• 9.383.295 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

theonering

Nee, geen Gimli, John Rhys-Davies zij dat hij na LOTR nooit meer een dwerg zou spelen, en overigens komt Gimli ook niet voor in het verhaal, maar zijn vader inderdaad wel

Naomi Watts schreef:

Klopt. Al is Lilly wel de juiste live action belichaming van een Wood Elf, vandaar dat ik wel erg uit kijk naar Tauriel.

Oke ja idd ik vind haar ook geschikt voor die rol!

avatar van MGoody

MGoody

Zit hier echt heel erg op te wachten. Laatst de trilogy weer gekeken en het is onwijs tof om te zien dat er zoveel verhaal word gegeven aan wat er voor de trilogy heeft afgespeeld(vooral in The Fellowship of the Ring) en waarmee ze dus nu aan de slag zijn gegaan. Het is en blijft een geweldig universum.

Van de trilogy vond ik het erg jammer dat de dwarfs haast niet aan bod waren gekomen(behalve dan een beetje in deel 1 en de grappige Gimli). Daarom kijk ik ook juist uit naar The Hobbit en de delen die volgen!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

theonering schreef:

Vond hem toch wel eruit springen, gewoon een dwerg zonder angst met een klein hartje. Geweldig gespeeld door Davies

JohnWilliams schreef:

Zonder angst? ben je soms die scene vergeten in the return of the king bij de dead men of dunharrow vergeten?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Cinema072 schreef:

Owja! Maar zelfs daar had hij volgens mij humor als ik me niet vergis

Thorongil

Nieuwe poster met all Dwergen er op. Moet zeggen dat het even wennen was, maar na al die maanden sinds de eerste look ben ik er echt fan van geworden van alle 13 unieke looks.

astonm

Ik denk inderdaad dat het uiteindelijk beter is geweest om iedereen een eigen geziht te geven. Anders haal je zo ook echt niet meer uit elkaar.

DonPeliculón schreef:

Inderdaad. The Hobbit is gewoon een ander boek. Denk dat het in december hier een hoop reacties gaat regenen als 'leuke film, maar het is geen LOTR'.

Eens. Iedereen zal deze film als hij uit is wel gaan vergelijken met de LOTR wat jammer is. De boeken zijn behoorlijk anders afgezien van de achtergrond. Accepteer dat gewoon en bekijk de film niet vanuit LOTR-perspectief, hoe moeilijk dat ook is. Eigenlijk had de Hobbit eerder moeten verschijnen dan de LOTR.

Ja, de film zal grappiger en luchtiger zijn dan de LOTR en minder duister en episch. En ja, het verhaal is voor een jonger publiek geschikt. So fucking what. Dat maakt de film toch niet slechter? Ik zal deze reactie opslaan en iedereen die vergelijk naar de LOTR maakt zal ik beantwoorden met deze reactie.

Cinema072

Wie gaat The Hobbit in 3D zien? want ik ben het niet van plan vind het nogal afleiding van het verhaal. Ik bedoel de LOTR fims heb ik ook zonder 3D gezien en dat beviel mij prima!

astonm

Ik ga de film sowieso een paar keer zien dus ik verwacht in ieder geval 1 keer in IMAX, in 3D want zo is het bedoeld, als het kan in 48 fps en en als 3D niet bevalt probeer ik hem in 2D te zien maar ik geloof dat bij Pathé weinig films ook in 2D draaien. (Ik heb een Pathé Unlimited)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Is het al bekend dat je die keuze hebt dan? Bij veel 3D films moet je het gewoon met de 3D versie doen.

Thorongil

Ik kijk sowieso 2D, hoop wel op een 2D versie met 48fps te kunnen zien.

avatar van anne J

anne J

Ik ga hem ook in 2D bekijken. Vind 3D niet zo lekker kijken

theonering

Ik hoop dat hij in 2D is, maar het liefste zou ik hem in 48fps kijken, en als hij dan in 3D is maakt het niet uit.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Ik vraag me ook af of het überhaupt mogelijk zal zijn om 'm in 2D te zien.. Heb er nog niets van gehoord in ieder geval. Grote kans dat 'ie er alleen in 3D is, maar ik denk dat PJ wel weet wat 'ie doet.

theonering

Er stond wel dat hij in 6 mogelijkheden te zien is: IMAX 3D 48fps, IMAX 3D 24fps, 3D 48fps en 24fps en 2D 48fps en 24 fps, als ik me niet vergis.

avatar van The Oceanic Six

Wat een vreselijke nieuwe poster zeg. Wat is er gebeurd met de oude versie?

theonering schreef:

Werelwijd ja. Maar bij jou in de buurt zal die keuze (veel) beperkter zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ajax&Litmanen1 schreef:

Wat een vreselijk nieuwe poster zeg. Wat is er gebeurd met de oude versie?

Onbegrijpelijk idd. Heb zelden lelijkere posters gezien.

avatar van Arneaux

Arneaux

Die nieuwe poster kan ik echt niet serieus bekijken.. Het lijkt wel of Plop en Lui er in zijn geknipt.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Nee joh, die zien er niet uit. Deze dwergen zitten elke ochtend uren bij de kapper zo te zien.

avatar van Nomak

Nomak

Ja, die poster met die dwergen is echt de meest belachelijke en afschuwelijke poster die ik ooit heb gezien.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik wil hem in IMAX 3D 48FPS zien, film is voor 3D en 48fps gemaakt , dan wil ik hem ook zo zien.

Nomak schreef:

Ik ben ook niet echt gecharmeerd van de laatste posters. Die met Gandalf was veel mooier. Zeker een newby bij de marketing afdeling.

avatar van disneystore

disneystore

Steeds meer negatief nieuws over deze film. De "Pj weet wel wat ie doet" zin begint zijn waarde wat te verliezen. De laatste posters zijn te belachelijk voor woorden en de nieuwe trailer is mooi, maar wekt geen gevoelens op. Overmatig CGI gebruik ook, waarvan in de LOTR trilogie geen sprake was.

disneystore schreef:

PJ weet wel wat hij doet hoor.

Die posters zijn niet zo relevant sowieso. Misschien heeft Chief Marketing design een slechte smaak maar dat zal ons een worst wezen.

avatar van nakada

nakada

disneystore schreef:

Overmatig CGI gebruik ook, waarvan in de LOTR trilogie geen sprake was.

Nee dat is waar, bijna geen CGI daar.

Thorongil

Inderdaad, wat een gezeur mensen, wacht nou toch eens gewoon af. En in The Hobbit zal veel minder CGI zitten dan pakweg een Alice In Wonderland of Avatar waar alles op sets is gefilmd.

De Nieuw-Zeelandse landschappen zullen wederom fantastisch zijn.

Posters zijn er gewoon ter introductie, we hadden er tijdens Comic-Con één met Gandalf, recent één met Bilbo en nu alle 13 Dwergen.

avatar van schram101

schram101

Haha, laten we vooral onze mening gaan baseren op de posters die uitkomen.