• 9.380.854 stemmen

Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey

Releasedatum: 11 oktober 2012

Plot Dredd

"Judgement is coming"

Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.

JacoBaco schreef:

Nee, zo raar vind ik het eigenlijk niet dat mensen van politiefilms houden. Films geven (vaak) een vertekend beeld van politieagenten.

Moviemeter reactie's ook blijkbaar? Ik heb nooit iets meegemaakt met politie. Ooit heb ik wel een waarschuwing gekregen omdat ik in de verkeerde richting een straat inreed. Maar moet je daarom politie voor de gal van Satan gaan uitmaken?

blurp194 schreef:

terwijl er niemand is die de politie daadwerkelijk als 'zijn beste vriend' ziet.

ik wel, altijd lache met hun. Vooral als ze weer een bonnetje uitschrijven aan één of andere zatte wildplasser die dan nog in een gevecht is verwikkeld en die in zijn staat even begint te roepen dat ie niets heeft misgedaan. Nu, dat zijn dan de mensen die de volgende ochtend wakker worden in de cel met een boete van 350 euro en dan gaan zeggen dat ze de politie haten. Die zijn er gewoon om orde te handhaven. Wees blij dat je geen Belg bent allesinds, dan heb je pas recht op spreken, zoek even GAS boetes op

avatar van mrwhite

mrwhite

Ja wij belgen moeten echt opleten of er staat geen eten op tafel. Het is echt overdreven en ze zijn van plan ze nog wat te verhogen !

Ik weet niet hoe het in Nederland zit maar hier heb je toch wel flikken die denken dat ze Mike Lowrey zijn hoor. Ik ken er een paar die van welstellende gezinnen komen, flik worden en dan denken dat ze alles mogen en kunnen.

Maar ja we zien idd graag politiefilms of actiefilms omdat je je gewoon zelf die rol inbeeld als bvb een John Mcclane. Bij mij was dat toch zo

disneystore schreef:

Moviemeter reactie's ook blijkbaar?

Soms wel ja....

disneystore schreef:

Waar haal je dat vandaan? Ik maak de politie niet uit voor gal van Satan.

Maar als ik dan toch een mening zal moeten geven over de politie, dan heb ik een haat- en liefdeverhouding met ze. Ik ben blij dat ze er zijn en rotte appels zitten immers in ieder vakgebied.

Over deze actie heb ik met 3 mensen een discussie gehad. De één zegt helemaal terecht wat de agent doet en de ander,-zelf ook agent- zegt dat is niet goed. Ach ja, alles is relatief.

YouTube - COPS TV Show, Failure to Comply, Las Vegas Metropolitan Police Department

avatar van Aristoles

Aristoles

Bwoah... 13 in een dozijn actiefilmpje.

JacoBaco

13 in een dozijn argument.

Soms wel ja....

Waar haal je dat vandaan? Ik maak de politie niet uit voor gal van Satan.

Ik had het niet eens tegen jou hoor. Eerder tegen blurp of algemeen. Alleen die eerste zin was op jouw reactie bedoeld hoor Jaco ; )

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Te hoog gewaardeerd naar mijn mening. Nietszeggende actiefilm, zonder enige inhoud. 2.0

hoffhaan schreef:

.3,33 is echt niet hoog vergeleken met andere films.

avatar van Keane1983

Keane1983

Goh, de actie films hebben me te pakken deze week. Gister Total Recal en nu deze.

Een erg lekkere frisse film waarin non-stop actie centraal staan. De slow-mo's zijn uitstekend in beeld en zien er super strak uit. Als ook de overige SFX en camerawerk.

Acteerwerk is prima, maar eigenlijk niet heel erg nodig in een film zoals deze. Dredd wordt erg leuk neer gezet net als zijn side-kick.

De bad-guy/girl is ook erg gaaf de manier van spreken en kijken sprak me erg aan.

Al met al een heerlijke grove actie film die ik zeer zeker nog wel een keertje wil gaan bekijken.

Van mij een 4,0*

avatar van Chris0478

Chris0478

Vond het een zootje bagger, nog slechter als het origineel (en gejat van de raid redemption die toch echt tig keer beter is).

avatar van Rvdz

Rvdz

Misschien moet er iedere pagina gewoon een keer gepost worden dat Dredd niet gejat is van The Raid,want voor sommige mensen is het nog steeds niet duidelijk geloof ik.

avatar van Elkie Brooks

Elkie Brooks

Vond het actie van begin tot eind. De bloederige schiet effecten konden nog maar net door. Bijna op het Tarantino af. Veel denkwerk zit er niet bij. Gewoon domweg naar kijken.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Echt jammer hoor. Mega City One en dat enorme flatgebouw zagen er vet uit, alleen het verhaal erom heen is zo belabberd en straightforward. De helden waren ook absoluut niet likeable.

Rvdz schreef:

Het is echt al 20x gezegd inmiddels!

Dredd is niet gejat van The Raid. Ook al heeft zo'n beetje iedereen eerst The Raid gezien, dan nog is Dredd niet gejat van The Raid. Oja en nog iets... Dredd is NIET gejat van The Raid.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vind zelfs deze film beter dan The Raid want in deze film zijn de actiescènes veel overzichterlijker en knapper gefilmd. The Raid vond ik ook wel degelijk, maar ik verkies toch Dredd. Het verhaal is in beide films van minder orde, het gaat vooral om de actie. Nochtans vond ik het simpele verhaal best leuk : bv. de nieuwe drug die de realiteitszin aantast met de daarbij vertragende beelden zijn heel knap gefilmd , het infiltreren van de noodoproep 112 van Ma-Ma was ook een goede zet.

