Dredd (2012)
Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey
Releasedatum: 11 oktober 2012
Plot Dredd
"Judgement is coming"
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.
Judge Dredd
Chief Judge
Amos
Freel
otherfool
Ma-Ma is not the law... I am the law.
Gaaf hoor, prima actiefilm. Het origineel met Stallone zag ik (buiten die ene onmisbare oneliner) nog niet maar de hedendaagse Dredd mag er meer dan zijn. Prima weergegeven dystopie, effectief verhaaltje, adequate actie, fijne oneliners en dan uitschieten met een paar gestyleerde slomo's, niks mis mee. Urban spuugt zijn teksten zoals het hoort en Thirlby is veelbelovend als rookie Judge.
3,5*.
Zonder zelfspot.
Het 3D-effect in Dredd had wel wat inventiever kunnen worden uitgediept, want echt veel indruk maakt de derde dimensie hier niet. Gelukkig trekt een aantal vermakelijke actiescènes en het buitenproportionele geweld een en ander een beetje recht. De op een comic gebaseerde Judge Dredd kenden we in filmland natuurlijk al van de flop uit 1995 met Sylvester Stallone. Maar waar in die film de decors, actie en foute one-liners nog op een lachje konden rekenen is de toon hier iets rauwer. Het levert wat bloederige moorden op, maar sneeuwt de eventuele lol een beetje onder.
De bombastische actie wordt sowieso een beetje beperkt vanwege de simpele setting van een wolkenkrabber, maar als actiefilm is de film nipt geslaagd. Het heeft niets met de Stallone-flick te maken en neemt zichzelf iets te serieus, maar er wordt lekker op los geknald in een constant tempo. Weinig zelfspot dus, maar visueel gezien is een en ander aardig in elkaar gestoken met af en toe een shot dat aan de stripreeks moet refereren. Voeg daar aan toe een aantal coole slow motion scènes die de drugsbeleving van de bad guys moeten weergeven en de tijd vliegt om.
Redelijk.
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Dit is best een aardige actie film. Heel anders dan de originele, vind ik. Er zitten een aantal goede actie scenes in, maar soms is het ook allemaal wat saai en/of voorspelbaar. Leuk tussendoortje, niet meer dan dat.
edwinoudenes
Precies wat ik verwachtte.. Rauwe actie met veel bombarie en bluf. Het wordt nooit echt spannend, maar dat is niet echt storend. Slo-mo effecten zijn in mijn ogen zinloos en hadden wat mij betreft achterwege mogen blijven. Ik stoorde me wel enorm aan het feit dat het woordje "wacht" weer voldoende was om de held in het verhaal te redden. Wéér zo'n cliche. Bah!!
reinos
Super sci-fi film. Doet goed aan de originele strips hoewel er verschillende tekenaars zijn. Humor met over the top dom geweld. Zelf vind ik het helemaal geen kopie van the Raid want in de strips was ook vaak gelazer in megagebouwen. Overigens is er een mooie strip van Judge Dredd en Batman. Vraag mij af of ze dat eens een keer verfilmen.
tattoobob
Dit lijkt wel een kopie van Serbuan Maut
Gaaaaaaaaap
Gang_Star
Een kopie van Serbuan Maut, oftewel The Raid? Houd toch op. Totaal niet te vergelijken naar mijn mening. Allereerst al de personages verschillen compleet, the Raid: Swat team tegen huurmoordenaars, Dredd met een andere judge (2 personen) tegen huurmoordenaars. Beide in een appartementen complex (overeenkomst). The Raid draait veel om harde man tegen man gevechten (martial Arts), terwijl de nadruk bij Dredd op shootouts wordt gelegd. Compleet verschillend naar mijn idee.
De actie was wel aardig, maar de slowmotion technieken heb ik hedendaags wel gehad. En wat mij betreft had deze film ook een stuk spannender mogen zijn.
Viel me tegen eigenlijk.
Mescalino
Slecht, en daarmee beschrijf ik de hele film.
Het pak van dredd ziet er niet uit. Lijkt ook niet uit die van de comic. Het pak uit de eerste film zag er vele malen beter uit. De motor, wie dat heeft ontworpen mag meteen met pensioen.
Dan de Slow-mo, Totaal verkeerd en veel te veel gebruikt.
Karl Urban slaat de plank volledig mis met zijn rol. Zijn stem en zijn mond maken hem eerder irritant dan "bad-ass".
Een paar leuke scenes maar dan houd het ook op.
MRDammann
Geweldige film. Heerlijke actie met af en toe een vleugje humor. Heerlijk van genoten!
Djaxx
Vond hem echt erg slecht. Ok een gedetaileerd verhaal hoef je niet te verwachten bij zo een film maar dan verwacht ik wel dat de aktie top is. Vond de aktiescenes maar flauw en vooral de rookie vond ik slecht acteren. Echt mijn ding niet. + een hele film in 1 enkel gebouw is ook wat teveel van het goede...
timburton
Jammer dat ik hem niet in 3D heb gezien, was waarschijnlijk wel de moeite waard geweest en heb nu lichtelijk het gevoel dat ik Dredd niet heb gezien. Verhaal was saai en de humor was eigenlijk ook niet echt te harden maar wat kan die Travis filmen! De kleuren zijn geweldig en de oogstrelende shots en special effects zijn om op te eten.
