom erg leuk gedaan. Met name het 2e gedeelte van de film gaat gruwelijk over de top waarbij de makers een heuse persiflage op het sub-genre van de zombiefilm proberen neer te zetten. En het mag worden gezegd dat dit zeker voor Nederlandse begrippen er zeer respectabel uitziet. Als de makers er vervolgens ook nog een knipoog naar de Deathrace films in durven te stoppen kun je al helemaal van lef spreken, zeker als dit ook nog eens bijzonder goed uitpakt.

Een jaar geleden beoordeelde ik het eerste deel in de reeks met een dikke 4,5. De verwachtingen voor het vervolg waren dan misschien ook iets te hoog waardoor dit deel voor mij toch een hele slag minder is. De film mag er dan door het fors toegenomen budget misschien wel beter uitzien, bij Turbo heb ik beduidend meer mijn lach de vrije loop kunnen laten. Dat dit vervolg toch een stuk minder is komt o.a. door de terugkerende bijrollen van totaal niet grappige personages zoals de voormalig Goudkust acteur Filip Bolluyt die overduidelijk op zijn Brabants accent geoefend had waardoor het er voor zover mogelijk nog slechter uitkwam. Maar ook de bijrollen van een bijdehante toeschouwer en twee bioscoop bezoekers wekten eerder ergernis op dan dat het echt leuk was. Ook de opzet van het eerste gedeelte van de film vond ik een stuk minder komisch dan wat er in het voorgaande deel gebeurde. Ook lag het tempo voor zover mogelijk nog hoger wat enerzijds positief was maar anderzijds ook meer grappen liet doodslaan.

Gelukkig draait het allemaal nog steeds om de New kids, en deze blijven nog altijd even leuk en grofgebekt als in zijn voorganger. De medly van Corry Konings rondt het geheel mooi af en legt nog eens goed de nadruk op wat de film je wil brengen. Plat vermaak en niets anders!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het ontbreekt deze opvolger aan vernieuwing en de vele herhalingen van brutale handelingen maken het niet erg verassender dan het al is. Afgezien van een paar korte momenten is het niet gewoon niet grappig terwijl dat toch het voornamelijkste is waar de makers hun accent leggen. Het blijft natuurlijk geweldig dat zoiets in de bioscoop mag draaien en wanneer je genoeg hebt van alle keurige blockbusters dient dit perfect als afleiding met een leuke soundtrack uit de jaren negentig. Maar het lijkt wel of er geen inspiratie meer over is en ook de uitwerking laat te wensen over. Ja, het is eenvoudig en je moet hier niet te streng of nauwkeurig naar kijken maar als de politie doorrijd onder een viaduct waar hangjongeren staan te dansen en een tourbus naar Ameland vertrekt terwijl SBS6 kort daarvoor een zombie-reportage had uitgezonden vind ik het neerkomen op goedkope pogingen tot humor. Na alle reclame op posters en in de kranten verwacht je een spektakel dat Turbo gaat overtreffen maar het is helaas een teleurstelling geworden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja, New Kids Nitro.

Wederom zat ik in een bomvolle zaal vol luidruchtig tokkievolk die je wilden doen geloven dat ze zelf uit Maaskantje kwamen, geloof ik. Wat een aso's. Doe gewoon een beetje normaal ofzo, NewKids wannabe's..

Enfin. De film. Beetje een herhalingsoefening. Veel van hetzelfde. Bij de 4e facial en de 3e keer dat de jongen met het downsyndroom in de auto stapte, was de lol er wel een beetje vanaf.

Tuurlijk, af en toe kun je best lachen, maar over het algemeen voel je dat het toch stukken minder is dan de eerste film. Wellicht omdat het niet meer 'nieuw' is, maar ook omdat het 'verhaal' minder aanspreekt. Van ruzies tussen Schijndel en Maaskantje naar de zombies, en tegen het einde aan werden die twee dingen samengepakt.

