• 159.464 films
 • 9.807 series
 • 29.102 seizoenen
 • 608.651 acteurs
 • 355.264 gebruikers
 • 8.898.546 stemmen
Avatar
 
banner banner

Meet the Parents (2000)

Komedie | 108 minuten
3,21 2.952 stemmen

Genre: Komedie

Speelduur: 108 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jay Roach

Met onder meer: Robert De Niro, Ben Stiller en Blythe Danner

IMDb beoordeling: 7,0 (349.512)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 14 december 2000

Plot Meet the Parents

"First comes love. Then comes the interrogation."

Verpleger Greg Focker wil met kleuterleidster Pam Byrnes trouwen. In haar familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot vader Byrnes om de hand van zijn dochter vraagt. Maar de familie is nogal excentriek en als ex-CIA-agent onderwerpt Byrnes Greg zelfs aan een leugentest. Eigenlijk heeft hij de pest aan iedereen die wat met zijn oudste dochter wil beginnen en laat dat ook duidelijk merken. Greg kan natuurlijk niets goed doen en hoe harder hij probeert, hoe meer hij de mist ingaat...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Gaylord 'Greg' Focker

Pam Byrnes

Dina Byrnes

Deborah Byrnes

Denny Byrnes

Kevin Rawley

Dr. Larry Banks

Dr. Bob Banks

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van njirem

njirem

 • 107 berichten
 • 140 stemmen

Geniaal, om de zoveel tijd zet hem ik weer eens op en lig keer op keer weer in de scheur.


avatar van des1

des1

 • 1673 berichten
 • 957 stemmen

Ik lag in het ziekenhuis toen ik 'm zag... in m'n eigen kamertje met TV omdat op de grote kamer de oudjes met hun nachtmerries en "Zuster!" geroep me uit m'n helingbrengende slaap hielden. Ik heb me bescheurd om deze film. En oh-oh-oh, wat is De Niro toch vreeeselijk grappig als grumpy CIA operative in ruste. Hij en Pacino worden als de grote acteurs van hun generatie gezien. Nou, ik heb de laatste nooit op een grappige rol kunnen betrappen. Geeft aan wat een grote kunstenaar De Niro is. Die scene alleen al dat ie een gedicht voordraagt. Stiller is de bijna perfecte a.s. schoonzoon die niet lekker spoort met wat vader De Niro het liefst zag voor z'n dochter. Alles goed aan deze film. Hollywood meende de formule te moeten uitmelken. Vervolg 2 vond ik al ernstig zo-zo. Ik heb me aan nr. 3 niet meer gewaagd.


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10112 berichten
 • 805 stemmen

Dk2008 schreef:

Blijft een leuke film, hoewel ik het vervolg toch nog beter vind, omdat het spel van De Niro in die film minder overheersend is. De film begint als een romantische komedie maar het romantische gaat steeds meer naar de achtergrond door het spel tussen Greg en Jack. Zeer goede rol van Ben Stiller al doet Robert de Niro het ook goed. Grappig verhaal waar we voor de variatie nu eens te maken krijgen met een vervelende schoonvader. Alleen het gedeelte met Owen Wilson zakt de film een beetje in, maar dat komt ook omdat ik dat toch al een irritante acteur vind. Wat dat betreft heeft de film na die scène dan ook een passend verloop. Vermakelijke film die vol zit met leuke dialogen en momenten. Kleine 5.0

Wat een zoutloze komedie is dit toch. Het tweede deel ging er bij mij al heel snel aan en dat was na de herkijkbeurt. Maar deze was de vorige keer ook al niet meer zo leuk. De Niro heb ik nooit zo gemogen en Owen Wilson al helemaal niet. Stiller doet zijn best. Er zitten wat grapjes in, zoals met die urn, maar als je dat een paar keer hebt gezien is de lol eraf. Verder langdradig, voortkabbelende film, die de eerste keer natuurlijk wel erg leuk was. 3.0


avatar van Flat Eric

Flat Eric

 • 6365 berichten
 • 1025 stemmen

Circle of trust

Een doorlopende opeenstapeling van dingen die fout gaan tijdens een bezoek aan de schoonouders.

