• 9.384.404 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

Thorongil schreef:

Ja klopt. Deed Peter Jackson in Lord Of The Rings ook. Aragorn kwam daar erg onzeker over, onwillig om zijn lot te aanvaarden. Terwijl hij in het boek Anduril al in Rivendel krijgt en zijn lot in handen neemt.

Op de site kan je het einde van de trailer zelf bepalen, dus een paar extra shots! Leuk excuus om de trailer nog eens 4 keer te bekijken

Link

Ja idd ik heb ze allemaal bekeken:P

avatar van leendert135

leendert135

mooie trailer weer

Alleen die ogen van Gollum die geven bijna licht.

Ik vind ze veel te blauw. Vergelijk maar eens met LOTR.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

sfeervolle trailer waarin goed te zien is dat ze geen 10 jaar stil hebben gezeten, het ziet er echt geweldig uit.

avatar van theonering

theonering

Link

Heel leuk al die verschillende einden, bedankt voor de link.

avatar van theonering

theonering

The Oceanic Six schreef:
Schitterende, sfeervolle trailer. De voice-over van Gandalf geeft ook al een euforisch gevoel bij mij. De film lijkt me (heb het boek niet gelezen) wel vrij rustig qua spektakel vergeleken met de 3 Lord films als ik de trailers zo zie. Beetje zoals The fellowship of the Ring? Ik heb er ieder geval ontzettend veel zin in.

Ik denk dat dit deel inderdaad het meeste bij FOTR in de buurt komt, en dan in de andere 2 delen heb je nog de draak Smaug en the battle of the five armies, wat denk ik best wel uitgebreid gaat worden, PJ kennende.

avatar van schram101

schram101

Heerlijke trailer! Wat een sfeer zeg. Aan de ene kant jammer dat het stukje gezang van de dwergen er niet bij zit uit de eerste trailer maar de prachtige nieuwe beelden maken dat ruimschoots goed. Peter Jackson op zijn best zo te zien.

Damn, wat duurt dat wachten tot december lang zeg!

Naomi Watts

Redelijke trailer. Wel onaangenaam opvallend dat dik tien jaar later het visueel niet mooier is geworden. Jackson blijft wat in het verleden hangen. Design is ook hetzelfde gebleven, ook hier had je veel meer vooruitgang moeten boeken. Bij LOTR was het state of the art en dat was de voornaamste troef van de franchise. Vind het helemaal niet zoveel mooier geworden.

avatar van rep_robert

Anders is per definitie niet direct mooier. Ik vind het persoonlijk wel belangrijk dat hij dezelfde visuele stijl hanteert(met CGI verbeteringen die anno 2012 gelden), omdat ik wel waarde hecht aan een soort verbintenis met LOTR. Denk dat veel mensen dat wel hebben.

avatar van schram101

schram101

Precies, het zou raar zijn als de film qua cinematografie een compleet nieuwe (lees: andere) weg in slaat.

Geweldige trailer.

Ben heel benieuwd hoe de film gaat worden, als je de trailer mag geloven zal er meer humor in zitten dan in LotR en net zoveel actie als in LotR.

Heb ook het idee dat de karakters wat meer uitgebouwd kunen gaan worden.

Iets om naar uit kijken de komende tijd.

rep_robert schreef:

Niemand die het heeft over anders, maar je moet je wel verbeteren in zo'n timespan. Qua design kan je met gemak trouw zijn aan je vorige franchise stijl maar geen excuus om minimale vooruitgang te boeken. Ik vind het ook niet wenselijk om een stijlbreuk te forceren.Qua design kan je veel meer doen, qua motion capture ook maar het grootste punt blijft Andrew Lesnie, had toch gehoopt (wishful thinking met Jackson) dat ie een capabelere en onconventionelere cinematograaf in de arm zou nemen.

Want op visueel gebied moet Jackson het gaan doen. Van karakteruitdiepingen en sterke storytelling moet ie het niet hebben.

BoordAppel schreef:

Qua design is LOTR nog geen milimeter verouderd dus nogal nutteloos om je hele design om te gaan gooien.

Helemaal mee eens, waarom iets veranderen wat er al fantastisch uitziet, zou zo in de Shire willen wonen, ten tijde van LotR en nu weer in de Hobbit.

BoordAppel

Het design van LOTR is nog geen milimeter verouderd (gebeurd natuurlijk ook minder snel bij fantasy) dus hoe je daar nu vooruitgang zou willen boeken .