Het is inderdaad harder en wat ranziger dan het eerste deel, maar de humor is zeker niet sterker. Enkele nieuwe 'vaste' personages die niet grappig zijn, zoals de politiecommissaris en die gast van Defensie, evenals de Minister van Defensie (Peter Faber, diep gezonken dan).

Af en toe wel grappig, maar geen dijenkletser. Hoewel de zaal daar anders over leek te denken, met name de stoere asociale jeugd maar ook de brave papa's die een keer zonder vrouwlief op stap mochten.

Net een voldoende.

avatar van IcU

IcU

Aaneenschakeling van flauwigheid, maar het mist scherpte en finesse. Plat en grof zijn de 'toverwoorden', en het werkt blijkbaar nogsteeds. In principe heb ik geen problemen met het concept, alleen met het publiek dat het aantrekt. Vreemd dat de meeste bioscoopgangers toch denken dat je moet schreeuwen en schelden als je naar de film gaat.

Toch is de beleving in de cinemazaal een klein puspuntje. Zodra de grappen en grollen over het scherm denderen is het wel lekker lachen met z'n allen. Iets wat je in je eentje niet zo snel zou doen om deze meuk. Daarnaast ziet het er allemaal erg strak uit en vind ik het knap dat de makers deze onzin vol kunnen houden. Er had iets meer aan het scenario geschaafd mogen worden, maar aan het bioscoop publiek te zien is het niet in kracht afgenomen.

Zodra de film was afgelopen, blijft er toch een hoop lucht over. Het is niet veel, en zal nooit veel worden. Leuk op het moment, maar zodra de lichten aan gingen was ik de film alweer vergeten.

Wel heb ik het idee dat het wel een beetje klaar is. Dit houd je niet nog een derde film vol; de grappen zijn nu wel gemaakt.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Leuk,

Weer een avondje met oude vrienden de bios in gedoken en erna even afgepilst in de kroeg.

Nitro is leuker en meer op zichzelf dan Turbo.

Turbo was meer een herhaling van zetten en verpichte grapjes die moesten worden afgewerkt.

Nitro is gewoon een hele lollige komedie die daar minder last van heeft.

Wat ik al zei: het dwaze doch komische verhaal staat meer op zichzelf.

De actie in bepaalde scenes is weer fraai uitgewerkt.

Al met al zit deze film ook wat meer in het 'cult van nederlandse bodem hoekje' voor mij.

Deze kun je over een aantal jaar gewoon weer lekker kijken en om lachen.

Het viel mij op dat het beeld in de wat latere scenes zelfs een beetje een grindhouse look had gekregen, een beetje een vage blur en kleuren, af en toe zogenaamd stof op de projector.

Wel een aardige toevoeging opzich.

De momenten dat er reclame in de film wordt gemaakt (voor hun eigen spul) zijn leuk getimed opzich.

Het stoort me niet in ieder geval, en je kunt nog steeds van dat soort hilariteiten verwachten van de jongens.

Heb weer erg genoten door met een groepje oude vrienden die elkaar niet wekelijks ziet te gaan kijken met een biertje en grote verhalen achteraf er bij.

Dit raad ik dan ook iedereen aan om te doen, want het verhoogt de sfeer en de kijkbeleving allermeest.

Vrij veel beveiliging in de zaal trouwens, die overigens niet in actie hoefden te komen.

Gewoon leuk en grappig...

avatar van Neder0001

Neder0001

Een verbetering ten opzichte van de eerste film, maar ze hebben nog veel te leren.

Het begin was slecht, echt zeer slecht. De scene dat de twee knapen naar de bioscoop gaan om New Kids Nitro te kijken had er gewoon uit gemogen. Voegt niets toe, is niet grappig, en gewoon irritant. Ook de scene daarna met de jongen uit Brabant die over van alles loopt te zeiken is slecht geacteerd en irritant. Na deze twee scenes vreesde ik dus het ergste.

