• 9.381.262 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van Fikret8

Fikret8

Waar blijft de recensie van Goodfella?

theonering

Nieuwe recensie, alweer negatief over HFR.

avatar van 009

vanavond gaan bekijken,

niet te hoge verwachtingen na toch wel verschillende slechte commentaren.

avatar van timbo_

timbo_

Ga ook met lage verwachtingen de bioscoop in. Toch wel doodzonde aangezien dit begin 2012 toch nog één van die films was waar ik als LOTR liefhebber veel van verwachtte

avatar van the new guy

the new guy

Waarom zou je lage verwachtingen hebben? Hij is gemaakt door de maker van LOTR, met dezelfde acteurs en gebaseerd op een boek van dezelfde schrijver. Je had toch ook geen lage verwachtingen toen je naar LOTR3 ging? Dat er wat mindere recensies zijn, is inherent aan de grote titel. Dan is het voor een recensent altijd wel interessant om super kritisch te zijn. LOTR2 kreeg ook slappe recensies. Verder krijgt hij tot nu toe een 9 na 10.000 stemmen op imdb. Die vind ik belangrijker dan een recensent die afhankelijk is van de spectaculaire titel van zijn recensie om de kost te kunnen betalen.

dutchtuga

Denk dat er een hoop recensenten zijn die geen stuiver verdienen met hun recensie. Ook uit die hoek zullen kritische geluiden komen. Ikzelf vond de film maar een herhaling van zetten. Langere recensie volgt nog.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

dutchtuga schreef:

Herhalingsoefening van LOTR bedoel je?

avatar van timbo_

timbo_

the new guy schreef:

Vind Hobbit als boek al vele malen minder interessant. Vooral omdat het meer op de lach mikt dan LOTR. Daarnaast heb ik weinig vertrouwen in de keuze voor drie delen. Tot slot heb je dan nog inderdaad de recensies die veel minder zijn dan LOTR 2 en 3 destijds. We zullen het wel zien, maar ik ga niet naar The Hobbit zoals ik destijds naar de tweede en derde LOTR ging.

DonPeliculón schreef:

Herhalingsoefening van LOTR bedoel je?

avatar van Fabian123

Fabian123

Yup. Was ook wel te verwachten, maar in alles vond ik deze minder.

Moet er nog even verder over nadenken, maar ik vond de sfx en de hoofdrolspeler sowieso beter. En het blijft echt een feest voor het oog: zo stijlvol gefilmd en met zo veel oog voor detail. Inderdaad is er ook veel herhaling, maar dat was voor m'n gevoel zeker voor een deel wel bewust gedaan om een brug te slaan tussen LOTR en dit. Ik vond het persoonlijk niet gemakzuchtig overkomen. Of ik dit net zo goed vind als LOTR weet ik nog niet. Mijn sterrenwaardering volgt nog

avatar van rep_robert

Herhaling is zeker niet erg. Velen(waaronder ik) willen eigenlijk gewoon een zelfde soort avontuur opnieuw beleven

dutchtuga

In die context zul je hier wel van genieten. Maar er valt niet te ontkennen dat de spanningsopbouw in LOTR (vooral het eerste deel) stukken beter is. Ook wordt daar meer een gevoel gecreëerd alsof je deel uitmaakt van Middle Earth. Hier vond ik dat allemaal net niet. Zelfde geldt voor de score van Howard Shore. Het herkenbare is weg, los van het moment dat de ring weer deel van het verhaal gaat uitmaken. Maar daar mag deze film de credits niet voor krijgen.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Yup. Was ook wel te verwachten, maar in alles vond ik deze minder.

Hm okee, ben benieuwd dan..

Hoe hebben de mensen die al gestemd hebben de film gezien, pers-screening of zo?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

avatar van Minken

Minken

Drs. DAJA schreef:

Leuk ben benieuwd

Cinema072

Ik hoor alleen maar negatieve reacties over de hfr 48 maar voor de rest hoor ik niks negatiefs.

Yup. Was ook wel te verwachten, maar in alles vond ik deze minder.

Gaat de hobbit volgens jou teleurstellen als je fan bent van de LOTR reeks?

avatar van astonm

astonm

Drs. DAJA schreef:

Vannacht komt de videorecensie!

Nice, een 4,5 klinkt alvast goed.

avatar van Hdde

Hdde

Cinema072 schreef:

Wat voor negatieve reacties zijn er dan wat betreft 48 fps?

Hdde schreef:

Wat voor negatieve reacties zijn er dan wat betreft 48 fps?

Volgens mij klagen ze het meeste over het feit dat het te echt lijkt, waardoor het op een documentaire gaat lijken, of een toneelstuk.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

theonering schreef:

Jup, en ook over het feit dat het nu nog meer op valt wat cgi is en wat niet, door dat de beelden zo scherp zijn. De decors vallen ook meer op, waardoor het moeilijker is je echt in de wereld te verplaatsen. Dit leid natuurlijk af en maakt de filmervaring minder goed.

avatar van 009

Na enkele slechte reacties gelezen te hebben, had ik geen echt hoge verwachting meer.
Van de eerste 2uur heb ik echt genoten, van 45 min iets minder.

Groot plus punt : Martin Freeman en eens geen Elijah Wood ( Ook al heeft wood een kleine rol in dit deel

Het dwergen team (13) vond ik echt top, met Oakenshield en Killi als toppers.

Hop naar het 2e deel!

theonering

Heeft iemand de film al in HFR gezien?

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

theonering schreef:

Heeft iemand de film al in HFR gezien?

Ik ga de film donderdag in HFR zien.. Ik ben zeer benieuwd

009 schreef:
Van de eerste 2uur heb ik echt genoten, van 45 min iets minder.

Het dwergen team (13) vond ik echt top, met Oakenshield en Killi als toppers.

Hop naar het 2e deel!

Ben blij deze reactie te horen!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Hoe maak je van een klein kinderboekje een epische trilogie? Peter Jackson lijkt het antwoord te hebben gevonden, de videorecensie hier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Prima recensie, maar om LOTR nou literair te noemen? Ben wel benieuwd, vond de boeken ook niks maar uitstekend omgezet naar film.

avatar van rascaly

rascaly

Ik heb zelf de film nog niet bekeken, dus ik neem sowieso afstand van deze recensie. De eerste negatieve tegengeluiden zijn echter een feit:

Recensie van Enola

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Die recensies op het oude Digg.be van LOTR waren ook nooit heel positief overigens. Toen 2* op een maximum van 4*. Bleef ver achter bij het gemiddeld hier. Wel ligt mijn oordeel vaak redelijk dicht op die van hen, op wat uitzonderingen na.

avatar van rascaly

rascaly

Ik moet wel zeggen dat ze zo ongeveer alles waar ik voor gevreesd had bevestigd hebben in die recensie. Ik ga dit weekend wellicht gaan kijken, dus ik hoop vooralsnog op het beste!