The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Wat was de vraag dan
Nee, maar heb het o.a. over Gollem, had wel verwacht dat die technisch vooruit gegaan zou zijn maar hij is nog net zo lelijk als tien jaar geleden
Eens, al vind ik state of the art techniek bij een epos als dat van Tolkien zeker een meerwaarde. Was het bij de LOTR trilogie ook.
Eens. Ze zijn mooi maar vind het vergeleken met LOTR geen aanzienlijke upgrade, en het kan allemaal wel beter.
Niet perse maar lijkt me bij een film als deze wenselijk. Vooral als je met je camera apparatuur wel voor state of the art gaat. Bij LOTR had ik veel ooh's en aah's, en dat wil ik met The Hobbit ook ervaren.
Daar heb je gelijk in, ik prefereer een andere stijl maar dat probeer ik buiten beschouwing te laten. Dat Jackson een zelfde stijl hanteert is zijn goed recht en een terechte keuze, had het alleen veel indrukwekkender verwacht.
Je bent een negatief huftertje
Vuile hufter!
astonm
Heb ik iets gemist in LotR.
Inderdaad, niet overdrijven. Er zijn films die het zeker beter doen maar die zitten meestal in het drama genre die draait om 1 persoon, hoogstens enkele. In de LOTR is het in ieder geval allesbehalve slecht.
Cinema072
Totaal oneens. Design is hetzelfde gebleven ja en dat maakt het juist zo geweldig. Het design van Alan Lee en John Howe uit de LOTR was top, evenals de kostuums en dergelijke, dus waarom veranderen of verbeteren, verbetering is niet nodig, het is juist goed dat er continuiteit is in de serie. Ik vind het visueel juist zeer indrukwekkend, nog nooit zo'n een helder beeld gezien bij een trailer! En hij filmt met de modernste camera apparatuur, red epics, ook nog in 3D (waar hij hopelijk als een van de weinige wel wat mee kan) en in 48 fps wat nog nooit/zelden vertoont is.
Je sugerreert hier trouwens dat design hetzelfde is als visuele techniek. Design is de vorm en visuele techniek is de kwaliteit van het beeld. Design hoeft niet te verouderen. Zeker bij fantasy niet. Kijk, als je nu back to the future in dezelfde jaren 80 stijl uitbrengt, dat is raar. Maar hier is er totaal geen sprake van omdat de hele wereld fantasy is.
Helemaal mee eens!
astonm
pfff, nog even wachten tot de 3 blu-ray extended edition uitkomt....
Dan pas zal ik deze reeks in een keer en voor het eerst gaan kijken! Geen kwebbelende, niezende en boerende spelbrekers meer in de bioscoop. Deze film verdient de allerbeste kijkervaring en dat is thuis....
Sorry dat ik het zeg maar jij bent echt KNETTERGEK als je dit meent.
Hoe kan je dat volhouden!? En zoals eerder vermeld, als je op een later moment gaat en ook nog smiddags is het veel rustiger. Bovendien valt het echt wel mee met vervelende mensen. Ga vooral naar IMAX, dat is zoveel indrukwekkender dan je miniscule schermpje van 55 inch.
Zo hoor je een film te zien!
Redelijke trailer. Wel onaangenaam opvallend dat dik tien jaar later het visueel niet mooier is geworden. Jackson blijft wat in het verleden hangen. Design is ook hetzelfde gebleven, ook hier had je veel meer vooruitgang moeten boeken. Bij LOTR was het state of the art en dat was de voornaamste troef van de franchise. Vind het helemaal niet zoveel mooier geworden.
Overigens kan je pas echt oordelen na de film gezien te hebben. Een trailer geeft nog weinig prijs. Ik hoop dat vooral Smaug er erg goed uitziet en ik verwacht dat de gevechten er prachtig uit gaan zien.
Thorongil
Nog eens als screencaps herbeken, geweldig. Een ding dat me verrast heeft in de trailer is dat de Goblin King zo groot is,quasi een trol.