Mooie trailer. Heb er weer ouderwets zin in.

BoordAppel

Ziet er een beetje raar uit zo maar mijn oorspronkelijke bericht stond boven dat van roeman. Vervelend editen op je telefoon...

Naomi Watts schreef:

Heb ik iets gemist in LotR.

avatar van Movieborst

Movieborst

pfff, nog even wachten tot de 3 blu-ray extended edition uitkomt.... Dan pas zal ik deze reeks in een keer en voor het eerst gaan kijken! Geen kwebbelende, niezende en boerende spelbrekers meer in de bioscoop. Deze film verdient de allerbeste kijkervaring en dat is thuis....

BoordAppel schreef:

Oneens, lijkt me juist niet meer dan logisch dat je tien jaar later veel meer technische mogelijkheden hebt. Ook lastig tegen te spreken lijkt me.

roeman schreef:

Heb ik iets gemist in LotR.

Het kan dat jij die kartonnen borden personages goed uitgediept vond en dat terug vond in de storyline. Al heb ik daar niet zo veel aan.

roeman

Movieborst, misschien een tip(of een volledig overbodige ), ga op het allerlaatst als hij al weken draait en niet meer zo vaak en probeer dan overdag te gaan. Mijn man en ik zijn gister naar TDKR gegaan en we zaten met 7 mensen in de bios. Lekker rustig en je kan volop genieten van de film op het zeer grote doek met surround sound, ook een geweldige ervaring.

avatar van Movieborst

Movieborst

Goede tip! Ook wel eens meegemaakt op zaterdagochtend! Maar ik kan het gewoon niet slikken dat ik een jaar moet wachten op het vervolg.... En daarbij Thuis heb ik ook groot beeld, ok niet zo'n groot scherm maar een 55" plasma met een prachtig surroundsysteem. En,.... volledig controle over de afstandbediening waarmee ik bepaal wanneer ik ga eten, drinken of pissen. Echt, die keuze heb ik al gemaakt, ik wacht tot 2014 of 2015!

avatar van Thorongil

Thorongil

Wat een geluk dat we The Hobbit hebben om een slecht film jaar goed af te sluiten.

Naomi Watts schreef:

Had toch gehoopt (wishful thinking met Jackson) dat ie een capabelere en onconventionelere cinematograaf in de arm zou nemen.

Wie zou jij dan gewild hebben?

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Dan beantwoord je eigenlijk nog steeds de vraag niet? Moet de hele film nu motion capture worden a la Avatar? 30 Gollums? Of wat? Technische vooruitgang is niet altijd beter en soms is het juist mooi om dingen bij het oude te laten.

Er zijn nog steeds fantastische sets gemaakt en daar ben ik blij om. Dat geeft de film juist meer feeling(daar ging Lucas bv de fout in met zijn nieuwe Star Wars reeks)

Er is meer technische vooruitgang gemaakt de afgelopen 10 jaar, maar waar zou je dat moeten toepassen? Waar de special effects beter kunnen zijn ze ook beter gemaakt. Ik denk dat jij gewoon liever een visueel andere stijl zou willen zien. Jackson houdt toch meer vast aan zijn welbekende stijl van de LOTR films.

Movieborst schreef:

Volgens mij is dit echt een film die je in de bios moet zien of je nou een groot scherm hebt of niet je haalt het nooit bij het sfeer dat je in de bios meemaakt.

Maar het is natuurlijk je eigen keuze om thuis te kijken

Zelf verwacht ik de film van het jaar die in de bios te zien is.

Top drie van dit jaar in de bios:

1 The Hobbit: An Unexpected Journey

2 The Dark Knight Rises

3 Prometheus

Ook moet je denk ik hoe moeilijk het ook is nooit de Hobbit films vergelijken met de Lord of the rings films omdat het gewoon twee totaal verschillende verhaal lijnen zijn.

Ik ben echt blij dat ik weer vlak voor kerst (die ik uitbundig met familie vier omdat ik half engels ben) een geweldige film kan zien die je meesleept waarbij je als je uit de bios komt een tijdje stil bent en moet verwerken wat je hebt gezien.(drie jaar achter elkaar!)

Ik weet nog toen ik een jochie was bij de LOTR films die ik elke keer vlak voor kerst weer ging bekijken was echt een feest die donkere koude maand december.

