• 9.373.905 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Ben Stiller en Blythe Danner

Releasedatum: 14 december 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Meet the Parents

"First comes love. Then comes the interrogation."

Verpleger Greg Focker wil met kleuterleidster Pam Byrnes trouwen. In haar familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot vader Byrnes om de hand van zijn dochter vraagt. Maar de familie is nogal excentriek en als ex-CIA-agent onderwerpt Byrnes Greg zelfs aan een leugentest. Eigenlijk heeft hij de pest aan iedereen die wat met zijn oudste dochter wil beginnen en laat dat ook duidelijk merken. Greg kan natuurlijk niets goed doen en hoe harder hij probeert, hoe meer hij de mist ingaat...

Gaylord 'Greg' Focker

Dr. Larry Banks

Dr. Bob Banks

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht en toch viel hij heel goed mee... leuke grappen en een tof verhaal! twijfel tussen 3,5 en 4... laten we nu een 3,5 geven, misschien dat als ik hem nog eens bekijk, hij meer krijgt

avatar van elainelover

elainelover

ik had er meer van verwacht..

meet the fuckers was er meer humor!

avatar van Marintje

Marintje

Mooie film. Echt alles gaat fout wat er fout kan gaan. Heeft hij bij watervolleybal een mooie smash komt die op de neus van dat meisje !

avatar van ®Tc

®Tc

Wel een amusante film. Ben Stiller blijft dit schitterend doen.

***

avatar van notorious_kim

notorious_kim

ik vond dit wel een amusante komedie, Ben Stiller is terug geweldig!

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Tijdje terug dat ik deze gezien heb. Echt een leuke film, wel beetje voorspelbaar op sommige momenten maar toch ook verassend.

3.5

avatar van roozblooz

roozblooz

Deze was egt leuk!

haha , ik moet weer lachen als ik eraan terug denk,

vooral aan die vaas!

Deze vond ik beter als de 2de

waarschijnlijk omdat ik eerst deze heb gezien!

Stiller is geknipt voor dit soort rollen.

Humor die van hem komt kon ik dan ook best pruimen. Minder vond ik De Niro die eigenlijk niet verder komt dan een wat misplaatste lachebek.

Verder hou ik duidelijk ook meer van complete nonsensverhalen bij dit soort films. De ietwat romantische en dramatische insteken op het einde laten mij compleet koud en irriteren zelfs een beetje, zeker omdat het einde zich verder wel laat raden.

Erg cliché gevalletje, met genoeg onderkoelde humor om het makkelijk te laten wegkijken. Op sommige momenten best leuk, maar heb het toch liever wat gekker.

avatar van eltorro

eltorro

leuke film met humor die ik zelfs leuk vond

avatar van Zinema

Heerlijke komedie met een uitstekende DeNiro en Stiller. De grappen varieren van gewoon goed tot hilarisch. Ook het verhaaltje is vermakelijk. Zeer goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Echt zo'n standaard romantische komedie uit Amerika. Ben Stiller doet zijn kunstje en Robert de Niro is hem giebelend terzijde. Best te verteren eigenlijk.

avatar van bob de niro

bob de niro

hele leuke komedie!ook de bloopers op de dvd waren geestig!je zou denken dat de niro niet zo gauw in de lach schiet tijdens de opnames maar dat is dus niet zo!erg grappig!3,5*

avatar van timburton

timburton

Voor 't eerst in mijn leven is deel twee beter dan deel één. Maar ja, Donkerwoud... Je kunt de film kut, saai of Amerikaans vinden. Maar standaart is hij niet. En aangezien ik een zware vorm van plaatsvervangende schaamte heb bij films, kon ik het even niet meer aan bij deze film. Daarbij waren sommige dingen een tikkeltje té. Bepaalde scènes waren dan ook erg flauw, maar sommige waren bijna briljant te noemen. Al bij al vermakelijk.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Wat een film zeg natuurlijk veel komedie. Maar ik vond Deel 2 - Meet the fockers iets leuker dan deze.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Film met een leuke opzet, die uiteindelijk toch vervalt in clichés.

Zoals bij veel van dit soort films in het verhaaltje flinterdun, helemaal niet erg als het verhaaltje zoals in dit verhaal eindeloze mogelijkheden bied voor erg leuke grappen en gênante scènes. Je ziet hier dan ook meteen dat Ben Stiller perfect is voor deze rol, hij heeft een goede timing en weet hoe hij iets overdreven moet brengen. De Niro is een aardige tegenhanger maar kan lang niet tippen aan Stiller en het wordt al snel duidelijk dat hij niet echt past in dit soort rollen.