Naomi Watts
Je sugerreert hier trouwens dat design hetzelfde is als visuele techniek.
Nee, ik suggereer dat CGI een aandeel heeft in design.
Naomi Watts
Niet slecht is nog ver verwijderd van goed. In mijn beleving althans.
Thorongil
Ja, als je goed kijkt zie je een soort van kroon op zijn hoofd.
Niet slecht is nog ver verwijderd van goed. In mijn beleving althans.
Wat de blockbusters betreft is Lord Of The Rings zeker bij de top qua drama en karakterontwikkeling.
Cinema072
Ja het zou best kunnen hij heeft een kroon op maar ik dacht dat een goblin klein hoort te zijn?
Cinema072
Wie is trouwens die gast waar Gandalf mee vecht in de eerste trailer van the hobbit?
Is dat Beorn ofzo?
astonm
Nee, ik suggereer dat CGI een aandeel heeft in design.
Voor mij staat Design los van CGI. Het design staat namelijk al vast op papier en CGI is een manier om het design over te brengen op beeld.
Is dat Beorn ofzo?
Nee, hij vecht niet met Beorn. Ik denk de Necromancer. Of gewoon een ork.
Naomi Watts
Nooit zo ervaren, maar goed dat er genoeg mensen zijn die de uitdiepingen sterk vinden. Imho veel te vlak i.t.t. de boeken.
astonm
Ja, no shit, hoe lang wil je dat die trilogy duurt.
Als ze de dezelfde karakteruitdieping als in het boek gebruiken ben je nog niet jarig, dan hebben we niet 3 LOTR maar een stuk of 10, minimaal. Dan hadden ze er een serie van moeten maken.
tal1b
Trailer gezien, machtig mooi al, zie me al plaatsen reserveren bij IMAX :d
Cinema072
Nee, hij vecht niet met Beorn. Ik denk de Necromancer. Of gewoon een ork.
Het is geen ork ik denk dat het idd dan de necromancer is aangezien Beorn neutraal is en niet echt en vijand is.
Cupido
- 1912 stemmen
Sommige creatures in die trailer zijn echt te overduidelijk cgi. Hoop dat ze dat de komende maanden nog gaan fixen.
disneystore
Was ook mijn eerste gedachten, maar ondertussen zijn we al zo'n 10 jaar verder dus anders viel ook niet te verwachten. Mooie trailer wel, lijkt minder te worden dan The Lord Of The Rings toch. Die trailer dat ze in de bergen lopen met de bergreuzen die stenen gooien doet me dan weer enorm aan de LOTR reeks denken.
disneystore
pfff, nog even wachten tot de 3 blu-ray extended edition uitkomt....
Vinden mensen het tegenwoordig ook al erg wanneer je niest, boert (zo lang hij maar ingehouden is) of hoest in de cinema? Over overdrijven gesproken. Zelfs een kleine opmerking tegen je buur wordt destijds als irritant gezien terwijl je het meestal niet eens hoort door het filmgeluid. Niemand gaat jou toch doodschieten als je niest tijdens een film. Deze film verdient de beste kijkervaring en dat is zoals aston zegt in IMAX.
Movieborst
pfff.... tegenwoordig wordt alles zo letterlijk genomen....
Waar is het vermogen te relativeren gebleven?
Mijn vrouw en ik gaan gemiddeld een keer per jaar naar de bios en iedere keer als we weer buiten staan zeggen we tegen elkaar: Dit was de laatste keer... niets is beter dan onze eigen bank met onze hometheater systeempje waar we iedere weekend volop van genieten... Ieder zijn meug!
sierrra
Heb een groot deja-vu gevoel bij het zien van de trailer. En dan niet echt een wauw gevoel maar meer een "dit heb ik al eens gezien" gevoel. Ik ga de film zeker kijken, maar mijn verwachtingen zijn niet al te hoog. Zal zeker een goede film worden maar niet zo episch als LOTR.
disneystore
ROTL is vast de nieuwe lol of yolo
disneystore
Return of the Looksaus had ik begrepen bij mijop school

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit