Meet the Fockers (2004)
Komedie
115 minuten
geregisseerd door Jay Roach
met Robert De Niro, Ben Stiller en Dustin Hoffman
Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,3 / 252595)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)iTunes: € 9,99 / huur € 3,99huur bij MovieMAX voor € 2,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99Pathé Thuis: vanaf € 8,99 / huur € 2,99Maar het tweede deel werd een stuk leuker. Dustin Hoffman heeft zeker beter werk afgeleverd maar dit is ook een voor een deel te wijden aan zijn rol, die een hem een beetje forceerde te acteren zoals hij deed. DeNiro.. tja.. goed. Barbra Streisand.. ik had had echt 1000x erger verwacht, met haar aarskop, dus dat was weer een meevaller. Stiller is naar mijn mening altijd leuk. De film is een waardige opvolger van het eerste deel, die ook niet uitsteeg boven de massa, maar die zeker vermakelijk bleek. 3,5*
Helaas missen in tegenstelling tot het eerste deel een aantal grote moppen hun doel en zijn vooral de scènes met het obligate geile hondje en het irritante kind erg vervelend. Gelukkig loeren Hoffman en Streisand altijd wel ergens achter een hoekje om de film telkens opnieuw uit het humor-slob te trekken.
3 sterren.
Aardige komedie die lekker wegkijkt en vooral erg leuke rol van DeNiro weer, maar verder nogal standaard en vooral hetzelfde als deel 1.
En natuurlijke veel typische melige Stiller-humor met weinig gedurfde sexuele toespelingen en grappen met dieren, toiletten en dergelijke....
Eerlijk gezegd viel hij me niet tegen, en vond deze een stuk leuker dan het eerste deel. Vooral door de geweldige rollen van Dustin Hoffman en natuurlijk de Niro, is dit een zeer geslaagd vervolg. Er zitten natuurlijk erg flauwe grappen in, maar goed, het blijft toch een amerikaanse komedie, dus dan verwacht je ook geen humor van de bovenste plank. Die Ben Stiller vind ik eigenlijk nooit grappig, maar in deze film was zelfs hij te pruimen.
De enige die mij mateloos irriteerde was die vreselijk bijdehandte baby. (3.5*)
Bovendien vind ik DeNiro veel minder psycho dan in het eerste deel het gaat mij allemaal net iets teveel op de automatische piloot. Hou het op 3 sterretjes omdat ik toch nog wel regelmatig heb moeten lachen.
1,5*.
En dit stukje trivia nog:
The MPAA would not allow the movie to use the title unless they found a family with the name "Focker".
2.5 sterren
Leuke film met scenes als: nep-tiet,toeteren naar een stel geile meiden,asshole,hond in wc
Volgens mij waren dat al de grappige momenten
Geef je leuke films wel vaker een halve ster? Maargoed, naar mijn mening leuke, vermakelijke film, maar niet bijzonder. Robert de Niro had een leuke rol net als in Meet the Parents en er zitten meerdere hilarische scenes tussen. Van mij gewoon 3.*
Verdienstelijke rol van sommige acteurs zoals Stiller, al vond ik De Niro en Hoffman in deze film toch een beetje ondermaats
Neemt niet weg dat ook deze film lekker wegkijkt. De ouders van Stiller worden wel erg grappig vertolkt door Hofman en Streisand. Dat had de film wel nodig nu Jack en Gaylord elkaar beter hebben gevonden.
Af en toe een redelijk geestig momentje gezien, maar meer dan die ene kleine glimlach hier en daar was dit maar erg weinig. Zo blijkt maar weer dat een combinatie van een groep grote namen als cast en een regisseur met voldoende ervaring in het genre geen garantie zijn voor een goed product.
2 héle kleine sterren.
Met dank aan De Niro, die zich eigenlijk compleet laat afzeiken in deze film. Heerlijk om te zien hoe z'n vrouw zich verkneukeld bij de Focker ouders en De Niro compleet voor lul staat steeds. De Niro zelf hoeft er niet eens wat voor te doen verder, want veel meer dan dezelfde bek trekken als in deel 1 doet hij niet. Maar leuk dat hij z'n imago leent aan de film.
De rest doet het allemaal leuk, lekker excentriek en vlot in hun rol. Grappen zijn iets flauwer en de film houdt z'n vorm wat langer aan.
Jammer dat ook hier weer naar het einde zo'n dramatisch stuk in de film gepompd wordt, waar De Niro uiteindelijk ontdooit. Beetje een dooddoener die de rest van de film gelukkig niet onderuithaalt, iets wat in het eerste deel wel het geval was.
Vlotte comedy, genoeg lolligheden, makkelijk filmpje geschikt voor werkdagen en los entertainment.
Ik miste vooral de leuke dialogen tussen de Niro en Stiller, die waren in deel 1 een stuk grappiger.
Daarbij komt wel dat Hoffman en Streisand geweldig zijn als Hippie achtig stelletje dat heel open minded is.
Precies het tegenovergestelde van de Niro, dat zorgt voor leuke situaties en een vermakelijke film.
Alleen net wat minder dan het origineel, ze gaan veel op de herhaling tour wat het natuurlijk ook wat voorspelbaarder maakt.
Maar zoals hier boven al wordt gemeld, why change a winning formula?
Maar ook hier plenty fun te beleven aan de grappige momenten en situaties.
Ook mooi dat de cast en regie er niet op achteruit is gegaan (wat bij veel sequels wel het geval is).
De originele film was redelijk amusant, maar dit vervolg komt maar niet op gang en wordt eigenlijk nooit echt leuk.
Je zit twee uur te kijken naar een groep van bekende sterren, die ontzettend staan te schmieren en zich zelf kennelijk heel erg leuk vinden.
Leuk doen is nog wat anders dan ook leuk zijn.
Alleen De Niro is bij vlagen nog wel geestig, maar ook zijn optreden kan niet in de schaduw staan van dat in het origineel.
De cameo helemaal tegen het einde van Owen Wilson is dan wel weer een leuke verassing!
Een vijf, ofwel 2,5 ster.
Dat manneke was erg schattig, ook de rest van de cast is goed.
Mooie omgeving.
3,5 ster
- 1 -
Een leuke vervolg. Vele leuke stukjes bij, met name de ouders van Gaylord. Verhaal vond ik leuk, met een klein beetje verrassingen en schoonouders-angst.
De nieuwe personages waren kleurrijk en anders dan normale mensen. L.J. was ook een lief en mooi baby, met z'n ''Ass...hooole.''
Huisje zag er grappig en apart uit en dan nog de 'Wall of Gaylord'

En als eindklap was het leuk om Owen weer te zien, helaas was het maar een kleine rol.