Hij blijft leuk. Geweldig gevatte dialogen "Can you milk me Greg?", "Geniuses pick green" , "I'm gonna pay a visit to the shower fairy", "That's amazing, so much love, and also so much information" enzovoorts.

Het is ronduit hilarisch pijnlijk. Al die tenenkrommende situatie blijven na meerdere kijkbeurten inmiddels een feest om naar te kijken. En de cast is zonder uitzondering echt perfect.

Dit blijft gewoonweg een van mijn favoriete komedies.


avatar van Movsin

Movsin

 • 7562 berichten
 • 8025 stemmen

Typische Amerikaanse humor met bij voorkeur karikaturale personages en toestanden en af en toe op het randje van een slapstick. Toch meerdere keren moeten lachen hoe de acteur bij uitstek om deze rol te spelen, Ben Stiller, heel wat pech over zich heen krijgt. Robert de Nero zit goed in de rol van "moeilijke" schoonvader.


avatar van IH88

IH88

 • 8572 berichten
 • 3046 stemmen

“Is your name Gaylord Focker, yes or no?”

Leuk. Vooral de rol van Robert de Niro als perfectionistische en te beschermde schoonvader is geweldig, maar Meet the Parents heeft meer te bieden. De humor werkt, en ook Ben Stiller is perfect gecast als stuntelige schoonzoon die alles probeert om zijn schoonvader tevreden te stellen. Het samenspel tussen De Niro en Stiller is dan ook de grootste kracht van Meet the Parents. De overige acteurs zijn degelijk, en zijn er vooral ter ondersteuning van de excellerende De Niro en Stiller.


avatar van martijn011

martijn011

 • 1972 berichten
 • 1291 stemmen

Erg leuke komedie dat het vooral moet hebben van de erg grappige situaties tussen Robert de Niro en Ben Stiller. Eerstgenoemde als lastige schoonvader die z'n dochter wel heel erg beschermd en laatstgenoemde als geliefde van de dochter van de Niro. De film zit vol met komische situaties die onverwacht komen (hoe vaak zie je dat nog in een komedie) en de film bevat gewoon voldoende humor, gespeeld door een uitstekende cast waarbij niemand uit de toon valt.

Dat het einde dan voorspelbaar is neem je als kijker op de koop toe want dit is gewoon een komedie die doet wat het moet doen, namelijk je laten lachen.

Ruim voldoende.


avatar van ThomasVV

ThomasVV

 • 1085 berichten
 • 477 stemmen

Heerlijk....


avatar van TMP

TMP

 • 1776 berichten
 • 1613 stemmen

Typisch Amerikaanse komedie. Voorspelbare humor en een voorspelbaar plot. Toch heeft de film wel enkele aardige momenten en kijkt het nog best redelijk weg.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7557 berichten
 • 4382 stemmen

Eigenlijk een vrij leuke komedie waarbij de relatie tussen Stiller en De Nro vrij goed uit de verf kwamen. Op zich weinig origineel waarbij de strenge veeleisende vader geen hoge pet op heeft van zijn toekomstige schoonzoon, maar het werkt hier wel.

Greg kan zo goed als niets goed doen. Hij heeft zijn beroep tegen, zijn naam tegen en komt erg stuntelig over. Hij wordt het vuur aan de schenen gelegd door zijn schoonvader in spe en de vrienden van zijn verloofde negeren hem compleet. Treffend wanneer het tij keert wanneer hij de held wordt. Plots is hij wel de populaire man met flair...

Graag naar gekeken, voorspelbaar, maar uiterst genietbaar. Leuk!


avatar van RevengeN

RevengeN

 • 159 berichten
 • 159 stemmen

Een classic


avatar van stratmans

stratmans

 • 869 berichten
 • 883 stemmen

heel goede drukke amerikaanse komedie


avatar van Heer hendrik

Heer hendrik

 • 27 berichten
 • 0 stemmen

Ik hou helemaal niet zo van komedies. Maar deze blijf ik elke keer leuk vinden. De balans tussen fysieke grappen, grappige dialogen en ongemakkelijke situaties is echt goed. Het gaat ook niet zo om het verhaal maar meer om de situaties. En met een beetje inlevingsvermogen voel je best wel met " Gaylord Focker" mee


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7727 berichten
 • 4894 stemmen

Gezellig.