Gelukkig begon toen het verhaal en die was op zich best leuk. Vooral de scene waar de boys uit Maaskantje naar de plaatselijke FC gaan wat dus maar een amateur club blijkt te zijn waar totaal geen animo voor is. Daar ontmoeten zij hun soortgenoten uit Schijndel. Het over en weer geschreeuw tussen Richard en Dave was hilarisch!

De opbouwende rivaliteit tussen Maaskantje en Schijndel is naar mijn mening goed gedaan. Het gaat van kwaad tot erger en dat hebben ze goed neergezet. De zombie verhaallijn had er niet echt in gehoeven maar zorgt toch wel weer voor de nodige actie waar het publiek op wacht.

Het einde was weer slecht, om precies dezelfde reden waarom de opening slecht was. Weer zien we de twee knapen die we aan het begin zagen en weer kunnen ze niet acteren en is het lomp.

Tot slot nog de bloopers en die zijn uiteraard ook geweldig.

Kortom: Gelukkig geen Reinout "Dikkop" Oerlemans in beeld (zoals helaas wel in Turbo), maar nog wel hier en daar een paar slechte acteurs en scenes die niets toevoegen en irritatie opwekken. Dan hadden ze die scenes beter kunnen schrappen en de film terug kunnen brengen naar 60 - 70 minuten. Het verhaal is wel leuk (beter dan Turbo) en dus krijgt deze een halve ster meer dan zijn voorganger.

avatar van eelco

eelco

Bxian32 schreef:

Ik begrijp echt niet, maar dan ook echt niet, dat een "film" als dit succesvol kan zijn. Dat hier een doelgroep voor is zegt toch wel wat over een hoop Nederlanders helaas.... Toen new kids op comedy central kwam had ik verwacht dat het na een paar uitzendingen wel zou verdwijnen, maar niet dus. Onbegrijpelijk

hier sluit ik me ook bij aan.

heb wel de 2 films gezien om te oordelen maar deel 1 is al slecht met het rare taal gebruik enz..

dat kinderen dit mochten zien... kids zijn ze in de film zeker maar dit is niets voor kinderen.

Maar deel 2 Nitro is even verder gezinkt en nog bezopener dan deel 1 helemaal bagger....

Zeer laag niveau.

en vooral corrie ... h..ren n..ken nooit meer werken walgelijk......

Gewoon erg leuk.

Al blijft het nog iets teveel hangen in het serie-sfeertje. Iets teveel running gags voor een film misschien, iets teveel aparte stukjes die doormiddel van een verhaaltje matig aan elkaar genaaid worden.

Ook met de zombies had iets meer gedaan kunnen worden. Dingen opblazen lukt ze makkelijk, maar de Friese zombies waren toch net iets te goedkoop.

Rest verder wel een grappige film met goeie komische timing (veel grappen die écht moedwillig doodvallen), een héérlijk accent (bij ons zonder ondertitels, vond ik op zich wel gek al is het Brabantse dialect wel erg makkelijk te verstaan), lekker foute en absurde grappen en een vlotte speelduur. Ah, en de muziek niet vergeten, stiekem erg leuk in een bioscoopzaal

Blij dat bij ons de zaal bijna leeg was, ik hou niet zo van mensen die naar een scherm brullen in de hoop ook grappig te zijn. Verder blijft vooral die geweldige Chinees (echt droog) wel hangen. Wel mijn soort humor.

3.5*, zou toch nog iets meer een film mogen zijn, maar verder uiterst vermakelijk spul.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg leuk vervolg. Enorm genoten van de lompe humor en de verwijzingen naar bepaalde cultuurtjes, die hier nog veel beter tot hun recht komen dan in de eerste film. Dat hakkûh-duel in slow-motion bijvoorbeeld of die gasten uit Woensel die al direct uit de race liggen Ook is de timing hier gewoon stukken beter, wat de kijkervaring prettiger maakt, hoe fragmentarisch en bijna scriptloos alles ook is. Erg leuk.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het is wat je er van verwacht en nog méér zelfs.

