Dredd (2012)
Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey
Releasedatum: 11 oktober 2012
Plot Dredd
"Judgement is coming"
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.
Judge Dredd
Chief Judge
Amos
Freel
De_Hollander
dat is het niet alleen er vallen veel meer details weg.
De kleuren zijn onnatuurlijker. macroblocking komen regematig in de NL versie voor door de compressie. (de mainmovie is maar 14.3 gig groot).
Dredd
US VS NL
Nordic VS Dutch
Dredd (2012) : Screenshot Comparison - screenshotcomparison.com
Hier kan je zien dat de NL en de US versie niet goed van kleur zijn.
De helderheid is omhoog geschroefd. Men heeft de 3D master gebruikt voor de 3D en de 2D samebranche disc.
De 2D kijker is dus de sjaak. Er staat maar 1 videostream op de disc.
De NL versie gooit er nog een schepje bovenop, om de helderheid nog verder te verhogen. Daardoor vallen er veel details weg. Het donkere gedeelte heeft de NL versie donker gemaakt, en de lichtere gedeeltes lichter. Erg slecht voor je ogen, op velen momenten. Voor de 2D kijkers is dit een zeer slechte transfer wat niet bedoeld is voor de 2D. Wie hier beweerd dat helderder beter is, houd zich zelf voor de gek. Want zie, opjecten verdwijnen daardoor. Dat is nooit de bedoeling geweest van de regiseur.
mrwhite
Het irritante is alleen dat haast niemand lijkt terug te lezen en zowat bij iedere mening over deze film wordt gezegd dat het jatwerk is. Dat ze op elkaar lijken vind ik prima, maar ik blijf voorlopig de mensen corrigeren die het over jatwerk hebben, want dat is gerechtigheid.
Ik begrijp er ook nx van ! Dat er een gelijkenis is tussen die 2 films kan best zijn maar verden dan een gebouw kom ik niet en ook als er zou geript zijn zal dat toch wel vooral van Die Hard zijn ! Al is dat mss ook ver gezocht. Nee ik ben het volledig met je eens.
JaylaGrande
Ik geef ze beide 3,5* al vind ik Dredd wel net iets beter. The Raid moet het uiteraard hebben van de keiharde gevechten, maar de laatste matpartij duurt gewoon te lang en dan wordt het eigenlijk saai. Dredd heeft ook een paar scènes die ik liever anders had gezien. Dredd heb ik inmiddels 2x gezien gezien en The Raid 1x.
Helemaal mee eens. Die scene maakte het wel heel erg bont qua geloofwaardigheid. Dredd is ook niet perfect, maar begaat in ieder geval niet de klassieke fout om het eindgevecht te langdradig te maken.
roeman
Ik heb niets tegen actiefilms, het is zelfs zo dat ik een goede actiefilm zeer kan waarderen. Maar wat ik met deze aan moet ik weet het niet.
Geen moment wordt het spannend, geen moment heb je zoiets van oh, ah, tjee he. Ik heb er volledig emotieloos naar zitten kijken. En dit terwijl er toch de nodige bloed, gore en zinloze doden (kids) vallen.
Het verhaaltje is zo flinterdun , dat het lijkt op rijstpapier, en iets te hard stappen op rijstpapier en het is stuk. Nou dat gebeurd dus ook met deze film, flinterdun en niet houdbaar.
En of het nu een remake, reboot, prequel of sequel is van Judge Dredd kan me eigenlijk niet zoveel schelen. Stallone kan niet acteren, maar in Judge Dredd was hij toch een stuk overtuigender dan Urban, waarvan we niet eens zijn ogen zien.
Normaal ben ik bijna altijd voor de held, maar Urban is geen held en ook geen persoon, en dat heeft alles te maken met de helm die hij draagt.
Nee mislukt op alle fronten, helaas. 0.5* voor de moeite en de verziekte blik op de toekomst.

