Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 18 oktober 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Killing Them Softly
"In America you're on your own."
De film volgt de carrière van Jackie Cogan. Cogan is een handhaver, en als de regels van de maffia verbroken worden wordt hij ingehuurd. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een kaartspel met hoge inzet, onder de bescherming van de maffia, wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiëntie van een meedogenloze zakenman, een scherpzinning gevoel voor mensenkennis, en een stijl zo koelbloedig als zijn blik, opereert hij met betrouwbare precisie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Cogan's Trade (BoekMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Dillon
Kenny Gill
Barry Caprio
mixmaster
Een niet erg spectaculair script/verhaal, maar wel erg goed uitgewerkt. Verder weinig op aan te merken. Wat de film echt draagt is het bijzonder goede acteerwerk, met name van Brad Pitt. Ik vond de film zeker de moeite waard. 3,5 ster.
helemaal mee eens !
MH040
Wat een laag gemiddelde scoort deze film!
Waarschijnlijk omdat veel mensen een ander soort film verwachtten..
AC1
Een serie conversaties, meestal tussen twee personen. En dan was de film gedaan. De tekst was soms prachtig, het acteurs waren uitmuntend. Toch had ik de indruk dat naar een pilot van een nieuwe HBO serie aan het kijken was en niet naar de nieuwe film van de maker van The Assassination Of Jesse James. Killing Them Softly voelt niet compleet aan. Het is een introductie van een aantal karakters overgoten met wat maatschappelijke commentaar. En nu ben ik klaar voor de tweede aflevering.
Ik ben blij dat ik 'm niet meteen blindelings heb aangeschaft op Blu-ray maar dat ik 'm gewoon heb gehuurd. 3 sterren
libra666
1,5 Trage en saaie film. Een van mijn zwakheden is dat ik een film die ik begonnen ben om te kijken altijd af kijk. Dit terwijl je na 10 minuten al weet of het een goede film is. Het viel me zwaar deze film af te kijken. Ik hoopte op beter, maar het kwam niet.
Volledig mee eens !! Bagger !
bulletrs
Wat een waardeloos saaie film zeg, als je denkt nu komt de film op gang zakt ie compleet weer in met enorm lange dialogen. Absoluut niet de moeite waard om te kijken. Geen aanrader!
Elkie Brooks
Wat een vreselijke saaie film. Oogt goedkoop. Al dat geklets. denken ze nu echt dat door het veelvuldig vloeken de film beter wordt? niet dus. Ik kan mijn tijd beter besteden.
Querelle
Waarom staat Sam Shepard als "Dillon" op de credits terwijl hij niet in de film voorkomt?
Deleted scenes?
Iemand die het weet?
cor1946
Wat een trage shit film. Ben er mee gestopt, niet de moeite waard.
Deleted scenes?
Iemand die het weet?
Hij heeft een kleine cameo waarin hij Ray Liotta in die camper afrost.
johan_sb2
Eerste 10 minuten vielen me zwaar. Bijna afgezet. Maar toen Brad Pitt eenmaal in beeld kwam begon de film lekker te lopen. Heerlijk lekker rauwe film. Traag is die wel, maar nergens storend. Vooral de scene in de bar met Brad en die kruimeldief, prachtig. Ook de conversatie tijdens het gebuik van de heroine was een om niet snel te vergeten. Prachtig in beeld gebracht.
Prima film: 4 sterren
AC1
De overval? Wat was daar zo zwaar aan? Vond ik best wel spannend. Het gezaag van Tony Soprano viel me veel zwaarder.
Querelle
Hij heeft een kleine cameo waarin hij Ray Liotta in die camper afrost.
Dank je wel!
DragQueen
Hoewel de meeste acteurs uitmuntend acteren, komt de film niet helemaal uit de verf. Het script, en de uitwerking ervan is een lichte tegenvaller. Jammer, had meer in kunnen zitten. 2,5 Ster.
TheDiningDead
Ik weet niet of het hier ook al ter sprake is gekomen, maar behalve een als gangsterfilm kan deze film ook bekeken worden als een politieke allegorie. Op IMDB wordt deze politieke component besproken en daar heb ik er, als reactie op een andere interpretatie, het volgende over geschreven - ik ben op het moment te lui om het te vertalen:
Gandolfini's character's a hit man, a professional killer. That doesn't sound like a likely representation of Joe Public. I think rather than the average American, he stands for the decadence of the capitalist system. He illustrates the danger of giving into the hedonistic allure of capitalism without any restraint and without keeping an eye on its main focus: taking care of business. Which ultimately culminates in his downfall: he gets taken out before he even could take care of business.
This decadent side of capitalism is juxtaposed with Pitt's Cogan. He's the opposite of Gandolfini in many ways, he's the other side of the coin. He represents, I think, the ruthless side of the system, the a-moral, ruthless, and highly efficient machinery that is capitalism. Not the voice of reason, he's the voice of cynicism.
But there's another side to this. If Pitt is this ominous figure representing the a-moral effectivenes of capitalism; we should take notice of the context in which he is shown, which is a city in state of falling apart. He's functioning with the old values of a system that is in decline. We see him in seedy bars, roaming ghetto streets, and certainly not within the context of some prosperous metropole. Which basically reflects what the western world is facing today: a crisis, a system that doesn't seem to be fixable using the old set of tools.