Het eerste deel van de film is ook erg leuk, waarin Stiller lekker zijn gang wat een paar geniale scènes oplevert. Daarna zakt de film wat in en krijg je een stortvloed aan clichés over je heen. Ook begin je je dan behoorlijk te ergeren aan die familie met hun stomme en zinloze commentaar.

3 ster, dankzij Stiller.

avatar van dikkop

dikkop

Geweldig grappige komedie film, vooral de rollen met deNiro als schoonvader en Stiller als schoonzoon is perfect. Een van de betere komedies dit...

avatar van Theunissen

Zeer leuke komedie met een zeer leuk verhaal. Ben Stiller speelde zeer goed maar Owen Wilson en Robert De Niro deeden het ook voortreffelijk. Heb regelmatig moeten lachen om de hilarische situaties waarin Ben Stiller belande. Einde is natuurlijk stereotype Amerikaans maar dat drukt de pret niet.

avatar van powerman

powerman

Meet the parents heeft een erg leuk uitgangspunt en Robert De Niro is ongelooflijk grappig in deze film. Ben Stiller vormt de perfecte aanvulling en speelt overtuigend zijn rol. De chemistry tussen hen zorgt ook voor grappige momenten. Het verhaal is meer dan gemiddeld en vrij origineel. De charmante sfeer en de acteerprestaties maken deze komedie veel beter dan de doorsneerommel. Robert De Niro gaat meer en meer de komische toer op en in sommige film (zoals deze) werkt die combinatie perfect.

avatar van MNV2

MNV2

Ongetwijfeld één van de grappigste komedies die ik ooit gezien heb, Ben Stiller en Robert De Niro zijn gewoon hilarisch als tegenpolen. Het einde is misschien wel overdreven cliché maar ik ken geen enkele Amerikaanse komedie waarbij het einde zich niet laat raden.

avatar van bild

bild

Het grappigste moment staat echt wel op de poster wat niet wil zeggen dat de andere grappen slecht zijn, integendeel.

avatar van dtoebast

dtoebast

Fantastische film! Geweldige grappen lekker ad rem -getimed- met de camera gebracht. Dit is nu precies een comedy voor mij. Heerlijk. Kan deze niet vaak genoeg zien. De opvolger is net goed.

avatar van aunuscus

aunuscus

Ik vond het vervolg veel beter maar deze film is ook best aardig een 3.0

avatar van rep_robert

Geweldige komedie

Inmiddels deze film al een aantal keer gezien en het blijft leuk.
Vanaf het begin dat Stiller bij de Niro thuis komt krijg je gevatte en hilarische dialogen en voel je de spanning tussen deze twee mensen.

De film bevat zo veel leuke quotes en voor Stiller gaat alles mis wat er ook maar mis kan gaan. Ondanks al zijn goede bedoelingen!
De leukste quote is de dialoog tussen Stiller en de Niro tijdens het avondeten over de boerderij.

Stiller: Yeah, you can milk everything that has nipples.
Niro: I have nipples, can you milk me?
Heerlijk die droogheid van de Niro en de flauwe grapjes van Stiller die zo hard doodslaan bij de anderen in het gezin.

Het einde is natuurlijk een beetje klef en standaard, maar het laat je zeker niet met een kutgevoel achter.Wat overblijft is een komedie van zeer hoog niveau met een leuke Stiller en de Niro!

avatar van dtoebast

dtoebast

dtoebast schreef:

'net goed' moet zijn 'net zo goed'

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Geweldige comedy, zelden zo'n goede gezien. Lig elke keer weer in een kramp om die suffe kop van Stiller en die krampachtige De Niro.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Slappe komedie met spaarzaam geslaagde grappen. Op sommige momenten tenenkrommend voorspelbaar. Robert de Niro en zeker Ben Stiller zijn acteurs die me nooit van de stoel kunnen blazen. De vrouwelijke rollen zijn cliché en nog matiger ingevuld.

Vinokourov schreef:

Wat een negatieve reactie en toch 3 sterren ...beetje jammer

avatar van the new guy

the new guy

Destijds in de bios gezien. Waste of time.

avatar van kramersietse

kramersietse

Ja de film is nu halverwege en ben gaan zappen, had het stukje van je eerder moeten lezen new guy, nu heb ik Hellboy voor een groot gedeelte gemist. De Niro kan niet in alles goed zijn natuurlijk, al speelt hierin volgens mij nog beter dan 'komiek' Stiller.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Destijds in de bioscoop gezien. Later nog flarden van gezien, net nog een stukje. Hij blijft geestig. Stiller verveelt niet snel met dit soort rollen. Vooral het stukje met het watervolleybal is fantastisch. De afgang.