Meet the Parents (2000)
Met onder meer: Robert De Niro, Ben Stiller en Blythe Danner
Releasedatum: 14 december 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Meet the Parents
"First comes love. Then comes the interrogation."
Verpleger Greg Focker wil met kleuterleidster Pam Byrnes trouwen. In haar familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot vader Byrnes om de hand van zijn dochter vraagt. Maar de familie is nogal excentriek en als ex-CIA-agent onderwerpt Byrnes Greg zelfs aan een leugentest. Eigenlijk heeft hij de pest aan iedereen die wat met zijn oudste dochter wil beginnen en laat dat ook duidelijk merken. Greg kan natuurlijk niets goed doen en hoe harder hij probeert, hoe meer hij de mist ingaat...
Gaylord 'Greg' Focker
Dr. Bob Banks
Linda Banks
troy31
ghe ghe,
ik heb me erg vermaakt en vaak genoeg hardop gelachen.
oh wat had ik een medelijden met Greg....
3,5 sterren
SE7EN
Zag de film gisteren op tv, ik moet zeggen , ik heb veel plezier gehad aan deze film, er zitten naar mijn mening hele leuke scenes in waar ik hard om gelachen heb! niet van die flauwe humor, gewoon leuk.
(verwijderd)
Ik weet niet of je de film helemaal gezien hebt movie freak, maar de laatste scene dat hij tegen de camera gaat praten is weldegelijk grappig bedoelt
Nick Kang
oh wat had ik een medelijden met Greg....
SSeagal
grappige film met de niro in een leuke rol. Je krijgt echt medelijden met Focker, je voelt mee met zijn schaamte voor zichzelf (snik, snik...:P), hij krijgt ***, maar dan moeten ze maar geen vervolg maken, dan krijg je het analyze that effect, niet leuk meer.
Tin
Dit is nou zo'n film waar ik meer van had verwacht, veel meer. Er zitten een paar leuke grappen in (die scene waarin Stiller het dak opgaat, en de ramp die volgt, was echt hilarisch), maar over het algemeen viel het met het lachen wel mee. Vooral het humorloze einde viel tegen. Het is geen slechte film, maar gewoon niet zo'n grappige.
morpheus
Toen ik deze film zag heb ik me voor het grootste gedeelte geergerd. Ik niet in de humor van deze film komen die keer. Alles was zo enorm cliche en goedkoop, zo weinig grappen.
Geen film voor mij
Sjoerd
Vervolg aangekondigd met in de hoofdrollen weer Stiller en De Niro. Maar ook met Dustin Hoffman (!).
Dit tweede deel gaat "Meet the Fockers" heten.
Bron: Metro
BoordAppel
Hè getver...
Misschien dat het hier wel goed gaat. Niet meteen wanhopen, Dustin Hoffman lijkt me een goede keus voor Stillers vader.
Lukic
Zeer goede film... erg sterke commedie. Perfect zo Stiller en de Niro bij elkaar!!! 3,5 sterren!
Nick Kang
Stiller vind ik maar een raar mannetje. Het is De Niro die deze film zo goed maakt. En humoristisch
Esteban
Zwak en overroepen. Deze probeert ons té veel aan het lachen te krijgen met afgezaagde grappen en kan uiteindelijk alleen maar kracht putten uit de cast. Het probleem daar is dat Robert De Niro maar één grappig typetje gebruikt voor al z'n komedies en ik dat na 5 minuten ook wel gezien heb. Ben Stiller zélf dan, komt als persoon niet eens grappig uit de hoek en moet het hebben van onoriginele situatiehumor... Been there, done that. Goed voor een hoopje gniffels.
Meet the parents **
jassonn
Ben het eigenlijk wel met Esteban eens.Voor mij een halfje eraf ,van 3 naar 2,5*
catweasel
eerste keer vond ik er niets aan
tweede keer kon ik de humor er wel van in zien
tip misschien????
joan
goeie film, humoristisch en goed gevonden ik zou er nooit kunnen opkomen
eerdekes
goeie film, humoristisch en goed gevonden ik zou er nooit kunnen opkomen
Leuk dan
remorz
Helemaal niet mijn woorden, maar wel helemaal mijn mening:
Sorry hoor, maar Ben Stiller is ook gewoon zoooooooo irritant.
K_Republic
Ben Stiller verpest de film met zijn "geacteer". Maar gelukkig dat Robert erin speelt waardoor ik de film tog nog 3 stereen heb kunnen geven..
geerthoeben
De wereld is verdeeld in twee groepen filmcriticasten: óf je houdt van Stiller óf je walgt van hem. Ikzelf kan em wel waarderen..
Deze film is en blijft leuk alsmede door De Niro die geknipt lijkt voor deze rol.
4 ****
V
En dat is een understatement eersteklas!!!
Jassie
tijd geleden gezien. Vond het echt een hele leuke film!! Ben Stiller speelt leuk als de onhandige aankomende schoonzoon en de Niro speelt ook erg goed!!. 4 *
WB
Bekijk geen trailers! De leukste stukjes uit de film kwamen voor in de trailers...
Toch 3 sterren...
Steven123
Van nature ben ik lui, maar speciaal om deze film (het Nederlandstalige gedeelte van) de mensheid af te raden heb ik mij ingeschreven. 'Meet the parents' is een zogenaamde 'concept'-film. Alles staat in het teken van het concept, dat in 2 woorden ('irritante' en 'schoonouders') is samen te vatten. Alles wat in de film gebeurd staat in het teken hiervan. De grappen zijn dan ook voorspelbaar en bovendien niet echt goed gevonden. De Niro is goed, maar Ben Stiller is de irritantheid zelve. Een halve ster. Echt een slechte film.
donnie B.
Ontzettend bedankt voor je mededeling namens iedereen van MovieMeter... dussss....
Jordy
dussss....
mensen mogen hun mening niet geven?
donnie B.
kom op, dit is geen mening maar zout in open wonden strooien.
eerdekes
Zéér grappig filmpje met een wel erg zoetsappig einde.
Maar dat mag uiteraard de pret niet drukken.
De film beschikt over enkele erg hilarische punten, en de niro bewijst dat hij wel degelijk kaas heeft gegeten van het komische aspect.
Score : ***

Little Fockers
2010

Meet the Fockers
2004

Ben Stiller en Robert De Niro terug in nieuw deel 'Meet the Parents': alles over de komedie

Netflix voegt binnenkort deze vijf populaire films toe aan het aanbod

Slumdog Millionaire

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

A Letter to Three Wives
Drama / Romantiek, 1949
verpleegstercialuchthavenkatjood / joodsorderlyvliegtuigfather-in-lawepistaxis dochterlost baggageurnpavilion volleyballziekenhuisbruiloft