• 9.178.241 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Ben Stiller en Dustin Hoffman

Releasedatum: 10 februari 2005

Plot Meet the Fockers

"Misery loves family."

Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...

Greg Focker

Little Jack 'L.J.' Byrnes

Isabel Villalobos

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Dat mensen dit een 4 of hoger kunnen geven. Dat zijn zeker mensen zonder gevoel voor humor.

avatar van Paranoid_Fish

Paranoid_Fish

Slecht gewoon.

avatar van princesspeach

princesspeach

Vreselijk

avatar van mariamadeliya

mariamadeliya

Echt te erg voor woorden. In alle opzichten. Geen woorden voor.

avatar van RevengeN

RevengeN

Haalt het niet bij het eerste deel. De ouders van Gaylord zijn totaal niet grappig, en over de top neergezet door Hoffman en Streisand.

De Niro en Stiller dragen de hele film.

avatar van pamela200

pamela200

De leukste Focker. Superrol voor Dustin en Barbera. Heb nog buikpijn van het lachen van die scene van dat hondje met die kat Jinx in het toilet. Onovertroffen. Je vindt dit leuk of afschuwelijk. Ik vond het leuk. 5 points.

avatar van stratmans

stratmans

zwakker vervolg op meet the parents

avatar van Shadowed

Shadowed

Stuk minder.

Zelfde regisseur met een film die zich in het zelfde universum afspeelt met nagenoeg dezelfde personages. Hoe kan het dan toch zo dalen in het niveau? Ik denk dat Stiller meer zichzelf wilde zijn of meer humor wilde hebben die in zijn straatje lag, want de film is nu vrijwel van al het menselijke ontdaan en een volbloed komedie geworden.

Sowieso vind ik de toevoeging van Streisand en Hoffman wat jammerlijk. Apart van de film best redelijke acteurs die ook zeker opgaan in hun typetjes, maar de hoeveelheid aan gestoorde personages is nu wel overkill geworden. Meet the Fockers is een volbloed komedie geworden, zonder drama of romantiek en daarmee ook weinig menselijkheid meer, wat juist in de vorige film goed wist te werken.

Ik ergerde me toch een aanzienlijk stuk meer aan de grappen die keer op keer de plank misslaan. Het enige leuke eraan is dat ze worden uitgesproken door acteurs met behoorlijk wat status. Sowieso vind de film enkele grappen die in het vorige deel gemaakt werden te leuk, zoals al dat gedoe met de naam "Gaylord Focker". Leuk als je het een of twee keer hoort, maar als het 40x is wordt het snel repetitief.

Aangezien het nu ook weinig inhoud meer heeft begin je als kijker de speelduur, die nu zelfs nog langer is geworden, wel te voelen. Locatie is wel leuk gekozen maar verder kijk je toch bijna 2-uur tegen types aan die niet zo heel leuk zijn. Stiller is niet erg grappig meer hier, lijkt ook meer achtergrond te zijn geworden. De Niro is dan nog wel aardig, maar de rest is nergens leuk.

Eerste deel vond ik al niet zo hilarisch, maar vooral te behappen omdat het nog wel menselijk aanvoelde hier en daar met een dieper laagje. Nu is de keuze gemaakt om er vooral dwaasheid aan toe te voegen, en dat kan je waarderen of niet waarderen. Misschien dat ik het als eigen film leuker had gevonden, als sequel vind ik het vooral jammer. Alsof er toch nog centjes binnen moesten komen maar de koek in de trommel eigenlijk op was. Een stuk minder.

avatar van wimaroca

wimaroca

Wat een slappe hap

Dit is toch niets voor Robert de Niro

De grappen slaan inderdaad elke plank mis

avatar van Black Math

Black Math

De eerste film was al niet te geweldig. Dit is een slap aftreksel. Dit keer ontmoeten de schoonouders van de hoofdpersoon zijn ouders, die natuurlijk in alles tegenpolen van de schoonouders, met name de schoonvader zijn. En zoals het bij dit soort vervolgfilms hoort, heeft de echtgenote van de hoofdpersoon ineens een heel lelijk kapsel, want je kan er natuurlijk niet twee keer hetzelfde uitzien ...

Teveel scènes voelen te geforceerd aan en er is weinig dat compenseert daarvoor. De peuter die "assssshooooole" zegt is nog het leukst. 1*.

avatar van frans123

frans123

Ontzettend flauw.

En moet je de cast zien...toch Rukkkkk.

avatar van Brabants

Brabants

Meet the Fockers in alle opzichten een zeer geslaagde film. Helaas moet deze film er mee dealen dat zijn voorganger nieuw en net een vleugje meer sprankeling bezit. Dat is dan ook het enige minpuntje.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

nooit gezien deze film en maar eens bekeken omdat er verder louter Kerstfilms op tv waren. Het beeld dat ik had bij deze film werd wel bevestigd. Soms wel leuk, vaak niet. Ik heb het niet zo op dit type films.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Leuke en gezellige film.

Dk2008 schreef:

Ik zal me wel vergist hebben. Ik meende dat deze toch wel een stuk leuker was dan Meet the parents. Misschien was dat ook de eerste keer kijken wel. Hoffman en Streisand zetten wel een vrij aparte rol neer. Nu ik hem vandaag nog eens heb bekeken, viel hij wel bijzonder tegen. Alleen Stiller was nog wel redelijk grappig en de hond en de kat

Vanwege Ben Stiller nog maar eens geprobeerd maar heel vervelende film (geworden). Stiller toen die met de museum-films begon hield ik het ook maar voor gezien maar daarvoor heeft hij wel een aantal leuke films gemaakt. De rest van de cast is niet bepaald "favoriet" dus dat zal ook wel meewegen. De film wekt wel indruk van een "gezellige" film maar behalve moeizaam voortslepend zit de film ook vol met sex en banale grappen. Heel overdreven rollen en De Niro met doorlopend onvriendelijk gedrag, ergerlijk gewoon. Bovendien is de film nog lang ook. Kortom een film die gewoon niet meer wil en de eerste laat ik ook maar voor wat het is.