• 9.381.574 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van nakada

nakada

Lijkt mij sterk. Wanneer Gandalf voor het eerst in de Shire aankomt in LOTR-FOTR zitten ze samen op de kar, zij het dat Wood verder naar achter zit. Idem bij een bezoek van Gandalf aan Frodo in het huis van Bilbo, ook in het begin. Allemaal te zien in de extra's. Maar veel zal het niet zijn geweest nee, aangezien ze twee films lang helemaal niet samen in een scene zaten.

astonm

Volgens mij hebben ze inderdaad ook veel met perspectieven gewerkt of opstapjes/gehurkt zitten voor close-ups. Maar misschien was Gandalf daar niet bij betrokken. Ik heb de extra's al weer te lang niet meer gezien.

avatar van Flipman

Flipman

nakada schreef:

Nee, maar dat wil niet zeggen dat ze dan dus een hele periode lang niet samen hebben gewerkt, want de films werden niet in chronologische volgorde opgenomen.

disneystore schreef:

Nee, deel 1 stopt bij de adelaars volgens mij.

Het zou kunnen maar het lijkt mij geen goed moment om de film te beëindigen.

Volgens mij komt Demsterworld wel in het eerste deel voor aangezien Radagast the brown op de rand van dat woud leeft.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

In Amerika zijn de eerste reviews binnen, en 48fps/hfr wordt niet positief ontvangen

avatar van RuudC

RuudC

Even wat balans in de tent brengen

cordiacovens schreef:

Klopt en het is ook de moeite waard om het te lezen!

The Hobbit: An Unexpected Journey Review - Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com

THE HOBBIT Review. THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY Review | Collider

Het 48fps die super scherp is zodat de karakters voor en achter even duidelijk te zien zijn, maar minder is het gevoel van wagenziekte die je ervan kunt krijgen tijdens scenes waar veel gebeurt zoals gevechten.

Sommige scenes zullen dan ook als grappig ervaart worden terwijl het serieus bedoelt is.

Over het verhaal en de film lijn hoor ik positieve reacties ze hopen alleen dat de volgende twee delen iets meer serieus zijn omdat er in dit deel nog net iets te veel nadruk wordt gelegd op het vermaken van kinderen omdat het verhaal oorspronkelijk voor kinderen bedoelt was.

avatar van Ithildin

Ithildin

Hoera! de eerste fake stemmen stromen alweer binnen!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Als de HFR al niet best is blijft er werkelijk niets over van The Hobbit. Dat was nou net de grote troef die ze hadden.

Voorbarige stemmen verwijderd.

Naomi Watts schreef:

ja ik hoop dat het meevalt gozer deze reacties zijn niet best

cordiacovens schreef:

Nja, gemengd. Het heeft zowel voordelen als nadelen. Sommige scènes werken geweldig, andere minder.

Naomi Watts schreef:

Wat is dat voor onzin. Hoezo er blijft niets over? Zelfs als je het boek door en door gelezen hebt is er nog een hoop toegevoegd materiaal. De film lijkt gewoon top te worden afgezien van HFR misschien.

Cinema072

Dit is wel weer positief!

Ik begin nu echt benieuwd te worden en vraag me af of 48fps echt de toekomst wordt zoals het in deze review beschreven wordt, er wordt in gezegd dat het een nieuwe ervaring voor je ogen en je hersenen zal zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

astonm schreef:

Ben niet zo'n groot fan van Tolkien en The Hobbit vond ik ook geen denderend boek. Voor de fans een film om naar uit te kijken maar vind vond vooral het technische aspect (wat ik hoog aansla in cinema) interessant, de rest is maar so/so voor mij, maar dat is puur een persoonlijke preferentie.

avatar van Noud

Noud

De trailer gezien... bah.... ben er helemaal klaar mee. Niet iets nieuws gezien!

avatar van Gish

Gish

Vreselijke trailer.

Zelden zo NIET uitgekeken naar een film.

Een klein pocketboekje dat uitgesmeerd wordt over 3 lange speelfilms.

En daarna hoogstwaarschijnlijk ook nog de ultieme extended-version.

Het zal de kassa ongetwijfeld doen rinkelen met de kerst.

Maar ik ben na het zien van de trailer nu al klaar met The Hobbit.

astonm

Als het je niets lijkt, hoef je hem niet te kijken. Punt. Er zijn ook zat films waar ik TOTAAL niet naar uitkijk. Horrors, Twilight en wat andere troep. Dus die vermijd ik.