Deel 1 was leuk maar deel 2 overtreft dit met gemak. In een rotvaart vliegen de meest ordinaire, vulgaire en platter-dan-plat grappen je om de oren, ondersteunt door wederom een fantastische soundtrack en een cast die er geen genoeg van lijkt te krijgen. Waar Turbo was opgehouden doet Nitro er nog een flinke schep bovenop en gaat rustig op oude voet verder. Vooral de korte (perfecte) speelduur maakt dit deels tot een meer geslaagde film. Ook worden er weinig tot geen grappen herhaald waardoor het steeds vernieuwd en origineel blijft. Waar Turbo soms een aaneenschakeling van aflevering leek is dit meer één geheel met bijpassende grappen. Geslaagde actie in hoog tempo afgewisseld met de nodige 'drama' zorgen ervoor dat tot met de aftiteling de amusementswaarde onverminderd hoog blijft.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond hem weer erg leuk, het randje opzoeken en er overheen. Een aantal hele briljante dingen en situaties zoals de mocro's die niks anders kunnen dan wild gebaren en roepen waar ze vandaan komen: WOENSEL, de scène met de underground houseparty etc.

Er zitten dingen op veel niveaus in, van platte humor en veel gescheld, tot subtielere grappen die de hoofdmoot volledig ontgaat (het tokkievolk dat je bij deze film in de bios ziet) maar die ik persoonlijk erg kan waarderen. Her en der zitten zowaar wat knap gefilmpje stukjes, camerawerk, closeups, stunts etc.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Wel aardig.

Mijn New kids koorts is al weer een tijdje verdwenen. Deel één was geniaal te noemen alleen hier mist het toch net wat. Het accentje begon voor het eerst te storen, ook kwam het allemaal wat minder ''overtuigend'' over. Hiermee bedoel ik te zeggen dat het leek alsof ze twijfelde aan hun eigen grappen en dan vooral in het begin. Dat irritante mannetje die New Kids gaat afkraken, maar laten we eerlijk zijn hij heeft wel gelijk. Ook de erg flauwe bioscoopscène waar ze op het eind nog een terugkoppeling naar maken slaat volledig de plank mis.

Om te beginnen de herhaling van grappen tot het irritante toe. Drie keer een mislukte salto achterover, drie races, vijf mensen die onverwachts in hun nek gebeten worden door een zombie, drie keer een raar mannetje dat instapt. Het was gewoon allemaal te veel herhaling. Ze durfden niet goed meer de risico's te nemen om een nieuwe grap te maken. Als ze dit dan wel deden gingen ze voor mij te ver of waren ze niet leuk. Een van de laatste scènes zal ik als voorbeeld nemen. Het op de trein zetten van de zombies. Bijzonder gewaagde humor alleen deze ging voor mij toch echt te ver.

Acteerwerk was goed in orde. Iedereen acteert dermate overtuigend. Ook visueel zat het aardig in elkaar. Een groot aantal zombie scènes zag er goed uit en weet mij wel degelijk te overtuigen.

De film bestaat uit twee delen. Deze zijn ook weer opgebouwd uit verschillende stukjes die erg aan de New Kids sketches doen denken. Het woord onsamenhangend lijkt me daarom hiervoor ook wel op zijn plaats.

De muziek was erg goed. Vooral die van de openingsscène wist me weer meteen te boeien.

Uiteindelijk blijft er gewoon een leuk filmpje over, het miste toch net de genialiteit van deel één maar het is geen slechte sequel.

avatar van ivsivris

ivsivris

Opzich een vermakelijke film, maar het einde ging nergens om.. toch wel redelijk gelachen. 2.5 / 5

avatar van N23

N23

Ik ben een zombiefan, en New Kids de serie heb ik niet gevolgd. Deel 1 wel gezien overigens.

