• 9.374.599 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Ben Stiller en Blythe Danner

Releasedatum: 14 december 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Meet the Parents

"First comes love. Then comes the interrogation."

Verpleger Greg Focker wil met kleuterleidster Pam Byrnes trouwen. In haar familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot vader Byrnes om de hand van zijn dochter vraagt. Maar de familie is nogal excentriek en als ex-CIA-agent onderwerpt Byrnes Greg zelfs aan een leugentest. Eigenlijk heeft hij de pest aan iedereen die wat met zijn oudste dochter wil beginnen en laat dat ook duidelijk merken. Greg kan natuurlijk niets goed doen en hoe harder hij probeert, hoe meer hij de mist ingaat...

Gaylord 'Greg' Focker

Dr. Larry Banks

Dr. Bob Banks

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Ik vond het vervolg Meet the Fockers leuker dan Meet the Parents. Deze was een stuk minder grappig.

2,5 sterren.

avatar van film88888

film88888

Zalige komedie, dit soort komedie's vind ik nu heel heel goed. De Niro speelt weer heel goed en grappig, en Stiller ook wel redelijk, In de film waren echt super veel lach scene's, en ik ga zeker deel 2 kijken, en voor dit deel toch een 3,5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke film met een goede de Niro! Het eerste en het tweede deel zijn wat mij betreft aan elkaar gewaagd! Leuke komedie...

* * *

avatar van x--annelies

x--annelies

Leuke film! Echt een Komedie!

Er is ook een deel 2 '' Meet the Fockers''

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Wat een onzinfilm. Misbruik van goeie acteurs.

avatar van nightbreed

nightbreed

Heerlijk filmpje met doldwaze situaties en momenten.

Lekker om je ontspannen en de lachspieren te trainen.

Cijfer: 4

avatar van Minority_Check

Minority_Check

tweede deel toch ietsje leuker omdat er meer personen in voorkomen

maar deze was wel aardig

avatar van Shinobi

Shinobi

Een erg geslaagde comedy met een goede chemie tussen Stiller en de Niro. Wilson heeft ook een leuke bijrol hierin. Verder vind ik de humor echt geweldig, echt goede humor scènes, zoals die scène dat die trouw altaar in de fik vliegt, de race scène wie het eerste thuis is, die verhoor scène en ga zo maar door. Echt top.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Vermakelijk comedy met een aantal hilarische grappen en situaties.

Verder is De Niro erg op dreef, en speelt hij werkelijk fantastisch.

Stiller daarintegen is ook erg goed, net als de bijrol van Wilson.

Gewoon een ijzersterke comedy, die ik wel eens vaker wil gemaakt zien worden.

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede en grappige komedie, met een glansrol voor de niro. daarbuiten doet stiller het ook goed natuurlijk. de film bevat een leuk verhaal, en de grappen zijn erg vermakelijk. verder gewoon een knaller van een komedie, die op veel punten origineel en vernieuwend is. 4 sterren.

avatar van italian

italian

Genietbare komedie, die wel naar het einde toe veel van zijn kracht verliest. Het begin is daareentegen geweldig : de meeste personages worden bijna als een karikatuur voorgesteld waarvan de twee tegenpolen, Stiller en De Niro, die het wereldrecord "meest variërende gelaatsuitdrukkingen in een film" vestigt ,het meest vonken geven.
Het script en het scenario zijn niet de sterkste punten van deze komedie, wel de pefect getimede droogkomische grappen die van het eerste deel van de film een soort van grotesk theaterstuk maken, dat soort licht platvloerse zedenkomedietjes waar alles lijkt mis te gaan... Maar plots vestigt de film meer aandacht op het hele spionagegebeuren en dan wordt het ineens allemaal minder grappig en de toevoeging van Wilson, die met een stok in zijn achterwerk lijkt te acteren, is geen meerwaarde. Erger nog wanneer de film de dramatische toer opgaat na een vrij ridicule poging om van het verhaal af te wijken met dat hele CIA-gebeuren... . De film haalt het niveau van het eerste deel niet meer, behalve dan eventjes op het einde, en na het dus veelbelovende begin mondt het uit in een redelijke sisser... jammer, stomme keuzes van de regisseur : had ie maar verder het verhaal rond de twee personages opgebouwd in plaats van ze minder te benutten.