Nomak
Vreemd dat het nog niemand is opgevallen, maar dit is toch echt wel afgekeken van The Raid hoor.
JacoBaco
Je hebt in elk geval weinig van het personage Judge Dredd begrepen. Fans waren in de Stallone verie juist erg teleurgesteld dat zijn helm afging. Deze film is volgens mij iets trouwer aan hoe Dredd in de strip werkelijk is. Maar goed, je vindt het een klote film, mij best.
En dan is het ook nog is afgekeken van The Raid!
mrwhite
Nog niemand is opgevallen ! Het staar er hier al vol van en het is trouwens een belachelijke vergelijking.
Nomak
Inderdaad JacoBaco.
Misschien moet ik er de volgende keer 20 smileys bij plaatsen zodat mrwhite het ook begrijpt.
De vergelijking met The Raid vind ik wel helemaal niet belachelijk of vergezocht. The Raid vind ik wel beter, kan me ook makkelijker identificeren met de protagonist.
JacoBaco
Mezelf kunnen identificeren met de protagonist vind ik absoluut van toegevoegde waarde. Bij Dredd had ik dat niet echt. De meeste onder ons zijn het er in elk geval over eens dat het beide goede films zijn.
disneystore
nu je het zegt... NU JE HET ZEGT!!!!!! *veranderd stem Dredd naar 0,5 en die van The Raid naar 4,5*
Inderdaad JacoBaco.
Ik had het idd even niet door
Banjo
- 2038 berichten
Deze film begint pas na 30 min te lopen maar dan nog had ik er meer van verwacht!.
Het verhaal is eigenlijk niet sterk en goed genoeg uitgewerkt. Maar slecht was het ook niet, 3 sterren is het nog wel waard.
deze film had trouwens veel van the Raid....
El ralpho
Just another day at the office
Een dag uit het leven van Judge Dredd zoals een van de vele anderen, althans zo laat de film het ons geloven. Er wordt geen tijd verspild aan een uitgebreide inleiding over de geschiedenis van het ontstaan van Mega-city one waar het verhaal zich afspeelt, maar plaatst de kijker direct midden in de actie. Er komt een oproep binnen waar op gereageerd wordt, en dit is eigenlijk wel zo'n beetje de complete hoofdlijn van het verhaal. Naast zijn zijde staat Casandra Anderson, die ook aardig van zich blijkt af te kunnen bijten en ook voor de nodige girl power weet te zorgen.
De setting doet een beetje game-achtig aan en Dredd zelf is al net zo'n geoliede machine als het personage van Robocop/Terminator die met uiterste precisie als een eenmansleger een compleet gebouw leeg ruimt. Op uiterst spectaculaire wijze, dat dan weer wel.
Wat ik persoonlijk een domper vond waren sommige slow-motion shots. Deze moeten in de 3D versie mogelijk een betere indruk hebben achtergelaten, maar in de reguliere ''normale 2d-versie'' kwamen enkele scene's op mij een beetje nutteloos over. Dit kan ook te maken hebben met de overzetting waar member De_Hollander het op de voorgaande pagina over heeft. Ook vond ik de actie wel gaaf, maar kon het soms wat grootser aangepakt worden zoals de scené met de mini-gun en de prachtige slow-motion shootout.. Al met al heb ik echter goed kunnen genieten van anderhalf uur vol pretentieloos vermaak.
Waku
Film die vooral leuk is in 3D.
Met name aan het begin en eind zeilen de glasstukjes in slow motion de kamer in.
Verder is de actiefilm vrij simpeltjes.
90 minuten erop los knallen. Nik mis mee natuurlijk maar veel meer heeft "Dredd"ook niet te bieden. Het is inmiddels al talloze keren genoemd maar het lijkt ook alsof je inderdaad naar een remake van "The Raid"zit te kijken (of vervolg).
Film kijkt lekker weg maar wordt nooit bijzonder.