Tjah het geeft wat je verwacht. Plat dom vermaak. Maar dat weet je ook al zonder naar deze film te gaan. Het is dus moeilijk om een film daarop aftekraken als het juist zo bedoelt is. Moeilijk om een eerlijk cijfer te geven, want het geeft precies wat je wilt, plat dom vermaak. Dus dan zou een 4-5* op zijn plek zijn. Zij het niet dat ik dat deze film niet waard vind. Dus ik ga maar voor een 2*.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Zelden gezien dat filmmakers zichzelf en hun product zó niet serieus nemen. En gelukkig maar, want dat is de enige manier waarop dit kan werken. Heerlijke botte lol, ik heb genoten. Ongeveer on par met Turbo wat mij betreft.

avatar van Number23

Number23

Nou New Kids Nitro . Na het zien van de trailer was ik lichtelijk optimistisch over het feit dat dit vervolg weleens leuker kon worden dan Turbo. Gooi er wat zombies, nog meer actie en een leuke 'badguy' tegenaan en gaan met die frikandellen. Maar niks is minder waar. Ik vind dit een pijnlijke vertoning, die eigenlijk al in de 1e scene door het jonge gastje perfect wordt verwoordt. Een vermoeiende herhaling van alles wat ze al gedaan hebben in de 1e film plus de serie. De 'kuts', 'joenges' en 'homos' komen zo vaak voorbij dat je emotioneel helemaal afgestompt wordt. Geen wonder dat iedereen dom gaat doen na het zien van deze film, je hersencellen sterven af waar je bijstaat. Volgens mij 3 keer gelachen gedurende de film, die er duidelijk op uit is om zoveel te schockeren als maar kan. Noem mij maar een saaie droplul, dit is mijn humor allang niet meer.

avatar van namingway24

namingway24

Pijnlijk.

Ach, ik had er al niet veel van verwacht. Maar ja, de trailer beloofde zombies, en dus wilde ik als horrorfan de film wel zien. Helaas zijn tien minuten zombie-aktie bij lange na niet genoeg om de ellenlange reeks flauwe grappen, nauwelijks shockerend geweld en veel geschreeuw leuk te maken.

Ik zweer het, misschien begrijp ik nu mijn dertigste verjaardag angstvallig dichterbij komt deze humor niet meer, maar het werkte na de eerste kut al zwaar vermoeiend. De film begint wel met een goede dosis zelfspot, maar gaat daarna vrolijk op dezelfde voet verder. Dezelfde scènes van de sketches en de eerste film worden direct gekopiëerd, en erg vaak drongen de grappen en situaties niet eens tot me door; het werkte vermoeiend. De teksten reikten inderdaad niet verder dan kut en homo. En als de film dan gemaakt emotioneel wilde zijn sloeg het de plank finaal mis.

En als we dan eindelijk bij de zombies aangekomen zijn en we overschakelen op grindhouse stijl wordt het wel ietsje beter. De zombies zagen er echt wel goed uit en het bloed vloeide rijkelijk. De stomme grappen bleven wel de boventoon voeren en de 'aktie' was erg statisch gefilmd, maar het was ten minste een verandering ten opzichte van wat ervoor kwam. De origine van de zombieplaag was trouwens wel leuk bedacht.

Het horrorplotje was bij lange na niet genoeg om de film te redden, en de New Kids zijn voor mij echt verleden tijd. New Kids 3D (kom op, je weet dat die er komt) laat ik maar aan mijn neus voorbij gaan.

avatar van The Oceanic Six

Minder leuk dan de vorige film, terwijl ik die al niet zo best vond.

Ik heb ook vrij weinig met de New Kids, maar heb wel een hoop sketches en de vorige film gekeken. Puur uit interesse waarom die hele hype toch zo groot was. New Kids kan best grappig zijn, maar vaak is het maar een paar seconden terwijl een hoop grappen te lang door gaan. Toch kan ik het Tokkie-sfeertje altijd wel waarderen, lekker over de top en aangedikt. Ook zelfspot ontbreekt de makers niet, getuige de geinige intro waarbij de New Kids goed te kakken worden gezet. Maar al snel krijg je toch weer het oude riedeltje met veel schelden, mensen aanrijden en klappen uitdelen. Dat gaat me toch wel snel vervelen. Want net als in deel 1 ontbreekt een fatsoenlijk plot.