Ik hoop dat het Engels geen probleem is.
poko
- 2074 stemmen
Zo zou je de film ook best kunnen lezen denk ik. Maar natuurlijk moet Frankie, wat mij betreft een personage dat minstens zo belangrijk is als Coogan, dan ook in het verhaal passen. Lijkt me dat hij, en niet, zoals je al schrijft, Mickey, Joe Public representeert. Hij wil een stuk van de taart, maar dat krijgt hij niet...
notsub
Deze film is gewoon te langdradig droog. De (te) lange conversaties vormen de hoofdmoot en dan vallen die paar koele kills in het niet. De geweldsscenes zijn dan best wel strak, maar er wordt gewoon te veel én op één geouwehoerd in deze film. Zo ontstaat een film waarin je herhaaldelijk iets denkt van "schiet eens op". Die Brat Pitt doet het goed, de rest is toch te mager.
NYSe
Net weer gezien, die vier sterren blijven zonder twijfel staan en een echte aanvulling op mijn eerdere, ook al positieve review kan ik niet echt bedenken.
Wat blijft opvallen is het lekkere tempo en de prettige afwisseling tussen stijlvol en rauw geschoten scènes. Goede dialogen, dito acteurs en heerlijk camerawerk (de executie van Markie en de heroïneroes van Russell blijven cinema pur sang) in combinatie met enkele goed gekozen popnummers maken van Killing Them Softly een heel klein kunststukje.
De speeches van Amerika's laatste twee presidenten op de achtergrond zijn ook heerlijk ironisch (en lopen soms beangstigend parallel). Kan me voorstellen dat sommigen het er te dik bovenop vonden liggen, maar ik stoorde me er vooralsnog niet aan.
Ik heb het al eerder gezegd, maar ik doe het nog een keer: wat verbaas ik me over de score hier, en over het commentaar van een aantal dat de film te traag zou zijn. Ik ervoer Killing Them Softly toch echt als bijzonder toegankelijke, en bovenal kwalitatieve, cinema.
Kijkt heerlijk weg.
Rutte
Briljant! De beste misdaadfilm van 't jaar, staat hier op me dvd hoes.
Dacht het niet!
Ik verwachte hier een gewelddadige misdaad film, maar kwam van een koude kermis van de bank af.
Aardig tussendoortje, niet meer en niet minder.
Aan het acteerwerk zal het niet gelegen hebben, maar de uitwerking van het verhaal verliep vooral traag naar mijn inziens. Soms zelfs een tikkeltje langdradig. Het geheel komt pas echt na 40 min. een ( klein ) beetje op gang.
Toch zitten er 2 heerlijke scènes in die er voor zorgden dat ik deze film een nipte voldoende geef.
Wat een duf einde trouwens...
Een hele nipte voldoende dus, meer ga ik er echt niet van maken: 2,5 *
AC1
Misschien dat je meer in het verhaal kwam want het ritme van Killing Them Softly bljft hetzelfde. Trouwens, je mag het tempo zoveel opvoeren al je wil, ik denk niet dat de film daar beter van zal worden. Het is een praatfilm. De inhoud zijn de conversaties.
NYSe
Waarom? Neem die scène waarin Markie wordt afgeknalt: een dans van kogels, regen, bloed, metaal en rubber. Slowmotion ziet er zelden zo mooi uit. Ook de roes van Russell is schitterend expressief: je voelt de loomheid, de verdoving van die heroïne.
Het tempo blijft zo, ook in die uitspattingen van drugs en geweld, laag. En dat wordt de hele film lang volgehouden: het kan te traag voor je zijn, maar het is tenminste consequent, en dat is iets dat niet gemakkelijk te bereiken is.
Daarnaast vind ik de film, om in wat banaler taalgebruik te treden, gewoon cool. "Now pay me my fucking money." Killing Them Softly is flippin' awesome.
AC1
Omdat ik helemaal geen filmische ervaring heb beleeft. Voor mij was het een middelmatige TV pilot. Ik herinner me die scène al niet meer. The Assassination Of Jesse James .... Dat was 'cinema'!
NYSe
Dan houdt het inderdaad op. Zoiets is natuurlijk ook gewoon subjectief.
En The Assassination is inderdaad nog méér 'cinema'. Man, wat was dat schitterend...
NYSe
Laten we zeggen dat het een "kleine film" is.
Haha, nuanceren is ook een kunst.
Rutte
Sommige dialogen waren best goed zelfs. Maar ik had een totaal andere film verwacht als wat ik hier voorgeschoteld kreeg. Vandaar dat ie zwaar tegenviel.
yesplease
Prima film, een aanrader.
Er zijn grote verschillen in de beoordeling van deze film. Het lijkt er op dat velen op een snelle actiefilm hadden gehoopt. De film is echter traag en doet realistisch aan. De scenes in slow-motion vielen naar mijn idee uit de toon. Hoewel ze supertraag zijn
doen ze af aan het miserabele realisme dat de film wil uitstralen. Het commentaar van TheDiningDead hierboven is interessant.
soho
Prachtige cinematografie, dat wel, maar als film toch iets te mager om over een topfilm te spreken.

Drie live-action remakes die het origineel overtreffen volgens MovieMeter-gebruikers

Indringende true crime-docu 'The Truth and Tragedy of Moriah Wilson' nu op Netflix te zien

HBO Max komt dit weekend met special 'Finding Harry: The Craft Behind the Magic'

Paul Rudd en Jack Black op Netflix: 'Anaconda' bijna te streamen

Rush