Ik ben blij dat ik dat waarschijnlijk weer kan zeggen!

Naomi Watts schreef:

Ja dat mag je gelukkig vinden, ik kijk er toch anders tegenaan. Gelukkig mogen we van mening verschillen en hebben we dit forum om erover te discussieren.

Naomi Watts schreef:

Technische mogelijkheden hebben alleen niet zoveel met design te maken.

Thorongil schreef:

Klopt. Gelukkig maar, en een vrij teleurstellend jaar. Veelbelovende blockbusters die het niet waar maakten en de ijzersterke arthouse die voornamelijk pas in 2013 zullen komen maken het een teleurstellend jaar, gelukkig maakte potentieel classic Cosmopolis nog veel goed.

Naomi Watts schreef:

Wie zou jij dan gewild hebben?

Het liefst Benoît Debie, maar ben dan ook een fanboy maar past qua stijl niet bij LOTR. Bovendien is het veel leuker om te werken onder Harmony Korine .

Heb voor The Hobbit niet echt voorkeur voor een bepaald persoon, vind alleen de resultaten van Lesnie met HD 48fps uitermate teleurstellend. Digital intermediate en 3ality Technica vereisen toch wel veel kunde. Lesnie is daar iets te conventioneel naar mijn mening, daarom vind ik de resultaten ook zo teleurstellend.

BoordAppel schreef:

Technische mogelijkheden hebben alleen niet zoveel met design te maken.

O jawel hoor. CGI is een belangrijk deel van het design.

Naomi Watts schreef:

Volgens mij is er wel degelijk verbetering als je nu de LOTR films kijkt zie je dat het toch een beetje achterhaalt is,

en bij The Hobbit is het weer fris en vernieuwend te minste van wat ik gezien heb natuurlijk.

En qua design kan je volgens mij wel vernieuwingen brengen andere gebieden bijvoorbeeld landschap het speelt zich nou eenmaal af in middel earth.

Ik ben juist blij dat niet alles motion capture is en volgens mij is Andrew Lesnie een baas.

rep_robert schreef:

Dan beantwoord je eigenlijk nog steeds de vraag niet?

Wat was de vraag dan .

Moet de hele film nu motion capture worden a la Avatar? 30 Gollums? Of wat?

Nee, maar heb het o.a. over Gollem, had wel verwacht dat die technisch vooruit gegaan zou zijn maar hij is nog net zo lelijk als tien jaar geleden .

Eens, al vind ik state of the art techniek bij een epos als dat van Tolkien zeker een meerwaarde. Was het bij de LOTR trilogie ook.

Eens. Ze zijn mooi maar vind het vergeleken met LOTR geen aanzienlijke upgrade, en het kan allemaal wel beter.

Niet perse maar lijkt me bij een film als deze wenselijk. Vooral als je met je camera apparatuur wel voor state of the art gaat. Bij LOTR had ik veel ooh's en aah's, en dat wil ik met The Hobbit ook ervaren.

Daar heb je gelijk in, ik prefereer een andere stijl maar dat probeer ik buiten beschouwing te laten. Dat Jackson een zelfde stijl hanteert is zijn goed recht en een terechte keuze, had het alleen veel indrukwekkender verwacht.

avatar van astonm

astonm

Naomi Watts schreef:

Totaal oneens. Design is hetzelfde gebleven ja en dat maakt het juist zo geweldig. Het design van Alan Lee en John Howe uit de LOTR was top, evenals de kostuums en dergelijke, dus waarom veranderen of verbeteren, verbetering is niet nodig, het is juist goed dat er continuiteit is in de serie. Ik vind het visueel juist zeer indrukwekkend, nog nooit zo'n een helder beeld gezien bij een trailer! En hij filmt met de modernste camera apparatuur, red epics, ook nog in 3D (waar hij hopelijk als een van de weinige wel wat mee kan) en in 48 fps wat nog nooit/zelden vertoont is.

Je sugerreert hier trouwens dat design hetzelfde is als visuele techniek. Design is de vorm en visuele techniek is de kwaliteit van het beeld. Design hoeft niet te verouderen. Zeker bij fantasy niet. Kijk, als je nu back to the future in dezelfde jaren 80 stijl uitbrengt, dat is raar. Maar hier is er totaal geen sprake van omdat de hele wereld fantasy is.