Dredd (2012)
Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey
Releasedatum: 11 oktober 2012
Plot Dredd
"Judgement is coming"
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.
Judge Dredd
Amos
Freel
DiDa
Eerste officiele review:
Comic Con 2012 review: Dredd - Horror Movie News | Arrow in the Head - joblo.com
as
Meer positieve berichten hier: Ain't It Cool News: The best in movie, TV, DVD, and comic book news. - aintitcool.com
Heb hier wel erg veel zin in!
Jawaddedadde
Ja, onverwacht positieve reviews dusver. Lijkt erp dat Travis een leuke remake gemaakt heeft.
Jawaddedadde
Reboot, remake, één pot nat wat mij betreft
Als er maar een fijn eindproduct uitrolt.
Haha, zekers maar toch:
Reboot (fictie), het verwerpen van de continuïteit in een fictiewerk en weer van voor af aan beginnen.
Een remake is in de filmindustrie een term voor een nieuwe versie van een al eerder gemaakte film. Dat is deze dus niet.
Schijnt ook rete geweldadig te zijn, trouwens
congo
Bloederige red-band clip Dredd - Video op FilmTotaal
Deze clip is uber bruut!!
disneystore
Wat een clip! Prachtige visuals, lijkt wel interessant in 3D. Moet toegeven dat dit wel (erg) leuk kan worden. Eindelijk nog eens een échte actie-film, in de sfeer dat het hoort te zijn. Geweldig slow-motion effect ook. Denk dat het met zo'n details nog nooit in een film is vertoond, behalve 300 misschien.
Naomi Watts
Ik had zo mijn bedenkingen maar het lijkt toch echt wat te gaan worden. Sterke stilering, mooie visuals, sublieme cast en naar het schijnt veel comic eatser eggs. Ook enorm veel buzz op comic-con.
killer13
positieve reviews en extreem geweldadige clipjes
...
... maakt het wachten alleen maar moeilijker
Thorak
De trailer doet me wel héél erg veel denken aan Serbuan Maut (The Raid:Redemption)...
schram101
Klopt. En dan is Tower Block (2012) ook nog aanstaande..
Thorak
De originaliteit van vandaag de dag in Hollywood....
"Oh een goede buitenlandse film! Dan moeten we daar snel onze versie van maken!!"
Dat lijkt wel het voornaamste waar ze in Hollywood mee bezig zijn momenteel.
schram101
Klopt, al gaat dat bij deze voorbeelden niet echt op volgens mij.
jacobine_rodijk
De originaliteit van vandaag de dag in Hollywood....
Dat lijkt wel het voornaamste waar ze in Hollywood mee bezig zijn momenteel.
Script is al jaren geleden geschreven door Garland, en voor zover ik kan zien is die behoorlijk identiek verfilmd door Travis; niet aangepast conform 'The Raid' die waarschijnlijk nog geeneens in productie was toen Dredd al geschreven was.
Veel te serieus, plot dat inderdaad weinig verassingen biedt en misschien niet spectaculair genoeg voor een film met dit thema. Ook de stem van Urban overtreft Bale/Batman toch al helemaal qua belachelijkheid. Erg lastig om iemand te serieus nemen met zo'n helm op
Vandaag Total Recall gezien en die was al te serieus, maar de trailer voorafgaande aan die film van Dredd deed mij al helemaal huilen
De brute actie zal de film waarschijnlijk gaan redden.
ikzendenbee
Het had er toch meer mee te maken dan wat ik in de trailer van deze nieuwe film zie.
De vorige film zat vol met elementen uit de strips, Rico, angel family, Cubes, fargo, de cursed earth, block war en het pak was tenminste even grotesk als in de strips...
Over de 'drugs' waaronder de stad nu kreunt en vrouwelijke maffiabazen heb ik nog nooit iets gelezen hoor...
Ik vrees dat het weinig met judge dredd te maken gaat hebben. Gewoon een actiefilm precies.
ikzendenbee
jammer dat Schwarzenegger niet gecast was om de rol van judge dredd te spelen. In de comics is dredd eigenlijk al een ouwe vent. 'old stoney-face'.
met zo'n terminator kop en zware stem zou hij perfect geweest zijn.
Trailer zag er aardig uit, maar die stem van Dredd is echt vreselijk. Mist elke impact.
Bane in het kwadraat
Dredd neemt zichzelf waarschijnlijk te serieus.
Tall man
Die clip ziet er wel bruut en erg gaaf uit met die slow-motion effecten!
wordt nu toch best benieuwd naar deze film en ga hem misschien nog wel in de bioscoop kijken. Eerst de recensies maar eens afwachten.
3bdelilah
Heeft op dit moment een 100% score uit 10 reviews op Rotten Tomatoes. Heb de trailer inmiddels een keer of vier gezien in de bios en ik word telkens nieuwsgieriger...
namingway24
Trailer net in de bios gezien en ik ben al half om. Urban's Dredd schopt Bale's Batman-kont nu al.
Geloof me, Dredd wordt vet.
jacobine_rodijk
Urban's Dredd schopt Bale's Batman-kont nu al.
Pfft...mis de connectie tussen de twee, compleet.
ikzendenbee
Batman en Judge dredd zijn alletwee 'gewone' mensen met speciale tools en pakken. Dat in tegenstelling tot andere superhelden die gewoonlijk over superkrachten beschikken. De vergelijking is dus niet zo heel ver gezocht.

'Dredd' vanavond (29 september) op televisie: 'Karl Urban zet na Stallone weer een serieuze bad-ass neer'

Raiders of the Lost Ark
Actie / Avontuur, 1981