2.5*/3*
Rednas 2
Een film vol met emotieloos en zinvol geweld. Dun verhaatje, maar setting tiptop op orde. De slomo-effecten vond ik behoorlijk gaaf. Dredd op z'n best. 3,5 ster.
notsub
Erg matig, deze film. Het is gewoon teveel bruut geweld met wat rustpuntjes. Nee, geef me dan maar die Aziatische uitvoering The Raid met dat blok vol gangsters. Daar kwamen nog eens leuke karakters in voor, gecombineerd met vette matial arts kills. Hier is het kogels en kogels. Dan is dat Slo-Mo nog het enige wat hier opzien baart. Dat is te weinig. Ik zet Anthrax nog maar eens op. I Am The Law.
mikey
Hebben ze dat nummer eigenlijk wel gebruikt in deze film?
Iedereen heeft het over the raid maar dit is toch gewoon een duke nukem of doom verhaal?
mikey
Je bent ingesloten in een ruimte en om te overleven moet alles dood. In verschillende levels. En de laatste level wordt bewoond door de baas. Staar ajb niet blind op aliens of gangsters want dat is een miniem detail.
killer13
klopt. het script van dredd werd veel eerder geschreven dan the raid. niets afgekeken dus. geween een toevallige gelijkenis.
marvelfreak85
Zeer matige film voor een verhaal hoef je een film als deze niet tekijken dat weet je van tevoren.
Dus ik had brute actie verwacht dat zat er wel in maar het leek alsof het een computerspel was wat op easy stond
Dredd loopt er wat gemakkelijk doorheen alsof die Robocop is ff links schieten ff rechts schieten
En ik weet niet wie de design van de moters heeft gemaak maar die zouden ze moeten verbannen wat een lelijk ding.
mixmaster
geweldig , heerlijke keiharde en brute actie film !
helemaal mijn ding , alles vond ik goed , de actie , het camerawerk , de muziek , de effecten .
ja, hier wil ik wel meer van !
Tarkus
Hier had ik veel meer van verwacht, voor mij is het een beetje een teleurstelling deze film.
Het verhaal heeft zeer weinig inhoud, en ook de vertolkingen zijn pover.
Wel veel actie en bruut geweld, de liefhebbers hiervan zullen opgetogen zijn.
Maar het is weer van dat, door de vele 3D effecten, nog eens extra in de verf gezet door de vele slow motion beelden, is een goed script ver te zoeken, waarschijnlijk door gebrek aan budget ervoor.
De fout van vele films tegenwoordig alles voor de 3D effecten en geen geld meer voor een deftig scenario.
psycholamp
- 1960 berichten
Lekkere niks aan de hand actiefilm, die behoorlijk trouw blijft aan de strips. Niks geen diepere laag, plottwists of meervoudige karakters. What you see is what you get! Prima.
De_Hollander
Hier nog de ene screenshot vergelijking tussen de Nordic en de NL versie waarvan de link niet werkte
tattoobob
Mijn hd versie zag er super uit!!!!
Meestal is het origineel beter als de remake,maar in dit geval niet deze steekt zeker boven het origineel uit!!
Maar goed..na geaapt van The Raid???denk het niet tis niet een kopie ofzo
en als het er al op lijkt zal dat wel toeval wezen!!!
WANT TOEVAL BESTAAT NOG JONGENS
Beter als het origineel maar zeker niet mijn film!!!!
Pfff die helmen ook,jammer dat ze die niet ff hebben verandert!!
Starmaster501
Film neemt zichzelf veels te serieus en heeft buiten schieten waarvan het niveau van spektakel op 1 level blijft niet veel anders te bieden. Vermakelijk, dat wel.

'Dredd' vanavond (29 september) op televisie: 'Karl Urban zet na Stallone weer een serieuze bad-ass neer'

Raiders of the Lost Ark
Actie / Avontuur, 1981