Volgens mij is Jay Roach een relatief bekend regisseur, maar ik herkende zijn naam op de credits niet. Zal dan ook wel aan mij liggen, omdat hij films maakt die ik niet zo snel opzoek. Ben verder wel een fan van de dommere komedies en acteurs die een wat subtielere rol spelen, deze film ligt er in dat opzicht een beetje tussenin.

Toch overheersen de wat brutalere elementen door de film heen, omdat het zich vooral op de komedie richt en uiteindelijk ook op romantiek. Dramatische elementen worden bijna volledig geschrapt, maar toch weet Roach zijn film een aardig menselijk sausje in te blazen. Vooral richting de finale begin je dit als kijker wel te voelen en ik kon het best waarderen. Geeft de film toch een dieper laagje.

Verder is het acteerwerk aardig met castleden die zichtbaar wat lol hebben in diens rollen. Stiller is Stiller, maar dat doet hij wel goed. Past ook heel erg goed in deze film. Voor zijn doen is de rol wat minder excentriek maar hij krijgt toch genoeg ruimte om gewoon Stiller te zijn. De Niro doet het ook best prima, weet genoeg eigenzinnigheid mee te geven aan zijn rol. Verdere leden zijn ook zeker redelijk.

De grappen zijn niet bijzonder hilarisch maar de film voelt nooit te lang aan en hier en daar springen de luchtige momenten eruit. Het is op geen enkel vlak indrukwekkend gezien de film best een basisinvulling krijgt, maar Roach weet het toch genoeg emotie mee te geven waardoor het wel werkt. Verder is het gewoon "vreemde gozer gaat op bezoek bij vreemde ouders van geliefde" en niet veel meer.

Ik heb me vermaakt, film duurt best lang maar de speelduur wordt nergens echt gevoeld. Echt lachen gieren brullen heb ik zeker niet gedaan maar dat heeft meer te maken met het feit dat komediefilms me zelden echt aan het lachen krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen moet het wel heel dom zijn of de toon zo passend aan de rest van de film dat er geen andere optie mogelijk is. Dat heeft deze film niet, maar dat maakt ook niet uit. Vermakelijk.


avatar van schrans

schrans

 • 404 berichten
 • 1002 stemmen

Best vermakelijke romcom. Verhaal stelt niet zo veel voor en heel veel goeie grappen passeren er niet de revue, maar het niveau wordt wel omhoog getrokken door de prestatie van De Niro. Lage 3.5*


avatar van Black Math

Black Math

 • 5390 berichten
 • 1735 stemmen

Mijn favoriete dranklokaal in Amsterdam had een kastelein die erg op De Niro leek, maar ontzettend streng was. Je mocht geen tafeltje verschuiven. De echte De Niro kan allerlei rollen spelen, maar in deze rol lijkt de kastelein het meest op hem, want De Niro oogt erg intimiderend.

De film wisselt verder flauwe momenten af met leuke. Flauw is dat alles wat mis kan gaan mis gaat, maar soms levert dat toch leuke situaties op. Natuurlijk liegt de hoofdpersoon over dat hij op een boerderij opgegroeid is en dat hij alles wat een tepel heeft melken kan, maar wel grappig is dat De Niro vervolgens met een strak gezicht vraagt: "I have nipples. Could you milk me?" En zo gaat het door. Ook in deze film een haast-je-naar-de-luchthaven scène, maar iets anders dan in andere komedies.

Uiteindelijk is deze film niet geweldig, maar heeft z'n aardige momenten. 2*


avatar van Brabants

Brabants

 • 2636 berichten
 • 1965 stemmen

Meet the Parents is een komedie die zich vooral weet te onderscheiden(in positieve zin) door de chemie tussen De Niro en Stiller. Deze twee zorgen dat de uiterst geslaagde grappen ook voelbaar zijn. Geniale film die je ieder jaar kunt zien en wederom in een deuk zal liggen.


avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

 • 558 berichten
 • 473 stemmen

Ronduit geniale komedie met een schitterende De Niro. Ook de rest doet het prima. Deed me vaak terugdenken aan mijn schoonvader zaliger. 4,5 sterren