Davidus
Matig, ziet er allemaal mooi uit, maar verhaal is saai en weinig spanning.
En btw, totaal niet te vergelijken met the Raid...
Rodger
ja.. ok.... niet verkeerd....
maar ook geen topper...
leuk vermaak.... voor als je niet kan slapen snachts...
3.**
disneystore
VALT HET NIEMAND OP DAT DEZE FILM COMPLEET GEKOPIEERD IS VAN THE RAID (SERBUAN MAUT)??? Schaamteloos!!!
Zeriel
Waardeloze film, en wat ziet die dredd er sloom uit met die lompe helm, en dito pakje, motor en eigenlijk alles.
Verder een overkill aan slomo's die vooral irritatie opwekken.
Een bloedig maar bloedeloze slappe hap.
MRDammann
Hij doet zijn masker niet af in de hele film, dus voor sommige hier is dat misschien een voordeel.
Al DeNiro
Ook de tweede kijkbeurt blijft dit een erg stoere film (vooral de motors, pakken, wapens en muziek).
Hopelijk denken ze aan een vervolg, want hier is Dredd alleen een grote naam bij de rechters onderling en na afloop bij Peach Trees. Er valt dus nog veel meer uit te halen.
LOTR-lover
Vond het een interessante en vermakelijke film met geweldige special effects. Die slowmotion stukjes waren geweldig. Vond het een stoere film. De vergelijking met The Raid vind ik bizar. Totaal andere stijl, totaal andere film.
8/10 (IMDB)
JacoBaco
Ja, ze blijven daarmee trouw aan de strip. Alleen is zijn lompe helm hier wel iets anders.
Verder een overkill aan slomo's die vooral irritatie opwekken.
Dat komt vanwege de drugs slo-mo, dus het heeft dit keer echt een functie.
Een bloedig maar bloedeloze slappe hap.
................ Inderdaad... En alles is gejat van The Raid.
nightbreed
Hoog kitsch-gehalte, matig acteerwerk en een slecht script.
Ik ergerde me ook aan dat constante pruillipje bij Dredd, als een klein kind die geen snoepjes mag hebben.
doctari
Was dit maar een Engelse site, dan had ik deze film ten minste echt "Dredd-ful" kunnen noemen. Wat een vreselijk, vreselijk nep en saai gedrocht.
Ik heb echt negentig minuten mijn best gedaan om iets origineels of vermeldenswaardigs te vinden in deze film, het is niet gelukt. Het is weinig meer dan een fantasieloze aaneenschakeling van matige actie, eindeloze slow-motion, onopmerkelijke karakters en slechte effecten.
Het probeert ook nog eens heel erg nadrukkelijk cool over te komen. Een enkele keer lukt het maar meestal werkt het eerder op de lachspieren. Misschien is dat maar goed ook want bedoelde humor is ver te zoeken in een film die zich ook nog eens veel te serieus neemt.
Dit soort pulp kan werken als het ver over de top gaat en veel humor bevat. Als men echter daadwerkelijk denk dat al dit geschiet en geweld, zonder enige vorm van ironie, anno 2012 nog entertainmentwaarde heeft, dan gaat het wat mij betreft toch echt mis.
Beertje45
Vond er niet veel aan, de film speelt zich grotendeels op 1 locatie af. Rauwer, gewelddadiger en bloederiger dan Judge Dredd, maar eigenlijk een hersenloze knaller.
morpheus2000
Aangename verrassing. Niet teveel nadenken en laat maar vloeien dat bloed. In plaats van oeverloos geneuzel gewoon een lading bruut geweld op het scherm.
AC1
Ik snap niet dat sommige moeite hebben met de slow motion scènes. Het moge toch duidelijk zijn dat deze dienen om gevoel van de drugs te simuleren? Anyway, bij de meeste actiefilms val ik in slaap maar Dredd vond ik behoorlijk 'immersive' en zintuiglijk.
MovieHolic
Erg gaaf!! Iedereen die van blood, gore, guts houdt icm none stop actie raad ik dit aan!
Daan258
Best een toffe film.
Gister in 3D gezien en ik moet zeggen dat die beter was dan verwacht.
Verhaal was niet zo erg boeiend maar de actie zag er zeker erg goed uit, en het 3D maakt het nog net iets leuker.
Idd zoals veel al zeggen lijkt de film een beetje op The Raid Redemption maar ik vond deze wel stukken beter.
Erg goed mee vermaakt.

'Dredd' vanavond (29 september) op televisie: 'Karl Urban zet na Stallone weer een serieuze bad-ass neer'

Raiders of the Lost Ark
Actie / Avontuur, 1981