Nou moet je dat ook niet echt zoeken in dit soort films, maar het kijken voelde wat doelloos aan. Het zombie subplotje vond ik dan ook niet zo interessant. Ik kon meer lachen om de flauwe strijd met die Woensel gastjes. Wat ik later nog wel grappig vond was dat de stijl van de film in zombie-Friesland grindhouse-achtig werd. Kleine grapjes als het Twarres liedje in de auto of de mevrouw van de Bond tegen het vloeken die mishandeld werd waren nog best oke. Maar de meeste grappen waren vrij onleuk en duurden ook te lang.

Leuk voor de echte fans. De rest zal het kijken en snel vergeten. Ik had trouwens wel wat meer cameo's van bekende Nederlanders verwacht. Was in vergelijking met de vorige film nu vrij karig.

avatar van Theunissen

Ik vond deze film juist veel leuker dan het saaie, achterlijke en flauwe eerste deel. Dit deel heeft tenminste pit en ging ook best ver over het randje (zoals de opmerking op het einde "op de trein ermee"). Vooral Friesland moest het in deze film flink ontgelden en ze werden compleet afgezeikt (letterlijk en ook figuurlijk). Het verhaal sloeg natuurlijk nergens op hoewel ik de rivaliteit in het eerste gedeelte van de film tussen "Maaskant" en "Schijndel" best leuk vond. In dat gedeelte zit eigenlijk ook de meeste humor. Geweldig was de race scene waarbij "Woensel" ook effen langskwam, die gasten van "Woensel" waren gewoon lachwekkend, die van "Schijndel" ook trouwens Zanger Ronnie was overigens ook lekker opdreef in deze film en het zingen op de begrafenis was geweldig.

Ik heb ook wat opgestoken van deze film namelijk de betekenis van een "Een Jos Brinkie" wat staat voor een frikandel met satésaus oftewel een lul met stront erop. Lekker respectvol t.o.v Jos Brink De film bevat overigens ook de nodige actie (ook regelmatig zeer grof) en dit keer vond ik het soms wel leuk toegepast i.p.v. het eerste deel. Er zit trouwens ook meer bloot in deze film en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Al met al heeft deze film me best vermaakt en heb ik ook regelmatig moeten lachen om de best vaak grove en soms ook wel seksistische humor. Al met al een waardig afscheid van de "New Kids".

avatar van james_cameron

Middelmatig tweede deel; de rek lijkt er nu reeds uit te zijn bij de New Kids. Zoals de regels van een sequel dicteren is ook deze Nitro sneller, grootser, gewelddadiger en meer expliciet dan het eerste deel. Flink korter ook. Met zijn krappe speelduur van een uur en een kwartier is dit amper een volwaardige film te noemen. Hier en daar best grappig, maar qua plot is het ditmaal nog kariger en vergezocht en de orgie van geweld in de finale slaat werkelijk nergens op. Zoals de hele film eigenlijk.

avatar van Gon1234

Gon1234

Ik vond em een stuk beter dan het eerste deel, alleen zwakte de film op het eind wat af.

3sterren (6)

avatar van perceived

perceived

Steeds minder.

Hun sketches vond ik vaak raak en geweldig. De eerste film ging daar (iets teveel) op door, maar vond ik nog best leuk. Deze tweede is wel erg magertjes... Op een hand vol geslaagde grappen na, echt vreselijk flauw. Komt er nog een derde..?! 4/10*

avatar van ibendb

ibendb

Hoeren neuken, Nooit meer werken

New Kids Nitro is een herhalingsoefening van Turbo. Een aaneenschakeling van sketches en grappen. Het enige verschil is de zombieplaag. Dit voegt wel iets toe, maar niet veel. De grappen zijn minder dan het eerste deel. De film maakt eigenlijk meer plaats voor actie. Een goede 3*.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Voor Maaskantje, k*t.''