Je verhaal duidt een beetje op jaloezie, een soort misplaatste afgunst. O wee als de film veel ophaalt. Misschien is hij het wel waard. Dat weet je niet want je hebt hem niet gezien.

avatar van Rabbitto

Rabbitto

@astonm, je hebt duidelijk niet begrepen wat Gish precies bedoeld met zijn comment. Allereerst heeft hij wel de trailer bekeken dus hij heeft in ieder geval een indruk kunnen krijgen. Ten tweede heeft ie gelijk wat betreft het rinkelen van de kassa.

Je hoeft namelijk geen filmcritic of expert te zijn om te weten dat dit pure uitmelkerij is aangezien het boek amper in de 300 pagina's loopt en je daar drie films uit perst. Persoonlijk ga ik hem wel kijken aangezien met zo'n groot budget en een goede regisseur als Peter jackson het wel vermakelijke films worden, maar 3 films voor zo'n kort verhaal is gewoon absurd.

avatar van RuudC

RuudC

Volgens mij hebben we een hardleerse voorbarige stemmer ^^

Cinema072

Ik wordt zo moe van het gezeik over die hobbit boek laten we eerst deze film kijken en dan gaan zeggen of het een goed idee was of niet dit heeft namelijk geen zin!

avatar van nakada

nakada

Rabbitto schreef:

Jezus, alsof het hier nog niet vaak genoeg gezegd is. Er wordt meer verfilmd dan alleen De Hobbit. Bovendien hangt het er helemaal vanaf hoe een en ander beschreven is in het boek. Zo waren de slag om de Hoornburg en Minas Tirith in de boeken niet meer dan een aantal bladzijden terwijl ze een groot deel van de film beslaan. De Hobbit is veel minder beschrijvend dan LOTR en zal daarom relatief veel meer filmminuten op (kunnen) leveren. Voor de aanhangsels waar uit geput gaat worden gaat dit nog veel extremer op. Het dunne boek gebruiken als argument dat het uitmelkerij is, slaat dus nergens op. Dat het een aardige cent op gaat leveren lijkt me wel duidelijk.

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Ik zie er echt naar uit normal zaterdag gaan kijken ik denk wel dat het nog een goede film gaat zijn maar een stuk minder dan the lord of the rings trilogie die dan ook moeilijk te overtreffen zijn natuurlijk maar goed recensie volgt

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Niet zo'n fan van de trilogie, deze lijkt me daarentegen wel aardig, zonder dat eindeloze gezeik op die berg.

Niks mis met kaskrakers, die houden de hele industrie op gang en daar profiteren wij elitaire loepsalen ook weer van..

avatar van mrwhite

mrwhite

Deze 2 stemmen lijken me nie geldig!!!

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

71% van de critics op rottentomatoes tot nu toe.. Is natuurlijk nog erg vroeg maar toch.

Ben zelf ook wel een klein beetje bang dat deze niet aan de hype kan opleven.

De kritiek over hfr baart me ook wat zorgen, na het lezen van bijv. deze review:

‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ Review - screencrush.com

Ach, nu m'n verwachtingen wat lager zijn kan ik er misschien juist wel meer van genieten.

We zullen zien

avatar van TomaskeX

TomaskeX

disneystore schreef:

En Twilight is geen geldklopperij? Jesus christ. Breaking Dawn Pt. 1 ging basically nergens anders over dan Bella haar zwangerschap, hoezo "het was nodig om Twilight in 2 delen te splitsen". Ik wed dat het 2de deel even goed nergens anders over gaat dan "het legendarische eindgevecht"

The Hobbit is een flinterdun boekje, BD telde veel pagina's en er zaten te veel belangrijke momenten om in één film te verfilmen, BD Part 1 was na BD Part 2 misschien de beste film uit de Saga. Maar het gaat hier niet over Twilight, het boek is gewoon VEEL te dun om in 3 delen te verfilmen...

avatar van theonering

theonering

TomaskeX schreef:

Nogmaals, er word een deel van the Appendices van LOTR gebruikt. Ik weet niet hoeveel pagina's BD heeft, maar The Hobbit kan gewoon in twee delen worden gesplitst. Tel daarbij de extra dingen op , en je hebt drie films....

astonm

Als men de Hobbit gezien heeft vergeet met het hele verhaal en het draait alleen nog maar op HFR. Uiteraard prima als het positief is maar als het negatief is, is dat jammer. Ik heb het idee dat dit hier aan de orde is gezien sommige recensies.5 alinea's over HFR en 1 alinea over de film zelf.