• 9.381.526 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

nilserr schreef:

De kracht van Lord of the Rings vond ik nou juist dat het fantasy gehalte niet over the top werd. Ik ben bang dat de Hobbit een visueel spektakel wordt, waar veelvuldig gebruik gemaakt wordt van nieuwe (lelijke) technieken.

Zover ik het allemaal een beetje gevolgd heb beperken die nieuwe technieken zich tot die 48fps (waar ik persoonlijk niet op zit te wachten en daarom gewoon de 2D versie met 24 fps ga zien).

De make-up van de dwergen is volgens mij gewoon dezelfde zoals bij Gimli indertijd gedaan werd: veel plastiek en schmink.

Edit: het enige wat echt anders is (en waar ik zelf ook wel m'n twijfels bij heb) is dat PJ de miniaturen achterwege heeft gelaten en zowat alles met green screens gedaan heeft. Nu goed, de CGI die ik tot dusver gezien heb is behoorlijk in orde. Anders is het wel, maar lelijk niet.

nilserr schreef:

De LOTR was ook een hoogstandje op visueel en technisch vlak.

avatar van Thorongil

Thorongil

The Hobbit: An Unexpected Journey - 13 Minute Television Special

Wel veel spoilers. Ziet er geweldig uit. Kijk vooral uit naar de slag van Azanulbizar en de hele verleden van Thorin.

avatar van blue_blood

blue_blood

Van wie is de eerste stem?

astonm

Ik lees toch hier en daar wat negatievere recensies. Vooral over de editing is men niet geheel te spreken. De films hadden korter gemoeten. Het is nu een soort film inclusief deleted scenes geworden. Een film die vooral voor de fans lijkt gemaakt. Maargoed, we wisten dat niet PJ sterkste punt was. Ik denk dat ik het in ieder geval niet heel erg vind.

Een gerustelling:

So, you ask, is An Unexpected Journey better than The Phantom Menace? Easily, yes.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Flipman schreef:

Hoewel dat interessante gespreksstof oplevert op feestjes.

Haha, dat wel ja.

avatar van Cinema072

Cinema072

Een gerustelling:

De vraag is of je dat erg of leuk moet vinden? ik ga voor dat laatste

Heester schreef:

Wie gaan nog meer naar de nachtelijke premiere?

Ik ga.

avatar van Matt81

Matt81

Ik ook! Zin in!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Denk ook dat deze films weer van klein naar groots gaan. Begint met verhaal en komt uit in een grote climax. Omdat we dat met de vorige reeks al gezien hadden en nu weer teruggaan naar ''deel 1'' kan dit als negatief gezien worden.

avatar van polopolo150

polopolo150

Starmaster501 schreef:

Lijkt mij niet. Een serieuze film en verhaal liefhebber weet dat dit een nieuw verhaal dat weer opgebouwd moet worden.

Dat zegt hij toch.

avatar van N811

N811

4 dagen, spannend.

avatar van N811

N811

Er komen dus 3 delen uit van "The Hobbit".

Ik neem al dat alle 3 de films al klaar zijn, dat ze net als bij LOTR alles in een keer gemaakt hebben.

Of moeten ze die andere 2 nog maken?

N811 schreef:

Er komen dus 3 delen uit van "The Hobbit".

Of moeten ze die andere 2 nog maken?

Alle 3 de delen zijn tegelijk gefilmd, maar ze moeten nog wel de andere 2 delen afmaken, en eventueel nog iets filmen, wat ze nog niet hebben.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Maar opzich zijn ze inderdaad klaar ja. Ze gaan de post-productie in en in 2014 de laatste film!

avatar van davincstyle

davincstyle

12 December ga ik naar de premiere, spannend!

avatar van toonybee

toonybee

blue_blood schreef:

Van wie is de eerste stem?

Volgens mij is die van een freelance journalist van de volkskrant, Berend Jan Bockting...

Maar dat kun je allemaal opzoeken als je op stemmen klikt. Je kunt zelfs een foto zien!

Al noemt hij zichzelf Goodfella dacht ik. Misschien dat je als freelance journalist een voorpremiere kunt bekijken, al lijkt me dat sterk bij zo'n grote film...

Ik was ook al nieuwsgierig wie er een stem uitbrengt voordat de film uit is. Dacht zelf een fanboy te treffen, maar wie weet...

avatar van jazzzz

jazzzz

toonybee schreef:

Hij is in Amerika al uit toch?

avatar van berry131

berry131

Nope, 14 december

avatar van JustMike

JustMike

Zin in woensdag

astonm

Zijn er mensen die hem express nu in 24 fps gaan zien na de recensies? Ik had al gereserveerd in HFR dus ik dacht laat maar, ik ga ook nog zeker 1 keer in 24 fps kijken. En ik ben gewoon zo benieuwd naar HFR, of het nou slecht of goed is.

astonm schreef:

Zijn er mensen die hem express nu in 24 fps gaan zien na de recensies?

Ik was al van plan om de film eerst te zien in 24fps, maar de recensies maken me wel iets zekerder van m'n stuk.

Iets wat goed is (of iets wat ikzelf goed vind, ik zal het zo zeggen) moet niet veranderd worden.

Mocht ik nu de indruk hebben dat de film niet volledig tot z'n recht komt in 24fps, dan kan ik hem nog in 48fps 3D gaan zien.

astonm

Ik zou hem sowieso even gaan zien in HFR. Ben je niet benieuwd dan? Ik kan natuurlijk makkelijk praten met mijn Pathé Unlimited maar toch. Ik denk dat je alleen maar door te vergelijken erachter kan komen waar die het beste tot zijn recht komt.

avatar van Cinema072

Cinema072

astonm schreef:

Ik ga De Hobbit juist in hfr 48fps kijken omdat ik te nieuwsgierig ben naar de kwaliteit er van

avatar van anne J

anne J

Het is irritant dat je met de high frame rate vertoningen overal bij elke bios verplicht aan 3D zit verbonden.

astonm schreef:

Ik ben gematigd benieuwd naar die 48fps. Zo'n nieuwe techniek kan een eerste kijkbeurt grondig verstoren als het tegenvalt. Aangezien ik al jaren uitkijk naar deze film neem ik dat risico niet.

3D is me trouwens ook nog maar één keer honderd ten honderd meegevallen: bij Avatar. Meestal vind ik 3D te druk en zit ik met een diepe frons door dat brilletje te turen en me te ergeren aan alle drukke foefjes.

anne J schreef:

Volgens mij was het ook de bedoeling om 3D te verbeteren met deze techniek. Maar gelukkig zijn er nog wel enkele bioscopen die een 2D voorstelling hebben.

avatar van anne J

anne J

Ah oke. Ja klopt, alleen de 2D voorstellingen wel in alleen 24fps dan.

avatar van halfbloedje

halfbloedje

Ben zeer benieuwd naar deze film. Maar ik weet niet zeker of hij goed is als 3D.