Ik heb gehoord dat dit hun laatste film zal zijn. Slimme zet, aangezien de hype nu voorbij is en het voor vele fans eentonig begint te worden.

Het is inderdaad hetzelfde soort humor, maar dan een niveau'tje hoger dan deel 1. De meeste grappen vond ik weer flauw, maar daar ging ik al vanuit. Er waren enkele stukjes waar ik een glimlach van kreeg. De 5 vrienden gaan hier helemaal los wanneer ze het tegen jongens van Schijndel het op moeten nemen en alsof dat niet genoeg is, veranderen de Friezen ook in vleesetende monsters. Dit keer blijft het niet bij tot aan de grens van Maaskantje, maar ook richting Friesland.

Evenals deel 1, is het wel oké voor een keer. De New Kids films zijn absoluut geen herziening waard, in mijn opinie.

avatar van rep_robert

Net zoals het eerste deel is Nitro vooral in het begin erg aanstekelijk voor je lach, juist omdat je vanuit een normale bui in een compleet onzinnige wereld terecht komt die je totaal niet serieus moet nemen. Het nadeel van het fragmentarische filmpje is dat het op een gegeven moment is uitgewerkt en de lach snel verdwijnt. Op de drie running gags na viel er de tweede helft van de film weinig meer te genieten (ondanks het "Amerikaanse" kleurenfiltertje) en brandt de film als een nachtkaars uit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

(ondanks het "Amerikaanse" kleurenfiltertje)
Gewoon een filtertje om een klassieke sfeer te faken, hoe is dat nou Amerikaans ?

----

Ben blij dat ze na deze film kappen, want dat heen-en-weer geschreeuw van scheldwoorden werkt NIET. Wat wel werkt, is de aanhoudendheid van willekeurigheid en ronduit onbeschaamde vertoningen. Daar ligt de kracht van dit zeldzame project. Dit is wellicht de enige Nederlandse film die ik aan een buitenlandse filmfan zou aanraden. Prachtig concept dat zelfs zonder 'begrip' van de culturele referenties overeind blijft, want er valt altijd wel wat in te herkennen en anders val je van de ene komische verbazing in de ander.

kos schreef:

[Woensel Winkelcentrum Woensel!!

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ook deze New kids is onder de maat.

Het begint best vermakelijk met de rivaliteit tussen Schijndel en Maaskantje (of Kaasmandje), maar Flip van der Kuil en Steffen Haars hebben achterlijk veel running gags in de film gepropt die niet grappig zijn; die knul van de staatsloterij die steeds terugkomt, de verstandelijk gehandicapte met zijn helm en Deborah die in elke scene een dosis zaad wegspoelt met een liter bier. Boring!

Ook hebben ze er een handje van om quasi-emotionele scenes abrupt te eindigen met een backspin van een grammofoonplaat en een slechte one-liner. Te vaak werkt dit niet!

De enige acteur die deze film glans wist te geven dankzij zijn droge teksten en goeie timing was Henry van Loon (van het ministerie van defensie). Best geinig hoe hij zich probeert te identificeren met de aso's uit Maaskantje en daar keihard in faalt.

Verder is het gebruik van luide muziek en veel achteloze opmerkingen nog frequenter dan in het eerste deel. Het maakt het allemaal niet beter op. Nieuwe elementen als de stoere kerels uit Woensel vond ik dan wel weer geinig.

Naar het einde toe lijkt de (toch al niet in overvloed aanwezige) inspiratie op. De New kids zijn moe, slaan nog een paar zombies de kop van de romp en gaan nog dragracen met boer Feike. Het is allemaal meer lomp dan geinig, zeker wanneer een bijzonder ongepaste grap "Hop op de trein ermee" volgt. Een volkomen misplaatste scene en het paste niet bij de New Kids die ik ken.

Gelukkig eindigen ze na de aftiteling nog met een leuke grap; "Hoi ik ben Jurgen en ik heb een filmrol in New Kids Nitro gewonnen...."

Vermakelijk, maar niet goed.