Dikke 3* toch

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

erg saaie film , geen humor , geen grollen , iets wat je totaal niet verwacht van Ben Stiller. ik heb me zeer verveeld toen we deze film een tijd geleden op school keken. eigenlijk niet echt het kijken waard , dan toch maar deel 2.

1.0***

Leland Palmer

The Last schreef:

Geen humor?

Volgens mij heb je een ander film gezien

Of hij was zo depri, dat ie gewoon verschrikkelijk moeilijk aan het lachen te maken was.......

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik ga deze film vanavond bekijken samen met mijn ouders en ik hoop dat hij leuk is en dat ik me niet ga vervelen!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

En of hij leuk was, vooral Ben Stiller en Robert De Niro maken deze film héél leuk, zowel grappige scenes als serieuzere scenes komen aan bot en dat samen met het acteerwerk maakt het de film super vermakelijk om eens met het hele gezin te bekijken!

avatar van jodenkoek

jodenkoek

ik vind deze neit grappig

avatar van decsss

decsss

De Niro kan ook alle genres spelen zeg he! leuke film, 3,5 ster

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik ben niet zo kapot van dit soort films alleen vond ik Robert DeNiro en Ben Stiller het werkelijk helemaal geweldig acteren en dat is toch wel een beetje een hoogtepunt van de film.

* * *

avatar van Saldek

Saldek

Het soort verhaal was mij in eerste instantie wat teleurstellend. Ik had heel andere verwachtingen van de film. Doch naargelang de film vorderde kon ik het uiteindelijk best waarderen. Leuke film, zeker. 3,5*

avatar van Mierelier

Mierelier

Gewoon lekker wegkijken, best grappig.. maar niet súper.

3* issie wel waard..

avatar van kanjertje

kanjertje

Het genre komedie waar ik echt van hou en om lachen kan.

Denk dat gedurende de hele film er een lach of glimlach om mij gezicht te bespeuren viel.

Tof dat De Niro ook in komedies kan schitteren.

3,5

jodenkoek schreef:

ik vind deze neit grappig

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dit deel vind ik een stuk beter dan deel 2 (' Meet the Fockers'). Originele grappen (met de kat), beter geacteerd.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

best plezante film

avatar van The Oceanic Six

Erg leuke komedie in een verhaal waarin iedereen zich wel kan vinden, zij het dat deze natuurlijk wel wat extreem is. De dialogen tussen De Niro en Stiller zijn echt prachtig. De Niro zet een glansrol neer als wantrouwende schoonvader en Stiller speelt (zoals vaak) weer prima de sullige goedzak waarbij alles fout gaat.

Je weet hoe zon film gaat lopen, das een nadeel van dit soort films. Maar het was wel lachen hoor. Zeker de scene's waarin hij zijn kans bij de familie verpest door allerlei rampen te veroorzaken.

Het loopt af zoals je wel had gedacht, maar de manier waarop vond ik nog leuk bedacht. De grappen waren origineel en doordacht.

avatar van missl

missl

ik vind ben stiller verschrikkelijk, ik heb nog nooit moeten lachen om een grap van hem

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik vind Ben Stiller echt geweldig. Zijn humor is super.

The Oceanic Six schreef:

Toevallig gerijmt of bewust?

avatar van niethie

niethie

Heb het vervolg eerder gezien en die vond ik net iets grappiger, maar ook deze film was erg vermakelijk, de pesterijen en de testen die Stiller moet doorstaan en de situatie grappen waar dit toe leid zijn erg leuk (je krijgt gewoon medelijk met hem) alhoewel ik het in het vervolg net dat beetje beter uitgewerkt vond.