Bij deze film is ook de cast een meerwaarde. Lena Headey vond ik geweldig als Ma-Ma , maar ook Olivia Thirlby en Karl Urban ( zonder zijn gezicht te zien ) deden het goed.

Een zeer vermakelijke film met een hoog amusementswaarde ! 8/10

JacoBaco

Ik geef ze beide 3,5* al vind ik Dredd wel net iets beter. The Raid moet het uiteraard hebben van de keiharde gevechten, maar de laatste matpartij duurt gewoon te lang en dan wordt het eigenlijk saai. Dredd heeft ook een paar scènes die ik liever anders had gezien. Dredd heb ik inmiddels 2x gezien gezien en The Raid 1x.

Chris0478 schreef:

echt gejat, zonder schaamte. Dat The Raid de makers nog niet aangeklaagd hebben, tjonge jonge toch.

avatar van markel66

markel66

Aktie aktie en aktie, wat mag je nog meer van een aktiefilm verwachten.

markel66 schreef:

Aktie aktie en aktie, wat mag je nog meer van een aktiefilm verwachten.

Maar vond je het niet op The Raid: Redemption lijken dan?

avatar van paul83

paul83

Zeer ondergewaardeerde (althans, qua box office) film.

Dit zijn actiefilms zoals ik ze vaker wil zien. No-nonsense harde actie en nog eens tof in beeld gebracht ook. Deze is zeker beter dan the Raid, want daar werd ik gewoon een beetje moe van de eindeloze gevechten. The Raid haalt het ook niet bij films als Ong-Bak overigens.

Dredd doet eigenlijk alles wat hij pretendeert te zijn; hard en snel. De minigun scene was ook zeer vet in elkaar gezet en 1 van de hoogtepunten uit de film.

JacoBaco schreef:

Maar vond je het niet op The Raid: Redemption lijken dan?

Oftewel schrijf je bij je mening dat je het op The Raid vond lijken oftewel schrijf je gewoon lekker NIKS!

avatar van roeman

roeman

Sommige schrijven steeds over The Raid, maar is deze Dredd 3D, niet gewoon een remake van Judge Dredd (1995) met Stallone?

Ik moet deze nog zien maar het heeft volgens mij niets met The Raid te maken en juist alles met Judge Dredd.

Maar goed ik kan er volledig naast zitten!!!

JacoBaco

Nee, dit is absoluut geen remake... Eerder een reboot. Helaas is de film keihard geflopt, dus voorlopig geen nieuwe Dredd denk ik.

Mensen zeuren steeds dat Dredd erg op The Raid lijkt omdat er heel veel raakvlakken zijn qua script. Maar dat is onzin, want het script van Dredd was er al, dat wist de scriptschrijver van The Raid waarschijnlijk ook niet. Maar het heeft voor Dredd gewoon nog een tijdje geduurd voordat de film er eindelijk was. Dat haast iedereen The Raid eerder heeft gezien dan Dredd vind ik geen excuus om te zeggen dat Dredd op The Raid lijkt.

Dredd is niet gejat van The Raid.

avatar van Prudh

Prudh

Uiteindelijk moet je je gewoon neerleggen bij die vergelijking. Als mensen door hun eigen kortzichtigheid ietwat dommige assumpties maken: boeiend. Dit hele topic staat al vol met uitleg over The Raid en Dredd, teruglezen is niet moeilijk.

JacoBaco

Het irritante is alleen dat haast niemand lijkt terug te lezen en zowat bij iedere mening over deze film wordt gezegd dat het jatwerk is. Dat ze op elkaar lijken vind ik prima, maar ik blijf voorlopig de mensen corrigeren die het over jatwerk hebben, want dat is gerechtigheid.

avatar van Montorsi

Montorsi

Als ik de trailer zag ging de overeenkomst wel iets verder dan alleen het script. Zelfs 1 op 1 shots en scenes die hetzelfde waren als in The Raid. Er valt denk ik niet uit te sluiten dat er hier en daar in Dredd nog wat is gesleuteld aan individuele scenes, daar lijkt het in ieder geval sterk op.

JacoBaco

Is mij niet echt opgevallen, het zou zomaar kunnen. Maar vooralsnog gaat jatwerk te ver.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

US VS NL

Dredd (2012) : Screenshot Comparison - screenshotcomparison.com

Nordic VS Dutch

Dredd (2012) : Screenshot Comparison - screenshotcomparison.com

Hier kan je zien dat de NL en de US versie niet goed van kleur zijn.

De helderheid is omhoog geschroefd. Men heeft de 3D master gebruikt voor de 3D en de 2D samebranche disc.

De 2D kijker is dus de sjaak. Er staat maar 1 videostream op de disc.

De NL versie gooit er nog een schepje bovenop, om de helderheid nog verder te verhogen. Daardoor vallen er veel details weg.

De_Hollander schreef:

US VS NL

[url=http://screenshotcomparison.com/comparison/7364]De helderheid is omhoog geschroefd. Men heeft de 3D master gebruikt voor de 3D en de 2D samebrache disc.

De 2D kijker is dus de sjaak. Er staat maar 1 videostream op de disc.

Ik vind helder leuker om naar te kijken dan veel te donker...